53'
1-0
57'
2-0
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til Telenor Arena og Tippeliga-kampen mellom Stabæk og Viking!
    Begge lag har måtte gjøre forandringer i forsvar siden sine forrige ligakamper. Resten av lagene er uforandret.
    Hos hjemmelaget visste man at Jon Inge Høiland ikke ville rekke kampen. Man hadde derimot håpet at Skjønsberg ville kunne spille, men også han må se kampen fra tribunen. Det gir plass for Tom Stenvoll og Pontus Segerström.
    Gjestene fra Stavanger må klare seg uten Trond Erik Bertelsen, som fikk sitt tredje gule kort i 4-2-seieren over Lillestrøm. Det taktiske grepet fra Uwe Rösler er å skyve Ragnvald Soma ut på backen, mens Vidar Nisja fyller Somas plass i midtforsvaret.
    Etter en svak sesongåpning, med kun tre poeng på de fire første hjemmekampene, står Stabæk nå med fire strake seiere på eget kunstgress.
    Til gjengjeld er Viking ubeseiret på de tre siste bortekampene i Tippeligaen. Stabæk har for øvrig ikke slått Viking på de siste fire oppgjørene i Tippeligaen.
    Daniel Nannskog er en av fire spillere som har scoret åtte mål i årets Tippeliga. Ikke rart Vikings assistenttrener, Roger Nilsen, har uttalt at lagets største oppgave blir å stoppe Nannskog. Uttalelsen kommer på tross av at det var en annen svenske - Fredrik Berglund - som scoret alle Stabæks fire mål i cupkampen mot Lillestrøm onsdag.
    Den tidligere Stabæk-helten, driblefanten Alanzinho, er tilbake i Bærum og sitter på tribunen i kveld. Etter planen skal han i pausen innlemmes i Stabæks Hall-of-fame. Han er den fjerde gjennom tidene som får denne utmerkelsen.
    Stabæk og Viking står begge med 24 poeng foran dagens kamp, og befinner seg midt på tabellen. Seier i dag vil bety fjerdeplass - i hvert fall inntil resten av runden spilles i morgen...
    Spillerne er på banen og navnene leses opp. Nå braker det snart løs!
    Kampen har startet
    Viking tar avspark.
    1'
    Stabæks hjemmekamper er ikke kjent for å trekke spesielt mange tilskuere, men i dag er nok tribunene ekstra preget av fellesferien.
    2'
    Nannskog og Stabæk er de første som nærmer seg motstanderens 16-meter. Dessverre for hjemmelaget var langpasningen mot svensken for hard, og Myhre hadde få problemer med å stoppe angrepet.
    3'
    Fillo forsøker å lobbe ballen inn til Ødegaard inne i Stabæks 16-meter, men sistnevnte er ikke med på notene, og ballen går ut over dødlinja.
    4'
    Ødegaard viser fine dribleferdigheter når han drar seg fri ute på venstresiden. Innlegget havner hos en presset Knudsen, som først glepper ballen, men plukker den raskt opp igjen.
    5'
    Håpløs langpasning fra Inge André Olsen mot Nannskog. Ballen fyker mange meter over hodet på svensken og ut over sidelinja.
    6'
    Kjempemulighet for Viking! Ijeh får innlegget fra venstre og header hardt mot mål. Knudsen må ut i full strekk for å stoppe ballen. Fillo får returen, men skyter i bakken. Stabæk klarerer til corner.
    7'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Slår langt over feltet, og det blir ikke noe farlig ut av corneren.
    7'
    Fillo forsøker å få med Danielsen på en overlapp, men sistnevnte er ikke med på den. Gjestene beholder ballen.
    9'
    Langskudd fra Danielsen. Skyter fra 25 meter, men det er verken hardt eller godt nok plassert fra den avstanden. Keepermat for Knudsen.
    9'
    Stabæk fortsetter å stange mot gjestenes forsvarsfirer, som har vært meget trygg de første ti minuttene.
    11'
    Farnerud forsøker å skru ballen rundt gjestenes midtstoppere, til en fremadstormende Nannskog, men de hvitkledde lar seg ikke lure.
    12'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Slås mot bakerste stolpe, der Olsen rager høyest og får klarert.
    12'
    Stenvoll forsøker å spille frem Berglund ute på venstresiden, men har mange justeringer igjen før pasningsfoten er fininnstilt. Bommer med nesten ti meter på en enkel pasning...
    15'
    Kobayashi lurer Skogseid inne i 16-meter, men sistnevnte er rask i vendingen og får kastet seg etter ballen. Får akkurat en fot på ballen og gjesten får klarert.
    16'
    Nannskog spiller frem Berglund, som fyrer av fra helt ute på kanten i 16-meteren. Skuddet er hardt, men utenfor.
    17'
    Danielsen viser frem sine tekniske ferdigheter da han lurer to mann på vei mot Stabæks 16-meter. Avleveringen av ballen er derimot upresis, og Stabæk overtar.
    18'
    Kobayashi utfordrer Skogseid nok en gang. Denne gangen kommer han til innlegg, men slår for langt til at lagkameratene får gjort noe farlig med ballen.
    18'
    Ijeh viser at han er sterk da han mottar en langpasning og snur seg med en mann hengende på seg. Fyrer av fra 20 meter, rett i Segerström.
    20'
    Forvirring inne i Stabæks 16-meter da Knudsen går opp i duell med TO egne spillere. Alle tre kolliderer og ballen spretter unna. Keeper Knudsen reagerer raskt og hiver seg etter ballen før Vikings spillere rekker å utnytte blemma.
    21'
    Fillo snapper opp en feilpasning hos Stabæk, og kommer seg helt inn i 16-meter før han forsøker å fyre av. Skuddet går rett i leggene til Kobayashi og spretter ut til innkast.
    22'
    Nannskog vinner en hodeduell inne i Vikings 16-meter, men med ryggen til mål header han lang over.
    24'
    Fantastisk pasning fra Danielsen, som fra egen banehalvdel spiller fram Ødegaard, som plutselig er helt igjennom Stabæk-forsvaret. Velger å fyre av idét to blåkledde forsvarsspillere nærmer seg fra sidene. Skuddet er veldig svakt, Ødegaard faller og Viking skriker på straffe. Ble han dyttet?
    26'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Daigo Kobayashi
    Corneren heades i første omgang ut, ballen havner hos Farnerud, som klinker til på halv volley. Skuddet går fem meter over - minst...
    26'
    Godt innlegg fra Hedenstad på høyresiden, men Skogseid ruver høyest inne i feltet og header ballen ut av faresonen.
    29'
    Frispark til Stabæk 19 meter fra mål. Keller mottar ballen og felles hardt før han rekker å gjøre noe.
    29'
    Kobayashi skyter til venstre. Keeperen kan ikke ha sett utgangen på skuddet, for han står som frosset fast til bakken og ser på at ballen forsvinner ut, bare centimetere til side for mål.
    30'
    Keller velger å drible istedenfor å skyte når han får ballen på 18 meters hold. Han får til slutt kranglet ballen til Nannskog, som skyter via en Vikingspiller og til corner.
    33'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Daigo Kobayashi
    Nisja får headet ballen ut.
    33'
    Ijeh sløser med en kjempemulighet da han er upresis i pasningen til Ødegaard. Hadde sistnevnte fått ballen presist levert hadde han vært nærmest alene med keeper inne i 16-meteren.
    35'
    Farlig innlegg fra Ødegaard på venstrekanten. Viking har Ijeh og Fillo rett foran mål, men blir overmannet av tre blåkledde.
    39'
    Fantastisk soloprestasjon av Berglund! Starter på egen banehalvdel og smyger seg unna sklitaklinger fra både Skogseid og Sokolowski, før han fyrer av knallhardt mot høyre stolperot fra 17 meters hold! Hadde det ikke vært for at Thomas Myhre disker opp med en kanonredning hadde det stått 1-0! Myhre holder atpåtil ballen i fast grep!
    41'
    Kobayashi forsøker en lur pasning enn mot Berglund, men Steenslid er årvåken og kommer i veien for pasningen.
    42'
    Innlegg fra Kobayashi, nok en gang mot Berglund. Med ryggen mot mål header spissen høyt over mål.
    42'
    Stenvoll og Fillo ryker i tottene på hverandre etter at Fillo taklet førstnevnte. Stenvoll dytter Fillo, som svarer med klaske til Svenvoll i ansiktet!
    44'
    Gult kort til Stabæk
    Tom Stenvoll
    44'
    Gult kort til Viking
    Martin Fillo
    44'
    Stenvoll lar være å løpe på en god løpeball, og halter istedet rundt på banen. Taklingen fra Fillo kjentes nok godt.
    45'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    God corner mot Steenslid, som ruver høyt, men ikke høyt nok. Keeper Knudsen snapper ballen rett over hodet på Viking-stopperen.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Viking startet klart best og var det eneste laget som forsøkte å produsere noe første halvdel av første omgang. Stabæk kom mer og mer med og har hatt et lite spillemessig overtak mot slutten av kampen. Fortsatt helt åpent her på Telenor Arena.
    2. omgang
    45'
    Stabæk sparker i gang andre omgang.
    46'
    Ødegaard får ballen ute på høyresiden og forsøker å spille til Fillo inne i 16-meteren, men hjemmelaget klarerer til corner.
    47'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Stabæk klarerer.
    47'
    Kobayashi finner Hoff ute i høyre hjørne av 16-meteren. Hoff fyrer av, men ballen går i Skogseid og ut til corner.
    49'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Daigo Kobayashi
    Heades ut av Steenslid. Ballen havner hos Kobayashi igjen, som forsøker et innlegg. Denne gangen er det Fillo som klarerer på hodet.
    49'
    Kobayashi slår en lang ball mot Nannskog, men Steenslid er der han skal være og kommer svensken i forkjøpet.
    50'
    Kobayashi med en kjempe-gjennombruddspasning til Hoff. Inne i 16-meteren slår han til Nannskog, som fra en og en halv meters hold SKAL score! Utrolig nok får Myhre en hånd på ballen og slår til corner!
    51'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Daigo Kobayashi
    Myhre får bokset ballen ut av feltet og Viking får ryddet unna.
    51'
    Nok en god pasning til Hoff ute på høyresiden. Denne gangen slår han et godt innlegg og igjen ender det med corner.
    53'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Daigo Kobayashi
    53'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Viking
    Målgivende: Daigo Kobayashi
    Berglund er først på ballen og header bakover og i det lengste hjørnet! Spissen er knapt nær ballen, men det er mer enn nok til at den forsvinner inn i nettmaskene bak Myhre!
    53'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Thomas Pauck Rogne
    Ut: Inge André Olsen
    55'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 2 - 0 Viking
    Målgivende: Vegar Hedenstad
    Hvem andre enn Fredrik Berglund?! Nisja bommer helt på markeringen av Berglund, som får motta langpasningen nærmest upresset, fem meter fra mål! En enkel touch er alt som skal til for å styre ballen i mål og det er 2-0!
    57'
    Stabæk fortsetter og pøse på og nå er det Nannskog som får stå nesten umarkert inne i Viking-feltet og heade. Denne gangen går det utenfor.
    59'
    Kobayashi slår til Berglund inne i 16-meteren. Berglund slår inn i en liten klynge av Vikingspillere. Utrolig nok er det Kobayashi som presser seg fram og når ballen først! Avslutningen fra driblefanten er hard, men rett i klypene på Myhre.
    60'
    Berglund fyrer av med venstrefoten fra 20 meter. Skuddet er ikke all verden og Myhre kan i ro og mak konstatere at ballen triller et par meter til side for mål.
    63'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Daigo Kobayashi
    Slår mot forøste stolpe. Der er det Nisja som header utover. Faren over foreløpig.
    63'
    Kobayashi lurer Skogseid for ørtende gang denne kampen, men er litt for treg på vei rundt backen, og Skogseid rekker å få pirket på ballen, slik at Kobayashi mister kontrollen og ballen triller over dødlinja.
    65'
    Nannskog jobber godt hjemover når han presser Nisja og ballen ut av banen.
    67'
    Stabæk eier denne omgangen!
    67'
    Farnerud til Hoff inne i 16-meteren. Sistnevnte slår direkte til Kobayashi, som en meter foran mål skyter i en Vikingspiller og ut til corner.
    68'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Daigo Kobayashi
    Når Nannskog bak i feltet. Ballen heades inn foran mål og det blir litt klabb og babb før Berglund, med ryggen til mål, til slutt forsøker å skyte bakover - uten hell.
    68'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Birkir Bjarnason
    Det siste Bjarnason rakk å gjøre i denne kampen var å sparke ned Kobayashi bakfra. Han slapp fra det uten annet enn et frispark i mot.
    69'
    Ødegaard skyter fra like utenfor hjørnet av 16-meteren. Knudsen trenger knapt å anstrenge seg for å stoppe det lave skuddet.
    71'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Legger ut i feltet til Sokolowski, 25 meter fra mål. Midtbanespilleren får all verdens tid til å skyte og klemmer til med et knallhardt skudd et par meter til venstre for mål...
    71'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Daigo Kobayashi
    Legger mot bakerste. Der er Soma og header ut. Viking kontrer, men Ødegaard klarer ikke å utnytte overgangen.
    73'
    Stabæk med kontring. Hoff får ballen ute på høyresiden og prøver å lempe den over til Berglund inne i feltet, men får ikke ballen over Viking-stopperne.
    75'
    Viking-spillerne ser litt småredde ut foran mål og tør ikke å skyte fra utenfor 16-meteren.
    75'
    Danielsen er i skuddposisjon like på utsiden av 16-meteren, men passer til Fillo inne i 16-meteren. Sistnevnte er dekket opp av to mann, og det går som det må gå... Stabæk overtar ballen.
    76'
    Høiland forsøker å drible seg forbi Segerström på hjørnet av hjemmelagets 16-meter, men sistnevnte står som en mur i veien for innbytter Høiland.
    77'
    Vanskelig å si hva Keller nettopp forsøkte på. Enten var det et dårlig innlegg, eller så var det et dårlig skudd... Uansett gikk ballen to-tre meter over mål.
    78'
    Keller forsøker å spille fram Farnerud, som stormer mot 16-meteren. Men Soma er der han skal være og stopper ballen enkelt.
    79'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Mame Niang
    Ut: Martin Fillo
    79'
    Nannskog kommer til skudd fra 15 meter! Skuddet går via en Vikingspiller og til corner.
    81'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Lang corner mot Farnerud. Han forsøker å finne Hoff, som sliter med mottaket. Viking får klarert.
    81'
    Hoff med et kanonskudd fra nærmere 30 meter! Myhre får så vidt en hanske på ballen, som sniker seg over tverrliggeren!
    83'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Daigo Kobayashi
    Viking får klarert i førsteomgang.
    83'
    Ballen spilles inn til Espen Hoff inne i 16-meteren, som felles! Straffe!
    84'
    Straffe til Stabæk
    84'
    Stabæk bommer på straffe!
    84'
    Nannskog skyter rett på Myhre, som gir retur til Farnerud! Og Farnerud skyter over!
    84'
    Kobayashi med en lekker hælpasning inne i feltet, retning Nannskog. Nannskog er ikke helt med på notene og Viking klarerer til innkast.
    86'
    Keller slår inn mot Nannskog som ruver høyest foran mål. Svensken får panna på ballen, men header like over!
    87'
    Kobayashi finner Hoff ute på høyrekanten som så mange ganger tidligere i denne omgangen. Hoff fyrer av fra drøye ti meter, mot lengste stolpe: Myhre får akkurat slått den til corner!
    89'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Daigo Kobayashi
    Kort cornervariant denne gangen. Det gir ikke uttelling.
    89'
    Det er lagt til minimum to minutters tilleggstid.
    90'+1
    Speakeren mener det er 8 115 tilskuere på Telenor Arena i dag.
    90'+1
    Gult kort til Viking
    Tommy Høiland
    En stygg etterslenger mot Palmasson og Høiland belønnes helt korrekt med et gult kort.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+2
    Man skulle tro det var et annet Stabæk-lag som gikk på banen i 2. omgang. Fra en fryktelig tafatt start på kampen vartet hjemmelaget opp med flere lekkerbiskener i andre omgang - de fleste i regi enten Kobayashi eller Hoff. Fredrik Berglund står nå med seks mål på de siste to kampene...
    Viking var streng tatt ganske tafatte hele kampen gjennom, og den eneste som viste seg fra en god side i dag var keeper Myhre, som sørget for at gjestene slapp unna den helt store ydmykelsen.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her