0-2
49'
1-2

Hei og velkommen til livedekningen av kampen mellom Start og Aalesund.
    Hjemmelaget er inne i en tung periode, og de ligger nede på 14. Start har ikke vunnet på tre kamper i serien.
    Aalesund er på en fin fjerdeplass, og de kan klatre til tredje med seier her i dag.
    Sist gang lagene møttes var tilbake i 2011, den gang ble det 0-0.
    Aalesund er inne i en periode der de vinner hjemme og taper borte, så får vi se hvordan det går i dag.
    Da kan vi se at Jesper Mathisen er tilbake i midtforsvaret til Start. Dermed må Glenn Andersen finne seg i å starte kampen på benken.
    Vi kan også merke oss at unggutten Sondre Tronstad får fornyet tillit på hjemmelagets midtbane.
    For gjestene så får vi dessverre ikke se Michael Barrantes som er borte på landslagsoppdrag.
    Når det gjelder været så er 18 grader og lett overskyet. Det er altså flotte forhold for å spille fotball her i Kristiansand.
    Da rusler lagene i garderoben for en siste teamtalk.
    Da reiser publikum seg og vi blir servert 'Heltane fra Sørlandet'.
    Start tar avspark og dermed er vi igang.
    1'
    Asante bryter fint og setter fart fremover, men innlegget går rett i klypene til Grytebust.
    3'
    Børufsen kommer til et fint innlegg som Hoff header inn igjen, men ingen når andreballen.
    5'
    Så er det Aalesund sin tur, Carlsen er igjenom men Opdal redder fint.
    5'
    Den klareres av Start.
    5'
    Tronstad kommer til skudd fra 18 meter, han legger en flat ball inn som Hoff styrer over.
    7'
    Hamed-Allah jager ballen i bakrom og vinner en løpsduell med Mathsien. Acosta kommer inn og sikrer.
    10'
    Start kommer til nytt innlegg, men Børufsen kommer ikke over ballen når han skal heade.
    10'
    Aalesund får frispark på høyrekanten.
    10'
    Det lempes helt inn til Opdal av Matland.
    11'
    Stor sjanse til Start, når det kommer et innlegg fra Kristjansson. Børufsen har imidlertid litt for kort lugg til å klare å styre ballen i nettet.
    13'
    Asante med en fin stikker til Børufsen. Grytebust er ute å snapper ballen rett foran foten til vingen.
    14'
    Det er Start som kjører kampen her nå, de mangler bare den siste touchen for å score.
    15'
    Hoff snur på den berømte femøringen og avslutter fra 16-meter. Forsøket går utenfor den venstre stolpen til Grytebust.
    17'
    Publikum vil ha frispark når Hoff setter fart fremover. Døvle velger å vinke spillet videre til stor frustrasjon hos hjemmefansen.
    17'
    Aalesund får klarert.
    18'
    Hamed-Allah kjører en kontring som blir effektivt stoppet av Owello.
    19'
    To sjanser begge veier her nå. Først er det Hoff som lader kanonen på sekstenmeteren. Den redder Grytebust. Aalesund konterer og da er det Leke James sin tur til å skyte. Han sitt forsøkt går rett utenfor.
    21'
    Aalesund får frispark på venstrekanten når Acosta drar ned Hamed-Allah.
    22'
    Carlsen legger ballen inn i feltet. Etter litt om og men får Start innkast nede ved sitt eget hjørneflagg.
    22'
    Jesper Mathsien har tatt styring og dominerer i luftrommet.
    24'
    Start kommer til innlegg og Vilhjalmsson går over ende i feltet. Publikum vil ha straffe, Døvle gjør nok det riktige og vinker spillet videre.
    25'
    Hjørnespark til Start
    25'
    Plutselig må en av assistentdommerne i garderoben. Trenerne benytter tiden til å ta en pep-talk og sørger for at spillerne får i seg vann.
    28'
    Hamed-Allah stjeler ballen og setter fart mot Opdal sitt mål. Han går for presisjon og curler ballen noen centimeter utenfor den venstre stolpen.
    30'
    Ulvestad går rett i bakken etter en hodeduell. Etter litt assistanse så er han oppe å går igjen.
    32'
    Solen viser seg frem her i Kristiansand. Den skinner rett i ansiktet til Grytebust. Kanskje keeperen burde vurdere en caps?
    33'
    Mål for Aalesund!
    Start 0 - 1 Aalesund
    Mål: Fredrik Ulvestad
    Carlsen kommer inn fra vingen fyrer av et skudd som Opdal må gi retur på. Det ser ut til at Start har kontroll, men en håpløs klarering ender hos Ulvestad på kanten av 16-meteren. Han lar seg ikke be to ganger og fyrer av et skudd som forandrer litt retning og dermed triller inn bak Opdal.
    34'
    Leke James spilles igjenom, men han er for hissig på grøten og blåses dermed av for offside.
    38'
    Start 0 - 2 Aalesund
    Mål: Peter Orry Larsen
    Målgivende: Fredrik Carlsen
    Leke James er igjen på farten. Etter noen dragninger ned ved dødlinja triller han kula til Carlsen på hjørnet av 16-meteren. Han titter opp og finner Larsen som rapper til på direkten. Kula fyker inn bak en sjanseløs Opdal.
    38'
    Aalesund kontrer ved Hamed-Allah. Han får omsider ballen inn til James som styrer den utenfor.
    43'
    Start får frispark i meget god posisjon. Nå kan vi nok vente oss en kanonkule fra Mathisen.
    43'
    Det får vi, men den går rett i muren.
    44'
    Det legges til 2 minutter i denne omgangen.
    45'+1
    Vilhjalmsson går i bakken etter å ha fått hånden til Carlsen i ansiktet. Døvle synes ikke det er noe å blåse for.
    45'+2
    45'+3
    Da er førsteomgang over og Aalesund kan ta med seg en 2-0 ledelse. Start har hatt sine sjanser og var best tidlig i kampen, men de har ikke kvaliteten til å sette ballen i mål. Aalesund har vært meget effektive og sånn sett så er det fortjent at de leder.
    45'
    Da er vi igang igjen, nå er det Aalesund sin tur til å ta avspark.
    46'
    Mye balltrilling på midten i starten av denne omgangen.
    48'
    Mål for Start!
    Start 1 - 2 Aalesund
    Start kommer til innlegg på høyrekanten. Hoff vinner en duell og plutselig ligger ballen død. Aalesund klarer ikke å klarere. Da er Asante der og tupper den i mål fra 5-6 meter.
    49'
    Scoringen satte virkelig fyr på hjemmepublikummet.
    52'
    Hamed-Allah blir liggende å holde seg til hodet etter at han mistet ballen til Jesper Mathisen. Mathisen er borte å drar han opp igjen.
    53'
    Gult kort til Start
    Rolf Daniel Vikstøl
    Backen mener han skal ha frispark nede ved Aalesunds hjørneflagg. Da han ikke får det kaster han ballen i protest. Døvle har ikke noe valg enn å gi kortet.
    54'
    Publikum piper høylytt og Mjelde gjør sitt for å oppildne hjemmefansen.
    55'
    Nok en gang raser publikum. Asante kommer til innlegg som de mener går i armen til en Aalesundforsvarer. Døvle vinker spillet videre.
    56'
    Samtidig ligger Lars Fuhre nede på Start sin banehalvdel. Han er imidlertid oppe igjen, men må ut på sidelinjen.
    57'
    En vanvittig sjanse! Mathisen står plutselig alene på 5-meteren, men ballen går i tverrliggeren.
    57'
    Start presser virkelig på for en utligning nå.
    58'
    Denne gangen får Aalesund klarert.
    59'
    Rett i klypene til Grytebust.
    59'
    Start 2 - 2 Aalesund
    Mål: Matthias Vilhjalmsson
    Der sitter den igjen for hjemmelaget. Asante setter på turboen på kanten og slår et flott innlegg til Vilhjalmsson. Han setter hodet på ballen som går inn i den lengste hjørnet.
    61'
    Asante og Kristjansson kombinerer fint på kanten, men Aalesund får etterhvert klarert ballen.
    63'
    Start dominerer nå, og Aalesund har ikke fått til noen verdens ting i denne andre omgangen.
    64'
    Aalesund er på en sjelden visitt fremover, men hele angrepet ender med innkast til Start.
    66'
    Opdal har forøvrig, i motsetning til kollega Grytebust, valgt å ta på seg en caps for å skygge for sola.
    68'
    Start er frempå igjen, og nå er det Hoff som kommer til en heading fra 6-7 meter. Forsøket går over mål. Stor sjanse der.
    69'
    Aalesund har frispark på venstrekanten. Det går helt inn til Opdal.
    69'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Babacar Sarr
    Ut: Sondre Tronstad
    Ungutten Tronstad blir byttet ut til stående applaus fra hjemmefansen.
    71'
    Phillips kommer til sitt første innlegg, det ender bak mål.
    72'
    Børufsen kommer rundt på kanten og slår et lavt innlegg. Asante får ikke foten på ballen som triller gjennom feltet.
    73'
    Nå er det Asante som legger inn. I feltet er Hoff og får til en volleyavslutning som går over.
    74'
    Kristjansson kommer til innelgg som styres rett utenfor av en Aalesundforsvarer.
    76'
    Nære scoring igjen der, ballen triller langs linjen men ingen får foten på den.
    76'
    Denne gangen klarerer Aalesund.
    77'
    Bismar Acosta
    Han klipper ned Hamed-Allah som er igang med en kontring.
    77'
    Dagens tilskuerantall er 5295.
    78'
    Det har roet seg litt her nå, men det er fortsatt Start som virker mest interessert i en scoring.
    80'
    Grytebust fomler med en enkel ball som Vilhjalmsson jager, keeperen får til slutt klarert til innkast.
    82'
    Kristjansson får frispark i fin innleggsposisjon på høyrekanten.
    83'
    Som vanlig så er det Børufsen som skrur den inn. Det vinkes av for offside.
    84'
    Børufsen er plutselig igjennom etter fint samspill med Hoff og Castro. En lang tå fra en Aalesund forsvarer sørger for corner.
    85'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Andreas Nordvik
    Ut: Lars Fuhre
    85'
    Den ender med utspark til Grytebust.
    85'
    Aalesund er farlig frempå. Hamed-Allah får lagt en ball inn langs bakken, men ingen andre er i feltet.
    87'
    Start kjører på fremover, men nå er det Castro som vinkes av for offside.
    89'
    Stor sjanse til Aalesund. Det er Ulvestad som plutselig får fribanen frem til 16-meteren. Han fyrer av en markkryper som Opdal er herlig nede på. Fantastisk prestasjon av keeperen.
    90'
    Oioioi! Børfusen styrer et innlegg fra James i egen stolpe. Veldig nære selvmål der.
    90'+1
    Inn: Glenn Andersen
    Ut: Gudmundur Kristjansson
    90'+1
    Gult kort til Aalesund
    90'+4
    Frispark til Start på venstrekanten.
    90'+4
    Hoff legger den inn, men Aalesund klarerer.
    90'+5
    90'+5
    Da er det over her på Sør Arena. Etter at Aalesund gikk til pause med en 2-0 ledelse, så sørget en forrykende andreomgang av hjemmelaget for poengdeling. Det var Start som virket mest interessert i seieren, men Aalesund klarte å holde unna. Dette resultatet sørger for at Start ligger på 15.plass på tabellen, mens Aalesund klatrer opp på 3.plass.