0-1
0-2
28'
0-3
0-4
1-4
1-5
2-5
3-5
Asvestad85' (Str.)
4-5
Supporterfordeling på VG
1 020
1 280
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Strømmen og Lillestrøm i cupens andre runde!
    På Strømmen stadion kommer gultrøyene på besøk for å gi hjemmelaget en vanskelig utfordring når de skal forsøke å ta seg videre til tredje runde. Selv om det i dag er et stykke mellom lagene, er det ikke så altfor lenge siden duellantene møttes i seriespill. Da Lillestrøm var en tur ned i OBOS-ligaen i 2020, var Strømmen også på plass i samme divisjon. Da innfridde dagens bortelag forventningene i begge kampene og tok med seg til sammen seks poeng mot Strømmen. I dag er gjestene opp en divisjon, mens vertene har falt ned. Nå gjenstår det altså å se om Lillestrøm igjen kan innfri forventningene før kveldens lokaloppgjør.
    Strømmen har fått en strålende start på årets sesong. Full pott på tre kamper kan gi en voldsom selvtillit inn mot denne cupkampen, selv om de helt sikkert er klar over den store utfordringen de står overfor. I fjor endte laget som nummer fire på tabellen, og dersom de klarer å beholde plassen helt på toppen i år, vil det være en solid prestasjon fra laget like utenfor Oslo. I cupens første runde var det Gjelleråsen som måtte se seg slått av Strømmen etter flere scoringer fra begge lag. Det endte til slutt 4-2 til dagens hjemmelag, og de sikret seg dermed videre avansement i årets utgave av NM.
    Lillestrøm har fått en brukbar start på sin sesong i Eliteserien. De startet svakt mot Kristiansund, mens de kapret tre poeng mot både Haugesund og Sandefjord. 5-0-tapet mot Bodø/Glimt er nok bare å glemme for de gulkledde og fokusere på kampene videre i år. I første runde av cupen innfridde kveldens bortelag forventningene mot Bjørkelangen. Målshowet tok ikke slutt før de hadde sikret seg hele syv scoringer. Dersom de fortsetter i samme spor mot Strømmen, kan nok dette bli en komfortabel seier fort bortelaget. Men, det skal sies at motstanderen er et par hakk tøffere denne gangen. Lillestrøm har også en Lehne Olsen som har vært i god form i løpet av de første kampene. Han står enn så lenge med tre scoringer på fire kamper.
    Strømmen har faktisk statistikken på sin side når det kommer til cupkamper mot Lillestrøm. Både i 2015 og 2019 danket kveldens hjemmelag ut gultrøyene i løpet av de første rundene av cupen. Det begynner å bli noen år siden, men dette kan virkelig tyde på at det er gode muligheter for en real cupbombe på Strømmen stadion i kveld.
    Hoveddommer i kveld er Harald Vollstad Sletner. På sidelinjene har han med seg Jon-Michael Knutsen og Kim Thomas Laivindil Klevengen. Mellom trenerbenkene er det Herman Holthe som i kveld tar rollen som fjerdedommer.
    Hjemmelaget gjør tre endringer i laget fra forrige cuprunde mot Gjelleråsen. Myrmo, Tongnoy og Aronsen tar plass på benken, mens Henriksrud, Nord og Aadnøy får muligheten fra start på Lillestrøm. Sundberg som satte to baller i nettet mot Gjelleråsen er fremdeles på plass i angrepsposisjon.
    Gultrøyene gjør hele seks endringer i laget som spilte forrige cupkamp. Det er nok et sterkere lag som møter Strømmen i dag, og spillere som Lehne Olsen, Kitolano og Åsen starter dagens oppgjør. Bortelaget er nok rimelig klare til å la hjemmelaget få noe å bryne seg på i kveld.
    Tribunen begynner å fylle seg opp idet spillerne entrer kunstgressmatta på Strømmen stadion. Nydelig rammer like før kampstart!
    Kampen har startet
    0'
    Henriksrud sparker i gang oppgjøret!
    0'
    Gjestene forsøker seg langs høyrekanten med en gang, men Strømmen rydder unna.
    1'
    Vakkert innlegg inn mot Lehne Olsen. Han hopper opp, men får ikke stanget kula mot mål. God mulighet i åpningsminuttene.
    1'
    Frispark helt nede ved eget hjørneflagg. Målvakten slår den langt.
    1'
    Vertene vinner et kast høyt i banen. Det skal kastes langt.
    2'
    Kastes langt inn i boks, og Lillestrøm header til corner.
    3'
    Mot første stolpe. Lillestrøm får ballen unna, men det legges inn på nytt. Denne gangen fanger Hagerup til slutt kula.
    3'
    Mohr går i bakken etter en duell og holder seg til ansiktet. Ikke noe frispark, og Lillestrøm vinner et kast på Strømmens halvdel.
    5'
    Mål for Lillestrøm!
    Strømmen IF 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Thomas Lehne Olsen
    Målgivende: Uba Charles
    Lehne Olsen setter inn en tidlig scoring! Åvestad forsøker seg på en klarering, men spiller ballen rett til en gulkledd. Åsen får kula like utenfor 16-meteren, og han spiller ballen videre til Charles på et løp langs høyrekanten. Charles smeller ballen knallhardt inn foran mål, og der står selvfølgelig Lehne Olsen klar til å prøve seg på direkten. Ballen sitter i nettmaskene, og Lillestrøm får en drømmeåpning!
    5'
    Det var nok ikke den åpningen hjemmelaget hadde håpet på. Nå må de jage scoring!
    6'
    Nok en gang kommer Lillestrøm seg inn i boksen, men det klareres til corner.
    8'
    Mot første stolpe og Åsen header. Dommeren dømmer ny corner.
    8'
    Strømmen får headet unna etter et godt innlegg.
    9'
    Tønnessen header like over tverrliggeren! Ibrahimaj legger inn fra venstre side. På bakerste stolpe kommer Tønnessen i full fart. Han forsøker seg med pannebrasken, men like over mål. God mulighet for gjestene der!
    10'
    Tønnessen er nære igjen! Åsen prøver seg med en heading, men det blir for svakt. Ballen lander til slutt midt foran mål, og Tønnessen strekker fram tåa for å avslutte. Der er Strømmen heldig med at skuddet går rett i blokka, kun noen meter foran mål. Gultrøyene nærmer seg en dobling!
    10'
    Lillestrøm fortsetter å styre spillet.
    13'
    Vá får en pasning mot seg langs venstre side. Den blir for upresis og Strømmen vinner femmeter.
    13'
    Lehne Olsen får kula inne i 16-meteren. Han prøver å spille videre, men den går rett til en motspiller.
    14'
    Vá prøver å dra seg forbi Mohr. Nytt hjørnespark for vertene.
    15'
    Balatoni header unna. Lillestrøm beholder ballen, men Vá roter til slutt kula ut over dødlinja.
    15'
    Åsen blir liggende nede etter en duell, men er raskt oppe på beina etter et lite stopp i spillet.
    17'
    Det skal kastes langt fra hjemmelaget.
    17'
    Solberg er nære fra distanse! Åvestad kaster langt inn i boksen. Det heades unna fra en gulkledd, men Solberg prøver seg på halvvolley fra 18 meter. Skuddet er meget godt, og Hagerup må ut i full strekk for å redde avslutningen. Det var centimeter unna!
    17'
    Nord får ballen bakerst i feltet. Han skyter, men rett i blokka.
    17'
    Igjen skal det kastes langt fra vertene. Det heades unna, og Strømmen skal igjen kaste.
    18'
    Lillestrøm vinner frispark inne i egen boks. Den tas raskt.
    18'
    Tønnessen blir liggende en stund etter en duell i egen boks. Etter behandling er han på beina igjen, og spillet settes i gang.
    22'
    Tønnessen fyrer av fra langt hold. I blokka og nok en corner.
    22'
    Strømmen klarerer ut til returrom. Gjestene beholder ballen.
    22'
    Etter en god periode fra Strømmen, er det nå Lillestrøm som triller mye ball.
    24'
    Hoff flikker ballen inn i boksen, men hjemmelaget klarerer.
    24'
    Balatoni er meget sterk idet Vá prøver å passere han på venstre side. Etter en tøff duell, får Balatoni skjermet ut til femmeter.
    25'
    Moen Foss tar den kort.
    26'
    Gult kort til Strømmen IF
    Nikolai Solberg
    Solberg holder igjen Kitolano og blir tildelt det gule kortet.
    26'
    Hoff får prøve seg fra kort distanse! Charles har ballen inne i 16-meteren. Han spiller videre til Ibrahimaj rett foran buret, og pasningen når fram. Skuddet er derimot ikke like presist, og Sveinhaug redder.
    28'
    Mål for Lillestrøm!
    Strømmen IF 0 - 2 Lillestrøm
    Mål: Félix Vá
    Målgivende: Ylldren Ibrahimaj
    Nydelig plassert av Vá! Ibrahimaj får tak i ballen rundt midtbanen og stormer fremover i en voldsom fart. På venstre side kommer Vá løpende, og han har mye rom. Ibrahimaj serverer kula til venstrekanten. Vá har noen spillere foran, men prøver seg uansett. Avslutningen er fantastisk plassert, og selv om Sveinhaug får en hånd på den, så sitter ballen i nettmaskene.
    28'
    Solberg svinger ballen inn i feltet, men Gabrielsen header unna.
    30'
    Ibrahimaj kommer til en avslutning inne i boksen. Han blir presset, og skuddet blir enkelt for Sveinhaug.
    31'
    Den tas kort.
    31'
    Mål for Lillestrøm!
    Strømmen IF 0 - 3 Lillestrøm
    Mål: Thomas Lehne Olsen
    Målgivende: Gjermund Åsen
    Lehne Olsen smeller inn sin tredje! Lillestrøm prøver seg et par ganger, og Strømmen får aldri klarert ordentlig unna. Til slutt er det Åsen som får tak i kula like utenfor boksen. Lehne Olsen setter i gang et løp inn i boksen. Åsen prøver like gjerne å lobbe ballen over Strømmens spillere. Pasningen er perfekt, og Lehne Olsen smeller ballen inn på en helvolley.
    32'
    Kitolano får prøve seg inne i boksen, men i klypene på Sveinhaug! Nok en gang får Lillestrøm spille fritt inne i Strømmens 16-meter. Denne gangen er det Kitolano som får en pasning mot seg rett foran mål, men fra elleve meter rededer Sveinhaug igjen.
    35'
    Henriksrud er i offsideposisjon idet pasningen slås.
    37'
    Lillestrøm spiller seg fint rundt på venstrekanten. Vá kombinerer med Kitolano, før Vá setter fart inn i boksen. Mohr henger bak han, men strekker fram en fot på kanten av 16-meteren. Vá går i bakken, og Lillestrøm får et straffespark. Om taklingen skjer innenfor boksen kan nok diskuteres, men dommeren har tatt sin avgjørelse.
    38'
    Lillestrøm bommer på straffe!
    38'
    Mål for Lillestrøm!
    Strømmen IF 0 - 4 Lillestrøm
    Mål: Thomas Lehne Olsen
    Returen sitter i mål! Lehne Olsen får muligheten til å sette inn sin tredje scoring. Han skyter hardt til sin venstre, men den er Sveinhaug med på. Returen lander rett i beina på Lehne Olsen, som denne gange skyter til motsatt side. Målvakten rekker ikke å komme seg på beina, og ballen sitter i nettet. Hat-trick av spissen!
    39'
    Strømmen med et langt kast inn i feltet. Det ender i femmeter etter en hodeduell.
    41'
    Ibrahimaj er centimeter unna! Ibrahimaj får kula utenfor boksen. Han prøver seg fra distanse, og skuddet er godt plassert. Avslutningen ender derimot noen centimeter til side for stolpen.
    43'
    Den tas kort.
    43'
    Ballen svinges inn, men det heades unna. Fra returrom kommer det en avslutning. Skuddet ender langt unna mål.
    44'
    Pause
    45'+2
    Det er pause på Strømmen stadion, og Lillestrøm går inn til hvilen med en komfortabel ledelse! Gjestene har hatt full kontroll på dette fra første spark på ballen, og Lehne Olsen åpnet målkontoen tidlig. Charles smalt ballen knallhardt inn foran mål, og Lehne Olsen stod klar for å sende gultrøyene opp i ledelsen. Strømmen kom inn i en god periode, men Solbergs langskudd ble hindret av Hagerup. I og med at utligningen ikke ble satt i nettet, var det heller Lillestrøm som forsøkte seg i angrep på ny. Denne gangen var det Vá sin tur til å prøve seg fra distanse, og ballen ble perfekt plassert i nettmaskene. Like etterpå leverte Åsen en vakker pasning inn til Lehne Olsen, som satte inn sin andre scoring for kampen. Bortelaget var absolutt ikke ferdig, og da kamplederen pekte på straffemerket noen minutter før pause, var Lehne Olsen klar for hat-trick. Sveinhaug reddet faktisk straffesparket, men returen ble enkelt satt i mål av gjestens spiss. Dette har blitt en tung omgang for Strømmen, og nå gjenstår det å se om vertene klarer å yppe seg mer i andreomgang. Vi er straks tilbake med mer fotball!
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Strømmen IF
    Inn: Cameron Crestani
    Ut: Matias Rogstad Aadnøy
    45'
    Spillerbytte - Strømmen IF
    Inn: Apipon Tongnoy
    Ut: Nikolai Solberg
    45'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: El Schaddai Furaha
    Ut: Thomas Lehne Olsen
    45'
    Lillestrøm setter i gang andre halvdel!
    45'
    Åvestad skal kaste langt. Åsen header den rett til Crestani, som fyrer av. Den blokkeres.
    45'
    Frisparket tas kort.
    46'
    Strømmen fyller på med spillere. Det slås mot Sundberg på bakre stolpe, men Hagerup fanger enkelt ballen.
    46'
    De gulkledde vinner et frispark på egen halvdel. Den tas kort av Hoff.
    47'
    Lillestrøm triller ball i bakre rekker og prøver å finne rom.
    48'
    Charles med et meget godt innlegg inn foran mål. Furaha får akkurat ikke headet mot mål.
    49'
    Mål for Strømmen IF!
    Strømmen IF 1 - 4 Lillestrøm
    Mål: Mats Gresvik Lunde
    Reduseringen sitter etter et langt kast! Etter flere langt kast, får Strømmen endelig uttelling. Mohr kaster kula langt inn mot første stolpe. Det blir en hodeduell mellom flere spillere, og det er en gulkledd som til slutt header kula ned, rett foran eget mål. Der dukker Lunde opp, som slenger seg inn for å takle kula i mål. Ballen går via stolpen og i mål. Strømmen har redusert!
    49'
    Frisparket tas kort i bakre rekker.
    51'
    Charles fyrer av, men i blokka. Lillestrøm beholder ballen.
    52'
    Gult kort til Strømmen IF
    Eirik Dahl Asvestad
    Åvestad får gult kort etter å ha vært for sent ute i en takling. Lillestrøm får spille videre, men kortet blir likevel utdelt i etterkant når ballen går ut av spill.
    53'
    Strømmen har gått på Strømmen stadion, og vi får et lite stans i spillet. Der var lyset tilbake, og spillet kan settes i gang!
    54'
    Frisparket tas kort.
    56'
    Tongnoy får ballen noen meter utenfor gjestenes 16-meter. Han fyrer av, men avslutningen ender flere meter over tverrliggeren.
    56'
    Lillestrøm får et kast høyt i banen. Det tas raskt, men Strømmen er raskt på motspillerne sine. Strømmen vinner til slutt et kast i samme posisjon.
    58'
    Lillestrøm med en farlig pasning inn i feltet, men det klareres unna til kast.
    59'
    Nok en gang går strømmen her, og spillet stanses nok en gang.
    59'
    Dommer Sletner venter ikke lenger. Spillet vinkes videre uten flomlys.
    60'
    Åsen skyter, men det blokkeres til corner.
    60'
    Strømmen får ballen unna.
    60'
    Mål for Lillestrøm!
    Strømmen IF 1 - 5 Lillestrøm
    Mål: El Schaddai Furaha
    Målgivende: Eric Kitolano
    Oslogutten stanger ballen i nettet! Lillestrøm snapper raskt opp ballen etter hjørnesparket. Kitolano spiller litt fram og tilbake før han til slutt svinger kula inn fra venstre side. Furaha står på bakre stolpe, og etter et par skritt mot midten av feltet, hopper han opp får å prøve seg med pannebrasken. Headingen er solid, og Sveinhaug klarer ikke å hindre scoring. Det er Furahas tredje cupscoring for i år!
    60'
    Og der er flomlyset tilbake!
    61'
    Sundberg skyter lavt fra distanse, men Hagerup er raskt nede. Han slår ballen ut til sin venstre.
    62'
    Åsen slår ballen inn fra høyre side. Sveinhaug er ute og plukker.
    63'
    Charles tar den raskt.
    64'
    Det klargjøres flere bytter på de to benkene nå.
    65'
    Lillestrøm triller ball mye her nå. Strømmen får ikke tak i kula.
    67'
    Det heades unna.
    68'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Eric Larsson
    Ut: Uba Charles
    68'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: August Karlin
    Ut: Vebjørn Hoff
    68'
    Spillerbytte - Strømmen IF
    Inn: Julian Mikalsen Kristengård
    Ut: Anders Nord
    68'
    Spillerbytte - Strømmen IF
    Inn: Max Myrmo
    Ut: Mathias Sundberg
    68'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Henrik Skogvold
    Ut: Félix Vá
    68'
    Det er Hagerup som skal skyte! Meget god posisjon like utenfor 16-meteren. Rett i muren, og da må Hagerup storme tilbake!
    70'
    Gult kort til Strømmen IF
    Maximilian Balatoni
    Det blir et gult kort etter en takling like utenfor egen 16-meter.
    70'
    Strømmen prøver seg naturligvis på en kontring, men Hagerup kommer seg tilbake i mål før avslutningen kommer.
    72'
    Kitolano kommer helt alene gjennom, men en strålende jobb av Balatoni spolerer den store muligheten.
    72'
    Mål for Strømmen IF!
    Strømmen IF 2 - 5 Lillestrøm
    Mål: Eirik Dahl Asvestad
    En utrolig scoring fra egen banehalvdel! Lillestrøm spiller ballen helt bort på Strømmens halvdel. Åsvestad får ballen i beina og stormer framover. Han ser at Hagerup står langt ute fra mål, og da er det vel ingen grunn til å ikke prøve seg. Skuddet er presist og suser over Hagerup. Målvakten rekker ikke tilbake i tide, og han må hente ballen ut av nettet for andre gang i kveld. Åsvestad leverer en fantastisk scoring!
    74'
    Det heades unna.
    76'
    Mål for Strømmen IF!
    Strømmen IF 3 - 5 Lillestrøm
    Mål: Eirik Dahl Asvestad
    Åsvestad med to raske! Strømmen trykker på, og Myrmo legger ballen høyt inn foran mål. Hagerup bokser unna, men kula lander rett i beina på Åsvestad. Han har mange folk foran seg, men prøver seg likevel. Skuddet er hardt og lavt, og ballen passerer alle utespillerne. Hagerup rekker heller ikke å reagere på det lave skuddet, og Strømmen scorer nok en gang. Dette kan bli en spennende avslutning!
    76'
    Spillerbytte - Strømmen IF
    Inn: Younes Amer
    Ut: Oliver Henriksrud
    77'
    Kan Strømmen gjøre det utrolige?
    77'
    Inn i boksen, men det heades unna.
    77'
    Strømmen har satt i gang en skikkelig sluttspurt nå!
    80'
    Åsvetad fyrer, men til corner. Han er virkelig på nå!
    81'
    Mot første stolpe, men der klareres det unna.
    81'
    1286 tilskuere har tatt turen til Strømmen stadion i kveld.
    82'
    Amer er nære! Amer får ballen inne i boksen, og kommer seg fri på venstre side for mål. Han skyter, men en strålende redning av Hagerup hindrer scoring. Strømmen nærmer seg virkelig nå!
    83'
    Frisparket tas kort.
    83'
    Kristengård har fått seg en smell og ser ikke ut til å kunne spille videre. Strømmen har brukt opp byttene, og de spiller nå med ti mann.
    84'
    God innleggsposisjon på denne. Det slås inn i boksen, men Lillestrøm får ballen unna.
    85'
    Amer dribler seg inn i 16-meteren, men blir tett fulgt av flere gulkledde. Han kommer seg inn i boksen, men Furaha sitter som en klegg på han. Det virker nesten som Furaha til slutt faller opp på han. Straffemerket pekes på, og det ser helt korrekt ut.
    85'
    Strømmen IF scorer på straffe!
    Strømmen IF 4 - 5 Lillestrøm
    Mål: Eirik Dahl Asvestad
    Åsvestad med hat-trick! Åsvestad har vel ikke gjort noe annet enn å spille på seg selvtillit de siste minuttene. Etter at Strømmen har kjempet til seg straffe med ti mann, er Åsvestad sikker fra elleve meter. Han banker ballen opp i nettaket!
    85'
    Amer blir for ivrig i angrepsspillet, og Lillestrøm får et frispark i egen boks.
    88'
    Slås langt.
    89'
    Gult kort til Lillestrøm
    Henrik Skogvold
    Gult kort etter å ha spilt videre etter at dommeren har blåst.
    89'
    Slås inn i boks, og Strømmen vinner corner.
    90'+2
    Det blåses frispark rett etter corneren blir tatt.
    90'+2
    Han slår den langt.
    90'+2
    Gult kort til Lillestrøm
    Stefan Hagerup
    Gult kort før å bruke godt med tid på det frisparket.
    90'+3
    Vi er over annonsert tilleggstid, men spillet fortsetter!
    90'+4
    Gjestene kommer til en avslutning, men langt utenfor.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+5
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her