Winsnes25' (Str.)
1-0
2-0

Velkommen til livedekning i onsdagens tippeligaoppgjør på Marienlyst Stadion mellom Strømsgodset og Aalesund!
    Strømsgodset står med kun 5 poeng sålangt i sesongen, og trenger sårt poeng mot Aalesund i kveld for å karre seg over nedrykksstreken. Søndag gikk Drammens-laget på nok et tap 0-1 borte mot Sandefjord.
    Aalesund ligger på 9. plass med 9 poeng etter 7 spilte kamper. Også AaFK tapte sist kamp, da Rekdals gutter måtte se seg slått 2-0 av serietoer Molde hjemme på Color Line Stadion.
    Det ligger an til sol, skyfri himmel og 16 grader over Gamle Gress til kampstart kl 19 i kveld.
    AaFK har statistikken på sin side i møte med Godset. I fjor vant AaFK 3-1 i Ålesund og 1-0 i Drammen, og 16. mai 2007 gikk hjemmelaget på en storsmell da Aalesund banket Godset 4-0. Vil AaFK fortsette å holde grepet om Strømsgodset, eller er det duket for revansje ikveld?
    Foreløpig lite med folk på Marienlyst. Gutta er ferdig med oppvarmingen, og det er få minutter til kampstart.
    Unge Marcus Pedersen starter igjen på topp hos Godset ikveld, med Keita og Nystrøm på hver sin flanke.
    Mathisen, Aarøy og Parr topper hos gjestene ikveld.
    Begge lag anført av dommer Svein Erik Edvartsen er ankommet gresset.
    Vertene starter med ballen. Kamara og Nyan skal ta avsparket.
    Da er kampen i gang på Marienlys. Godset slår langt oppover.
    1'
    Marcus Pedersen prøver å spille ballen opp foran mål, men Aalesund-forsvarerne kommer mellom.
    1'
    Skiri slår en lang ball opp mot Mathisen, men Riddez rydder opp.
    3'
    Riddez legger inn fra venstrekanten, men Pedersen når aldri den ballen med hodet.
    4'
    Aalesund får frispark på 30 meter. Parr gjør seg klar.
    4'
    Jonathan Parr slår frisparket helt inn til Godset-keeper Moldskred.
    4'
    Winsnes spiller opp mot Keita, men vingen får ballen litt for langt foran seg, og Lindegaard har kontroll.
    5'
    Aalesund har frispark på midten. Jääger slår skrått frem i ingenmannsland.
    6'
    Ender med Godset-frispark inne foran mål.
    7'
    Aarøy river Aas ned inne i feltet, og dommer Edvartsen blåser nytt frispark i Godsets favør.
    9'
    Sleivete pasning fra Nyan til Keita, Aafk kan overta men Godset vinner tilbake ballen.
    10'
    Nyan felles stygt av Arneng. Dommer blåser frispark, men lar det gule kortet ligge løst i lomma.
    10'
    Riddez prøver flere ganger å legge inn fra venstrekanten, men AaFK dekker godt opp. Etter litt klabb og babb ender ballen opp hos Winsnes som slår en forferdelig pasning rett i et Aalesund-bein. Bortelaget stormer i en kontring og Parr dundrer til fra langt hold. Høyt over, og helt ufarlig.
    14'
    Nydelig spill mellom Winsnes og Kamara langt nede på høyrekanten. Winsnes slår inn en lav pasning foran mål, som Aafk får en avklaring på.
    17'
    Aas løper opp Aarøy som faller like utenfor 16-meteren, dommer vinker spillet videre.
    17'
    Parr ut til Arneng som får stå helt alene og kan smelle til fra 19 meter. Skuddet blir for dårlig og Moldskred har kontroll.
    18'
    Nok en fight mellom Aas og Aarøy, denne gang er det Godset-kapteinen som går i bakken - men også nå mener Edvartsen det er nada niks ingenting å gi frispark for.
    19'
    Fredriksen er ulovlig høyt oppe med skuddfoten, og Godset får frispark på midten.
    20'
    Riddez skyter ballen rett i kroppen på Tollås som står inne i feltet. Godset-spillerne mener det er hands, men dommer er uenig.
    21'
    Uroligheter foran mål. Frispark til hjemmelaget.
    21'
    Strømsgodsets største sjanse idet Ola Kamara kommer til skudd fra kort og skrått hold. Lindegaard står på rett plass og redder Godset-sjansen.
    23'
    AaFK på kontring. Mathisen er gjennom og skyter fra 10 meter. Moldskred er korrekt ute og smeller unna ballen. Aarøy er på returen, men skuddet blokkeres av Andersen.
    24'
    Nystrøm blir felt av en AaFK-forsvarer.
    24'
    Strømsgodset scorer på straffe!
    Strømsgodset 1 - 0 Aalesund
    Mål: Fredrik Winsnes
    Winsnes slår straffesparket kaldt inn til høyre bak Anders Lindegaard.
    25'
    Fredriksen plukker ned ballen på 14 meter og får skutt mot mål. Via Moldskred og til corner. Fin mulighet for gjestene.
    27'
    Blir ingenting ut av hjørnesparket.
    27'
    Godt slått hjørnespark som havner hos Jalasto. Han dundrer til fra 14 meter, men Moldskred redder ballen ut til returrommet. AaFK får kommet til nok et par skudd som Godset-forsvaret klarerer.
    29'
    Kamara spiller briljant nede på høyrekanten. Får lagt ut til Pedersen som kliner ballen rett i stolpen. Enormt nært for Godset, som bare vinner en corner.
    32'
    Winsnes slår til Steinar Pedersen som leverer videre til unge Marcus Pedersen. Han skyter rett i keeper, og AaFK kan overta.
    33'
    Marcus Pedersen kjemper seg pånytt til et skudd fra 16-meterstreken. Ballen går via et AaFK-bein og ut til nytt hjørnespark for Godset.
    34'
    Winsnes slår ballen over hele feltet, og AaFK tar over spillet.
    34'
    Gult kort til Strømsgodset
    Riddez får gult kort i duellen med Arneng.
    34'
    Marcus Pedersen tar med seg ballen og setter i gang en kontring for vertskapet. Klarer bare nesten å spille gjennom til Nystrøm.
    37'
    Nystrøm på et kjempeløp, men pasningen ut til Winsnes blir for dårlig, og han spolerer en stor Godset-mulighet. Winsnes får etterhvert avlevert ballen til Glenn Andersen som legger inn til Kamara.
    38'
    Ola Kamara
    Kamara havner i en hodeduell foran mål, får gult kort og blir idømt frispark mot seg av dommer Edvartsen.
    38'
    Aalesund har frispark i god posisjon. Arneng og Skiri legger ballen ned på 17 meter og gjør seg klar til å slå frisparket.
    40'
    Arneng slår frisparket millimeter over Godset-tverrleggeren, men det blir med en god sjanse for gjestene.
    40'
    Skiri header fra skrått hold. Ufarlig.
    43'
    Begge lag fighter godt i duellene utpå her nå.
    44'
    Kamara klarerer ballen ut.
    44'
    Nystrøm har en haug med AaFK-spillere rundt seg like utenfor feltet. Fredriksen takler Godset-vingen, og Aalesund kan ta over ballen.
    45'+1
    45'+1
    Morsom omgang på Marienlyst. Begge lag vil mye, produserer sjanser, og har vært spennende nær mål flere ganger. Hjemmelaget har vært mest effektive, og leder kampen 1-0 etter det noe billige straffesparket i første halvdel av omgangen.
    45'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Fredrik Carlsen
    Ut: Jonatan Tollås Nation
    46'
    Inn: Peter Orry Larsen
    Ut: Jonathan Parr
    46'
    Da er annen omgang av kampen mellom Godset-AaFK i gang.
    46'
    Rekdal er amper ute på sidelinjen, og gir dommer Edvartsen en aldri så liten leksjon.
    47'
    Aas får frispark mot seg i ny duell med Aarøy.
    48'
    Aalesund slår frisparket lavt og hardt inn i feltet, men klarer ikke å skape noe mer farlig foran mål. Utspill fra Moldskred.
    49'
    Fredriksen lander oppå Marcus Pedersen, og de ryker i tottene på hverandre. Edvartsen må komme inn å roe ned, og Godset har frispark på midten av AaFKs halvdel.
    51'
    På ny klarer Marcus Pedersen å kjempe seg inn i feltet, og makter å slå inn langt nede fra venstre. Innlegget er godt slått, men blir klarert av et Aalesund-bein.
    52'
    Så godt som alle spillerne kriger foran AaFK-målet, men Lindegaard er høyest oppe og henter ned ballen.
    52'
    Fredriksen måker til. Himmelhøyt over.
    55'
    Winsnes ruller opp utenfor feltet, og kommer til skuddforsøk. Lindegaard fanger ballen.
    56'
    Riddez legger inn fra venstre mot Nystrøm som kommer i fart og skyter via et AaFK-bein og til hjørnespark.
    58'
    Lite som skjer i Drammen akkurat nå.
    62'
    Kamara med et elendig forsøk på et mottak ute på høyrekanten. Ballen spretter ut til innkast for bortelaget.
    63'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 2 - 0 Aalesund
    Mål: Steffen Nystrøm
    Målgivende: Ola Kamara
    Lang ball opp mot de to spissene til Godset. Ballen treffer en løpende Kamara i bakhuet og faller pent ned til Nystrøm, han avanserer noen meter før han klinker ballen nede i hjørnet. Fin avslutning av Nystrøm der.
    64'
    Aalesund har frispark i skummel posisjon på 17 meter.
    66'
    Arneng slår det en meter til side for mål.
    66'
    Kamara er på vei gjennom, men blir avblåst for offside. Unggutten har spilt imponerende for hjemmelaget idag.
    68'
    Stor sjanse for Godset. Marcus Pedersen runder hele AaF-forsvaret, og skyter rett på keeper. Både Keita og Kamara står godt plassert i returrommet, men ingen av unggutta klarer å putte ballen bak Lindegaard.
    70'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Stian Ohr
    Ut: Ola Kamara
    73'
    Mye dueller utpå her nå, og god fighting hos begge lag. Aalesund har fått frispark på 30 meter. Arneng slår hardt rett på keeper.
    75'
    Marcus Pedersen skrur ballen rett i stolpen! Andre gang det smeller i treverket for hjemmelaget denne kvelden.
    75'
    Stian Ohr dribler seg lekent gjennom inne i feltet, men skuddet fra skrått hold går til side for mål.
    77'
    3897 tilskuere på Marienlyst Stadion ikveld.
    77'
    Ohr hælsparker ballen elegant ned til Keita, men dommeren har allerede vinket for offside.
    78'
    Godset har god kontroll på AaFK nå. Det går mot tre poeng til hjemmelaget.
    83'
    Nystrøm slår inn mot Ohr, men han kommer ikke helt opp på innlegget og de oransje får klarert.
    85'
    Nyan blir av en lokal jury kåret til hjemmelagets beste spiller.
    86'
    Nystrøm med gode tendenser. Får frispark etter at Arnefjord er for tøff i duellen. Cirka 30 meter fra mål.
    87'
    Winsnes slår Godset-frisparket rett i Lindegaard. Nok en suser av trønderen.
    88'
    Gult kort til Aalesund
    Arnefjord obstruerer Ohr og får gult kort.
    90'
    Håpløst skuddforsøk fra AaFK, publikum jubler.
    90'+1
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Inn: Marius Boldt
    Ut: Marcus Pedersen
    90'+2
    Pedersen går av banen etter en god kamp. To baller i stolpen har han også hatt.
    90'+2
    Stor sjanse for gjestene. Aarøy slår en pen pasning til Fløtre, han prøver å forlenge ballen i mål fra sju-åtte meter, men Moldskred er fint ute og avverger.
    90'+3
    90'+4
    Hjemmelaget tar tre fullt fortjente poeng hjemme på Marienlyst. Godset tok ledelsen på et noe billig idømt straffespark i 1. omgang. Den andre omgangen hadde hjemmelaget fullstendig kontroll på et tafatt Aalesund-lag og doblet ledelsen ved et flott mål av Nystrøm.