Slutt

5-0

21'
1-0
2-0
3-0
67'
4-0
84'
5-0
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekingen av oppgjøret mellom Stabæk og Start fra Telenor Arena.
    Vertene ligger for øyeblikket på 8. plass med syv poeng både til sølvplass og nedrykk.
    Start har hatt en god vårsesong og ligger etter VIFs seier mot Sandefjord på 4. plass. Bernt Hulsker var svært uprofesjonell i forrige Tippeliga-kamp hvor han pådro seg direkte rødt kort etter protester på en dommeravgjørelse, og laget fra sør må dermed klare seg uten sin toppscorer i dagens oppgjør.
    Det har vært mye snakk om hjemmelagets økonomi den siste tiden og i går takket Lars Bohinen for seg. I dag skrives det om enighet om lønnskutt og det blir spennende å se om den økonomiske turbulensen vil påvirke Stabæk-spillerne. Den vanlige colaen er forøvrig byttet ut med First Price-cola på pressetribunen idag...
    På torsdag gikk Start på en kjempesmell i cupen da de tapte 15-14 på straffer mot Løv-Ham. Tørum var nok ikke fornøyd med det han så da og vil nok gjøre grep før dagens kamp.
    Med Hulsker ute er det duket for den nye Start-yndlingen Mads Stokkelien fra start.
    Etter Owellos gode innhopp mot Molde har nigerianeren i dag fått sjansen fra start. Mykland er dermed satt ut av startelleveren og starter på benken.
    Med drøye ti minutter igjen til kampstart er det glissent på tribunene i Stabæks storstue.
    Kampen har startet
    Berglund triller kampen i gang.
    1'
    Høiland slår langt i bakrom mot Berglund, men svensken får ikke kontroll på ballen og den triller ut til 5-meter.
    1'
    Stor mulighet for Stabæk i kampens andre minutt. Berglund blir fint spilt fri på venstresiden og treffer Nannskog med innlegget. Sistnevnte avslutter via bakken og en halvmeter til side for mål.
    3'
    Daigo får gjøre som han vil og får gå uforstyrret til 16 meter. Avslutningen mot lengste hjørne er noe svak og Høie redder enkelt.
    3'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Nok en god mulighet for vertene. Nannskogs hjørnespark blir klarert rett i beina på Farnerud som avslutter godt fra 19 meter, men Høie redder nok en gang.
    3'
    Forrykende åpning av hjemmelaget og Start henger ikke med på tempoet.
    5'
    Stabæk fortsetter å trykke på og gjestene har knapt vært på besøk på Stabæks banehalvdel.
    7'
    Owello drar seg fint fri ved hjørnet av 16-meteren, men skuddet står ikke i stil og går langt til side for mål.
    7'
    Flotte kombinasjoner hos hjemmelaget. Skjønsberg kombinerer fint med Farnerud før sistnevnte legger flatt inn mot Nannskog, men spissen er tideler for sent ut til å pirke ballen i mål.
    9'
    Børufsen mottar ballen på venstresiden og slår inn mot Stokkelien, men mot tre Stabæk-spillere er den unge spissen sjanseløs og Stabæk tar over.
    10'
    Godt spill av Stabæk. Berglund flikker gjennom et oppspill til Nannskog på godt gammelt Pall-Gunnarsson vis, men fra skått hold skyter Nannskog til side for mål.
    13'
    Bruer Hanssen legger inn fra venstre. En dårlig klarering av Høiland fører til en halvsjanse for Stokkelien, men spissen får ikke avsluttet og Stabæk tar over.
    16'
    Hedenstad snapper en forferdelig tversoverpasning av Owello. Høyrebacken avanserer og forsøker en stikker til Nannskog, men Haraldsen bryter pasningen.
    17'
    Kjempesjanse for Stabæk! Daigo spiller ballen gjennom til Nannskog som kommer alene mot Høie. Start-målvakten kommer ut og redder Nannskogs svake avslutning fra 9 meter.
    20'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Start
    Etter noen minutter med sjansebonanza på Telenor Arena får Stabæk endelig uttelling. Nannskog slår et hjørnespark fra høyre og etter mye klabb og babb i feltet strekker Berglund frem en lang tå og pirker ballen i nota.
    21'
    Berglund hadde en gigantisk mulighet minuttet før han satte inn 1-0. I den situasjonen gikk skuddet fra 4 meter rett i beina på Høie etter strålende forarbeid av Daigo.
    24'
    Start har så langt ikke hatt noe å stille opp med mot den regjerende seriemesteren, og Tørum må gjøre forandringer i pausen dersom kampbildet ikke endrer seg.
    25'
    Gult kort til Start
    Christian Bolanos
    Moen mener Bolanos filmer ved 16-metersstreken og kantspilleren får det gule kortet. Tvilsom situasjon.
    27'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Christian Bolanos
    Kort variant til Bruer Hanssen som slår inn, men Høiland klarerer uten store problemer.
    29'
    Olsen slår opp til Daigo på venstresiden som på svært elegant vis vender bort Bolanos. Gjennombruddspasningen mot Nannskog er ikke av samme kvalitet og Høie klarerer for gjestene.
    31'
    Gult kort til Stabæk
    Christian Keller
    Keller drar Bruer Hanssen drar overende og får det gule kortet.
    32'
    Start har kommet noe mer med i kampen etter Stabæks scoring, men har fremdeles ikke skapt noe som ligner en målsjanse.
    33'
    Et langt innkast går over Olsen og i brystet på Høiland. Knudsen kommer fint ut og avverger for vertene.
    34'
    Bolanos bruker gang på gang altfor mange touch før han spiller fra seg ballen og spolerer dermed gode overgangsmuligheter for Start.
    36'
    Freeman legger inn fra høyre. Innlegget blir stusset videre til Børufsen som kommer seg til avslutning fra skrått hold. Skuddet er hardt, men går en knapp meter over tverrliggeren.
    38'
    Stabæk fortsetter å presse på, men de er litt mindre nøyaktige og det går litt langsommere for Bærums-laget for øyeblikket.
    40'
    Berglund er centimetere fra å sette sin andre scoring for dagen. Daigo spiller ballen inn til Berglund som vender opp og skyter via stolpen og ut fra 18 meter.
    41'
    Starts største mulighet så langt i kampen. Owello spiller ballen frem til Stokkelien som prøver en frekk chip fra skrått hold. Knudsen blir tvunget til å slå ballen til hjørnespark.
    43'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Christian Bolanos
    Knudsen bokser.
    43'
    Berglund spiller ballen inn til Keller som skyter halvmeteren over fra 22 meter.
    44'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'
    Milicevic setter fart på venstresiden og drar seg fint forbi Keller. Innlegget blir slått flatt bak Stabæks forsvar, men også bak Starts angripere.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Stabæk går i garderoben med en høyst fortjent 1-0 ledelse. Start var svært svake den første halvtimen, men har hevet seg noe på slutten. Det er noe planløst over Start og den nye sentrale midtbanen med Bruer Hanssen og Owello har så langt ikke fungert. Hos Stabæk, derimot, har det meste fungert. Berglund har vært svært god i sin hengende spissrolle og Nannskog frigjør mye rom for sin spissmakker.
    2. omgang
    45'
    Start tar avspark i andre omgang.
    46'
    Tørum har så langt ikke gjort noen forandringer på laget, men både Hæstad og Paulsen har varmet godt opp i pausen.
    46'
    Hvilken mulighet for Stabæk! Daigo flikker fint videre til Berglund som legger inn mot bakerste stolpe og Nannskog. Sistnevnte header ballen tilbake og Keller står fullstendig umarkert på 5-metersstreken, men header ballen utrolig nok utenfor!
    49'
    Berglund vipper ballen over Starts midtforsvar, men Mathisen holder Nannskog unna og Høie kan komme ut og overta for Start.
    51'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 2 - 0 Start
    Mål: Daigo Kobayashi
    Fantastisk Stabæk-overgang! Daigo fører ballen frem for Stabæk og slår ut til Nannskog som uselvisk spiller ballen tilbake til Daigo som enkelt triller ballen i det tomme buret.
    51'
    Daigo er svært nær å gjøre sitt andre mål på like mange minutter. Keller slår flatt inn mot Daigo som setter ballen en halvmeter til side for mål fra 11 meter. Stabæk spiller flott fotball for øyeblikket!
    53'
    Nok en kjempesjanse for Stabæk! Denne gangen er Nannskog arkitekten. Han fører ballen mot Starts 16-meter før han slipper kula til Farnerud som er centimetere fra å sette ballen i krysset fra 17 meter.
    55'
    Start virker fullstendig hjelpeløse ute på kunstgresset. Tørum er nødt til å gjøre forandringer, hvis ikke kan dette bli stygt for sørlendingene.
    57'
    Stabæk fortsetter å skape målsjanser. Berglund chipper ballen frekt gjennom til Nannskog som skyter over fra skrått hold. Svak avslutningen, men svært gode kombinasjoner fra de to spissene.
    59'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 3 - 0 Start
    Mål: Daigo Kobayashi
    Fullstendig overkjøring på Telenor Arena! Start blir presset tilbake inn i egen 16-meter og Stabæk spiller over sørlendingene. Ballen ender hos Farnerud på høyresiden som slår flatt inn til Daigo som dunker ballen i mål fra 13 meter. Nydelig scoring!
    61'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Leif Otto Paulsen
    Ut: Geir Ludvig Fevang
    63'
    Publikum reiser seg på Telenor Arena og er tydelig fornøyd med laget sitt som presterer meget godt for øyeblikket.
    64'
    Stabæk gir seg ikke og er nær 4-0 ved Keller. Daigo slår inn mot Keller som header mot motsatt hjørne, men Høie redder flott.
    66'
    Start er på en sjelden visitt og Bruer Hanssen fyrer fra 18 meter, men Knudsen redder enkelt.
    67'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 4 - 0 Start
    Endelig sitter den for Nannskog! Berglund flikker et oppspill gjennom til Nannskog som setter ballen forbi Høie og inn i det lengste hjørne. Utklassingssifre på Telenor Arena, og det er høyst fortjent!
    67'
    Stabæk gjør som de vil og holder ballen i laget. Start klarer knapt å treffe på tre pasninger før de mister ballen.
    73'
    Gult kort til Start
    Branislav Milosevic
    Milicevic dytter til Keller etter en duell nede ved hjørneflagget og får det gule kortet. Frustrerte Start-spillere på Telenor Arena!
    74'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Jørgen Skjelvik
    Ut: Daigo Kobayashi
    En av kampens giganter forlater banen til fordel for Skjelvik. Også japeneren får stående ovasjoner av hele Telenor Arena.
    75'
    Det så lenge glissent ut, men 9423 tilskuere har møtt opp for å følge Stabæks overhøvling av Start.
    77'
    Rolig for øyeblikket. Stabæk virker tilfredse med resultatet og lar Start holde ballen i den bakre fireren.
    81'
    Stabæk får et frispark i svært skummel posisjon. Fra 18 meter kan det være duket for Nannskog.
    82'
    Nannskog prøver seg, men skuddet går over mål.
    82'
    Børufsen prøver seg fra nærmere 30 meter. Skuddet er knallhardt, men Knudsen får en finger på skuddet og dytter den ut til hjørnespark.
    83'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 5 - 0 Start
    Det er ikke slutt på Telenor Arena! Espen Hoff blir flott frispilt på høyresiden og legger presist inn mot Nannskog som dunker ballen via bakken og i lengste hjørne. Nok en kjempescoring av hjemmelaget!
    84'
    Start virker handlingslammet og Tørum virker resignert på Start-benken.
    87'
    Kjempeskudd av Espen Hoff! Nannskog legger igjen ballen til Hoff som dunker til fra 25 meter. Høie varter opp med en kjemperedning og det ender med hjørnespark.
    89'
    Starts eneste store mulighet i kampen kommer etter 89 minutter ved Paulsen. Han spiller vegg med Stokkelien og drar seg fint forbi Olsen, men avslutningen er elendig og går til side for mål.
    90'
    Kampen er slutt
    90'+1
    Moen ser ingen grunn til å legge til å legge til tid på Telenor Arena. Start har blitt fullstendig overkjørt av et mye bedre Stabæk-lag. Bæringene var best fra første minutt og ga seg ikke før det stod 5-0 på resultat-tavlen. Imponerende forestilling av fjorårets seriemester og det var gode gamle takter over det de viste i dag.
    Tilskuerne blir igjen på Telenor Arena og hyller sine gutter med stående applaus.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her