4-1
5-1
Kamara90'+2
6-1

Hei, og velkommen til livedekningen av runde 17 og kampen mellom Strømsgodset og Hønefoss her på Marienlyst Stadion!
    Strømsgodset benker sin ungarske spiss, Peter Kovacs, til kampen mot Hønefoss. Inn kommer innleide Ola Kamara som ikke har fått tillit i østerriske SV Ried, og utlånsavtalen gjelder ut sesongen.
    Også Hønefoss har forsterket i sommer, og spissen Øyvind Hoås er hentet inn fra Sarpsborg 08. Han må derimot ta til takke med en benkplass for gjestene i dag.
    Strømsgodset så ut til å være på god vei mot gull i år, men de har dabbet av i det siste, og har latt Rosenborg ta over førsteplassen på tabellen etter tre tap på de fire siste seriekampene. Om de skal ha noe håp om et gjevt gull i Drammen ved sesongslutt må de derfor finne igjen til den strålende formen de hadde i løpet av de 12 første ligakampene.
    Strømsgodset står med 10-2-4 som samlet statistikk på 16 ligakamper. Det utgjør den nette sum av 32 poeng, som gir et snitt på to poeng i hver kamp. Det er sterkt!
    Hønefoss har slitt voldsomt den siste perioden og har ikke vunnet siden de slo Lillestrøm 1-0 hjemme 20. mai! Etter det har det blitt tre uavgjort og to tap, og de befinner seg dermed på nedrykksplass med usle 16 poeng på 16 kamper. Et snitt på ett poeng hver kamp, og det er for dårlig i dette selskapet. Opp til Sarpsborg på plassen over skiller det kun ett poeng dog, mens Molde og Odd ligger kun to poeng foran. Dermed vil laget hoppe noen plasser på tabellen med seier her i dag.
    Strømsgodset ligger kun to poeng bak serieleder Rosenborg, og går midlertidig forbi trønderne med seier mot Hønefoss. Og med tanke på at de hvite og sorte skal ut i en tøff bortekamp mot Brann i Bergen i kveld, kan mye tyde på at Strømsgodset er tilbake på tabelltopp etter denne runden.
    Hjemmelagets Lars Christopher Vilsvik leder ANBs spillerbørs like foran Tromsøs Ruben Yttergård Jensen. Han har sterke 5,93 i snitt denne sesongen, så vi får se om han kan bidra positivt også i dag!
    Strømsgodset tar avspark i kampen.
    1'
    Clark klarerer ballen via Diomande og over dødlinja! Risikabelt av keeperen.
    2'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Hønefoss
    Mål: Ola Kamara
    Målgivende: Stefan Johansen
    Det går ikke lange tiden før den hjemvendte sønn sender Godset i ledelsen! Stefan Johansen slår en glimrende ball fra høyrekanten og Kamara er alene med keeper. Trøbler med mottaket, men får etter hvert kontroll, runder keeper og klinker ballen i nettaket fra 12 meters hold! Herlig prestasjon!
    2'
    Det var jo den verst tenkelige starten for Hønefoss! Nå blir det vanskelig for gjestene å ta poeng i Drammen!
    4'
    Hønefoss flytter opp laget på ett innkast, og til slutt er det Kevin Larsen som fyrer av på hel volley fra 18 meters hold! Like utenfor!
    5'
    Kamara får ballen i 16-meteren og drar seg fri og kommer til en ny sjanse, men ballen går rett på Clark denne gang! Store sjanser begge veier her, men det er Godset som er i støtet!
    6'
    For en sjanse for hjemmelaget! Storflor sender en stikker til Vilsvik på høyresiden i 16-meteren, og backen sender en nydelig crosser mot Kamara på bakre stolpe! Kamara header ballen mot lengste hjørnet, men Clark er som en lynrask panter og får en hånd på ballen og avverget scoring! For noen prestasjoner! Det ender med corner for vertene.
    8'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Stefan Johansen
    En Hønefoss-spiller header ballen unna, men den skytes inn igjen, går via en Hønefoss-spiller og vertene får en ny corner.
    10'
    En Hønefoss-spiller header ballen ut over dødlinjen til enda en ny corner.
    10'
    Hønefoss får til slutt klarert!
    11'
    Gult kort til Strømsgodset
    Razak Nuhu
    Legger en motspiller i bakken på en Hønefoss-kontring. Den virker grei.
    11'
    Strømsgodset pøser på nå, og kjører tidvis over gjestene fra Hønefoss. Det er ingen tvil om at det er ett topplag i aksjon her!
    12'
    Abdi forsøker å finne Kamara, men pasningen er for hard og gjestene tar over.
    14'
    Riku Riski stormer oppover banen med ballen i beina, utfordrer et par Godset-spillere, men kommer ut av balanse og faller rundt 20 meter fra mål. Luktet vel nesten frispark der, men Godset får fortsette.
    15'
    Rku Riski får tilsnakk etter en hard duell med Lars Christopher Vilsvik. Må anse seg som heldig som unngår gult kort der.
    16'
    Sigurdsson legger så Kamara i bakken rundt 30 meter fra mål. Iltre Godset-spillere vil ha gult kort på stopperen, men dommeren bryr seg ikke om det, og gir kun frispark.
    17'
    Vilsvik og Godset storspiller, og et nydelig innlegg fra Vilsvik finner Kamara, men han header dessverre for hjemmelaget like utenfor fra 5-6 meters hold! Burde ha ledet mer her nå, Godset!
    18'
    Strømsgodset pøser på, og Kamara kommer nok en gang i utfordringsposisjon mot Sigurdsson. Denne gang får dog midtstopperen blokkert skuddet, og ballen spretter inn til Clark.
    19'
    Kamara kunne ha scoret fire mål allerede! Vilsvik slår et nydelig innlegg fra høyrekanten, og Kamara stusser den to centimetre utenfor lengste stolpe! Hvordan Godset kun leder 1-0 her er vanskelig å fatte.
    20'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Helge Haugen
    Ut: Kevin Larsen
    Larsen går av banen.
    21'
    Mål for Hønefoss!
    Strømsgodset 1 - 1 Hønefoss
    Mål: Riku Riski
    Ufattelig at det står 1-1 her. Adam Larsen får et tilbakespill, men roter det fælt til og kommer under press. Han spiller så ballen vekk, men rett i beina på Riski som kommer alene med målvakten og setter den iskaldt ned i høyre hjørnet fra 16 meters hold. Håpløst keeperspill der, men en fin avslutning av Riski når han først fikk sjansen!
    22'
    Strømsgodset 2 - 1 Hønefoss
    Mål: Øyvind Storflor
    Det varer ikke lenge da, og Godset er raskt tilbake i ledelsen! Ovenstad fører ballen oppover venstrekanten og legger inn, ballen får via en motspiller og over til Storflor på høyresiden av 16-meteren. Han klinker til med bredsiden av høyrefoten og legger ballen kontrollert ned i motsatt hjørne fra 8-9 meters hold. Clark er sjanseløs på den!
    24'
    Kamara blir dagens helt når han tar hånd om en bortkommen liten dueunge og bærer den av banen. Får stor applaus av publikum.
    27'
    Øyvind Storflor
    Per Ivar Staberg er knallhard mot Godset-spillerne her og gir nok et gult kort for en takling av spissen. Hønefoss-spillerne har så langt sluppet billig unna, og vi kan forstå publikums frustrasjon.
    27'
    Hønefoss scorer selvmål!
    Strømsgodset 3 - 1 Hønefoss
    Plutselig står det 3-1 og det er fullt fortjent. Strømsgodset spiller drømmefotball og Stefan Johansen løfter en nydelig ball over forsvarsrekka til Hønefoss og der kommer Vilsvik susende igjen. Han tar den fint ned, og banker den inn foran mål fra meget skrå vinkel, og der er Diomande og styrer den i mål!
    29'
    Strømsgodset 4 - 1 Hønefoss
    Målgivende: Øyvind Storflor
    Her tar det helt av! Storflor slår pasningen, og den er jo nydelig - igjen. Kamara kommer på et flott løp, og tar med seg ballen inn i 16-meteren. I det han skal skyte kommer Sigurdsson skliende inn for å blokkere, men da drar spissen bare ballen tilbake og setter den under kroppen til Clark og i mål fra fem meters hold! Vakkert gjort!
    30'
    Ett innlegg fra Vilsvik er upresist og går over mål. Det er vel det første svake han har gjort i hele dag!
    34'
    Hønefoss får tildelt et hjørnespark
    Riku Riski
    Horn klarerer det som må sies å være et dårlig hjørnespark.
    34'
    Johansen og Strømsgodset stuper i angrep når de har sjansen, og Johansen skrur ballen nydelig over på høyrekanten til Vilsvik som demper den fint. Han forsøker så å spille fri Storflor i 16-meteren, men ballen blir brutt på veien og Hønefoss får etter hvert kontroll på den.
    37'
    Strømsgodset har roet tempoet noe nå, og Hønefoss får låne ballen litt mer.
    38'
    Kaland spilles fri og kommer til avslutning fra 20 meters hold, men sender lærkula langt over Larsen Kwaraseys bur.
    39'
    Storflor og Kamara er flinke til å finne hverandre, men Kamaras stikker videre mot Ovenstad er noe upresis og Hønefoss får brutt.
    40'
    Johansen viser offervilje når han stuper frem og takler ballen over sidelinjen i duell med Haugen. Det er slikt fansen setter stor pris på!
    42'
    Kjempesjanse for gjestene! Kaland får ballen etter at det spilles en stikker inn i 16-meteren. Han vender av Storbæk før han klinker til mot lengste hjørnet fra 7-8 meters hold, men ballen går langt over mål! Svak avslutning av Hønefoss-spissen som gjør alt riktig frem til skuddet.
    42'
    Johansen må ta telling på banen, og spillerne får en etterlengtet drikkepause.
    44'
    Kamara vinner en hodeduell og gir ballen til Diomande. Han vender om og fyrer av fra 20 meters hold, men Sigurdsson får blokkert til corner.
    45'
    Litt frem og tilbake før Ovenstad slår ballen over på motsatt side. Der kommer Vilsvik, men han når ikke ballen før den krysser dødlinja og gjestene tar over.
    45'
    Riku Riski tas av Jørgen Horn på venstrekanten for gjestene, og får frispark.
    45'+2
    Frisparket blir det ingenting ut av. Heades unna i første omgang, og på andre bølge får hjemmelaget frispark etter en hard duell innenfor 16-meteren.
    45'+2
    Det ble lagt til to minutter i første omgang, og de er nettopp over. Dommeren blåser i fløyta!
    45'+3
    45'+3
    For en fantastisk underholdende første omgang! Strømsgodset har spilt ut Hønefoss etter alle kunstens regler og leder 4-1, fullt fortjent! Den hjemvendte sønn, Ola Kamara, har herjet vilt på Marienlyst i de første 45 minuttene, og har blant annet scoret to mål. Men det kunne ha vært langt flere! Hønefoss må heve seg mange hakk for å komme på høyde med Strømsgodset her, og det skal vel godt gjøres at de kan komme tilbake på stillingen 1-4.
    45'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Peter Kovacs
    Ut: Adama Diomande
    Kovacs får 45 minutter på banen i dag.
    45'
    Kjempesjanser for Hønefoss! Riku Riski stormer fremover og spiller en nydelig pasning inn til Vendelbo som er helt ledig foran mål. Vendelbo prøver å curle ballen i nærmeste hjørne, men Adam Larsen redder fantastisk! Riku Riski får tak i returen, snurrer rundt med Storbæk før han fyrer av mot nærmeste hjørne, men Larsen redder nok en gang!
    47'
    Nok en gang får hønefoss slippe lett igjennom, og det er Riski som er våpenet for gjestene nok en gang! Avslutningen fra litt skrått hold, ca 7-8 meter fra mål går i nettveggen denne gang!
    50'
    Vertene har tatt over spillet igjen nå. Kamara drar seg fri og prøver å curle ballen i lengste hjørnet fra 18 meters hold, men ballen går langt over mål.
    53'
    Stefan Johansen herjer på banen i dag. For en spiller!
    55'
    Nuhu kommer rundt på venstrekanten og får lagt inn, og ballen ramler ned hos Storflor i 16-meteren. Han skal bare sette den i åpent mål, men treffer dårlig og den går like til side for stolpen!
    57'
    Vanvittige muligheter her! Kamara kommer som en kule langs venstrekanten, får ballen, drar seg inn i banen og sender et nydelig skudd mot lengste hjørnet! Clark flyr så lang som han er, og redder med en fantastisk enhåndsredning! Ballen henger så i luften en stund før den faller ned mot mål, men der kommer Sigurdsson skliende og får avverget den på streken!
    57'
    Dette må være den mest morsomme fotballkampen jeg har sett i mitt liv! Stor underholdning på Marienlyst i dag!
    59'
    Slår en kort variant til Kovacs, og ungareren trekker inn i banen før han vender opp og slår en upresis pasning tilbake. Johansen prøver å rekke den, men sklir og ballen går over dødlinjen til utspill fra mål.
    59'
    Hoås gjør en god jobb når han vinner ballen i duell med Horn, og spiller så fri Riski på venstrekanten med en utsøkt utsidepasning. Riski gjør det som vanlig bra, og vender bort sin oppasser før han slår en flott crossball inn mot Hoås igjen. Der er dog Storbæk og header ballen unna!
    62'
    Jørgen Horn må hjelpes av banen. Det ser ut som en kneskade. Dette lover ikke bra for Strømsgodset!
    63'
    Inn: Ole Amund Sveen
    Ut: Jørgen Horn
    Strømsgodset må bytte stopper på grunn av skade.
    63'
    Brenne felles av Haugen 25 meter fra mål, og vertene får frispark i god posisjon.
    65'
    Johansen prøver å skru ballen over muren og mot nærmeste hjørnet, men ballen går via en motspiller og spretter enkelt inn til keeper Clark.
    65'
    Hoås med noen lekre berøringer her. Leker seg fri fra et par motspillere, og det ender til slutt med at gjestene vinner en corner.
    67'
    Riku Riski
    Adam Larsen fanger ballen i feltet uten problem.
    67'
    Kamara kan sikre sitt tredje mål for dagen, men bruker for lang tid og skyter ballen via en skliende Sigurdsson, og ballen ruller en halvmeter til side for mål! Ny stor sjanse for hjemmelaget altså, som kunne nærmest hatt tosifret antall mål i dag.
    68'
    Kamara header ballen til side for mål ved bakre stolpe.
    69'
    Strømsgodset 5 - 1 Hønefoss
    Mål: Peter Kovacs
    Målgivende: Razak Nuhu
    Det er så vakkert, og det er så effektivt! Strømsgodset er i en klasse for seg i dag, og ruller opp angrep på angrep. Nuhu får ballen på venstrekanten, og kliner en nydelig crossball inn med venstrefoten, og der stuper Kovacs frem og stanger ballen i nærmeste hjørnet fra ti meters hold. Lekestue er et faktum!
    70'
    Det er klikk-klakk spill fra hjemmelagets side nå. Ballen ender etter hvert opp hos Storflor som prøver å sentre ballen inn i mål fra 16 meters hold, men det blir for enkelt og Clark redder.
    73'
    Riski kommer fri på høyrekanten og utfordrer inn mot 16-meteren, før han slår en pasning inn foran mål. Ballen går rett i Storbæk som blokkerer og får ryddet unna. Hoås får tak i returen, men fyrer et skudd fra 20 meters hold langt over mål.
    74'
    Kamara blir spilt fri på venstrekanten, og løfter ballen over på motsatt side, men den er litt for lang og krysser dødlinjen før Storflor får tak i den.
    75'
    Det er en sliten Kamara som rusler ute på banen her nå, men for en innsats han har gjort!
    76'
    Johansen felles av Vendelbo ca 22 meter fra mål. Det blir frispark, og en ny god sjanse for Godset det her.
    77'
    Storflor skrur ballen over muren, men også noen meter over mål. Ufarlig.
    77'
    Hønefoss stresser voldsomt i eget forsvar, og det er tidvis panikk når Strømsgodset setter de under press.
    79'
    Vilsvik prøver å sende ballen i lengste hjørnet med en crossball fra høyrekanten, men Clark får med nød og neppe slått den over mål!
    80'
    Kamara kommer på ny til en heading, men også denne styres utenfor mål fra kanten av 5-meteren ved bakre stolpe.
    80'
    Hovda får seg en trøkk, men kommer seg på beina igjen. Vi får tro Hønefoss-kapteinen klarer å fortsette kampen ut.
    82'
    Storflor prøver å finne Kovacs i 16-meteren, men Solli får brutt og klarert.
    84'
    Inn: Remond Mwndy
    Ut: Mats Andre Kaland
    Kaland forlater banen til fordel for Mendy. Ingen stor kamp av Hønefoss-spissen i dag.
    84'
    Hoås viser tegn på briljant teknikk og styrke når han river seg fri fra et par motspillere, og driller de vekk på elegant vis. Kan nok bli en viktig forsterkning for Hønefoss, denne 203 centimeter høye mannen!
    87'
    5628 tilskuere har gjestet Marienlyst stadion i dag. De har fått se en fantastisk oppvisning av hjemmelaget!
    88'
    Ola Kamara blir kåret til banens beste av en lokal jury, fullt fortjent! Ufattelig at denne spilleren ikke får prøve seg i SV Ried!
    89'
    Det legges til to minutter i andre omgang.
    90'+1
    Mendy blir spilt igjennom i 16-meteren, men er for upresis i avslutningsøyeblikket og sender lærkula til side for mål fra ti meters hold. Kunne fått en sen redusering der, Hønefoss.
    90'+1
    Strømsgodset 6 - 1 Hønefoss
    Og der kroner han verket, Ola Kamara! Han får tak i ballen på venstrekanten, skjærer inn i 16-meteren og curler ballen mot lengste hjørnet. Clark bør klare å ta den, men fomler den via stolpen og i mål. Dagens mann er nummer 92, liten tvil om det!
    90'+2
    90'+4
    Strømsgodset har nettopp kjørt over Hønefoss, og vinner til slutt hele 6-1. De kunne lett ha putta tosifret antall mål, men litt ruskete avslutninger gjør at det ender med seks mål i buret bak stakkars Steve Clark i Hønefoss-målet. Dagens mann er uten tvil innleide Ola Kamara som scorer tre mål på sin retur til gamleklubben. Hønefoss på sin side må glemme denne forestillingen så fort som overhodet mulig, for med slikt spill blir det ikke Tippeliga-fotball neste år.
    Strømsgodset er dermed serieleder i Tippeligaen 2013 igjen, men må se om de får hjelp av Brann mot Rosenborg i kveld for å fortsatt trone på topp etter dagens runde.