3-0
3-1
4-1

Hei og hjertelig velkommen til livedekning av rundens kveldskamp mellom Stabæk og Rosenborg!
    Det begynner å bli fryktelig lenge siden Stabæk tok en trepoenger i serien. Etter at Strømsgodset ble slått 2-1 på Nadderud 20.mai, har det blitt seks tap og én uavgjort for Bod Bradleys gutter. I NM har 'De Blaa' derimot gjort det bra, og den 13.august venter Haugesund i kvartfinale på Nadderud. Forrige match ble spilt tirsdag, og da gjestet Stabæk Ullevaal. Kampen så ut til å ende med poengdeling, men åtte minutter før full tid sklei Ghayaz Zahid inn 3-2 og seier til hjemmelaget.
    På motsatt banehalvdel venter Rosenborg, som i dag spiller sin fjerde bortekamp på rad! Gulldrømmen ser ut til å være tapt for Trondheims stolthet etter 1-3-tapet for Molde sist, men de henger likevel bra med i medaljekampen. Kåre Ingebrigtsen og gutta hans har én kamp til gode på Vålerenga, Strømsgodset og Odd, og vil gå forbi VIF med seier i hengekampen de har til gode. Rosenborg spiller i dag sin andre kamp på fire dager. På torsdag var 'Troillungan' i nord-Tyrkia og spilte kvalifiseringskamp til Europa League mot Karabükspor. Den kampen endte 0-0. Returkampen spilles torsdag 7.august, før det igjen er klart for ny kamp mot Start 10.august. Snakk om tett kampprogram!
    Craig Henderson er den eneste Stabæk-spilleren som er uaktuell til dagens kamp. Han sliter stadig med en skade i høyre lår.
    Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Pål André Helland, Alexander Søderlund og Jonas Svensson er alle ute med skade for Rosenborg.
    To nye spillere har blitt klare for Stabæk denne uka. Magne Hoseth og Andrew Jacobson skal begge spille i Stabæk ut 2014-sesongen. Hoseth er hentet fra Molde, mens Jacobson er på lån fra New York City FC, som er den samme klubben som David Villa og Frank Lampard skal spille for fra og med 2015.
    Rykende ferske lagoppstillinger er ute! Stabæks nykommere Hoseth og Jacobson spiller begge fra start!
    I det omvendte oppgjøret mellom disse to lagene vant Stabæk 3-1 på Lerkendal. Brustad, Kassi og Boli scoret for Stabæk, mens Reginiussen nettet for Rosenborg.
    Boli stikkes gjennom i bakrom, og dundrer mot mål. Skjelvik løper opp Boli på en utsøkt måte, og hindrer ivorianeren i å komme til skudd. Meget god jobb av Skjelvik, som i dag er midtstopper.
    5'
    Brustad løper fra Dorsin og slår inn. Rønning har full kontroll på innlegget.
    6'
    Selnæs med meget frekt forsøk på å spille fri Diskerud. Bruker utsiden der, Selnæs, men Jalasto bryter.
    7'
    Berntsen vinner dagens første corner for RBK.
    8'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Morten Gamst Pedersen
    Gamst har ikke fininnstilt godfoten enda. Corneren går over alt og alle og dermed femmeter fra Sayouba.
    8'
    Dorsin må gi til Stabæks første corner for dagen.
    10'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Magne Hoset
    Stusses til ny corner.
    10'
    Magne Hoset
    Allerede i første kamp fra start er Hoseth fus i alt hva gjelder cornere. Denne corneren ender i blokkerte skudd fra både Sokolowski og Næss.
    11'
    Lekent angrepsspill av hjemmelaget! Hoseth med kamuflasjepasning en utsøkt gjennom til Trondsen. Han slår inn på første stolpe til Boli, som skyter i nettveggen!
    13'
    Gamst Pedersen viser at han ikke ønsker å være bekjent av den svake corneren han slo i stad når han svinger inn et nydelig innlegg til Riski. Finnen header over mål.
    16'
    Vi får et lite stopp i spillet da Næss ligger nede med skade.
    17'
    Næss er nå oppe og står, og det betyr at vi er i gang igjen på Nadderud.
    17'
    Stephens leter stadig etter den geniale pasningen. Treffer ikke Brustad som han sikter på, men Stabæk vinner en corner.
    21'
    Magne Hoset
    Ender i ny corner.
    21'
    Magne Hoset
    Den innvoverskrudde corneren fra Hoseth er god, og Örlund fister til nok en corner.
    22'
    Magne Hoset
    Heades over av Jacobson.
    22'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Rosenborg
    Mål: Franck Boli
    Målgivende: Magne Hoset
    Stabæk i føringen! Hoseth finner frem tryllestaven og slår en magisk pasning gjennom til Boli. Alene med keeper er Boli sikker som banken, og dundrer inn 1-0 med venstreslegga!
    23'
    Stabæk forsøker å kontre, og Stephens ser etter Boli. Svak pasning av amerikaneren, og Rosenborg kan etablere.
    26'
    Sambatakter av Stabæk her nå! Skjønsberg stikker gjennom Brustad, som header ned til Boli. Den løpsvillige angriperen prøver seg på en frekkis i lengste hjørne når han kommer alene med Örlund. Skuddet intimbarberer stolpen, og går like utenfor!
    29'
    Selnæs vender opp og slår direkte i bakrom. Ingen hvite har startet i noe bakrom, og ballen triller inn til Sayouba.
    31'
    Hoseth er fus i alt på dødball i sin første kamp her. Har vært toneangivende i mye av det Stabæk har skapt så langt, Hoseth.
    35'
    Jensen tvinger frem en corner for RBK.
    35'
    Ender opp hos Diskerud, som slår inn til Verner Rønning. Den oransjehårede header like over mål!
    35'
    Stabæk 2 - 0 Rosenborg
    Mål: Fredrik Brustad
    Målgivende: Ville Jalasto
    Det dobles! Boli vender opp i mellomrom og slår ut til Jalasto. På første berøring slår han inn til Brustad, som enkelt setter inn sitt syvende Tippeliga-mål for sesongen.
    37'
    Etter at Brustad scoret måtte han bytte sko på den ene foten. Lokomotivet spiller nå med én oransje og én blå sko. Overlegent.
    40'
    Hoseth leker utpå her. Lobber gjennom Boli, som roter bort ballen.
    43'
    Boli dribler seg forbi Verner Rønning og fyrer. Via Örlund og til corner.
    45'
    Rosenborg scorer selvmål!
    Stabæk 3 - 0 Rosenborg
    Mål: Per Verner Ronning
    Game over allerede? Corneren fra Hoseth er bra slått, og Rønning er uheldig når han setter ballen i eget mål fra kort hold. Hoseths andre målgivende pasning for dagen.
    45'
    45'+2
    Nadderud-publikummet trampeklapper Stabæk-gutta inn til pause, og det med god grunn. De blå har vært fullstendig dominerende i alle spillets faser, og leder fullt fortjent 3-0 til pause. Nykommer Magne Hoseth har hatt en eventyrlig omgang, og kan si seg svært fornøyd meg egen innsats så langt. Rosenborg har vært svært tamme i alt de har foretatt seg, og må opp mange hakk hvis de skal ha håp om å få med seg noe som helst her.
    45'
    Selnæs og Riski setter i gang andre akt.
    46'
    Selv om Rosenborg-gutta har vært tamme så langt, holder Kjernen trykket oppe!
    46'
    Nære på igjen for Boli! Stusses gjennom alene med keeper av Hoseth, men klarer ikke å overliste Örlund.
    48'
    Dorsin blir med frem og slår inn til Riski. Riski får ikke avsluttet, men tvinger Stephens til å klarere til corner.
    50'
    Ender opp hos Berntsen, som skyter rett på Sayouba.
    50'
    Rosenborg presser nå. Kaptein Jensen skyter utenfor fra 17 meter.
    52'
    Frispark til Rosenborg 30 meter fra mål.
    55'
    Gamst Pedersen slår inn. Sayouba bokser ut.
    55'
    Mål for Rosenborg!
    Stabæk 3 - 1 Rosenborg
    Mål: Riku Riski
    Målgivende: Jørgen Skjelvik
    Kommer det en snuoperasjon her, da? Skjelvik dunker gjennom Riski i bakrom. Riski drar seg forbi Skjønsberg, og setter enkelt inn redusering for Rosenborg alene med Sayouba.
    57'
    Megasjanse for Rosenborg! Dorsin med eventyrlig innlegg til Diskerud, som får pannebrasken på innlegget. Han header ned mot venstre hjørne, men en klasseredning fra Sayouba hindrer scoring!
    63'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Luc Kassi
    Ut: Franck Boli
    64'
    Gamst vinner en corner for RBK.
    64'
    Etter klabb og babb plukker Sayouba kula.
    64'
    Dorsin slår inn mot Diskerud igjen. Denne gangen får Stabæk-forsvaret headet unna.
    65'
    Friskt forsøk av Berntsen. Drar seg inn i banen og forsøker seg på et hardt skudd. Like over.
    66'
    4208 tilskuere på Nadderud i dag.
    67'
    Stephens søker Brustad i bakrom for n'te gang i kampen. Skjelvik har full kontroll på pasningen. Tidligere Stabæk-spiller Skjelvik er én av få spillere i Tippeligaen som matcher Brustad på fart.
    68'
    Trondsen slurver i egen boks, og Rosenborg får corner.
    68'
    68'
    Kort variant som ender opp på hodet til Verner Rønning. Han header like over fra kort hold!
    68'
    Heades ut av Jacobson.
    70'
    Mikkelsen drar seg inn i banen og slår inn mot bakerste. Svak involvering av dansken, og vi får femmeter fra Sayouba.
    72'
    Gult kort til Rosenborg
    Tobias Mikkelsen
    Hindrer Hoseth på vei frem, og får kampens første gule.
    73'
    Stabæk kontrer, og Hoseth setter fart. Får et søppeltouch, og dermed kan Rosenborg kjøre.
    76'
    Berntsen drar av Sokolowski, og klippes ned. Frispark til Rosenborg i god posisjon.
    77'
    Næss header ut frispark-innlegget. Næss har vært stor i dag.
    78'
    Berntsen går og går og går før han skyter via et Stabæk-bein og til corner.
    80'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Alexander Sørloth
    Ut: Tobias Mikkelsen
    80'
    Inn: Stian Sortevik
    Ut: Magne Hoset
    80'
    Daniel Berntsen
    Ender i ingenting.
    80'
    Utrolig at det ikke står 3-2! Selnæs finner innbytter Sørloth med et presist innlegg. Fra fire meter klarer ikke Sørloth å sette ballen mellom stengene! YouTube-materiale det der.
    82'
    Inn: Eirik Haugstad
    Ut: Tomasz Sokolowski
    83'
    Regnet har meldt sin ankomst på Nadderud nå.
    84'
    Stabæk 4 - 1 Rosenborg
    Målgivende: Luc Kassi
    Det er kontringen sin, det! Jensen mister ballen, og Kassi slår rett til Brustad. Han parkerer Verner Rønning på fart, og plasserer ballen rolig bort i lengste hjørne.
    84'
    Gamst Pedersen går overende i duell med Sayouba, men får ikke straffe.
    87'
    Det lyner og tordner, og lagene går i garderoben!
    88'
    Det er altså en midlertidig stopp nå da det lynte og tordnet kraftig her for noen minutter siden. Mange tilskuere har forlatt stadion.
    90'
    Kampen blir satt i gang igjen hvert øyeblikk. Det var spilt 86 minutter og 42 sekunder da lagene gikk i garderoben.
    90'+3
    Der er vi i gang igjen! Litt over tre minutter igjen av kampen.
    90'+5
    Selnæs slår inn mot Sørloth. Sayouba bokser.
    90'+6
    To minutter legges til.
    90'+8
    90'+10
    Kampen er over, og Stabæk har knust Rosenborg 4-1. Det var aldri noe tvil om hvem som skulle ta tre poeng her. Stabæk var best fra start til slutt, og kunne fort scoret flere enn fire mål. Til pause sto det 3-0, og da virket kampen punktert. 12 minutter ut i andre omgang reduserte Riski, men det ble aldri noen snuoperasjon fra Rosenborg. I stedet satte formspiller Brustad spikeren i kista da han løp inn 4-1 rett før slutt.
    Endre Lübeck takker for seg. Ha en deilig sommeraften.