1-0
1-1

Velkommen til livedekning fra Tippeligaoppgjøret mellom Tromsø og Hønefoss fra Alfheim Stadion.
    Dette er et meget viktig oppgjør for begge lag med tanke på fornyet kontrakt. Riktig nok er ikke kampen mellom Start og Sandnes riktig ferdigspilt ennå, men med 7-0 til sørlendingene der rett før slutt på ordinær tid gir det temmelig lav odds å spå at disse lagene vil inneha fjortende- og femtende-plass når kampen blåses igang.
    Der var kampen over i Kristiansand, og eventuelle optimistiske TIL eller Hønefoss-supportere som håpet på 7 kjappe Sandnesmål på overtid må skuffet konstatere at det endte 7-0. Det betyr at TIL ligger på 14. før dagens kamp med 21 poeng mens Hønefoss er på plassen bak med 19 og kan sende Tromsø ned på direkte nedrykksplass dersom de vinner her.
    Tromsø og Hønefoss har møtt hverandre fem ganger tidligere i Eliteserien, og selv om 'Hønsa' har fått poengfangst ved tre anledninger jakter ringerikingene fremdeles sin første seier mot TIL på dette nivået. HBK vant riktignok én kamp mot TIL i 2002, men da på divisjonsnivået under.
    TIL har vist en svært skrall serieform den senere tiden. Laget står med tre strake tap, og har gått 8 kamper uten seier. I midtuka avanserte man til gruppespill i Europa League hvor man nå skal møte blant annet Tottenham, så kontrastene er store i Tromsø for tiden.
    TIL hvilte en rekke spillere i 2-0-tapet mot Besiktas på torsdag. I dag er man tilbake til den antatt sterkeste oppstillingen. Det betyr at det er to endringer fra forrige helgs 1-0-tap mot Haugesund. Den ene er at Ruben Kristiansen er tilbake på venstrebacken og skyver unggutten Kent-Are Antonsen ut på benken. Den andre er at Marcus Sahlman er ute med skade og at Benny Lekström dermed vokter Tromsøs mål.
    Hønefoss slo Sarpsborg sist etter å ha vært gjennom en lignende formperiode som den Tromsø er inne i. Eneste endring i startoppstillingen i forhold til den kampen er at Øyvind Hoås starter denne i stedet for Mikkel Vendelbo som soner karantene.
    Kampstart på Alfheim. TIL starter med ballen.
    1'
    Lang ball opp til Riski som nesten er alene igjennom, men Norbye har stor fart og greier akkurat å løpe ham opp.
    2'
    Drage spiller ut til Kristiansen som slår inn fra venstrekanten, men innlegget passerer høyt over alle i feltet.
    3'
    Magnus Andersen kommer til dødlinja og slår inn, men det blir i overkant mye luft under også dette innlegget.
    4'
    Innoverskrudd mot bakre stolpe. Der kommer Lekström ut og snapper hjørnesparket.
    5'
    Hoås skaper litt trøbbel i lufta for Tromsøs stoppere, men hjemmelaget får ryddet opp når nedfallsfrukten ramler til Norbye som kan heade inn til egen keeper.
    9'
    Drage drar til fra distanse, men ballen slår innom Kevin Larsen og mister så mye fart at det blir enkelt for Clark å stoppe skuddet.
    10'
    Simon Larsen slår en svært risikabel tversoverpasning inn i eget felt som nesten snappes opp av Pritchard, men Alexander Groven får satt inn en takling i siste liten.
    12'
    Norbye spiller flott frem til Pritchard som smeller til fra litt skrått hold. Skuddet passerer en sjanseløs Steve Clark og smeller i innsiden av lengste stolpe før ballen spretter ut igjen på banen. Svært nære 1-0!
    14'
    Norbye smeller til fra hjørnet av 16-meteren, men skuddet går litt for høyt fra høyrebacken.
    15'
    Ondrasek får ballen fra Andersen, går innover i banen og forsøker et skudd fra 18 meter, men det blir blokkert.
    17'
    Gult kort til Hønefoss
    Helge Haugen
    Tidligere Tromsøspiller Helge Haugen meier ned Magnus Andersen med en susende sklitakling og får kampens første gule kort.
    18'
    Remi Johansen header via en forsvarer og over.
    20'
    Remi Johansen header på tvers i feltet og Fojut avslutter, men Hoås står på streken og berger gjestene.
    20'
    Hoås header unna.
    21'
    HBK kaster langt mot Hoås i feltet, men Fojut vinner luftduellen.
    25'
    Koppinen header unna for hjemmelaget som også får et frispark for angrep på keeper.
    25'
    Veldig nært scoring for TIL igjen! Andersen fyrer av fra 16 meter, men Clark får kastet seg til siden og greier akkurat å slå til corner.
    26'
    Hoås header unna, men Tromsø gjenvinner ballen og biter seg fast.
    27'
    Riski spilles fri i bakrom. Han drar seg innover i feltet og avslutter fra spiss vinkel. Ballen slår innom en forsvarer og lander hos Hoås som forsøker å hamre den inn på volley, men han bommer på ballen, og Lekström får fatt i den.
    30'
    Erik Midtgarden
    Gult til Midtgarden etter en nedsabling av Ruben Kristiansen.
    31'
    Pritchard får ballen og avanserer inne i HBK-feltet, men han stresses hele tiden av forsvaret, og når han endelig kommer til en avslutning er Clark helt oppe i ham og redder.
    33'
    Drage skyter fra litt skrå vinkel, men skuddet går et stykke utenfor bortelagets mål.
    35'
    Hønefoss slår langt opp mot Hoås, men ballen passerer ham og spretter helt inn til Lekström.
    37'
    Norbye spiller frem Andersen på høyresiden. Han slår inn, men innlegget blir upresist og går ut til en femmeter for gjestene.
    40'
    Gult kort til Tromsø
    Hans Norbye
    Norbye løper overende Riski like utenfor TILs 16-meter.
    42'
    HBK med frispark i farlig posisjon! Solli går for skudd, men ballen treffer i muren.
    42'
    Lekström bokser til corner fra motsatt side.
    43'
    Hoås header, men avslutningen går over mål.
    44'
    45'+1
    Ingen tillegg i tiden i første omgang, og det blåses for pause på stillingen 0-0. Begge lag har hatt sine muligheter på Alfheim, men det er nok hjemmelaget som har vært nærmest scoring med både stolpeskudd, redning på streken og en feberredning av Clark.
    45'
    Hønefoss tar avsparket. Andre omgang har startet.
    46'
    Riski prøver å komme seg rundt Norbye, men uten å lykkes. Norbye kommer seg mellom angriperen og ballen og skjermer den ut til femmeter.
    47'
    Kevin Larsen header unna ved første stolpe.
    49'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Morten Moldskred
    Ut: Hans Norbye
    49'
    Moldskred legger lavt inn fra høyre. Ondrasek jager i feltet, men rekker akkurat ikke frem, og Clark får kontroll på ballen.
    51'
    Hoås gir Koppinen litt juling i en duell.
    52'
    Pritchard slår helt opp til Ondrasek som er påfallende umarkert like utenfor 16-meteren, men pasningen passerer akkurat tsjekkeren og går inn til keeper. Hadde Ondrasek rukket den ballen kunne det blitt meget farlig.
    56'
    Riski skyter fra drøyt 20 meter, men det skuddet blir keepermat for Lekström.
    57'
    Moldskred avslutter fra 17 meter. Skuddet er hardt, men det stryker utenfor stolpen.
    57'
    Drage skyter fra hjørnet av 16-meteren, men skuddet stopper i Moldskred som attpåtil blir avblåst for offside.
    58'
    Remi Johansen skyter fra 10 meters hold! Skuddet treffer i hånda til en forsvarer og det ropes på straffespark, men dommeren markerer for corner.
    59'
    Hovda får beinet ballen unna. TIL slår inn igjen og Andersen header på mål, men Clark er med og redder.
    59'
    Drage spiller frem på venstresiden og Kristiansen slår inn, men innlegget blir alt annet enn presist.
    64'
    Lekström med et fantastisk utkast som setter igang Moldskred på høyre. Han kommer til innlegg og finner Ondrasek, men tsjekkerens heading går rett ut mot hjørneflagget i stedet for på mål.
    67'
    Mendy setter fart fremover med ballen, men løper seg rett inn i Koppinen og blir stoppet.
    69'
    Tor Oyvind Hovda
    Hovda holder igjen Kind Bendiksen og hindrer en overgang.
    70'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Hønefoss
    Mål: Thomas Drage
    Målgivende: Zdenek Ondrasek
    Drage spiller til Ondrasek og får igjen ballen alene med Clark. Han greier å pirke den forbi den utrusende HBK-keeperen og i mål.
    71'
    Moldskred legger inn til Drage som demper ballen ned til Andersen. Han skyter på første berøring, men skuddet går høyt over mål.
    73'
    Alexander Groven hopper rett inn i ryggen på Ondrasek i stor fart uten mulighet til å nå ballen, men slipper mirakuløst nok unna gult kort.
    75'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Kenneth Jensen
    Ut: Mats Andre Kaland
    76'
    Kevin Larsen prøver et volleyskudd fra 17-18 meter, men han er rimelig langt unna å treffe mål.
    77'
    Hønefoss slår inn i bakrom og Riski jager, men Lekström er våkent ute og gjør en god jobb som sweeper.
    78'
    Ondrasek legger bra inn fra høyre i retning Moldskred, men Simon Larsen klarer å bryte innlegget med hodet før det finner sitt mål.
    80'
    Magnus Andersen skyter fra like utenfor 16-meteren, men skuddet går rett på Clark.
    80'
    Alexander Groven har fått seg en smell og ligger utenfor banen og mottar behandling. HBK med 10 mann i øyeblikket.
    82'
    Groven kommer innpå igjen etter litt omsorgsfull behandling. Hønefoss har fullt lag igjen.
    83'
    Moldskred forsøker å lobbe ballen i mål fra 18 meter, men avslutningen går utenfor.
    85'
    Inn: Adnan Causevic
    Ut: Thomas Drage
    85'
    Groven legger inn en ny god søknad om gult kort med en nedriving av Andersen, men heller ikke denne gangen få han søknaden innvilget.
    88'
    Mål for Hønefoss!
    Tromsø 1 - 1 Hønefoss
    Mål: Riku Riski
    Målgivende: Tor Oyvind Hovda
    Hovda spiller ballen i bakrom til Riski som avslutter på ett touch, og ballen triller forbi Lekström og går inn ved nærmeste stolpe.
    88'
    Det signaliseres fem minutters tillegg i tiden.
    90'+1
    Mendy skyter fra 18 meter, men avslutningen er slapp, og Lekström har ingen problemer med å redde.
    90'+3
    90'+6
    Der er det slutt på Alfheim og det ender 1-1. Det er et resultat som ikke er veldig bra for noen av lagene, men Hønefoss har nok mest grunn til å være fornøyd i dag. TIL var nemlig et lite hakk bedre i det meste kampen igjennom, men igjen ryker det for Tromsø på grunn av en defensiv glipp. Ingen fulgte løpet til Riski godt nok da Hovda tredde ballen igjennom, og dermed blir det kun ett poeng for hjemmelaget i en kamp de helt klart burde vunnet.