Slutt

1-2

0-1
0-2
Occean34' (Str.)
1-2
Author avatar

Ble dekket av NTB

    God ettermiddag, og hjertelig velkommen til livedekning av toppkampen mellom Stabæk og Odd! Stabæk ligger stadig på 2.plass, mens Odd er ni poeng bak på 5.plass.
    Stabæk er i fantastisk form om dagen. Bradleys menn kjemper både om cup- og seriegull. Opp til Rosenborg, som for øvrig er Stabæks motstander neste runde, er det syv poeng. I semifinalen i cupen møter Stabæk også Rosenborg. Står med fem strake seire og kun ett tap på de siste 14. Forrige lørdag ble det 4-2-seier borte mot bunnlaget Sandefjord etter to kasser av Diomande, én av Grossman og én av Kassi.
    Odd har hatt noen spesielle opplevelser i Europa League de siste ukene. Hjemme mot Borussia Dortmund sjokkerte de hele verden og ledet 3-0 etter kun 22 minutter. Likevel tapte de til slutt 3-4, og i torsdagens returmøte ble det 2-7-tap for Fagermos menn. Serieformen er fin; Odd er ubeseiret i de siste fem Tippeliga-kampene. Sist helg ble Viking slått 1-0. Nordkvelle ble matchvinner der.
    Da disse lagene møttes i 2.serierunde vant Odd 2-0 etter et selvmål av Næss og en straffescoring av Ruud. Den kampen er én av tre fotballkamper Stabæk har tapt i år.
    Stabæk er uten toppscorer Diomande i dagens kamp. Han fikk seg en smell mot Sandefjord sist, og har ikke trent denne uken. Issah har også slitt med en skade, men ventes å starte på benken i ettermiddag.
    Bentley, Samuelsen, Ruud og Eriksen ble alle hvilt fra start mot Borussia Dortmund, men alle ventes å være klare til dagens kamp. Johnsen og Jonassen er ikke med i troppen i dag grunnet skader.
    Kampen dømmes av Ken Henry Johnsen.
    Lagene er klare! Keita erstatter Diomande på topp for Stabæk. Ellers noterer vi oss at det er tre juniorspillere født i 1997 på hjemmelagets benk. På Odd sitt lag er Bentley, Samuelsen, Ruud og Eriksen alle tilbake i startelleveren etter at de startet på benken mot Borussia Dortmund,
    Stabæk og Odd har entret banen. Flotte og lune spilleforhold på Nadderud i dag, men langt fra fullsatt. Like før det smeller nå.
    Kampen har startet
    Stabæk med avsparket i toppkampen!
    1'
    Stabæk slår bort ballen, og Odd dundrer i angrep. Diouf slår inn mot Occean, men innlegget blir litt for langt for det canadiske brøytebilen.
    2'
    Enorm sjanse for Stabæk! Grøgaard bommer fullstendig på en heading tilbake mot Rossbach. Asante plukker opp ballen og kommer alene med Odds sisteskanse, men avslutningen fra Asante er svak.
    3'
    Så angriper Odd i andre enden. Diouf slår inn langs bakken til Bentley. Han får aldri avsluttet skikkelig fra syv meter.
    4'
    El Ghanassy drar seg løs og fyrer. Via et Odd-bein og til dagens første corner på Nadderud.
    4'
    Slås inn mot Grossman, men amerikaneren får aldri avsluttet mot mål.
    4'
    Bisarr situasjon. Keita fyker inn i et reklameskilt og blir liggende. Liten stopp i spillet.
    5'
    Keita er oppe og står. Vi er i gang igjen.
    6'
    Bentley drar seg inn i banen og klemmer til. Skuddet går et par meter til side for mål, men nigerianeren får likevel applaus av Fagermo for forsøket.
    7'
    Grossman slår bort ballen og Odd kan kontre, men Samuelsen felles på vei frem. Frispark til Odd ved midtsirkelen.
    9'
    Grøgaard med flott tofotsfinte på Asante før han stikker gjennom mot Occean. Han sover i offside.
    10'
    Mål for Odd!
    Stabæk 0 - 1 Odd
    Mål: Bentley
    Målgivende: Olivier Occean
    Pangstart for Odd på Nadderud! Nordkvelle slår flott til Grøgaard som kommer på overlapp. Sistnevnte slår inn til Occean på bakerste. Han header tilbake til Bentley, som dunker inn Odd-ledelse fra kort hold.
    11'
    El Ghanassy prøver å trylle i Odds 16-meter, men får et sjeldent søppeltouch som gjør at Ruud vinner duellen.
    13'
    Odd presser Stabæk skyhøyt, og det høye presset gir uttelling. Samuelsen vinner et frispark ved midtstreken.
    15'
    Occean vil gjerne bidra i målprotokollen også, ikke bare som tilrettelegger. Mottar en fin pasning fra Diouf og brenner til, men har glemt å ta av seg ryggsekken. Skuddet går høyt over mål.
    16'
    Fagermo roper 'Bakrom, bakrom!' omtrent hver gang Odd bygger opp bakfra her. Angriper spesielt mye på Stabæks høyreside, der Jalasto har slitt så langt. Får lite hjelp av Asante.
    18'
    Odd fortsetter å presse Stabæk høyt. Hjemmelaget har slitt med å få til noe særlig spill så langt.
    20'
    Meling slår inn mot Keita, men Hagen knuser Stabæks nye midtspiss i hodeduellen.
    21'
    Keita har vært lite involvert så langt, og trekker ned mot midtsirkelen for å få noen ballberøringer. Deretter setter han opp Asante, som drar seg lekkert forbi Grøgaard. Det påfølgende innlegget er imidlertid svakt fra det ghanesiske ekspresstoget.
    24'
    El Ghanassy stoppes kontant av Bentley på vei frem. Deretter prøver Bentley å spille gjennom Diouf, men denne gangen er Jalasto med på notene. Finnen header sikkert hjem til Sayouba.
    26'
    Stabæk ruller opp på sin venstreside. El Ghanassy drar seg ned mot linja og slår inn mot Keita, men Eriksen og Hagen i Odds midtforsvar har grei kontroll.
    26'
    Odd triller og triller i forsvarsfireren før Eriksen til slutt dunker mot Bentley i bakrom. Pasningen blir litt for lang, og triller ut til utspark for Sayouba.
    27'
    Asante setter opp turboen og sprinter forbi Grøgaard med ballen i beina. Slår etterhvert inn til Keita i boks, som skyter. Skuddet blokkeres.
    29'
    Gorozia felles av Samuelsen på 20 meter. Frispark til Stabæk i flott posisjon.
    30'
    El Ghanassy trer frem og denger til. Frisparket går tre meter over mål.
    30'
    Occean har vært en håndfull for Stabæk-forsvaret de første 32 minuttene. Denne gangen kriger han til seg kula i duell med Næss, før han slår inn mot Diouf. Innlegget blir litt for langt for sistnevnte.
    32'
    Fagermo virker svært fornøyd med det disiplene hans har prestert så langt. Gir mye ros og applauderer det meste spillerne hans gjør. Med rette.
    33'
    Ruud kommer på en flott overlapp og felles av El Ghanassy. Johnsen peker på straffemerket!
    33'
    Odd scorer på straffe!
    Stabæk 0 - 2 Odd
    Mål: Olivier Occean
    Odd dobler ledelsen på Nadderud! Eminent straffe av Occean. Dette har han gjort før. Venter ut Sayouba og triller ballen ned i venstre hjørne.
    34'
    Keita har ikke klart å fylle skoene til Diomande så langt. Det skal selvsagt godt gjøres, men Stabæk sliter voldsomt uten toppscoreren sin her.
    37'
    Asante utfordrer Grøgaard for n'te gang, men denne gangen henger Odds venstreback mer med enn tidligere. Får blokkert innlegget, og hylles av Fagermo.
    38'
    Asante med utsøkt crosser til El Ghanassy, som utfordrer Ruud. Sistnvnte lar seg ikke lure. Bra backspill av Ruud, som har hatt en god omgang.
    41'
    Bentley løfter inn mot Occean. Næss leser innlegget og beiner unna.
    41'
    Odd virker til å ha en tydelig kampplan der de ønsker å angripe på sin venstreside så mye som mulig. Det har absolutt funket bra så langt.
    42'
    Et flott Stabæk-angrep ender til slutt opp hos El Ghanassy ute mot venstre, men det skorter på siste tredjedel for hjemmelaget. Eriksen klarerer belgierens innlegg.
    43'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Meling og Kassi med flott vegg ute mot venstre før Kassi slår inn i boks, men Odd-forsvaret holder unna.
    45'+2
    Pause
    45'+2
    Odd leder fullt fortjent til pause på Nadderud etter scoringer av Bentley og Occean. Skienslaget presser Stabæk skyhøyt og nekter dem i få i gang noe særlig spill. Savnet av toppscorer Diomande på topp for hjemmelaget er stort.
    2. omgang
    45'
    Odd med avsparket i akt to.
    46'
    Ingen bytter i pausen.
    46'
    Hagen fortsetter storspillet fra førsteomgang når han stopper en fremadstormende Keita på flott vis.
    48'
    Asante setter fart og prøver å løpe forbi Grøgaard. Ghaneseren går over ende i Odds 16-meter, men får ikke straffe. Til hjemmefansens store frustrasjon.
    50'
    Gult kort til Odd
    Ardian Gashi
    Hindrer Stabæk i å sette i gang et hurtig frispark.
    53'
    Odd kontrer. Nordkvelle stikker gjennom Diouf. Han kommer seg aldri til avslutning i duell med Næss.
    54'
    Keita prøver å komme seg rettvendt, men stoppes kontant av Bentley. På benken har ikke Stabæk så mange alternativer til spissplassen. Bencsik og Haugstad er de to eneste på benken som kan spille i den fremste rekken, men de er først og fremst kantspillere, ikke spisser.
    58'
    Gult kort til Stabæk
    Muhamed Keita
    Hindrer Eriksen på vei frem.
    58'
    Bentley fikser corner for Odd i duell med Meling.
    59'
    Jalasto stanger corneren unna.
    59'
    Asante dundrer nedover langs høyresiden og slår inn til Jalasto. Han prøver å styre innlegget i nærmeste hjørne, men styringen er ikke spesielt sterk. Rossbach holder fast.
    61'
    Nordkvelle denger til fra distanse. Skuddet havner på løpebanen bak mål.
    62'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Rafik Zekhnini
    Ut: Pape Pate Diouf
    63'
    Bentley har vært stor i dag. Har bidratt både defensivt og offensivt for sitt kjære Odd. Denne gangen er han nede i egen 16-meter og stopper Granli.
    65'
    Andre gule kort til Odd
    Ardian Gashi
    Odd reduseres til ti mann. Gashi takler El Ghanassy på vei frem når Stabæk kontrer, og dermed vanker det et nytt gult kort fra pipeblåser Johnsen.
    66'
    Stabæk har fått opp dampen. Meling vinner en corner.
    69'
    Rossbach er boss i feltet og bokser unna.
    69'
    El Ghanassy prøver seg på et følsomt innlegg inn mot Keita, men Stabæks nummer 77 rekker ikke frem på innlegget.
    71'
    Stabæk fortsetter trykket. Næss skyter fra 16 meter. Skuddet blokkeres til corner.
    72'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Fredrik Oldrup Jensen
    Ut: Bentley
    72'
    Klareres av innbytter Oldrup Jensen.
    73'
    Næss har blitt igjen på topp etter corneren. El Ghanassy slår inn mot den elegante stopperen, men Eriksen vinner hodeduellen og stanger unna.
    74'
    Odd forsvarer seg med samtlige ti på egen halvdel nå.
    75'
    Grossman prøver seg på en markkryper fra 17 meter. Skuddet går midt på mål. Der står Rossbach og venter.
    76'
    Keita ser ut til å ha krampe her. Sayouba spiller ballen utover linja.
    78'
    Haugstad gjør seg klar til å komme inn, men Keita er oppe på beina igjen. Spillet fortsetter.
    79'
    Dagens tilskuertall: 4523. 'Halvparten fra Grenland', synger Odd-fansen. Til sammenlikning var det 62 400 på Signal Iduna Park på torsdag. Antiklimaks.
    81'
    Keita med fin involvering. Leker seg forbi Samuelsen med en rapp finte før han prøver å curle i lengste hjørne. Skuddet går to meter utenfor.
    82'
    Stabæk jakter stadig scoring. Meling får bra treff når han brenner til fra distanse. Skuddet får en retningsforandring før det fyker rett over mål. Corner.
    84'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Eirik Haugstad
    Ut: Muhamed Keita
    84'
    Hjørnespark til Stabæk
    84'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 2 Odd
    Mål: Luc Kassi
    Målgivende: Nicolai Næss
    Stabæk reduserer, men er det for sent? Meling slår corneren inn i boks. Etter litt klabb og babb styrer Kassi ballen i mål fra kort hold.
    84'
    Nære på for Stabæk! Asante legger igjen til Næss på elleve meter, men han skyter hull i lufta!
    87'
    Odd sliter med å komme seg ut av egen 16-meter her. Presses voldsomt av Stabæk nå.
    88'
    Eventyrlig mulighet for Stabæk! El Ghanassy slår perfekt inn til Haugstad. Han stanger ballen mot nærmeste hjørne, men Rossbach redder glimrende!
    88'
    Hele Nadderud roper på hands! Occean redder på strek, men ser ut til å bruke armen der. Johnsen lar spillet gå.
    89'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Ulrik Flo
    Ut: Fredrik Nordkvelle
    |
    89'
    Fire minutter legges til.
    90'+1
    Kassi stikker gjennom mot Granli, men pasningen blir for lang. Ender i utspark for Rossbach.
    90'+2
    Stabæk får frispark på 40 meter. Flytter frem alt unntatt Sayouba.
    90'+2
    Frisparket ender i nytt frispark fra 20 meter.
    90'+4
    Næss skyter frisparket via blokka og til corner.
    90'+4
    Sayouba blir med frem, men det hjelper ikke. Ender med frispark for Odd.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+5
    Odd påfører Stabæk deres første tap siden 4.juli. Odd hadde full kontroll, ledet 2-0 og slapp Stabæk til svært få sjanser før Gashi ble utvist. Da endret kampbildet seg. Seks minutter før slutt reduserte Kassi, og etter det var Stabæk svært nære å utlikne. Men det ville seg ikke for Bradleys menn. Det vil nok også bli diskutert om Stabæk skulle hatt straffe da Occean så ut til å stoppe ballen på streken med hånda to minutter før slutt.
    Avslutninger: 21-9. Avslutninger på mål: 5-5.
    Endre Lübeck takker for seg. Ha en utsøkt søndag videre.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her