72'
6-0
7-0

Hei, og velkommen til livedekningen av Tippeligaoppgjøret mellom Start og Sandnes Ulf.
    Start har tatt noen poeng på bortebane i det siste, men hjemme så har det vært bekmørkt. Sørlendingene er Tippeligaens dårligste hjemmelag, og har ikke vunnet på Sør Arena siden 1-0 seieren over Vålerenga 19.april. Dette er også eneste gang de har holdt nullen på hjemmebane denne sesongen.
    Sandnes Ulf på sin side er i ganske så god form med fem seiere på de syv siste. Men det spesielle med Rogalendingene er det de har plukket mer poeng på bortebane (13) enn de har gjort på hjemmebane (12) denne sesongen.
    Mens Start kan velge fra full tropp, med unntak av unggutten Henrik Dahlum, så må gjestene fra Sandnes klare seg uten Vegard Aanestad og viktige Steinthór Thorsteinsson som begge soner karantener.
    Det er ganske så mange som må stå over neste match om de får et gult kort i dag. For Start så er Solomon Owello , Espen Børufsen, Glenn Andersen og Jesper Mathisen i faresonen. Hos Sandnes Ulf så må Sean McDermott, Marius Helle, Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj og Henrik Furebotn passe seg.
    Bortelagets Avni Pepa spilte for Start fra 2007 til 2011. Han rakk å få med seg 42 kamper for klubben og en nettkjenning. Ulf sin keeper Sean McDermott er også fra Kristiansand. Han spilte for den lokale klubben Våg, før han som ung prøvde lykken i Arsenal.
    Da lagene møttes tidligere i år, så tok Start ledelsen 1-0 ved Espen Hoff. Deretter tok Sandnes Ulf over, og etter scoringer av Kenneth Sola (2) og Tommy Høiland så ble alle poengene igjen i Sandnes.
    Starts Håkon Opdal står ovenfor et jubileum i dag, da han trer ut på banen for sin kamp nummer 200 i eliteseriesammenheng.
    Vi kommer tilbake med mer når det nærmer seg avspark her i Kristiansand.
    Mons Ivar Mjelde gir Heikkinen tillit fra start nok en gang, etter at finnen debuterte med scoring mot Aalesund sist.
    For gjestene så er det Marius Helle som kommer inn for avstengte Thorsteinsson.
    Denne kampen er meget viktig for begge lag. Start trenger virkelig poeng i kampen mot nedrykk, og kan med seier ta steget over streken. For Sandnes Ulf så vil et tap her resultere i at den nedrykksstreken nærmer seg for alvor.
    Værmessig så er høsten kommet til Kristiansand. Det er stort sett overskyet og en 15-16 grader. I tillegg så er det en god vind som alltid her på Sørlandet.
    Da har legene ruslet i garderoben for en siste prat før det braker løs om noen få minutter.
    Da er vi igang, og det var Start som tok avspark.
    1'
    Start forsøker seg med et angrep, men Pepa skjermer ballen ut til utspark for Sandnes Ulf.
    2'
    Ulf får frispark nede ved hjørneflagget, god innleggsposisjon.
    3'
    Det slås lavt inn av Skjølsvik, men Start klarerer.
    4'
    Skjølsvik går i bakken ved det andre hjørneflagget nå, og nytt frispark til gjestene.
    4'
    Denne gangen er det Sola som skal slå inn.
    5'
    Den blir slått på første stolpe. Start klarerer til innkast.
    5'
    Frejd kaster langt, men nok en gang er Start-forsvaret sterkest i duellspillet.
    6'
    Børufsen kommer til innlegg. Mihajlov får akkurat klarert foran Vilhjalmsson.
    7'
    Asante stjeler ballen og setter fart fremover, Pepa må bruke ulovlige midler. Frispark til start i god innleggsposisjon.
    8'
    Mål for Start!
    Start 1 - 0 Sandnes Ulf
    Mål: Rolf Daniel Vikstøl
    Målgivende: Espen Børufsen
    Det frisparker skrur Børufsen perfekt inn på panna til Vikstøl. Backen får stå ganske upresset på fem meter og stanger den kula kontant i nettet.
    8'
    Frejd er fremme med et nytt langt innkast, men Start vinner duellene.
    12'
    Sandnes Ulf kommer til noen innlegg og slår langt, men foreløpig har Mathisen og Acosta stålkontroll i forsvaret.
    14'
    For en sjanse til hjemmelaget! Sola slurver og Asante er plutselig alene igjennom. Vingen prøver å sette ballen til venstre for McDermott. Keeperen er imidlertid fremme med en herlig redning. Returen plukker han også selv.
    16'
    Furebotn lemper en lang ball opp mot Thorsteinbø. Vikstøl er kald får headet ballen tilbake til Opdal.
    18'
    Start kombinerer veldig fint og det er centimeter at Vilhjalmsson får avsluttet. Frejd er mannen som stopper ballen med en lang tå.
    20'
    Lennon går plutselig ned i en duell med Andersen. Vingen fikk en hånd i ansiktet, det er ikke noe farlig og spillet fortsetter.
    21'
    Skjølsvik kommer til et innlegg. Det er godt med folk i feltet, men ingen lukter på første stolpe og Opdal plukker dermed enkelt.
    23'
    Der har gjestene sitt første skudd på mål. Det er Torsteinbø som fyrer av fra 16 meter ca. Ikke altofr godt skudd og Opdal er med på notene.
    24'
    Torsteinbø fosser nok en gang i angrep og kjemper seg inn i feltet. En herlig sklitakling i siste øyeblikk avverger faren for Start.
    26'
    Nok en gang flotte kombinasjoner i Start-angrepet. Det er bare det siste fremspillet som mangler før det blir skikkelig farlig.
    28'
    Asante slår inn både en og to ganger. Det andre forsøket treffer Børufsen som ikke får stokka beina.
    30'
    Andersen er kommet opp i banen og slår et flott innlegg som Børufsen når. Han blir derimot såpass presset at det ikke blir noe trykk i avslutningen.
    31'
    Sandnes Ulf har frispark midt på Start sin banehalvdel.
    31'
    Lennon slår ballen helt inn til Opdal.
    31'
    Start 2 - 0 Sandnes Ulf
    Mål: Matthias Vilhjalmsson
    Målgivende: Håkon Opdal
    Et langt oppsill når Vilhjalmsson. I duell med med forsvaret er han råsterk. Islendingen vender på femøringen ved kanten av feltet og smeller ballen nede i hjørnet.
    32'
    Hjemmelaget har virkelig fått fart på spillet idag, og Sandnes Ulf må heve seg flere hakk om de skal få noe ut av dette.
    35'
    Ny fin mulighet for Start. Owello kommer til en avslutning etter at Hoff legger ballen ned til han på kanten av feltet.
    36'
    Helle er på farten fremover, men forsøket hans på å chippe ballen igjennom er håpløst. Utspark for Opdal.
    38'
    Nå er sambafotball med hælspark og veggspill fra Start. Det ender, dessverre for hjemmelaget, med et innlegg fra Hoff som ingen når.
    39'
    Hoff skal ta et kjapt innkast og Sola river ned Asante. Dommeren beholder kortet i lomma til stor frustrasjon fra hjemmepublikum.
    42'
    Det blir faktisk ikke dømt frispark.
    42'
    Frejd kommer opp langs kanten og kommer til et innlegg. Som tidligere i kampen så har forsvaret til Start meget god kontroll.
    44'
    45'+1
    Der er vi ferdige med første omgang og det er fullt fortjent at Start leder. Sandnes Ulf har ikke hatt mye å by på fremover og det må en skikkelig tale til fra Asle Andersen for at gjestene skal få med seg poeng hjem til Rogaland.
    45'
    Start går rett i angrep, men avslutningen til Asante blir blokkert.
    47'
    Start 3 - 0 Sandnes Ulf
    Der sitter den nok en gang for hjemmelaget! Det er Asante som setter fart på kanten og slår lavt inn i feltet. Der er Vilhjalmsson og stjeler ballen frekt foran Pepa. En flott førsteberøring gjør at han er alene med McDermott. Da har han få problemer med å trille ballen i nettet.
    48'
    Start klarerer til innkast.
    50'
    Frejd er nok en gang fremme med et langt kast, men Start avverger.
    51'
    Det er virkelig ikke mye som stemmer når Sandnes Ulf setter fart fremover.
    52'
    Hoff drar seg forbi Pepa helt nede ved sidelinjen. Han blir derimot hindret av assistentdommeren og rekker ikke ballen før den går ut til kast.
    54'
    Start 4 - 0 Sandnes Ulf
    Nå er det virkelig fest på Sør Arena! Hoff drar seg fri på 18 meter, istedenfor å lade kanonen så spiller han en nydelig stikker til Asante. Alene med McDermott gjør han ingen feil og bredsider ballen i mål. Makrellfotballen har våknet til liv igjen på Sørlandet!
    54'
    Hjemmelaget fortsetter å rulle opp angrep på angrep og Ulf sliter med å forsvare seg.
    57'
    Start 5 - 0 Sandnes Ulf
    Der sitter hat-tricket for Vilhjalmsson. Hoff og Asante får gjøre som de vil i feltet. Til slutt bestemmer Hoff seg for å legge ballen inn på hodet til Vilhjalmsson. Hodestøtet er ikke veldig hardt, men det er nok til å overliste McDermott.
    58'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Erik Tønne
    Ut: Fredrik Torsteinbø
    60'
    Det er fortsatt Start som triller ball og angriper. Gjestene har ingenting å komme med.
    63'
    Sandnes Ulf triller litt ball nå, men det ender stort sett i støttepasninger.
    64'
    Det er nesten så Helle blir chippet igjennom, men Opdal er våkent ute.
    65'
    Bytyqi prøver seg med soloraid og skudd. Det ender et stykke utenfor.
    66'
    Asante er fremme med et innlegg, men denne gangen vinner Mihajlov duellen i feltet.
    66'
    Tilskuerantallet er meget skuffende 4982.
    68'
    Der er Vilhjalmsson nære ved å sette sitt fjerde. Owello spiller han opp, og ingen vil presse islendingen. Han får dermed gå alene frem til 16-meteren og fyrt av. Skuddet går midt i mål og McDermott er der med en tv-redning.
    70'
    Hoff kommer til en ny avslutning fra distanse. Den blåses et stykke over mål.
    71'
    Ny stor mulighet for Start! Vilhjalmsson og Hoff kombinerer nydelig. Sistnevnte dundrer ballen i tverrliggeren.
    72'
    Start 6 - 0 Sandnes Ulf
    Børufsen kriger som en helt og kommer seg foran Frejd. Avslutningen hans går i armen på McDermott og triller på tvers i feltet. Det er Hoff som oppfatter det kjappest og han avlsutter i tom kasse fra litt skrå vinkel.
    72'
    Det er virkelig synd på Sandnes Ulf her nå.
    75'
    Bytyqi prøver å utfordre Vikstøl på kanten. Backen står fjellstøtt og tar over ballen.
    78'
    Frejd får klarerer ballen til corner idet han får ballen der ingen menn ønsker.
    79'
    Hjørnespark til Start
    79'
    Start 7 - 0 Sandnes Ulf
    Mål: Bismar Acosta
    Corneren blir slått inn og etter noen dueller får McDermott bokset ballen. Den går imidlertid ikke lenger enn til Acosta som rapper til på volley fra 7-8 meter. Den sauser i nettet og det står altså 7-0!!
    79'
    Owello vil være med på festen og dundrer til fra distanse. Skuddet går utenfor målet.
    81'
    Owello blir rivd nedog Start får frispark på 20 meter. Meget farlig posisjon.
    83'
    Det er Mathisen som skal lade storslegga.
    84'
    Skuddet går en meter over tverliggeren.
    84'
    Sandnes Ulf jakter et trøstemål. Men Kenneth Sola får ikke avsluttet da han er på tur inne i feltet til Start.
    87'
    Helle gjør en fin jobb på kanten og får slått inn. Problemet er bare at det er han som skal være i feltet, dermed er ingen der til å ta imot innlegget.
    87'
    Sandnes Ulf får frispark på høyrekanten.
    88'
    Bytyqi slår det gjennom hele feltet.
    88'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Christian Tveit
    Ut: Espen Børufsen
    Starts tredje bytte og dagens tredje stående ovasjon.
    88'
    Castro er sulten på en scoring. Han prøver seg med et skudd fra 25 meter som aldri er i nærheten av mål.
    90'
    Det obligatoriske minuttet blir lagt til.
    90'+1
    Castro er på fart fremover, men han må nok på avslutningstrening med spisskollega Vilhjalmsson.
    90'+1
    90'+2
    Da er det over, og for en vannvittig fotballkamp vi ble servert her i Kristiansand. Spesielt i andre omgang så kom det en oppvisning i angrepsfotball fra hjemmelaget. Sandnes Ulf hadde absolutt ingenting og komme med, Start gjorde som de ville. Denne seieren sørger for at Sørlendingene er over streken og fortsetter de dette spillet så blir det Tippeligafotball i Kristiansand neste år. For Sandnes Ulf sin del så blir det en veldig tung tur hjem til Rogaland. Der handler det om å riste av seg dette tapet så fort som mulig, for nå nærmer nedrykksstriden seg for alvor.
    Dette var forøvrig tangering av klubbrekorden til Start i seriesammenheng. De slo Strømsgodset 7-0 tilbake i 1994. Med det så takker vi før følget og ønsker alle strålende avslutning på helgen.