Hei og velkommen til livedekningen av eliteserieoppgjøret mellom tabellnaboene Strømsgodset og Haugesund på Marienlyst.
    Lagoppstillingene er klare. Vi tar hjemmelaget Strømsgodset først.
    Strømsgodset (4-2-3-1): Myhra – Vilsvik, Gunnarsson, Valsvik, Grøgaard – Stengel, Krasniqi – Stenevik, Hove, Gulliksen – Friday. Benken: Sætra, Fosnæss Hanssen, Tokstad, Kadiri, Ingimundarson, Hammershaug.
    Haugesund (4-3-3): Selvik – Therkildsen, Bærtelsen, Tiedemann, Pedersen – Naustdal, Krygård, Liseth – Sandberg, Søderlund, Ndour. Benken: Engenes, Bojang, Våge Nilsen, Fredriksen, Stølås, Sande, Velde, Samuelsen.
    Strømsgodset har gjort fem endringer etter 1-4 for Lillestrøm i forrige runde. Viljar Myhra og Lars-Christopher Vilsvik er tilbake etter henholdsvis sykdom og skade, mens Thomas Grøgaard, Kreshnik Krasniqi og Halldor Stenevik er forfremmet fra innbytterstatus sist. Morten Sætra og Kristoffer Tokstad åpner på benken i dag. Jonathan Parr og Ipalibo Jack var i bruttotroppen, men er utelatt fra dagens kamptropp. Ari Leifsson står over grunnet seks gule kort.
    Haugesund har gjort to mannskapsmessige forandringer etter 1-2-tapet for Sandefjord sist. Kevin Krygård er tilbake etter karantene, mens Alioune Ndour får sjansen etter å ha vært innbytter forrige helg. Ulrik Fredriksen og Kristoffer Velde åpner på benken i dag.
    Haugesund ligger på 9.-plass to runder før slutt. Strømsgodset er på plassen bak. Begge står med 34 poeng, og kan ikke blandes inn i verken topp- eller bunnstrid. Det er «bare» ære og plasseringspenger som står på spill. FKH vant møtet i Haugesund i slutten av juli med 2-1, etter scoringer av Kristoffer Velde og Ibrahima Wadji (nå Qarabag). Fred Friday scoret for Godset.
    Haugesund har bare vunnet ett av 12 møter i Drammen siden 2010. Seieren kom for tre år siden, etter mål av Ibrahima Wadji (1-0). Ni av møtene er endt med hjemmeseier, men FKH klarte 2-2 i fjorårets oppgjør på Gamle Gress. Danske Alexander Ammitzbøll fikset utligningen på overtid. Ingen av lagenes 37 tidligere møter, uansett bane, er endt 0-0!
    Gradestokken på Marienlyst viser 6 minus. Det er da heller ikke veldig folksomt på arenaen kort før avspark.
    Christian Moen fra Løvenstad er dagens kampleder. Nå leder han de to elleverne ut på banen.
    Tobias Fjeld Gulliksen premieres før vi er i gang, som årets unge spiller i Strømsgodset.
    Strømsgodset spiller med mørkeblå overdeler, hvite shorts og hvite strømper. FKH stiller hvite trøyer, blå shorts og strømper.
    FKH med avsparket. Vi er igang.
    0'
    Godset kommer på høyre, men pasningen mot Stenevik er for lang.
    2'
    Mer Godset. Får et frispark på høyre.
    2'
    Stengel løfter inn i feltet. Therkildsen nikker over kortlinja, til corner.
    2'
    Selvik bokser vekk.
    3'
    FKH kjører en hurtig overgang, Badou Ndour er rimelig fri på venstre i boksen, men sleiver skuddet utenfor. God sjanse!
    3'
    Godset prøver å få til noe på høyre, men FKH jobber godt defensivt.
    5'
    Men Godset skaffer en corner.
    6'
    Den ryddes unna på første stolpe. Nytt innlegg kommer. Det klareres også. Godset står bra etter, men FKH får ryddet opp.
    6'
    Friday skyter fra distanse - rett på Selvik.
    7'
    Godset presser høyt, vinner ballen gunstig.
    9'
    Friday vender og skyter i boksen. Skuddet går i blokken. Gulliksen plukker opp ballen, men heller ikke hans skudd finner blinken.
    9'
    Et par saftige dueller på midten fører til stopp i spillet. Ndour fikk seg en trøkk. Krasniqi likeså. Men begge er oppe på bena.
    11'
    FKH-forsvaret består for anledningen av tre dansker, backvikar Therkildsen og stopperduoen Bærtelsen og Tiedemann.
    12'
    Therkildsen er med fremover, men doblingen på kant bærer ikke frukter.
    12'
    Vilsvik trer fint gjennom til Hove. Hans ball inn foran mål beines til corner av Bærtelsen. Skummelt angrep!
    14'
    Corneren ryddes unna.
    14'
    Småstygg takling bakfra av Grøgaard på Sandberg. Godset-backen slipper med tilsnakk. Er heldig der. Luktet gult...
    15'
    Haugesund jobber seg til sin første corner.
    16'
    Sandberg løfter corneren på bakre stolpe. Ndour nikker, men kommer ikke skikkelig over ballen, og den går høyt over mål.
    16'
    Ndour driver opp i banen, men stoppes på 20 meter.
    17'
    Gjestene kommer igjen. FKH får frispark på 25 meter når Bærtelsen legges i bakken.
    18'
    Blir nok innoverskrudd fra Sandberg.
    19'
    Ja, bak i feltet. Det nikkes innover, før det klareres.
    19'
    Så er det litt gruff på 16 meter. Krasniqi fratas en overgang. Skulle vært kort, men dommeren er igjen i gavmildt førjulshumør.
    19'
    Godset mister ballen, men rekker hjem før det blir farlig.
    21'
    Tidlig innlegg fra Bærtelsen mot Søderlund, men presisjonen er ikke god nok.
    21'
    Fin løpeball mot Friday som tar med seg Krasniqi motsatt. Han slipper til Grøgaard, men hans pasning innover blokkeres. Valsvik får skuddsjanse fra langt hold, men laaangt over.
    22'
    Badou Ndour snapper opp ballen på syv meter, men skuddet blokkeres til corner. Brukbar mulighet!
    24'
    Corneren ender med en Krygård-avslutning av den svake sorten. Har jo offensive kvaliteter, Krygård, men fikk ikke vist det der.
    24'
    Så er det corner til Godset. Grøgaard skal ta.
    25'
    Haugesund får ikke ballen vekk fra farlig sone. Stengel prøver en slags volley fra ti meter, men rett på Selvik. Godsets første målsjanse, sier vi.
    26'
    Lovende bakromspasning av Haugesund, men ballen spretter ikke gjestenes vei.
    27'
    FKH mister. Friday skrur på farten, men Tiedemann demmer opp.
    29'
    Mer Haugesund-slurv. Friday er løs på venstre i gjestenes felt, men touchen er dårlig, og muligheten er spolert.
    30'
    Gulliksen forsøker å runde alt i FKH-boksen, men finner ingen hull i gjestenes forsvar.
    31'
    Marienlyst skriker på frispark for Godset når Friday går ned rett utenfor gjestenes 16-meter, men dommeren er av en annen oppfatning.
    32'
    Mer Friday som slipper utvendig til Gulliksen, men Tiedemann gjør kapteins jobb, takler fint.
    33'
    Gulliksen drar seg inn fra venstre, vipper inn til Hove som har løpt seg fri, men volleyskuddet fra Godsets fremste salgsobjekt går ikke på mål.
    34'
    Vilsvik finner Stenevik ute til høyre, men kantspilleren har forivret seg og havnet i offside-
    35'
    Fint FKH-angrep. Sandberg løfter inn fra høyre. Godset blir ikke kvitt ballen på fem meter, men gjestene får ikke avsluttet.
    36'
    Hove bryster ballen fint ned til Stenevik som forsøker å komme rundt sin back. Men ballen passerer kortlinja før han får lagt inn.
    37'
    Godset prøver igjen på høyre, men det går ikke fort nok. Angrepet ender til slutt med en Hove-avslutning som blokkeres til innkast.
    39'
    Der blir det en misforståelse, og FKH vinner tilbake.
    40'
    God overgang av FKH. Liseth løpes imidlertid opp. Ballen går til Sandberg som prøver skudd - skyhøyt over/utenfor.
    40'
    Liseth må ha tilsyn. Spørs om han ikke skulle hatt frispark.
    41'
    Liseth er på bena. Småhalter litt av banen.
    41'
    Godset med et langt angrep. Vilsvik forsøker med en frispilling, men FKH tetter igjen.
    43'
    Lovende Haugesund-angrep. Therkildsen er med igjen, men danskens ball innover avskjæres.
    43'
    Godset kjører en overgang. Friday får ballen, skuddet kommer, men løst og rett på keeper.
    45'
    Så en stor sjanse! Liseth stikker ballen inn i bakrom. Søderlund er på den, men får den ikke forbi Myhra!
    45'+1
    Minimum to minutters tillegg.
    45'+1
    Ndour faller feil etter en luftduell. Au-au! Men vingen kommer seg heldigvis raskt på bena.
    45'+2
    Da er vi halvspilt. Ingen stor førsteomgang vi er blitt vitne til. Haugesund har kommet til flest sjanser, men det står 0-0 enn så lenge. Det er lov å håpe på bedring i andre omgang.
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Kristoffer Tokstad
    Ut: Thomas Grøgaard
    46'
    Godset går rett i angrep. Men Haugesunds stoppere tar det som kommer.
    46'
    Godset jobber seg imidlertid til en corner.
    47'
    Corneren blir resultatløs.
    47'
    Stenevik er trukket ned som venstreback, mens Tokstad har inntatt høyrekanten i Godset.
    48'
    FKG forsøker en diagonalball mot venstre, men Tokstad avskjærer angrepet.
    50'
    Krasniqi prøver skudd fra 20 meter - i blokka.
    51'
    Godset med mye ballkontakt nå. Krasniqi klemmer til med høyrefoten fra distanse, men Selvik ser ballen hele veien og gjør en komfortabel redning.
    52'
    Nytt Krasniqi-skudd fra 22 meter, ballen sklir av foten og er ikke i nærheten av å gå på mål.
    53'
    Sandberg løfter et frispark inn i Godset-feltet. Bærtelsen er i nærheten av ballen, men får ikke tak i den.
    54'
    STOR SJANSE! Stygg feilpasning av Ndour, Krasniqi snapper, avanserer og kommer til skudd fra 15 meter, men utenfor. Der kunne og burde Godset ha scoret!
    55'
    Haugesund får ikke til stort. Strømsgodset styrer det meste nå.
    58'
    Gjestene skal snart foreta et bytte.
    59'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Mads Sande
    Ut: Torje Naustdal
    60'
    Ndour får tak i ballen, men skuddet fra 14 meter blir blokkert.
    61'
    Therkildsen slår inn fra høyre, i retning av Søderlund, men innlegget går bak mål.
    62'
    Gulliksen løfter inn i bakrom, men for langt foran lagkameratene i sektoren.
    64'
    Hove er sent inne i Krygård på midten. Frispark til gjestene.
    65'
    Therkildsen finner Sande på hjørnet av 16-meteren, men innbytterens ball innover avskjæres. Mye nesten nå.
    66'
    3284 er på plass på Marienlyst i kveld.
    66'
    Godset får et hjørnespark. Kan vi få noe her da?
    68'
    Nei, Ndour klarerer med hodet. Stenevik får ballen, men den stressede avslutningen fra vel 30 meter går over og utenfor.
    68'
    Krasniqi slipper til Stenevik på venstre. Løpene stemmer, men sistepasningen innover er ikke presis nok.
    70'
    Et Krasniqi-innlegg blokkeres til corner.
    72'
    Selvik bokser ut i returrommet. Stenevik står igjen parat, men skuddet er like dårlig som sist. Skyhøyt over.
    72'
    Fint Godset-innlegg fra høyre. Gulliksen løper seg fri på 11 meter, men heading går langt utenfor.
    74'
    Inn: Jordan Attah Kadiri
    Ut: Fred Friday
    75'
    Inn: Valdimar Thor Ingimundarson
    Ut: Kreshnik Krasniqi
    75'
    Inn: Martin Samuelsen
    Ut: Alexander Søderlund
    75'
    Inn: Kristoffer Velde
    Ut: Niklas Sandberg
    75'
    To profiler styrker FKH offensivt. Det trengs. Godset gjør også et dobbeltbytte.
    75'
    FARLIG! Gulliksen stikker gjennom til Tokstad, men han får ikke satt ballen til side for Selvik!
    76'
    76'
    Strømsgodset og Haugesund har altså aldri spilt 0-0 mot hverandre i obligatorisk kamp. Skal det skje i dag? Drøye ti minutter igjen på å få til nettsus.
    78'
    Hove kommer til en avslutning fra 15 meter, men skuddet er løst og rett på Selvik.
    79'
    Dagens høyeste jubelbrøl på Marienlyst kommer selvsagt når speaker melder om at Mjøndalen ligger under 0-2 mot Vålerenga.
    79'
    FKH snapper en upresis pasning, men overgangen stoppes noen meter inn på Godsets halvdel. Frispark til gjestene.
    80'
    Veldes frispark klareres, men gjestene kommer igjen. Velde går ned i feltet.
    81'
    Gult kort til FK Haugesund
    Kristoffer Velde
    Velde får gult for filming. Riktignok virker det korrekt å ikke blåse straffe, men i og med at det er kontakt (soft touch) synes det strengt med kort. Og kortet er Veldes fjerde for sesongen, og det betyr karantene i siste runde.
    82'
    Gulliksen drar seg inn fra venstre, leter etter en åpning, får den, men skuddet blokkeres likevel av en lang tå.
    84'
    Bærtelsen avanserer og skyter fra distanse, men et godt stykke til side for mål.
    86'
    Haugesund har mye folk i angrep, men sistepasningene er upresise.
    87'
    Kevin Krygård
    Stygg felling av Gulliksen. Soleklart kort.
    88'
    Gult kort til Strømsgodset
    Herman Stengel
    Får for munnbruk etter Krygård-fellingen.
    89'
    Ndour vender vekk en mann, FKH runder på høyre. Therkildsen sikter mot lengste stolpe, men like utenfor!
    89'
    Velde utfordrer, men kommer ikke forbi Valsvik.
    90'
    90'+1
    Tokstad legger inn fra høyre, det nikkes vekk. Kadiri skyter fra vel 20 meter, men ufarlig.
    90'+2
    Siste mulighet nå. Therkildsen er ledig på bakre stolpe, men ballen går forbi dansken.
    90'+2
    Og dermed ender det målløst på Marienlyst. Rundens eneste målløse kamp, der altså. Strømsgodset styrte det meste i 2. omgang, men skapte bare et par farligheter. FKH kunne fått et vinnermål på tampen, men det ble bare nesten for gjestene også. Vi takker for følget.