1-1

0-1
74'
1-1

Velkommen til den 18. serierunden av Tippeligaen 2014 og kampen mellom Start og Molde. Kampen spilles på Sparebanken Sør Arena i Kristiansand. Mitt navn er Steinar Kristiansen og jeg skal guide deg gjennom det som trolig blir en fartsfylt og spennende kamp.
    Start har historisk sett et overtak på Molde med 14 seire mot 11. Likevel er det vel liten tvil om at bortelaget er storfavoritt til denne kampen. Molde leder serien med dobbelt så mange poeng som Start, og målforskjell 25 pluss mot Starts minus 7. Start ligger på 9. plass før runden, mens Molde cruiser mot seriegull, vel vitende om at de kun har tapt en kamp så langt i år.
    Hjemmelaget største seier over Molde har vært med 4 mot null mål. Det skjedde hjemme i 1993 og borte i 1985. Molde største seier mot Start kom 1. august 2009. Da knuste de bortelaget 8-1, men tapte 2-1 neste serierunde mot Viking (som havnet bak Start på tabellen ved sesongslutt).
    Forrige møte mellom lagene fant sted på Aker stadion 1. mai i år og endte med 2-0 seier til hjemmelaget. Fredrik Gulbrandsen flikket ballen i mål i det 44. minutt etter Elyounoussis markkryper av et frispark fra høyre side av 16-meteren. Det siste målet kom også på frispark fra samme innleggsfot. Denne gangen gikk ballen via Chukwu og til sist Starts Acosta som ble notert for selvmål.
    Flere husker kanskje avslutningen på fjorårssesongen? Start berget plassen i Tippeligaen med to sterke trepoengere i de siste kampene. Siste serierunde møtte de Molde og vant 1-0 på bortebane etter scoring av Ernest Asante. Kampen i Kristiansand tidligere på året endte 1-1 (Castro ?43 og Moström 45?).
    Moldes seks siste seriekamper i år: 5 seire og 1 uavgjort (1-1 borte mot Bodø-Glimt). Forrige seriekamp var hjemme mot Rosenborg, en kamp Molde vant 3-1 etter scoringer av Moström, Chukwu og Singh. Elyounoussi og Flo noterte seg for målgivende på de to siste målene.
    Start kommer fra et tap som må ha smakt meget vondt. Etter tre solide serie på rad, gikk laget fullstendig på tryne borte mot Haugesund. Araberne har slitt hjemme så langt i år, men fikk en etterlengtet seier for et tørstig publikum. Start hadde en meget svak dag på jobben og tapte hele 5-1. Lagets svakeste spiller var kaptein og keeper Håkon Opdal. Starts siste seks seriekamper: 4 serie og 2 tap (2-4 mot RBK hjemme).
    Molde kommer fra Kiev etter å ha spilt uavgjort 1-1 mot Zorya Lugansk torsdag denne uken. Laget holder egentlig til i det krigsherjede øst-Ukraina, men på grunn av urolighetene ble kampen spilt i hovedstaden. Det var 16 år gamle Sander Svendsen som sørget for et godt utgangspunkt ved returmøte neste torsdag på Aker Stadion. Han dukket opp på bakerste stolte og plasserte ballen sikkert nede i det lengste hjørnet.
    Onsdag ble det klart at Magne Hoseth har skrevet under for Stabæk. Han ble derfor ikke med til Ukraina. Molde startet kampen med denne startelleveren: (4-4-2): Nyland; Gabrielsen, Toivio, Forren, Flo; Diouf, Hestad, Singh, Elyounoussi; Chukwu, Agnaldo.
    Starts bestemann i år har vært Zlatko Tripic som startet 5 og opptrådte i totalt 18 kamper for Molde i fjorårets liga. Per-Egil Flo har høyeste snitt hos Molde på spillerbørsen med 5,92. Zlatko Tripic har et snitt på 5,60 så langt i år. Startspilleren som er den eneste med snitt over 5 stod over kampen mot Haugesund, men er klar til dyst mot gamleklubben. Nestemann på Starts liste er Espen Hoff med 4,94. Nummer 2 på listen hos Molde er Elyounoussi med 5,88.
    Det siste døgnet har det til tidere høljet ned i sommerbyen Kristiansand. Nå er det grått, men oppholdsvær og behagelig temperaturmessig. Dersom regnet holder seg borte ligger forholdene til rette for en god ramme rundt kampen.
    Molde gjør tre endringer fra laget som møtte RBK i serien for en uke siden. Per Egil Flo, Singh og Daniel Berg Hestad starter ikke. Fra laget som spilte i Ukraina på torsdag er det fem endringer. Agnaldo og Diouf starter heller ikke i dag.
    Mjelde gjør tre endringer fra laget som ble knust av Haugesund forrige helg. Gudmundur Kristjansson soner og Glenn Andersen flyttes dermed inn på stopperplass. Tripic er klar til dyst igjen mot gamleklubben. Asante starter derfor på benken, og på topp kommer Alexander Lind inn på spissplass for en ryggskadet Vilhjalmsson.
    Start er i full gang med oppvarmingen. Skulleruds gutter er fortsatt i garderoben.
    Nå er også Moldegjengen i full gang med oppvarmingen.
    Det er ventet omlag 6000 tilskuere til dagens match i Kristiansand.
    Lagene er gått i garderoben for å gjøre de siste forberedelsene.
    Kunstgresset vannes for fulle mugger, selv om det har regnet bøttevis tidligere i dag.
    Bygutten Torstein Sødal synger Start-hymnen. Han fikk tilrop og gratulasjoner da han ble introdusert tidligere i dag. Årsaken er at han har forlovet seg med Maria Arredondo, også hun kjent for sin stemmeprakt.
    Dommer Kjensli leder spillerne ut av tunnelen.
    Spillerne hilser på hverandre og gjør seg klare for dagens batalje på Sparebanken Sør Arena. To keepere, kapteinene Nyland og Opdal kaster mynt om ball og banehalvdel.
    Molde har avspark i første omgang.
    Forren åpnet med en feilpasning rett i beina på Owello som spiller ut til Vikstøl. Han følger opp med en like dårlig langpasning som ender med utspill fra Nyland.
    1'
    Tripic slår via Linnes og til corner.
    2'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Zlatko Tripic
    Ballen går til Acosta som header ut. Han får ballen igjen, og slår inn. Ballen heades av Vikstøl, men over mål.
    2'
    Forren ligger nede etter corneren. Vanskelig å se hva som skjedde, men det kan virke som han har fått en vridning i kneet.
    4'
    Forren hinker av banen og videre oppover mot benken. Det kan se ut som Skullerud må gjøre et tidlig bytte.
    5'
    Moi har tatt plass på høyreback, mens Gabrielsen spiller midstopper.
    6'
    Moi ruller opp på siden. Ballen havner etter noe balltrilling hos Hussain som fyrer av ei lumpe, rett i fanget på Opdal.
    6'
    Start triller ball, og Paniuagua slår en lang ball mot Børufsen som forsøker å legge inn. Molde klarerer og lunter oppover i angrep.
    7'
    Forren tusser rundt på sidenlinjen og virker å ha veldig lyst til å fortsette.
    7'
    Mostrøm slår ut til Moi på høyrekanten. Han fyrer av, men Opdal fanger den enkelt.
    8'
    Owello forsøker å legge ballen til Vikstøl, men Linnes safer ballen ut til kast.
    8'
    Molde vinner et innkast, men tar det med ro og begynner helt bakfra.
    9'
    Gabrilsen forsøker en stikker til Chukwu, men den går helt inn til Opdal.
    9'
    Mostrøm forsøker en frekk stikker til Gulbrandsen, men Acosta har for lange sko og hindrer fremspillet. Start triller ball.
    10'
    Forren er tilbake på banen og virker pigg nok.
    10'
    Tripic forsøker å drible seg gjennom midtsirkelen, men Hussain er for rask for Lyngdølen.
    11'
    Molde etablerer spill og roer ned. Forren tar med seg Nyland.
    11'
    Andersen legger Chukwu i bakken på Moldes halvdel på midten.
    11'
    Molde presser Start hjemover, men hjemmelaget er aggresive og vinner ballen. Tripic og Børufsen fosser fremover, men de lagkameratene er ikke med på notene. Molde vinner ballen og Mostrøm slår langt mot Moi. Han spiller vegg med Hussain og får ballen på volley. Skuddet blokkeres.
    13'
    Start vinner et frispark på 27 meter. Tripic skal slå eller forsøke et skudd.
    13'
    Ballen går inn i boksen. Forren bommer på klarereringen. Andersen er der og forsøker et skudd. I stedet sparker han i foten på Toivio. Klønete og dårlig utnyttet.
    15'
    En aldri så liten mulighet for Start igjen. Hoff får ballen av Lind, men får ikke avsluttet.
    15'
    Mostrøm forsøker å tråkle seg gjennom, men blir hindret. Han får noe hjelp i veggspill av Moi, men Start vinner ballen og bryter.
    16'
    Det veksler godt å åpningen av kampen. Start ligger lavt i banen og vinner mange dueller på aggresivt forsvarsspill.
    16'
    Linnes legger inn fra høyre, men Acosta header ut.
    17'
    Hussain skyter fra 35 meter, men ballen går over mål.
    17'
    Tripic går og går, spiller ballen til Hoff som forsøker å slå inn fra venstre. Forren stopper innlegget.
    19'
    Moi får ballen av Gulbrandsen i veggspill og dribler av en mann. Han forsøker å runde Opdal, men keeper får fingrene på ballen. Neste duell hindres til corner.
    19'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Eirik Hestad
    Ballen klareres.
    19'
    Gult kort til Molde
    Fredrik Gulbrandsen
    Får gult for å dra i trøya til Owello.
    20'
    Molde bruker mye av tiden til å spille ball på egen havdel. Denne gangen mislykkes de i oppbyggingen og Start vinner et innkast etter en mislykket lang ball fra Toivio.
    22'
    Owello leter etter pasningsmuligheter fremover, men ingen av spissene lukter lunta. Molde gir Start mye rom på midtbanen.
    22'
    Hussain og Gabrielsen kombinerer, men hindres av tre Startforsvarere. Nouri skjermer til utspark fra Opdal.
    23'
    Hestad slår en nydelig ball til Moi. Han virker å være i offside, men dommeren lar spillet gå. Heldigvis for hjemmelaget går avslutningen til side for mål. Det ville utvilsomt vært ei billig mål.
    25'
    Vikstøl vinner duell mot Gulbrandsen og sender ballen opp på tribunen.
    26'
    Litt klabb og babb i Starts forsvar et par ganger på to minutter. Molde tråkler seg nesten gjennom. Det ligger scoring i lufta nå. Molde trøkker på!
    27'
    Hoff får ballen på 35 meter og har flere gode pasningsmuligheter fremover. Han velger ingen av dem og slår ballen i ingenmannsland. På toppen av det hele kjefter han på lagkameratene.
    28'
    Hestad skyter rett i stolpen! Han får ballen på 20 meter, og skuddet virker svakt, men retningen er god. Ballen er et par millimeter fra å gå inn.
    29'
    Tripic får ballen av Owello. Hussein klarerer.
    30'
    Molde bygger opp nytt angrep og kommer seg nok en gang inn i boksen. De tvinges ut igjen. Denne gangen er det Linnes som fyrer av fra 37 meter. Skuddet er hardt, men det går et stykke utenfor målet.
    31'
    Nå ble bryteren for regnbyger skrudd på igjen i Kristiansand. Sommeren er offisielt over i dete flomvarselet ser ut til å bli oppfylt. DET HØLJER NED!
    31'
    Owello legger Moi i bakken på 22 meter. Korrekt avblåsning. Moi og Toivio stiller seg opp.
    32'
    Moi skyter via Børufsen til corner.
    33'
    Mattias Moström
    Opdal bokser ballen ut til Mostrøm som legger inn på nytt. Forren header videre og ballen spretter, men Vikstøl klarerer.
    33'
    Satrt bryter og ballen ender hos Tripic som legger inn langs bakken. Ingen er på ballen og et Moldebein slenges ut slik at det blir corner.
    35'
    Forren setter hodet til innlegget og klarerer enkelt.
    35'
    Hoff legger seg på beina til Chukwu og får frispark. Korrekt, men ikke særlig farlig spill.
    36'
    Innlegget fra frispark slås langs bakken og klareres. Start begynner bakfra og ballen slås langt, helt opp til cornerflagget hvor Molde får innkast.
    36'
    Spillerne har fått dusjet seg godt, men nå titter sola frem igjen. Molde er aggresive i forsvarsspillet og vinner ballen. Fremover går det dog noe tregt.
    37'
    Chukwu forsøker seg på et skudd, men det reddes. Mostrøm forsøker deretter å chippe ballen i lengste, men forsøket er for dårlig utført og Opdal får en enkel jobb.
    38'
    Tripic forsøker seg på et hurtigtogløp på venstrekanten, men blir løpt opp av to Moldespillere.
    39'
    Linnes forsøker å legge inn fra venstre. Ballen hindres av minst to startspillere.
    39'
    Ballen går over første forsvarsrekke. Gabrielsen forsøker seg på noe som skal ligne på en volley. Det blir mer et soldatstup og ballen går over kortlinjen.
    39'
    Gabrielsen forsøker seg på en tunnel på Børufsen, men må ta til takke med et hjørnespark.
    41'
    Forren får ballen på 16-meteren og fyrer av. Nouri er der og redder på strek.
    41'
    Start forsøker å bygge opp et angrep, men det blir litt stakato. Tripic forsøker å legge inn fra venstre. Mostrøm går imellom og sikrer til corner.
    42'
    Kort corner som heades ut av Gabrielsen. Tripic får to nye muligheter for innlegg, men hindres hver gang.
    42'
    Hoff slår inn fra høyre. Lind er frempå med hodet. Headingen er god, men Nyland får hendene på ballen og sikrer til corner.
    43'
    Innlegget går over alt og alle.
    43'
    Forren danser og dribler seg inn i Starts boks, men må til slutt gi opp forsøket. Molde begynner forfra i det vi nærmer oss pause.
    45'
    Gabrielsen forsøker å legge inn. Ballen går høyt og rett i klypa til Opdal som slår langt opp mot spissene. Forren rager høyest og klarerer.
    45'+1
    Det er lagt til 2 minutter.
    45'+1
    Mostrøm forsøker å slå gjennom til Moi. Opdal er raskt ute og fanger ballen.
    45'+1
    Gulbrandsen lager et unødvendig frispark når han hekter Tripic på venstrekanten. Tripic skal selv slå inn.
    45'+2
    Godt innlegg av Lyngdølen, men ballen heades ut.
    45'+3
    45'+3
    Lagene går til pause med null mål. Molde hadde fortjent å lede med sine 3-4 store sjanser. Etter blant annet skudd i stolpen burde gjestene minst hatt ett mål. Start har også vært nærme scoring, men med kun en virkelig stor sjanse. Linds heading ble kun hindret av en dyktig Ørjan Nyland.
    Mons Ivar Mjelde har sendt Ernest Asante i ensom oppvarming i pausen.
    45'
    Tripic får ballen på venstrekanten og forsøker å legge inn, men ballen klareres.
    46'
    Hoff vinner ballen fra Hestad, men avblåses av dommer Kjensli som mener han var for tøff.
    47'
    Gulbrandsen tråkler seg gjennom og inn i seksten, men Nouri er dyktig og vinner ballen i siste liten.
    47'
    Tripic tar med seg ballen innover, via Hoff og ut til Børufsen som forsøker seg på et innlegg. Innlegget går over og ut.
    48'
    Mostrøm tar med seg Linnes som slår inn fra høyre. Ballen går inn i boksen, og det skytes, men rett i brystet på en Startspiller.
    49'
    Linnes spiller til Moi som får ballen for langt foran seg. Opdal tar ballen i sikkert grep og Start bygger opp bakfra.
    49'
    Gulbrandsen sendes på løpetur av Hussain, men ballen kryper helt inn til Opdal.
    50'
    Andersen slår langt mot Tripic som header inn i boksen. Forren er for sterk i duellen for Hoff.
    50'
    Tripic får ballen på 16 meter og skyter, hardt, men rett i et Moldebein.
    51'
    Paniagua forsøker et nytt skudd, men ballen går rett på Nyland.
    51'
    Chukwu forsøker å drible seg oppover, men Nouri vinner og sender ballen til innkast.
    52'
    Litt klabb og babb av begge lag på midtbanen nå.
    52'
    Linnes slår inn. Chuwkwu står klar med golfsvingen, men bommer. Ballen går forbi alle.
    53'
    Tripic og Hoff kriger på topp, men avblåses for offside.
    53'
    Owello stusser og ballen havner i beina til Mostrøm som fyrer av. Skuddet er elendig og går en hel del yards til side for mål.
    54'
    Tripic slår inn, hardt langs bakken. Toivo kommer laget til unnsetning og klarerer.
    54'
    Start har åpnet friskt i andre omgang, men Gulbrandsen ser ikke ut til å notert seg det. Han jobber seg fremover og får et corner.
    55'
    Farlig innlegg mot bakerste, men Opdal er parat og tar ballen ned.
    55'
    Tripic slår gjennom til Lind, men dommer blåser for offside.
    56'
    Forren slår ballen umotivert til innkast for Start.
    56'
    Hjemmelagets supportere har våknet og heier guttene fremover på banen, men får lite hjelp av dommeren som dømmer feilaktig innkast.
    57'
    Nouri slår inn langs bakken til Hoff, men han er for rask for ballen. Molde klarerer og jogger oppover. Det går tregt med bortelaget fremover.
    58'
    Start har parkert bussen foran egen 16-meter, mens Molde får trille ball akkurat som de vil. Presset er fraværende.
    59'
    Dommeren blåser mot Chukwu i en duell mot Børufsen i Starts 16-meter. Virker som det var en real hoftesving.
    59'
    Ballen slås langt mot Lind, men han blir for liten i duell med Moldes stoppere.
    60'
    Molde får frispark på 32 meter. Toivio gjør seg klar for et hardt skudd.
    60'
    Owello stopper ballen med de edlere deler, og Hestad fyrer av et nytt skudd. Opdal fanger.
    61'
    Tripic slår inn fra venstre. Lind får ballen og slår ut til Paniagua som skyter via ryggen på en Moldespiller.
    61'
    Realt innlegg, men Molde bryter og går rett i angrep.
    61'
    Tripic stopper Mostrøm med en solid takling og Start kan bygge opp nytt angrep.
    62'
    Sander Svendsen gjør seg klar for Molde.
    63'
    Lind klarer nesten å legge ned ballen etter et nydelig fremspill av Vikstøl. Ballen spretter av låret og inn til Nyland.
    63'
    Hestad forsøker et innspill i boksen, men ballen går helt inn til Opdal.
    64'
    Owello slår ut til Hoff som forsøker å slå inn til Lind, men innlegget er ikke farlig.
    64'
    Molde bryter og ballen ender hos Chukwu som dribler seg inn i boksen. Han er ikke dyktig nok og Opdal kan enkelt fange ballen.
    65'
    Børufsen jager et fremspill, men Forren skjermer til utspill.
    65'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Sander Svendsen
    Ut: Fredrik Gulbrandsen
    66'
    Hestad slår ballen ut over sidelinjen, og Start vinner ballen. Owello roter bort ballen på midte og Molde flytter seg oppover. Med mye klabb og babb får Start et frispark på egen halvdel. Vi virker å være inn i en litt rotete periode av kampen.
    67'
    Mostrøm legger Tripic i bakken på 45 meter på venstre side. Start flytter opp mannskapet.
    68'
    Innlegget går rett i hodet på Sander Svendsen, men Tripic vinner ballen igjen og går for å legge inn. Han leker seg litt for mye og roter bort ballen.
    68'
    Tripic får ballen på venstresiden og forsøker i finne Hoff. Han er for uvøren i forsøket på å vinne ballen, og får et frispark dømt i mot seg.
    70'
    Chukwu legger ballen ned til Moi som prøver seg på et skudd. Opdal har full kontroll og snur seg for å se at ballen går ut over kortlinjen.
    71'
    Forren vinner utspillet Opdal og header opp til Svendsen som får gå og gå. Startforsvsarerne rygger og rygger, men angrepet er ikke giftig nok, og Molde må ta turen hjem igjen.
    71'
    Mål for Molde!
    Start 0 - 1 Molde
    Mål: Daniel Chima Chukwu
    Målgivende: Martin Linnes
    Linnes legger inn. Ballen går via ryggen til Owello og Chukwu får en enkel jobb med å heade ballen forbi en utspilt Håkon Opdal.
    72'
    Tommy Høiland gjør seg klar på sidelinjen.
    73'
    Mostrøm kombinerer med Moi, men Vikstøl klarerer.
    74'
    Mål for Start!
    Start 1 - 1 Molde
    Nydelig innlegg av Asante mot Hoff som står på bakerste og bredsider ballen med en fin curl inn i mål langs bakken.
    74'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Daniel Chima Chukwu
    76'
    Moi går og går, men stoppes til slutt av Nouri på 16-meteren.
    76'
    Hoff leger seg i en tøff takling mot Moi og vinner ballen. Det er mer gnell i hjemmelaget etter scoringen.
    77'
    Tripic spiller ballen ut og leger seg. Viktsøl strekker legger for lyngdølen. Det ser ut som krampa har tatt han, men han kommer seg på beina igjen.
    78'
    Skullerud virker betenkt på sidelinjen. Både han og Mjelde vandrer hvileløst omkring, men Mjelde er oppi fistel til tider i det han forsøker å oppilgne guttene til en siste innspurt.
    80'
    Asante når nesten en langpasning, men er utrolig nok ikke rask nok og ballen går over kortlinjen.
    80'
    Linnes får ballen på høyrekanten og går inn i boksen. Vikstøl får ei tå på ballen.
    81'
    Toivio får satt hodet på ballen, men den går via en Startspiller til ny corner.
    81'
    Ballen lander hos Gabrielsen som header mot mål. Børufsen redder på streken.
    81'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Robert Sandnes
    Ut: Zlatko Tripic
    82'
    Start får frispark ved midtsirkelen. Nouri skal slå langt.
    83'
    Ballen havner hos Asante som slår inn, høyt i mølja. Sandnes får headet, men ballen klareres.
    84'
    Molde går rett i angrep. Junior skyter, men Opdal redder.
    84'
    Start klabber det til for seg selv og Molde får trille ball i hjemmelagets boks, en ingen Moldensere får fyrt av skudd.
    86'
    Molde har flyttet seg høyt i banen nå. Hestad forsøkes gjennomspilt, men Andersen skjermer til utspark.
    86'
    Sander Svendsen forsøker å overliste Acosta, men midstopperen blir for sterk og klarerer.
    88'
    Vikstøl spiller ut til Sandnes som forsøker et innlegg. Det klareres, og Sandnes jobber som en ilder hjem for å vinne ballen tilbake. Det lykkes han med og Start kan bygge opp et nytt angrep.
    88'
    I stedet er det Molde som bryter, men Acosta er aggresiv og vinner ballen tilbake.
    89'
    Det veksler godt i sluttminuttene i det Asante får ballen på venstrekanten. Han slår inn, men ballen går over alle, også egen angrepsspiller.
    89'
    Moi får ballen på 18 meter og skyter, men skuddet er svakt og går til side for mål.
    90'
    Opdal slår langt mot Asante, men Forren stusser inn til Nyland.
    90'
    Forren får ballen av Gabrielsen. Han slr inn, men ballen stoppes på motsatt side av Vikstøl.
    90'+1
    Det er lagt til 3 minutter.
    90'+1
    90'+3
    Kampen ender uavgjort 1-1. Et resultatet som kan virke riktig. Molde styrte kampen i perioder, men var ujevne og noe trege i angrepsspillet. Det ble mye på tvers for bortelaget. Start slipper inn ei billig mål, men kommer mesterlig tilbake under to minutter senere. Hjemmelaget skal ha ros for innsatsen både ved og etter scoringen.