3-0
1 261
1 330

Hei og hjertelig velkommen til Nadderud og livedekning av Eliteseriekampen mellom Stabæk og Haugesund!
    Eliteserien har startet strålende med spennende kamper og overaskende resultater, og alt tyder på at dette vil bli en bra sesong. I ettermiddag møtes to av lagene som spås å ligge og krige på de nedre plassene på tabellen, og alt er lagt til rette for et herlig kamp på en litt mindre herlig gressmatte! Med andre ord, det er bare å glede seg.
    Stabæk har enda til gode å vinne på sine første to kamper, og ligger med sitt ene poeng på 15.-plass. I første kamp tok de imot Odd på eget gress/gjørme, i en kamp de på tross av å være best endte med ett poeng. De slapp ikke til mange store sjanser, men evnet å skape flere, og kunne like godt endt med tre poeng. I forrige rundt ble det derimot tungt da de var på besøk i Bodø. Glimt vant 4-0, og ikke overaskende ble det en tung opplevelse for laget fra Bærum. Nå er de tilbake på eget gress, mot en motstander litt mer på eget nivå, så blir det spennende å se om de klarer å krige til seg sin første tre-poenger for sesongen.
    Haugesund startet sesongen svakt borte mot Brann, og etter et 3-0-tap var Grindhaug svært skuffet over prestasjonen. I forrige runde ble det derimot andre boller, og selv om de var svært nære på å gi fra seg en 3-0-ledelse, ble det likevel tre viktige poeng mot HamKam, og en noe blidere Grindhaug. HamKam er et av lagene Haugesund bør ta poeng mot denne sesongen, og det samme kan vel også sies om Stabæk. Det er ingen tvil om kampen om poengene i kveld vil være tøff!
    Historisk er det Haugesund som har hatt et grep om disse oppgjørene, men på de tre siste kampene lagene har møtt hverandre har Stabæk faktisk til gode å tape. I nedrykksesongen til Stabæk endte 0-0 i Haugesund, mens det på Nadderud endte 2-1 til Stabæk. Sist Haugesund vant en tellende kamp mot Stabæk var i august 2020, og sist de vant på Nadderud var i 2017! Stabæk har altså hatt et grep om disse kampene de siste årene, så får vi se Haugesund kan gjøre noe med det i dag!
    Stabæk har enda til gode å score denne sesongen. I oppkjøringen viste Høgh meget gode takter, og selv om målene har uteblitt har han virkelig vist seg frem også i sesongstarten. Han var svært nære mot Odd, så får vi se om det løsner for han og spisskollegane Bakenga og Kabran i kveld. Mot HamKam ble det tre mål for Haugesund. Godt var det også at Sory Diarra fikk sitt første i hvitt da han satte ballen i mål fra elleve meter. Det blir spennende å se om han vil bli en suksess på Haugalandet.
    Jeg er tilbake med lagene en time før kampstart, vi leses!
    Lagene er klare! Stabæk stiller slik de gjorde i seriestarten mot Odd, det vil si med to endringer fra laget som tapte i Bodø i forrige runde. Bakenga og Pachonik er tilbake i elleveren, mens Andresen og Kabran setter seg på benken. Haugesund gjør derimot ingen endringer fra laget som vant mot HamKam i forrige runde, og det er de samme elleve som skal prøve å ta tre nye poeng i dag.
    Lagene er på vei ut på matta og vi er straks klare for avspark!
    1'
    Vi er igang på Nadderud!
    1'
    Haugesund får tildelt et frispark
    Egil Selvik
    Slås langt.
    1'
    Niyukuri har lagt seg ned etter en duell med Høgh, og får behandling.
    2'
    Ser ikke ut til at Niyukuri kan fortsette her. Blytung star på kampen for han og Haugesund.
    3'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Ulrik Fredriksen
    Ut: Claus Niyukuri
    Fredriksen erstatter skadde Niyukuri.
    4'
    Krogstad legger inn, og i feltet må Reese gi til corner.
    5'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Nicolai Næss
    Heades ut. I returrommet står Pachonik, men ballen glir av foten og går rett til værs.
    5'
    Ottesen får ballen bak i feltet. Han prøver skuddet, men det er svakt og triller inn til Selvik.
    6'
    Niyukuri er på vei vekk fra Nadderud i båre. Leit for stopperen.
    7'
    Bakenga ser Høgh på løp, men pasningsforsøket stoppes av Reese.
    8'
    Stabæk har vært friskest så langt denne kampen, og Haugesund har enda til gode å ha mer enn ti pasninger i laget.
    10'
    Bærtelsen prøver en lang ball, men den triller inn til Pettersson.
    11'
    Haugesund vinner et frispark midt på banen og fyller opp i boks.
    11'
    Oscar Krusnell
    Kursnell lemper ballen opp og Haugesund vinner en corner.
    12'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kevin Krygård
    Fredriksen er på ballen, men forstyrres nok til at headingen går noen meter til side for mål.
    12'
    Næss med en stygg ballmiss på egen halvdel, og Diarra snapper ballen. Han finner Liseth som prøver å trekke ned mot dødlinja, men han stoppes kontant av Pedersen.
    14'
    Diarra jakter Næss, men denne gangen beholder han roen og triller ballen hjem til Pettersson.
    15'
    Nesten for Høgh! Krogstad header en ball inn feltet der Høgh har løpt seg fri! Han skyter fra kloss hold, men Selvik kommer ut og redder mesterlig!
    18'
    Heades ut. Pachonik legger inn igjen, men Selvik kommer ut og bokser.
    19'
    Fredrik Krogstad
    20'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Haugesund
    Mål: Curtis Edwards
    Stabæk tar ledelsen! Krogstad legger inn etter en kort corner, men ballen heades ut. I returrommet brenner Edwards til på hel volley! Treffet er godt, og med litt hjelp av hodet til Krusnell går ballen i mål forbi en utspilt Selvik! Stabæk har scoret sitt første mål for sesongen!
    20'
    Krygård legger inn, men etter et lite trykk overtar Stabæk ballen.
    22'
    Magnus Christensen
    Tas kort.
    24'
    Diarra er på løp mot Næss. Han løper seg fri til venstre og skyter, men skuddet fra spiss vinkel er enkelt for Pettersson å redde.
    26'
    Krygård får det gule kortet etter han er oppe med en fot i hodet på Ottesen! Kortet omgjøres etter VAR-sjekk, og Krygård vises ut.
    27'
    VAR er inne å sjekker duellen mellom Krygård og Ottesen. Dommer skal ut å se på skjermen! Det er snakk om et rødt kort til Krygård som var stygt inne med en fot i hodet på Ottesen på fart fremover.
    28'
    Rødt kort til Haugesund
    Krygård får det røde kortet! Krygård er høyt inne med foten i hodet på Ottesen, og etter en VAR-sjekk vises han ut!
    29'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Isak Pettersson
    Slås langt!
    30'
    Nå blir det en meget tung kamp for Haugesund!
    30'
    Slås langt.
    31'
    Haugesund blir avblåst for offside
    Sondre Liseth
    33'
    Bekanga med heading fra fem meter! Det kommer et innlegg fra Edwards fra høyre, og Bakenga vinner i lufta. Det er nesten for Bakenga som header ballen like over mål.
    34'
    Ottesen klarerer ved frøste stolpe.
    36'
    Skovgaard går ned i feltet og får et frispark.
    37'
    Tas kort.
    37'
    Egil Selvik
    Slås langt.
    38'
    Egil Selvik
    Slås langt.
    39'
    Krusnell legger inn fra venstre, men i fetet kommer Pettersson ut og plukker.
    40'
    Etter utvisningen til Krygård er det faktisk Haugesund som har mest ball her. Enn så lenge sliter de med å skape sjanser, men de har absolutt ikke gitt opp her.
    42'
    Haugesund får et frispark i innleggsposisjon.
    42'
    Krusnell legger inn og i feltet header Lucca til corner.
    42'
    Høgh klarerer ved første stolpe.
    43'
    Ottesen legger inn på første stolpe. Der har Høgh løpt seg fri, men avslutningen fra dansken går til side for mål.
    44'
    Bærtelsen varter opp med en fin finte før han trer gjennom mot Diarra. Lurt tenkt, men Pettersson kommer ut og avverger.
    45'+1
    Slås langt.
    45'+2
    Haugesund spiller god fotball, og Pachonik tvinges til å gi til corner.
    45'+3
    Pedersen header ut.
    45'+4
    Det kommer et nytt innlegg som Christensen er vinner på fem meter, men ballen glir av hodet hans og går til side for mål.
    45'+4
    45'+5
    Dommer blåser i fløyta og Stabæk leder 1-0! Målet kom etter 20 minutter da Edwards sendte ballen i mål på hel volley fra 20 meter. Ti minutter senere fikk Krygård rødt kort etter en fot i hodet på Ottesen, og Haugesund må spille resten av kampen med ti mann. Stabæk var best før målet, men etter det tok Haugesund litt mer over, uten å skape særlig sjanser. Selv etter det røde kortet fortsatte Haugesund å ha ballen i laget, så får vi se om de også kan klare å skape sjanser og mål når vi straks er klare for andreomgang. Enn så lenge har Stabæk full kontroll på kampen.
    45'+1
    Vi er igang med de siste 45!
    45'+1
    Søren Reese
    Tas kort.
    47'
    Haugesund fortsetter der de slapp i førteomgang, men Stabæk har fremdeles god kontroll utpå her.
    49'
    Skovgaard legger inn mot Høgh, men han får ikke hodet på ballen.
    50'
    Høgh skal kaste langt.
    50'
    Høgh prøver en lavt innlegg som Krusnell gir til corner.
    51'
    Høgh vinner i lufta ved frøste stolpe, men headingen går til side for mål.
    51'
    Næss blir tatt på 30 meter og frispark til Stabæk.
    52'
    Krogstad legger inn, Christensen header ut.
    53'
    Ottesen finner Edwards i feltet. Han tar ned ballen før han går i bakken. Dommer vinker spillet videre til få protester fra briten.
    55'
    Ottesen setter fart til høyre og blir til slutt felt av Reese på 30 meter. Næss skal legge inn.
    56'
    Næss lemper ballen inn mot Høgh, men Sevik kommer ut og plukker ballen i lufta.
    57'
    Høgh vender av Reese før han finner Ottesen til høyre. Han legger inn foran mål der Fredriksen får gitt til corner like foran Bakenga.
    59'
    Heades ut.
    59'
    Egil Selvik
    Slås langt.
    61'
    Ny corner til Stabæk som styrer spillet utpå her nå.
    61'
    Fredriksen heder ut. Lucca kommer til avslutning, men skuddet blokkeres.
    61'
    Selvik bokser ut et innlegg fra Edwards. Ballen havner hos Pachonik som fyrer til, ut til innkast.
    63'
    Inn: Bilal Njie
    Ut: Sondre Liseth
    63'
    Inn: Bruno Leite
    Ut: Mads Sande
    64'
    Inn: Alexander Søderlund
    Ut: Sory Diarra
    Haugesund bytter hele angrepet i håp om å komme tilbake her.
    64'
    Stabæk 2 - 0 Haugesund
    Mål: Kasper Høgh
    Målgivende: Mushaga Bakenga
    Høgh scorer sitt første mål i Eliteserien alene med keeper! Bakenga får en ball som han stusser videre til Høgh. Reese henger ikke med på løpet til dansken som kommer alene med keeper! Der er han sikker og triller ballen forbi Selvik og i mål!
    64'
    VAR sjekker om det er offside på målet! Målet blir stående!
    65'
    Nå er en vanskelig oppgave blitt nærmest umulig for Haugesund.
    67'
    Pachonik med fine detaljer ute til venstre. Han legger inn mot Bakenga, men Sævik går en hånd på ballen.
    69'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Kevin Kabran
    Ut: Mushaga Bakenga
    Kabran erstatter Bakenga som igjen går målløs av banen.
    69'
    Kasper Pedersen
    70'
    Pachonik ligger nede og dommer vinker inn støtteapparatet.
    71'
    Inn: Aleksander Andresen
    Ut: Tobias Pachonik
    Pachonik må gi seg og han erstattes av Andresen.
    72'
    Lempes langt.
    74'
    Stabæk blir avblåst for offside
    Sturla Ottesen
    Frisparket tas fort mot Ottesen som vinkes av for offside.
    74'
    Tas fort.
    75'
    Høgh kommer ved første stolpe, men han treffer ikke ballen.
    76'
    Stabæk vil ha hands i feltet, men dommer er ikke enig.
    77'
    Kabran kriger med seg ballen i feltet. Han skyter fra spiss vinkel, rett i nettveggen.
    77'
    80'
    Stabæk 3 - 0 Haugesund
    Mål: Kasper Pedersen
    Pedersen setter inn 3-0! Corneren tas ved første stolpe der Kabran får tak i ballen. Han legger inn mot Lucca som header fra fem meter. Selvik redder mesterlig, men returen havner hos Pedersen som sender ballen i mål! Ballen treffer Selvik, men han ligger inne i målet, og det står 3-0!
    80'
    Andreas Skovgaard
    Tas kort.
    82'
    Selvik kommer ut og plukker.
    84'
    Inn: Fredrik Haugen
    Ut: Curtis Edwards
    84'
    Inn: Herman Geelmuyden
    Ut: Kasper Høgh
    To av målscorerene går ut til applaus!
    84'
    Therkildsen kommer til headingen, men den går midt på Pettersson!
    85'
    Inn: Vegard Solheim
    Ut: Ulrik Fredriksen
    Fredriksen går ut igjen og erstattes av Solheim.
    87'
    Fredrik Haugen
    Krusnell klarerer.
    89'
    Har du sett for en redning av Selvik! Andresen finner Geelmuyden i feltet. Han får skutt alene fra 8 meter, men Selvik er lynraskt oppe med labben og får ballen over mål.