2-0
79'
3-0

Velkommen til livedekningen av den tredje runden i Norgesmesterskapet og kampen mellom IK Start og Vard Haugesund. Mitt navn er Steinar Kristiansen og jeg skal lose deg gjennom en batalje mellom to lag som sjelden er kjedelig.
    Start og Vard Haugesund har møtt hverandre seks ganger tidligere. Det har gitt fem seiere og én uavgjort for dagens hjemmelag. Det forrige møtet var ved cupens 2. runde for to år siden. Da vant Start 5-0 på Sør Arena.
    Start har uttalt at cupen er viktig for dem, men har ikke overbevist spillemessig i de to første rundene. Høllen FK fra Søgne ble slått 4-0 borte og Jerv fra Grimstad ble med nød og neppe slått 2-1 etter et hodestøt av Castro helt mot slutten av kampen.
    Vard vant 2-1 borte mot Os i første runde, for deretter å slå førstedivisjonslaget Bryne 1-0 på hjemmebane etter scoring av Conor Powell (26). Den irske forsvarspilleren er med i dagens tropp. Det samme er Roy Miljeteig som scoret Vards to mål mot Os i april.
    Starts formkurve i serien er et kapittel for seg. Det er åtte kamper siden sørlendingenes forrige seier i serien. Den kom borte mot Ålesund 21. april. Siden da har det blitt 5 tap og 2 uavgjort. Nedrykksstreken nærmer seg laget som ligger på 12. plass etter 11 runder. Det er liten tvil om at Mjeldes menn har behov for en opptur i dagens cupkamp.
    Vards spilte så sent som i fjor i Adeccoligaen og vil trolig sparke godt fra seg i dagens kamp. Seriespillet i årets andredivisjon avd. 3, har så langt gitt 3 seiere, 2 uavgjort og 2 tap. Største seier var hjemme mot Branns andrelag. Den kampen endte 6-0. Etter det fulgte 3-2 tap mot Vidar og forrige runde endte 1-1 mot Lyn.
    Vard må klare seg uten lagets toppscorer i år (6 mål på 7 kamper). Torbjørn Kallevåg prioriterer eksamen i prosessteknikk og rekker dermed ikke kampen. I stedet er det ventet at nykommeren fra Kopervik, Bubacarr (Bob) Sumareh starter som enslig spiss. Også to andre spillere, Christian Alstad og Tom Undheim, blir hjemme på grunn av eksamen.
    Vard har med seg følgende mann på bussen som hadde avreise klokken ni i dag tidlig: Helge Sandvik, Michael Lie, Conor Powell, Erlend Drivenes, Anders Underhaug, Jørn Rikard Lilleng (K), Harald Vindenes, Roy Miljeteig, Anthony Avalos, Rune Løvland, Sixten Dalen Jensen, Marcus Sannes, Fredrik Deilkås, Bubacarr Sumareh og Thore Pedersen.
    Start stiller trolig følgende lag til dagens kamp (4-4-2): Terje Reinertsen, Amin Nouri, Markus Berger, Glenn Andersen, Rolf Daniel Vikstøl, Zlatko Tripic, Bismark Acosta, Solomon Owello, Espen Børufsen, Matthias Vilhjalmsson og Alejandro Castro.
    Vilhjalmson fikk en halvtime i forrige serierunde, da Start tapte 1-0 etter å ha fått utvist Acosta. Islendingen er tilbake etter skade og jakter sin første scoring for året. Han ble Starts toppscorer i fjor med 13 mål.
    Lagene har gjennomført oppvarmingen i lett yr på Sør Arena og er nå gått i garderoben for å gjøre de siste forberedelsene til dagens kamp.
    Vard trener Flemming Christensen sender mannskapet sitt ut i en 4-2-3-1 formasjon. Han sier til oss før kamp at han forventer at mye av spillet vil foregå foran egne midstoppere, og vil med to defensive ankere på midtbanen forsøke å demme opp for et forventet aggresivt Start-lag.
    Vard stiller med en meget tynn benk. Kun 3 spillere pluss reservekeeper Michael Lie som skal være tilgjengelig for bytter. Eksamenstiden har ført til at tre spillere måtte være hjemme.
    Spillerne stiller opp på hver sin side av dommerne og hilser på hverandre.
    Start har avspark i første omgang.
    Start triller ball og går rett i angrep. Vilhjalmson header men får ikke tatt ned eget hodestøt. Vard bryter og Start må begynne forfra.
    1'
    Børufsen får ballen på 16 meter, men klarer ikke drible seg gjennom. Deikås klarerer.
    2'
    Børufsen legger inn fra kanten med ballen klareres ut. Start har tatt et tidlig initiativ.
    3'
    Vikstøl kommer rundt på kanten og legger inn til Vilhjalmson som ikke evner å sette ballen på mål.
    3'
    Mål for Start!
    Start 1 - 0 Vard Haugesund
    Mål: Matthias Vilhjalmsson
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Tripic og Castro kombinerer. Vilhjalmson får ballen i sekstenmeteren og setter ballen mellom beina på Sandvik.
    4'
    Start har fått kampen inn i sitt spor fra første spark på ballen.
    6'
    Løvland og Pedersen kombinerer, men nektes av et aggresivt Startlag.
    7'
    Deikås forsøker seg på høyrekanten, men nektes av Vikstøl til innkast.
    7'
    Vard farlig frempå når Vindenes slår en lang ball mot Underhaug. Opdal er der og får fanget ballen i siste liten.
    8'
    Owello forsøker å tre gjennom Børufsen men Vard er mer på hugget nå og klarerer.
    8'
    Børufsen mister til Miltjeteig på midten, men Vard evner ikke å få til et godt angrep. Start bryter på nytt og triller ball skritt for skritt fremover. Ballen havner hos Vilhjalmson som legger inn til Castro. Sandvik fanger ballen mesterlig langs bakken.
    9'
    Acosta legger Lilleng i bakken på 27 meter venstre side. Deilkås skal slå inn.
    10'
    Deilkås blåser ballen 5 meter over tverra.
    11'
    Vilhjalmsson slår ballen ut til Nouri som legger inn. Det som burde vært et enkelt upresset innlegg å slå går over og bak mål til utspark fra Sandvik.
    12'
    Start farlig frempå når de kommer i bølger. Ingen får dog avsluttet på mål.
    13'
    Glenn Andersen lager frispark når han feller Miljeteig på 20 meter. Deilkås skal forsøke sseg på et nytt skudd ser det ut til.
    15'
    Deilkås skyter svakt rett i muren... Ballen klareres av Berger og Start går rett i angrep. Tripic rekker ikke ballen og det blir innkast for Vard.
    16'
    Miljeteig og Powell spiller seg ut fra egen havldel. Mye fine detaljer fra gjestene, men laget evner ikke å spille seg sammen til et angrep og Start bryter gang på gang.
    18'
    Start angriper, mens Vard parkerer på egen 16-meter. Powell klarer ballen ut av farlig sone, og Bob jager ballen som til slutt ender opp hos Reinertsen.
    19'
    Start med nytt forsøk på angrep. Det blir for spett og Vilhjalmson har et litt for kort bein til å rekke ballen.
    20'
    Vard får frispark som tas av Powell. Start legger linja på 16-meteren. Lilleng dribler og får lagt inn til Bob som slår ut til Powell. Powell fyrer av, men ballen spretter av foten og fyker langt til side for mål.
    21'
    Vilhjalmso hisser seg opp på Berger som slår langt og umotivert. Han signaliserer tydelig at han heller vil ha ballen i beina.
    21'
    Tripic slår frispark fra høyresiden. Ballen spretter via flere og ender opp som hjørnespark.
    22'
    Ballen går over alle. Andersen berger ballen til innkast for Vard ved hjørneflagget.
    22'
    Miljeteig mister ballen til Børufsen med en elendig feilpasning. Børufsen går og går og legger inn til Castro som vender og setter ballen i stolpen før Powell får klarert til corner.
    23'
    Sandvik fanger innlegget.
    23'
    Owello dribler og slår inn fra siden, 35 meter. Ballen går rett i klypa på keeper.
    25'
    Vard forsøker å flytte seg høyere i banen. Lilleng med feilpasning som ender med kast til Start. Gjestene virker friskere nå.
    26'
    Powell får ballen etter fint spill av Vard høyt i banen. Innlegget er elendig og går høyt, kjempehøyt og ut.
    27'
    Vikstøl spiller ut til Børufsen som legger inn. Ballen går forbi alle og Vard bryter.
    28'
    Start bryter tilbake og Tripic blir lagt i bakken av Powell på 18 meter, men dommer Helgerud vinker spillet videre.
    28'
    Berger slår langt, nok en gang (!), rett i hendene på Sandvik.
    29'
    Tripic feller Pedersen og Vard får frispark. Powell skal slå innlegg fra sidelinjen rett over midtstreken på Starts halvdel.
    30'
    Miljeteig taper duellen mot Vikstøl på innlegget og Start får innkast.
    31'
    Det jomer utover høytalerannlegget at Florø har scoret mot Molde og at stillingen der er 1-1. Kan det gi inspirason til Vard-guttene?
    31'
    Bob blir for liten mellom to kraftige Startgutter og faller enkelt i 16-meteren. Ballen klareres og Castro holdes av Drivenes. Start får frispark.
    32'
    Start 2 - 0 Vard Haugesund
    Mål: Bismar Acosta
    Acosta slår ballen til seg selv inne i sekstenmeteren og runder Drivenes. Setter ballen klinisk i mål mellom keeper og nærmeste stolpe.
    33'
    Vilhjalmson ligger nede utenfor sektstenmeteren og har tydelig vondt, men reiser seg etter noe om og men.
    36'
    Gult kort til Vard Haugesund
    Harald Vindenes
    Får gult kort, men det er uklart om han fikk kortet for kjeft eller litt for hardt duellspill.
    37'
    Gult kort til Start
    Matthias Vilhjalmsson
    Prater på seg et gult kort.
    38'
    Børufsen ligger nede ved hjørnefallget og halter seg på beina. Ble taklet hardt, men Helgerud har lagt seg på en tøff linje. Start må nøye seg med frispark. Vard går til i duellene nå.
    39'
    Bob går og går på høyresiden og spiller ballen inn. Start klarerer.
    39'
    Start går rett i angrep, men får ingen ting ut av det.
    39'
    Start farlig frempå. Nouri slår inn fra 9 meter på høyre side, men Sandvik bokser ballen ut.
    41'
    Lilleng lager frispark på midtbanen. Tripic er den forulykkede.
    42'
    Vikstøl dribler seg inn i sekstenmeteren, men er klønete og legger Pedersen i bakken.
    45'
    Det er lagt til ett minutt i første omgang.
    45'+1
    Tripic får ballen av Owello og slår inn, men ballen går i hodet Powell og til innkast.
    45'+1
    Start får frispark på 21 meter. Tripic legges i bakken.
    45'+2
    Tripic skyter utenfor, like ved krysset.
    45'+2
    45'+2
    Lagene går til pause med 2-0 til hjemmelaget. Start fikk kampen tidlig inn i sitt spor og leder fortjent etter scoringer av Vilhjalmsson (4. min) og Acosta (33. min). Vard har produsert svært lite på Starts halvdel og har ikke maktet å skape en eneste klar målsjanse. Tross noe finspill og trøkk i duellene fra bortelaget er det sørlendingene som styrer kampen fra start til pause.
    Lagene er kommet på banen og vi er straks klare for andre omgang.
    45'
    Vard forsøker seg på et raskt angrep rett fra avpspark, men blir brutt med en gang. Start bryter seg vei fremover og får innkast.
    46'
    Vikstøl vinner ballen etter oppspill helt ved dødlinen, på 7 meter og slår inn. Vard får klarert.
    47'
    Nouri får ballen av Tripic på høyre og slår inn. Ballen ender hos Vilhjalmson som skyter rett i et Vardbein. Ballen spretter ut på banen igjen, og en Startspiller brenner ballen langt over.
    48'
    Vard er ikke aggresive nok i presset og Start får flytte store deler av mannskapet og ballen høyt i banen.
    50'
    Bob har foten høyt og treffer brystkassen til Andersen. Start får frispark og sender ballen mot Børufsen som skyter. Skuddet har lite kraft og går til side for mål.
    51'
    Lilleng får ballen gratis av Vikstøl og dribler av to mann i 16-meteren. Han smeller til og setter ballen rett på Reinertsen. Bob får en mulighet på returen, men denne går til side for mål.
    53'
    Owello sender Børufsen ut på løpetur på venstresiden. Lynvingen får lagt inn til Castro på bakerste. Innlegget er hakket for dårlig og Castro får ikke brukt ballen til noe fornuftig. Ender med utspark fra Sandvik når ballen går i nettveggen.
    55'
    Acosta legger Pedersen i bakken på midtbanen. Korrekt frispark i ufarlig posisjon.
    56'
    Bob er ufin mot Andersen som får frispark.
    57'
    Owello mister til Miljeteig som slår ut til Løvland. Innlegget hans stanses av Børufsen og det blir innkast.
    57'
    Nouri bryter innlegg fra Pedersen og tar med seg ballen over store deler av banen. Han slår til Castro, men Powell er der og bryter ballbanen.
    58'
    Castro går i offside.
    58'
    Vard forsøker å flytte seg høyere i banen, men blir brutt gang på gang. Vard ligger igjen med få folk i forsvar, når Tripic forserer titalls meter og slår gjennom til Castro. Han makter ikke å utnytte muligheten og Vard går rett i angrep.
    60'
    Bob Sumareh får ballen på venstresiden, men blir presset over kortlinjen til utspark fra Reinertsen.
    60'
    Børufsen dribler av flere mann og legger ut til Owello som skyter. Ballen sklir av foten og går til side for mål.
    61'
    Rolf Daniel Vikstøl
    Vikstøl mister ballen til Pedersen og forsøker å vinne tilbake ballen, men sparker klønete i beina på Pedersen som går i bakken.
    62'
    Tripic tar plass på venstre, mens Asante legger seg på høyre.
    66'
    Litt klabb og babb i Vards sekstenmeter. Det ender til slutt med skudd fra Vikstøl. Kunne fort blitt farlig.
    67'
    Acosta slår en lang ball mot Asante. Han setter fart, men Powell er med på notene og slår til corner.
    67'
    Går over alle. Nouri fanger ballen, men Pedersen fanger ballen fra Acosta.
    67'
    Berger legger Bob Sumareh i bakken på 50 meter, når han er på vei gjennom.
    68'
    Powell legger inn. Helgerud blåser for holding i feltet og Start får frispark.
    69'
    Desverre for bortelaget virker det å være nivåforskjell på lagene, både med tanke på fysikk og hurtighet.
    70'
    Vi er inne i en rolig periode i kampen. Start kontrollerer spillet og Vard har på ny lagt seg dypere i banen.
    71'
    Castro hæler ballen til Asante på løp på høyresiden. Drivenes klarerer til corner.
    72'
    Sandvik bokser ut.
    72'
    Nouri kommer rundt på venstrekanten og slår inn. Vilhjalmsson setter hodet til og ballen stryker stolpen.
    72'
    Bob er i klar offside, men Helgerud og hans assistent får det ikke med seg. Bob vender og skyter, men ballen går himmelvidt.
    74'
    Asante spreller med beina i en vanvittig frekvens, og Powell må gi sitt ytterste for å få klarert ballen. Ballen spretter via Asante og til utspill.
    75'
    Legger Tripic i bakken i svært farlig posisjon på 17 meter.
    78'
    Start 3 - 0 Vard Haugesund
    Babacar Sarr legger ut til Asante som legger inn til Castro fra høyre side. Castro dunker ballen sikkert i mål fra 6 meter.
    79'
    Nouri triller ball og dribler seg gjennom et par mann i sektstenmeteren og legger ut 45 grader. Vardspillerne er der og får klarert. Drivenes får seg en smell i oppdraget med å få ballen ut, men kommer seg på beina.
    82'
    Vard virker å ha resignert, mens Start synes å ha lyst på enda flere mål. Vilhjalmson farligst frempå på siste angrep, men ballen blir klarert.
    85'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Mathias Rasmussen
    Ut: Amin Nouri
    85'
    Rasmussen spiller ut til Asante som driver frmeover og spiller ut til Tripic som må helt over på motsatt side. Start småspiller og ballen spretter i hånda på Pedersen. Start får frispark på 35 meter.
    87'
    Start 4 - 0 Vard Haugesund
    Tripi curler ballen på hodet til Vilhjalmsson som setter den i høyre hjørnet for keeper, helt nede ved roten.
    88'
    994 tilskuere i Kristiansand i dag.
    90'+1
    Det er lagt til 3 minutter.
    90'+1
    Deikås legger inn fra høyre. Avalos får ballen og skyter, men skuddet er svakt og Reinertsen redder.
    90'+2
    Avalos legger inn. Ballen klareres til kast og han får en ny mulighet. Ballen ender til slutt bak mål og Reinertsen kan skyte ut på nytt.
    90'+3
    90'+3
    Start er klare for fjerde runde etter å ha spilt seg til en kontrollert seier med to mål i hver omgang. Vilhjalmsson var Starts beste mann.