1-0

Riktig god ettermiddag, og velkommen til Strømmen Stadion! Her er det straks duket for et vaskekte lokalderby mellom hjemmelaget Strømmen og Lillestrøm i cupens tredje runde.
    Lillestrøm har gjort det meget skarpt i cupen de siste to sesongene. Triumfen i 2017 mot Sarpsborg 08 ble fulgt opp med semifinale i fjor. Denne sesongen har kanarifuglene slått ut Gjelleråsen og Kvik Halden med resultatene 1-3 og 1-4.
    Klubbhuset på Strømmen Stadion er blottet for trofeer i denne turneringen. I 1957 kom gråtrøyene til semifinale, hvor det ble stopp mot Sandefjord. Frem til i dag er det romerikingenes beste resultat i cupen. Forrige gang strømlingene tok seg forbi tredje runde var i 2015 da de slo ut nettopp Lillestrøm. Strømmen-fansen minnes denne kampen med stor glede, spesielt målene til Daniel Moen Hansen som sørget for 2-1-seier etter ekstraomganger.
    Premieskapet til laget på andre siden av Nitelva er langt mer dekorert. LSK har vunnet NM i fotball for herrer seks ganger i perioden mellom 1977 og 2017. Ytterligere syv cupfinaler har de gule og sorte deltatt i, åtte om du tar med tapet for FC København i Royal League i 2006. Pål Steffen Andresen, nå Strømmen-spiller, startet den kampen for Lillestrøm, men måtte av tidlig etter en hodeduell som ga veteranen en skikkelig Donald-kul i panna.
    På tross av suksess i cupen, har hjemmelaget slitt voldsomt med å vinne fotballkamper i årets sesong. Faktisk har Strømmen ennå til gode å innkassere en eneste trepoenger på de 11 første seriekampene. Den nye treneren Ole Martin Nesselquist får en tøff jobb med å holde romerikingene i divisjonen, som per nå befinner seg på kvalikplass til 2. divisjon. En opptur mot storebror fra Åråsen i kveld kan bli den vitamininnsprøytingen laget trenger.
    Jørgen Lennartsson kjemper også en tøff kamp for å få Lillestrøm-skuta på rett kjøl i Eliteserienl. Selv om svensken kan vise til sterke resultater som 0-3 borte mot erkerival Vålerenga og 1-0 hjemme mot Haugesund, har Romerikes fotball-flaggskip kun tre fattige poeng ned til Strømsgodset på nedrykksplass. Med toppscorer Lehne Olsen ute med skade, og en Smarason uten særlig kamptrening, begynner det å tynnes ut fremover på banen for LSK. Kanskje kan nigerianske Moses, som var en meget nyttig spiller på lån i Strømmen i fjor høst, få sitt skikkelige gjennombrudd i den kommende perioden.
    Ingen tropisk sommervarme på Strømmen Stadion i dag, men det må være lov å forvente temperatur både på banen og på tribunen når to naboer barker sammen i cupen. Vi gleder oss til avspark!
    Nesselquist gjør to endringer på laget som tapte 4-2 mot Sogndal forrige serierunde. Andresen og Ness er henvist til benken, og inn på laget kommer Gussiås og Bjørkkjær. LSK-trener Lennartsson gjør tre forandringer på laget som startet i 0-2-kampen mot Viking. Lehne Olsen måtte ut med skade og er ikke med, mens Haakenstad og Ødemarksbakken er plassert på benken. Baccay, Brenden og Dyer er inne på laget.
    0'
    Dommer Ola Hobber Nilsen blåser i gang det 37. lokalderbyet mellom Strømmen og Lillestrøm! Gjestene i gult og sort med avspark.
    1'
    Moses spilles i bakrom på høyrekanten, men Norheim setter inn en sugende takling. Stemningen er satt!
    1'
    LSK tar kommandoen i banespillet. Ballen slås mot Brenden, som vinner i lufta. Men Baccay lager frispark i neste omgang.
    4'
    Strømmen ligger lavt med en femmer på midten defensivt. Tvedte jager på topp.
    5'
    Tridligere Strømmen-spiller Melgalvis er flink til å bevege seg i mellomrommet, men han har ikke lykkes i å sette opp toppspiss Moses ennå.
    6'
    LSK presser på nå. Melgalvis finner Baccay med en lur pasning, men innlegget på ett touch går gjennom hele Strømmen-feltet. Gode tendenser fra gjestene!
    7'
    Salquist ser Melgalvis på et godt løp, men Berntzen leser ballbanen og er fint ute og fanger kula.
    9'
    Kjempesjanse til Gustafsson! Moses vender fint opp på midten og løfter ballen mot Gustafsson på motsatt kant. Den kvikke svenske er raskere enn Grodås og får en glimrende skuddmulighet fra skrått hold. Avslutningen er svak og triller utenfor lengste stolpe. Svakt utnyttet av Gustafsson.
    9'
    Pedersen blir liggende og holder seg til kneet. Må få tilsyn her, dansken.
    12'
    Stopp i spillet nå. Kapteinen halter omsider av banen. Slettes ikke sikkert at 26-åringen kan fortsette.
    15'
    Kampen er i gang igjen, mens Pedersen gjør et forsøk på å spille videre. Godt å se.
    15'
    Hellum spilles opp feilvendt og legger igjen til Kaland. 30-åringen nøler ikke og avslutter mot Maric sin høyre stolpe fra 17 meter. Skuddet går halvannen meter utenfor. Godt forsøk av Kaland!
    17'
    Vestvatn slår en lang diagonal pasning inn i LSK-feltet. Maric nøler, og dermed får Hellum en fot på ballen på bakerste stolpe. Salquist får til slutt kontroll på kula.
    19'
    Maric er ute og fanger et høyt innlegg, og får seg en luftetur i samme slengen. Kroaten lar Gussiås få høre det etter den duellen. Hobber Nilsen løser det hele med litt tilsnakk til begge.
    21'
    En halvklarering fra Pedersen havner i føttene på Blårud som går for gull fra drøye 30 meter. Avslutningen går langt utenfor.
    22'
    Strømmen mye mer med i kampen nå. Lillestrøm sliter med å skape de store sjansene i etablert spill.
    23'
    Hjemmelaget ligger godt organisert defensivt og gir ikke gjestene noe gratis. Kanarifansen er oppsiktsvekkende stille på tribunen nå.
    25'
    LSK etablerer seg høyt på vertenes halvdel. Dyer kan skyte fra 16 meter, men velger å trille videre til Moses, som klemmer til på direkten fra 18 meter. Nigerianeren har truffet bedre på Strømmen Stadion før, og må se sleivsparket trille flere meter utenfor.
    26'
    Gussiås kriger seg forbi Sheriff og klyver inn i LSK-feltet. Innlegget havner i føttene på Pedersen som får klarert. Sheriff blir liggende nede og får behandling.
    26'
    Den skadeplagede midtstopperen er oppe og går igjen. Vi får håpe han kan fortsette.
    27'
    Vi er i gang igjen.
    28'
    Vestvatn vender spillet fint over mot Grodås som har plass på venstre. Innlegget finner Gussiås på bakerste stolpe, men angriperen får ikke kontroll på ballen. Lillestrøm overtar.
    29'
    Halvtimen passeres, og vi har en helt åpen kamp på Strømmen Stadion.
    31'
    Kaland ser etter Gussiås, men Maric er fint ute og fanger fremspillet.
    32'
    På første stolpe. Grodås klarerer med hodet.
    32'
    Et par tøffe dueller de siste minuttene nå. Hobber Nilsen velger å holde kortene tett til brystet enn så lenge.
    35'
    God kontringsmulighet for gjestene, men Brenden mister ballen på vei fremover. Ikke klart å prege kampen i særlig grad, vingen.
    37'
    Vestvatn med et presist innlegg, men Dyer står godt plassert og header unna i egen boks.
    39'
    Lite å rapportere om fra Strømmen Stadion. Lillestrøm stanger og stanger, mens Strømmen venter på kontringsmuligheter.
    41'
    Norheim med en sterk jobb i eget felt, og header ballen vekk. Baccay bommer fullstending på avslutningen i returrommet.
    42'
    Moses får til en god heading etter innlegg fra Melgalvis, men Hobber Nilsen blåser frispark utover i den duellen.
    44'
    Frispark til Strømmen i god innleggsposisjon. Kaland står klar.
    44'
    Godt slått av Kaland. Jahr er høyest i feltet, men headingen sklir av panna på kapteinen. Brukbar mulighet.
    45'
    Det legges til minimum fire minutter. Vært en del skader i denne omgangen.
    45'+1
    Baccay er med høyt i banen og svinger ballen høyt mot bakerste stolpe. Moses vinner duellen, men makter ikke å treffe mål med headingen. Strømmen overtar.
    45'+2
    LSK trykker på like før pause. Dyer ser etter Moses, men det blir en misforståelse mellom de to. Strømmen kan dermed roe ned med et innkast.
    45'+4
    Moses er nære ved å score! Baccay er mer og mer aktiv på venstrekanten. Unggutten slår et godt innlegg som finner Moses inne i feltet. I en liggende posisjon skyter han via et Strømmen-bein og til corner. God mulighet for Lillestrøm!
    45'+4
    45'+5
    Corneren ender i ingenting.
    Hobber Nilsen sender lagene i garderoben på stillingen 0-0. En jevn omgang med fotball, selv om Lillestrøm har ballen mest. Ingen av lagene har skapt særlig med målsjanser, selv om både Gustafsson og Moses fort kunne ha kommet på måltavla. Strømmen ligger godt organisert, men har ikke maktet å utnytte de kontringsmulighetene de har fått til nå. Vi venter på at kampen skal ta fyr, slik at også publikum får fart på seg. Spenningen lever imidlertid i høyeste grad på Nedre Romerike!
    45'
    Hjemmelaget sparker i gang de siste 45 minuttene på Strømmen Stadion.
    46'
    Gussiås får vendt opp på 17 meter og skyter lavt mot mål. Ballen går rett i leggen på Sheriff, og gjestene overtar.
    47'
    Kanarifansen har våknet etter pause. Nå er det liv i både tromme og stemmer.
    48'
    Keeper Berntzen må ha hjelp til å ta femmeteren. Mulig den tidligere Tromsdalen-målvakten kjenner på en skade.
    50'
    Mål for Strømmen IF!
    Strømmen IF 1 - 0 Lillestrøm
    Mål: Sivert Gussiås
    Målgivende: Mats Andre Kaland
    Kjempeangrep av hjemmelaget! Lillestrøm blir regelrett utspilt av Strømmen-angrepet. Hellum mottar ballen feilvendt i mellomrommet og slipper nydelig ut til Kaland på høyrekanten. I høy fart sender 30-åringen en rålekker pasning lavt og hardt inn foran mål. På syv meter har Gussiås løpt seg fri og dundrer ballen kontant i garnet bak en forfjamset Maric. Nydelig scoring av Strømmen!
    52'
    Strømmen er i støtet nå! Grodås er med frem og finter seg inn i gjestenes 16-meter. Backen slår en blanding mellom et skudd og innlegg mot bakerste stolpe, og ballen suser forbi den lengste stolpen. Lillestrøm virker rystet.
    56'
    Bortefansen er langt fra fornøyd med eget lag nå. Ennå er det god tid til å komme tilbake for kanarifuglene.
    58'
    Gult kort til Lillestrøm
    Dyer er for tøff i en duell med Kaland. Den så korrekt ut.
    59'
    Lillestrøm har altså ennå ikke maktet å få til et skudd på mål. Vi passerer timen på Strømmen Stadion.
    61'
    Gjestene har fått mer kontroll på banespillet igjen, men Strømmen ligger tett med lagdelene i forsvar.
    63'
    Spillerbytte - Strømmen IF
    Inn: Mustapha Achrifi
    Ut: Mats Andre Kaland
    Kaland halter av banen, fikk nok smellen etter duellen med Dyer. Erstattes av rutinerte Achrifi.
    63'
    Achrifi viser seg frem med det samme. Vinner en corner for hjemmelaget. Deres første.
    64'
    Hellum får to forsøk, men Salquist og LSK-forsvaret står imot.
    64'
    Lennartsson gjør klar Ødemarksbakken og Smarason på sidelinjen. Må foreta seg noe her, svensken.
    66'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Arnor Smarason
    Ut: Ebiye Moses
    66'
    Inn: Kristoffer Ødemarksbakken
    Ut: Erik Brenden
    67'
    Smarason legger seg i tierrollen, mens det kan se ut som at Gustafsson blir spydspiss.
    67'
    Grodås med et par lekre detaljer på egen halvdel, til full jubel fra hjemmefansen. I neste omgang vinner Hellum et frispark i duell med Baccay.
    68'
    Achrifi svinger frisparket inn i feltet, og Dyer må gi til corner.
    69'
    Salquist rensker unna på første stolpe.
    69'
    Ødemarksbakken legger Hellum i bakken nede ved eget cornerflagg. Frispark til vertene på nytt.
    70'
    Hard variant langs bakken fra Achrifi. Gussiås forsøker å flikke ballen videre, men Smarason står i veien.
    71'
    Inn: Ulrich Ness
    Ut: Sivert Gussiås
    Målscoreren klappes av banen. Inn kommer Ness.
    71'
    Publikum jubler når ballen treffer nettveggen. Trodde et lite sekund at Hellum hadde skrudd corneren rett i mål der, Strømmen-fansen.
    71'
    Lillestrøm leter etter åpninger i det tette Strømmen-forsvaret. Med et drøyt kvarter igjen av kampen står gråtrøyene imponerende imot.
    74'
    Rafn går urutinert inn i ryggen på Grodås i en duell midt på banen. Strømmen får frispark og roer ned tempoet.
    75'
    Norheim rensker unna på bakerste stolpe.
    77'
    Ødemarksbakken får skutt innenfor Strømmens 16-meter, men avslutningen blokkeres.
    79'
    Meget imponerende å se Strømmen-spillerne jobbe her nå. Ofrer alt for å holde på ledelsen. Tvedte er den som må ta noen sekunder på kunstgresset.
    80'
    Smarason bidrar med nødvendig kreativitet fremover for gjestene. Nesten så islendingen finner Gustafsson på et lurt løp i bakrom.
    81'
    Snaue ti minutter skiller Strømmen fra å gjenta bedriften fra 2015, nemlig å slå ut Lillestrøm av cupen!
    82'
    Jahr ligger nede med krampe. Får hjelp av stoppermakker Norheim, før han kommer seg på beina. Spilt en solid kamp de to Strømmen-forsvarerne.
    83'
    Inn: Mats Haakenstad
    Ut: Josef Baccay
    83'
    Klareres av Strømmen-forsvaret.
    84'
    Ødemarksbakken er aktiv på venstrekanten og slår farlig inn. Strømmen får med nød og neppe ballen vekk, men så lager Bjørkkjær frispark ved eget hjørneflagg.
    86'
    Gult kort til Strømmen IF
    Får gult kort i den situasjonen, backen.
    86'
    Smarason løfter inn, og stadion holder pusten. Full jubel når Norheim får satt hodet på ballen og dermed klarert.
    87'
    Godt slått av Smarason! Flikken fra Pedersen havner i føttene på Sheriff som avslutter like utenfor. Stopperen er imidlertid i offside, og spillet avblåses.
    87'
    Inn: Mahmoud Al Laham
    Ut: Magnus Tvedte
    88'
    Achrifi dribler seg fint fri på høyrekanten og slår farlig inn. Maric er raskt ute og snapper innlegget. Kroaten har dårlig tid, og setter raskt igang.
    89'
    Vi er straks inne i overtiden. LSK trykker på med det de har, men sliter med å true målet til Berntzen.
    90'
    Melgalvis kommer frem på venstrekanten. Skuddfinten sitter, men innlegget klareres av Norheim.
    90'+1
    Det legges til hele syv minutter.
    90'+1
    Gustafsson river i Jahr. Stopperen får frispark.
    90'+2
    Strømmen tar seg naturlig nok god tid på enhver dødball.
    90'+2
    Smarason er oppe med en hånd i ansiktet til Blårud.
    90'+3
    Haakenstad leker sel med badeball på egen halvdel, men vinner et frispark når Ness dytter ham i ryggen. Maric slår langt.
    90'+4
    LSK triller ball rundt Strømmens 16-meter. Til slutt er det Dyer som sender ballen mot lengste hjørnet, men igjen ender avslutningen utenfor mål.
    90'+5
    Ødemarksbakken får en skuddmulighet fra 16 meter. Via Bjørkkjær og til corner. Maric kommer opp!
    90'+6
    Jahr stanger unna. LSK trykker på videre.
    90'+6
    Berntzen bokser unna like foran Maric.
    90'+6
    Ness forsøker å sette ballen i det åpne målet fra egen halvdel. Skuddet triller en del meter utenfor. Verdt et forsøk.
    90'+7
    Tiden begynner å renne ut for Lillestrøm nå!
    90'+7
    90'+8
    Kampen er slutt, og som i 2015 har Strømmen slått Lillestrøm ut av cupen! Etter en relativt tam førsteomgang med lite action, fikk publikum en oppkvikker da Gussiås avsluttet et nydelig angrep av hjemmelaget etter 52 minutter. Lillestrøm stanget og stanget mot en svært solid forsvarsmur hos hjemmelaget. I løpet av 90 minutter maktet ikke gjestene å sette Strømmen-keeper Berntzen på en eneste prøve, og dermed ender det med 1-0-seier til Strømmen. Slettes ikke ufortjent at hjemmelaget stikker av med avansementet, etter den innsatsen de la ned i kveld. Gråtrøyene har nå smått sensasjonelt danket ut to Eliteserielag på rad i turneringen.
    Vi gratulerer Strømmen med avansement i cupen, etter en skikkelig lagseier. Lillestrøm må reise skuffet hjem til Åråsen, hvor fokuset fremover blir fullt og helt på seriespillet.
    Runar Olsson og Eivind Tveter takker for følget, og ønsker deg en god fotballuke videre!