Velkommen til oppgjøret mellom Viking og Rosenborg på Viking stadion.
    Vikings midtbanespiller Makhtar Thioune starter ikke denne søndagskvelden - han er utestengt i seks kamper etter at han skal ha vist fingeren til en dommer etter cupkampen mot Bryne.
    André Danielsen er ute med lyskeskade, og dermed starter Veton Berisha som offensiv midtbanespiller/hengende spiss i dag.
    - Det blir nok jevnt i kveld, men jeg ser ingen grunner til at vi ikke skal vinne om vi gjør det vi har trent på, sier Viking-assistent Kåre 'Bruttern' Ingebrigtsen til RA før oppgjøret. Matchen blir spesiell for Ingebrigtsen, som har en fortid i Rosenborg.
    Lagene varmer opp nå.
    - Rosenborg er et godt lag, men hjemme har vi et godt tak på de fleste i Tippeligaen. Jeg håper vi går ut aggressivt og kompakt i kveld. Vi vinner 2-0, sier André Danielsen til speaker Kjartan Salvesen på indre bane.
    Lagene er på vei inn i garderoben. Drøye 10-12 minutter til avspark.
    Småglissent på stadion foreløpig. 40-50 RBK-supportere venter utålmodig på at gjestenes spillere skal entre matta.
    Viking-fansen har gjort sin flid med å lage bannere som skal illustrere et fort. 'Bygg et fort', står det bak 'fortet', som altså går på Vikings sterke hjemmestatistikk denne sesongen.
    Tarik Elyounoussi er solgt, og med Alexander Søderlund indisponibel (og skadet) starter Borek Dockal på vingplass for gjestene Rosenborg i kveld.
    Spillerne entrer matta. Tre-fire minutter til kampstart.
    Spillerne skal til å ta avspark, men får beskjed av dommer Sandemoen om å vente litt.
    Skogseid parkeres av Mikkelsen, men Viking klarerer til kast.
    2'
    Mikkelsen ser ut til å starte matchen på venstrekanten. Dermed spiller Dockal på høyre for gjestene.
    2'
    Flere tilskuere på tribunen nå.
    3'
    Rosenborg har tatt initiativet i åpningen her.
    4'
    Svensson går ned på venstresiden i duell med Skogseid. Sandemoen blåser frispark i farlig innleggsposisjon.
    5'
    Innlegget går via et Viking-hode og til corner.
    5'
    Ballen ender hos Vikings Trond Olsen, som klippes ned av Dorsin da han skal klarere. Gult kort til svensken.
    5'
    Gult kort til Rosenborg
    7'
    De Lanlay slår inn, men Örlund plukker.
    8'
    Bertelsen selger seg på venstre, og Rosenborg kommer til innlegg. Blir klarert til corner.
    9'
    Landu får ballen i armen like utenfor Viking-boksen. Det blåses frispark i farlig posisjon på høyresiden.
    9'
    Viking klarerer innlegget fra Dockal. Ballen ender på nytt hos tsjekkeren etter litt fram og tilbake. Jarstein plukker det påfølgende innlegget.
    10'
    Viking kontrer og får hjørnespark.
    10'
    Dårlig corner av Olsen. Klareres.
    10'
    Strandberg ligger nede etter å ha fått en Bertelsen-klarering i ansiktet. Kommer seg på beina igjen.
    12'
    Trond Olsen fyrer løs fra 18-19 meter. Diskerud kaster seg ned og får blokkert. Var kraft i det forsøket fra nordlendingen.
    14'
    Bjørdal blåser en ball opp på tribunen etter et farlig tilbakespill fra Ørnskov.
    15'
    Bra sjanse for vertene! Landu Landu spiller ut til De Lanlay, som slår lavt inn foran mål. Der er Landu Landu igjen, og skyter lavt like til høyre for mål.
    15'
    De Lanlay går ned i duell med Dorsin, og vil ha frispark. Publikum roper på frispark og nytt gult kort til svensken, men dommeren vinker Viking-vingen opp på beina.
    16'
    Hjemmelaget har kommet bedre med i matchen nå.
    17'
    Corneren treffer Diskerud, som ikke klarer å heade på mål. Ballen klareres.
    18'
    Skogseid kommer løs på høyre og slår inn, men innlegget er for dårlig. Örlund plukker.
    19'
    Skogseid får rom på høyresiden, og slår godt inn. Ballen treffer igjen Landu Landu, som curler ballen like over mål. God mulighet for Viking der.
    21'
    Mikkelsen treffer dommer Sandemoen med et skuddforsøk. Populært blant hjemmefansen.
    21'
    Bille Nielsen legger farlig inn, men Jarstein har kontroll.
    23'
    Landu Landu får en ny avslutningsmulighet, men denne gangen lobber han svakt utenfor.
    24'
    Oppgjøret bølger fram og tilbake i Stavanger. En underholdende match så langt.
    25'
    Ingelsten får føre ballen fritt fram til 18 meter og skyte. Forsøket går lavt, rett på Örlund i RBK-målet.
    29'
    Veton Berisha viser at han fortsatt er litt rusten etter sin albueskade. Har en del feilberegninger og feilpasninger.
    29'
    Tempoet har falt litt nå. Rosenborg får innkast nede på venstresiden.
    31'
    Viking får frispark, og publikum svarer med sarkastisk applaus til Sandemoen.
    33'
    Ørnskov slår en lang ball mot Olsen. Gamboa header til corner.
    35'
    Corneren klareres.
    35'
    Olsen får frispark i egen 16-meter.
    37'
    Bille Nielsen skyter, men Bjørdal får blokkert til kast.
    39'
    De Lanlay dribler seg inn i boksen med litt flaks og litt dyktighet. Skuddet hans blokkeres imidlertid til innkast.
    39'
    Skogseid slår farlig inn, og Örlund får så vidt bokset ballen i sikkerhet foran Ingelsten.
    40'
    Stor RBK-sjanse! Bille Nielsen får ballen i boksen og fyrer av - via hansken til Jarstein og i stolpen! Gjestene får corner nå.
    41'
    Knuffing i boksen fører til frispark for Viking. Corneren ender dermed i ingenting.
    41'
    Diskerud feller Landu Landu på vei framover, og får se det gule.
    43'
    Frisparket når Bjørdal i boksen, men midtstopperen treffer dårlig og header over.
    44'
    Nå er det Vikings tur til å treffe metallet! Ingelsten får ballen på 6-7 meter og smeller til. Skuddet går i tverliggeren og ut i boksen igjen. RBK får til slutt klarert. Stor mulighet for vertene der!
    45'+1
    Bertelsen slår inn fra venstre, og ballen faller til De Lanlay i farlig posisjon. Vingen får imidlertid ikke stokket beina, og får ikke avsluttet skikkelig.
    45'+2
    45'+2
    Pause i Stavanger. Både i starten og slutten av omgangen har dette vært underholdende å se på. Begge lag har vært angrepsvillige, og det ligger et mål i luften etter hvilen hvis dette fortsetter.
    En vannkanon slår seg på nede på indre bane. En funksjonær kommer løpende til, og stopper kanonen med skoen sin, på et vis.
    Trond Olsen og Mikael Dorsin tar et godt tak rundt hverandre på vei ut på matta. Olsen spilte som kjent i RBK for noen år siden, før han dro til Viking.
    45'
    Klareres.
    47'
    Viking får frispark et stykke inne på Rosenborgs halvdel. Ørnskov og Olsen stiller seg opp.
    48'
    Ørnskov slår inn, men gjestene klarerer.
    49'
    Olsen stikkes fri inne i boksen, men en Rosenborg-forsvarer sklir til corner i siste liten.
    50'
    Det blåses, og corneren ender i ingenting.
    50'
    Olsen får ballen inne i feltet og fyrer løs med høyrefoten (!). Örlund er raskt nede og redder godt - slår til corner.
    52'
    Klareres etter mye klabb og babb.
    52'
    Ingelsten knuser Reginiussen i lufta på et høyt legg fra Bertelsen. Headingen går imidlertid over og utenfor.
    55'
    Trond Olsen kommer til innlegg på venstresiden, men ingen mørkeblå er foran mål. Rosenborg slipper med skrekken.
    55'
    Bille Nielsen får frispark mot seg i Viking-boksen.
    56'
    Nisja gjør seg klar for vertene. Det samme gjør Selnæs for RBK.
    60'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Vidar Nisja
    Ut: Veton Berisha
    60'
    Stor sjanse for Ingelsten og Viking! Landu Landu spiller svensken igjennom, men Ingelsten nøler med avslutningen. Får til slutt skutt, men da via et Rosenborg-bein. Ballen klareres etter hvert.
    62'
    Klareres.
    63'
    Nisja skyter fra spiss vinkel, men forsøket blokkeres. Gamboa får til slutt klarert på lekkert vis.
    64'
    Rosenborg presser vertene nå.
    66'
    Svensson får rom inne i Viking-boksen, men det er vinket for offside.
    67'
    De Lanlay lader skuddfoten fra nærmere 30 meter, men forsøket blokkeres. Litt vel optimistisk av driblefanten der.
    68'
    Bille Nielsen går ned i duell med Lædre Bjørdal, og roper på straffespark. Dansken vinkes imidlertid opp av dommer Sandemoen.
    69'
    Dagens tilskuertall er 9.958 på Viking stadion.
    70'
    Bille Nielsen drar seg fri og får løsnet skudd under press fra Sigurdsson. Ballen sniker seg like utenfor.
    73'
    Landu Landu stopper Jensen på midten. Har storspilt for Viking i dag, midtbanespilleren.
    74'
    De Lanlays innleggsforsøk blokkeres til corner.
    78'
    Sigurdsson får avsluttet inne i feltet, og skyter godt. Ballen er på vei mot krysset, men Örlund avverger med en fantastisk redning.
    78'
    Olsen felles av Midtsjø og får frispark i farlig posisjon ute på venstresiden.
    81'
    Örlund plukker innleggsforsøket lett.
    82'
    Chibuike gjør seg klar for Rosenborg nå.
    82'
    Olsen og Midtsjø ser ut til å ha en feide gående. Går og knuffer på hverandre når de har muligheten.
    84'
    Gyan roter bort ballen i god kontringsposisjon, til Viking-trener Jonevrets store frustrasjon.
    85'
    Nerve i matchen nå. Begge lag jakter tre poeng.
    87'
    Svenssons innleggsforsøk blokkeres til corner av Gyan.
    88'
    Jarstein slår videre til ny corner.
    88'
    Ender i ingenting.
    89'
    En lokal jury har kåret Christian Landu Landu til dagens Viking-spiller.
    90'
    Olsen header noen meter utenfor etter et godt innlegg av De Lanlay.
    90'
    Klokka tikker mot poengdeling her i Stavanger.
    90'
    De Lanlay kommer til innlegg, Selnæs sklir til corner.
    90'+1
    Nisja får til slutt ballen inne i boksen, men blåser ballen til himmels. ôrlund plukker.
    90'+1
    Tre minutter er for øvrig lagt til.
    90'+2
    Edmundsson får ballen inne i RBK-boksen, men gjestene klarerer.
    90'+3
    Cristian Gamboa
    90'+3
    90'+4
    Viking og Rosenborg har spilt 0-0 i Stavanger. Dermed er de mørkeblå fortsatt ubeseiret hjemme denne sesongen, mens Rosenborg taper poeng til Godset i toppen.