Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekningen fra oppgjøret mellom Stabæk og Haugesund fra Ullevaal Stadion.
    På grunn av Rybaks suksess i Eurovision er Stabæk blitt henvist til vår nasjonalarena Ullevaal i denne og de to neste hjemmekampene. I Telenor Arena forberedes et stort show, men for fotballentusiaster er en serierunde i Tippeligaen minst like viktig.
    Vertene har hatt en sesongåpning langt under pari, og møter faktisk et nyopprykket lag som er tre poeng foran fjorårets bronsevinnere på tabellen.
    Stabæk sliter med skadeproblemer, men hvordan startelleveren ser ut må vi vente noen små minutter for å finne ut.
    Haugesund har hatt en god sesongåpningen. På de 8 første kampene står de bokført med 3-3-2. 10 av totalt 12 poeng er tatt på eget gress, men hjemmefordelen blir nok noe redusert i dag, og kanskje skal de ta årets første trepoenger på fremmed gress?
    Da er lagoppstillingene klare og det ser ut til at begge lag starter i 4-4-2. Hos vertene finner vi ingen Farnerud eller Nannskog, men Gunnarson er derimot tilbake for Bærums-klubben.
    Gjestene gjør én forandring fra 3-0-seieren over Kongsvinger. Andreassen blir erstattet av Christensen på venstrekanten.
    På tross av mangelen på opprinnelig hjemmebane er Stabæk Support allerede mannssterke på Ullevaal. Når man i tillegg er så heldig å få solskinn blir nok stemningen upåklagelig i dagens batalje på vår nasjonalarena.
    Det kan jo også nevnes at det nylagte gressteppet på Ullevaal ser bra ut. Med unntak av noen små sår nede ved det ene hjørneflagget ser det faktisk grønt og jevnt ut.
    Spillerne entrer banen til svært glisne tribuner. Det kan ikke være snakk om mange tusen som har tatt turen til Ullevaal i ettermiddag.
    Kampen har startet
    Gjestene fra Haugesund tar avspark.
    1'
    Stabæk går rett i angrep. Mix finner Gunnarson med en smart stikkpasning. Sistnevnte prøver å finne Tømmernes foran mål, men spissen blir avvinket for offside.
    1'
    Palmason slår opp på Gunnarson som forsøker å flikke ballen gjennom til Hoff. Kristiansen er våken og tar over for gjestene.
    3'
    Haugesund har slått flere feilpasninger i åpningsminuttene, men Stabæk har foreløpig ikke klart å utnytte mulighetene.
    6'
    Palmason prøver seg fra nærmere 30 meter. Harmløst utenfor.
    6'
    Stabæk spiller lekker fotball rundt Haugesunds 16-meter. Det hele kuliminerer i et skudd fra Gunnarson som går rett i fanget på Kristiansen.
    7'
    Tronseth skyter via et Stabæk-ben og ballen lander på nett-taket.
    7'
    Forlenges ved første stolpe, men ingen hvitkledde får hodet på ballen og det ender med kast på motsatt side.
    8'
    En grusom tversoverpasning av Skjerve gir Stabæk en gigantisk overgangsmulighet. Mix spiller perfekt gjennom til Tømmernes, men spissen både somler og fomler med ballen før Skjerve til slutt får muligheten til å rette opp sin egen feil.
    11'
    Christensen drar seg fint forbi Skjønsberg på sin venstreside, men Høiland gjør en god jobb som andreforsvarer og ordner opp for lagkameraten.
    13'
    Høiland er nær å forære Djurdjic og Haugesund en scoring. Midtstopperen header tilbake mot Knudsen, men får langt i fra nok kraft bak headingen og Djurdjic rekker ballen før Knudsen. Heldigvis for vertene redder Knudsen Haugesund-spissens avslutning fra 5 meter.
    16'
    Stabæk vinner et frispark ved hjørnet av 16-meteren. Ballen blir spilt kort til Mix som skyter rett i muren av hvitkledde.
    17'
    Hoff sliter med en skade etter en takling av Skjerve. Han halter fælt, og det ser ikke ut til at han kan fortsette kampen.
    19'
    Skjelvik gjør seg klar for vertene.
    19'
    Mæland spiller 45 grader ut mot Djurdjic som setter ballen midt på Knudsen fra 13 meter.
    21'
    Skjønsberg takler Våge Nilsen og pådrar seg trolig et overtråkk. Dårlig nytt for et allerede skadeskutt Stabæk-lag.
    23'
    En relativt rolig periode på Ullevaal. Skjønsberg hinker fremdeles, og kaster stadig lange blikk mot Stabæk-benken.
    26'
    Gunnarson slår et presist frispark inn foran mål. Palmason kommer på ballen, men ballen sklir halvannen meter til side for mål.
    27'
    Skjelvik kombinerer med Gunnarson på høyresiden. Sistnevnte får et dårlig touch, og ballen triller inn til Kristiansen i Haugesund-buret.
    29'
    Kjempemulighet til gjestene! Djurdjic og Sørensen kombinerer fint inne i Stabæks 16-meter. Til slutt får Sørensen avsluttet fra 14 meter, og Knudsen må ut i horistontalen for å redde danskens skudd.
    30'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Tor-Marius Gromstad
    Ut: Morten Skjønsberg
    Også Skjønsberg må forlate banen med skade for Stabæk. For undertegnede så det ut som han pådro seg en overtråkk i en takling på Våge Nilsen.
    31'
    Gunnarson spiller gjennom mot Tømmernes. Det ser ut som Skjerve stopper gjennomspillet med hånda, men dommer Helgerud vinker spillet videre til store protester fra Stabæk-leiren.
    34'
    Sørensen chipper gjennom mot Djurdjic. Forsøket er svært frekt, men Haugesund-spissen blir avvinket for offside.
    35'
    Tømmernes møter på første stolpe. Spissen flikker via en Haugesund-spiller og til nytt hjørnespark.
    36'
    Klareres av Tronseth.
    37'
    Som følger av Skjønsbergs skade har Stabæk gjort noen forandringer i den bakre fireren. Eiriksson har blitt skjøvet ut på venstreback, mens Hedenstad spiller høyreback. Høiland og Gromstad utgjør stopperduoen.
    38'
    Nok en kjempesjanse til gjestene! Sørum blir fint spilt gjennom av Nygaard. Han skjærer inn fra venstre, men i stedet for å skyte fra god posisjon er han uselvisk og spiller ballen videre til bedre plasserte Sørensen. Dansken smeller til fra 10 meter, men Knudsen er glimrende ute og parerer.
    40'
    Fantastisk skudd av Gunnarson! Islendingen vender nydelig opp 20 meter fra mål, og smeller til. Ballen flakker voldsomt i luften, og Kristiansen rekker såvidt å få en hånd på ballen til tross for at skuddet kommer rett på målvakten.
    42'
    Stabæk presser på for scoring nå. Denne gangen er det Tømmernes som får sjansen, men spissen er på nytt ubesluttsom og det hele ebber ut med en tafatt skudd fra Gunnarson.
    43'
    Brasiliansk magi fra serberen Djurdjic! Olesen slår et presist innlegg fra høyre og Djurdjic varter opp med et vakkert brassespark. Knudsen er ute i full strekk og får såvidt slått til hjørnespark. Gode prestasjoner av både Djurdjic og Knudsen.
    45'+1
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    Palmason avslutter to meter til side for mål.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Lagene rusler i garderoben på stillingen 0-0. Begge lag har hatt flere store muligheter, og at det er målløst på Ullevaal etter 45 spilte minutter er smått utrolig. Stabæk har allerede gjort to bytter som følger av skader, og det er dårlig nytt for et allerede skadeskutt Stabæk-mannskap. Vi gleder oss til andre omgang på Ullevaal!
    2. omgang
    45'
    Stabæk tar avspark.
    46'
    Andreassen kommer seg til dødlinjen og slår hardt inn foran mål. Knudsen er fint ute og avverger før det blir farlig.
    48'
    Gult kort til FK Haugesund
    Trygve Nygaard
    Takler Gunnarson som er i fullt firsprang mot Haugesunds mål.
    48'
    Skjelvik drar seg fint inn fra høyre og spiller 45 grader ut mo Palmason. Sistnevnte setter bredsiden til, men skuddet blir blokkert.
    50'
    Mix slår inn mot Gunnarson. Islendingen er tideler for sent ute til å sette pannebrasken på ballen.
    50'
    Sørum kjemper knallhardt på høyresiden og vinner til slutt et frispark for gjestene.
    52'
    Våge Nilsen slår en svært god dødball fra høyre. Knudsen får i tillegg sola midt i fleisen, og velger derfor å bokse.
    52'
    Gunnarson driller litt på midtbanen før han slår en perfekt kamuflert pasning mot Eiriksson. Dessverre for vertene står ikke Eirikssons teknikk i stil, og han klarer på merkelig vis å fomle ballen over sidelinjen.
    54'
    Sørum får en kjempemulighet til å sende Haugesund i ledelsen! Etter litt klabb og babb får spissen skutt fra 17 meter, men Knudsen får fistet til hjørnespark.
    58'
    Eiriksson klarerer ved første stolpe.
    58'
    Kristiansen er ute på halvdistanse, men får klarert til kast.
    60'
    Stabæk har hatt lite å by på offensivt i andre omgang. Haugesund har skapt det som har vært av muligheter.
    61'
    Våge Nilsen skjærer fint inn fra venstre. Han spiller flatt ut mot Tronseth som kommer på et sugende løp. Midtstopperen skyter hardt, men til side for mål fra 18 meter.
    63'
    Det oser ikke trygghet av Stabæks bakre firer for øyeblikket. Flere ballen blir klarert rett opp i lufta og det skaper flere unødvendige halvfarligheter foran Knudsen.
    64'
    Utorlig nær scoring for Sørum og Haugesund! Våge Nilsen slår et meget godt innlegg fra venstre som finner en fullstendig umarkert Sørum foran mål. Den notoriske målgjøreren avslutter rett på Knudsen med hodet. Flott Haugesund-spill!
    67'
    Mæland avslutter harmløst over fra 25 meter.
    69'
    Sørensen klarerer for gjestene.
    70'
    Andreassen spilles fri av Mæland. Høiland strekker frem en lang storetå og klarerer til hjørnespark.
    73'
    Gromstad klarerer ved første stolpe.
    73'
    Dagens tilskuertall på Ullevaal er 6661.
    75'
    Hauger smeller til fra drøye 20 meter. Ballen er limt til gresset, men Kristiansen redder uten store problemer.
    79'
    Der burde det stått 1-0 til vertene! Skjelvik blir fint spilt fri i bakrom og fosser mot mål. Han spiller ballen til Gunnarson som slurver i mottaket, og Tronseth får dermed taklet islendingen. Unormal svak ballbehandling av Gunnarson.
    81'
    Hulsker legger ballen til rette for Tømmernes som tilsynelatende skyter med trebeinet, og ballen går håpløst over og til siden for mål. Spissen har hatt alt annet enn en god kamp i dag.
    83'
    Nok en skral avslutning finner veien til tribunen. Denne gangen er det Diskerud som sleiver ballen fra 20 meter.
    86'
    Skjelvik slår presist inn fra høyre. Eiriksson stiger til værs, men må se seg slått av Haugesunds sisteskanse. Begge blir liggende nede med skade.
    89'
    Gult kort til FK Haugesund
    Are Tronseth
    Tronseth får gult kort for munnbruk etter en avgjørelse av Helgerud.
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Ballen blir slått langt opp på Sørum. Spissen gjør en god jobb og holder på ballen til andre bølge kommer. Sørum spiller ut til Andreassen, men Knudsen varter opp med nok en god redning på kantspillerens skudd fra rundt 20 meter.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+2
    Det ender målløst i en relativt lite velspilt kamp på Ullevaal. Stabæk led under tapet av Hoff og Skjønsberg, og hadde ikke stort å by på i ettermiddag. Haugesund var ved flere andledninger farlig fremme, og det var nok rogalendingene som hadde de fleste målsjansene, men en god Knudsen i Stabæk-buret vartet opp med flere gode redninger.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her