2-0
2-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og velkommen skal du være til livedekningen av oppgjøret mellom Strømsgodset og Tromsø fra Marienlyst Stadion.
    Vertene befinner seg på 8.-plass på tabellen med sine 18 poeng, i det 12 serierunder er unnagjort. Seriemesterne fra 2013 valgte å bytte ut David Nielsen med Bjørn Petter Ingebretsen, og siden har det blitt med to strake seire i serien. Kommer fra 0-1-seier i Kristiansand hvor Iver Fossum ble helten med sin nettkjenning i det 71. minutt.
    Tromsø var lenge inne i en tung periode som strakk seg til fem strake tap på rad, før de klarte å snu trenden med 2-2 borte mot Odd for tre runder siden. Siden har det kun gått oppover for Steinar Nilsens menn, som fulgte opp med 1-1 på Lerkendal, før det ble en meget sterk 2-0-seier på hjemmebane mot Molde i foregående runde.
    Fasiten etter 12 runder viser dermed 2-3-7, noe som resulterer i ni poeng og en foreløpig kvalikkplass.
    Strømsgodset fortsetter som i tidligere sesonger å være sterke på eget kunstgress, og er i dag sammen med Rosenborg de eneste som ennå ikke har tapt i egen stue. Får i dag besøk av Tromsø som på reisefot har notert seg for 1-1-4, hvor nevnte 1-1 mot Rosenborg ligger friskt i minne.
    Det er gledelig for hjemmefansen at flere viktige spiller har meldt seg klare for dagens oppgjør etter skadeavbrekk. Thomas Sørum og Kim André Madsen har brukt landslagspausen godt og stiller seg disponible til kveldens batalje. Dermed er det kun Jørgen Horn som mønstrer på skadelisten, etter at krumtappen i forsvaret pådro seg en strekk på Grefsen stadion i cup-møtet med Kjelsås i andre runde. Petter Vaagan Moen meldes også om å være tilbake fra skade, men «Mjøsas Beckham» er fortsatt noen uker unna kampform og står over denne.
    Det ligger an til et spennende møte mellom to lag som begge har en stigende formkurve. Strømsgodset er som alltid gode hjemme og må nok tåle å være favoritter her. Tromsø har på sin side høstet flere gode opplevelser de siste serierundene. Med poeng borte mot Rosenborg og seier hjemme mot Molde, så skal det også være mulig å få med seg noe fra Drammen.
    Dagens pipeblåser er Tore Hansen. Han flankeres av Leif Erik Opland og Joseph O`Brien på her sin langside, mens Anders Hauglund trer inn i rollen som fjerdedommer.
    Ingebretsen og Nilsen har gjort sine valg og da er lagoppstillingene er klare.
    For Tromsøs del er det spesielt tre spillere de er avhengige av i det offensive spillet om det skal bli seier i kveld. Ondrásek, Andersen og Åsen har scoret henholdsvis fem, fire og tre mål for et Tromsø-lag som så langt i sesongen har nettet 18 ganger. Trioen står altså notert for 12 av 18.
    Hos vertene gjøres det kun én forandring fra laget som vant mot Start. Rent stopperbytte når Høibråten går ut og Madsen kommer inn.
    Nilsen gjør som sin trenerkollega og gjør også én forandring på laget som vant 2-0 over Molde. Ut med Hansson og inn med Åsen.
    Wangberg og Bugge Pettersen ønsker hverandre lykke til, og da er kampstart like om hjørnet.
    Kampen har startet
    Hjemmelaget sparker oss i gang.
    1'
    Vertene går rett i angrep, og Wikheim drar av et par mann i boks før han bommer på pasningen i neste trekk. Herlig crosser av Storflor i forkant som vrir spillet nydelig.
    2'
    Så er det Vilsvik sin tur til å vise frem foten. Slår en nydelig ball over på motsatt mot Wikheim. Ballen lander på lissene til vingen, men touchet står ikke i stil med pasningen og fomles over kortlinja. Femmeter.
    3'
    Tromsø har mer enn nok med å holde unna her i åpningsminuttene i Drammen! Denne gang er det Vilsvik som banker inn et legg fra linja som fyker gjennom hele feltet.
    4'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Tromsø
    Mål: Marvin Ogunjimi
    Målgivende: Lars-Christopher Vilsvik
    Vilsvik kommer seg opp i banen, og bøyer inn et kreminnlegg. Belgieren setter hodet til, og styrer ballen i nota fra åtte meter!
    4'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Gjermund Åsen
    Valsvik stanger unna.
    5'
    Vertene går opp i ledelsen etter en voldsomt offensiv åpning på kampen.
    7'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Øyvind Storflor
    Noen små desimeter over luggen til Valsvik på bakre!
    8'
    Tromsø vinner et frispark på Godsets halvdel. Ca. 15 meter inn.
    9'
    Antonsen med en lang ball i boks som Bugge Pettersen har få problemer med å plukke ned.
    9'
    Storflor med et legg fra høyre som ikke finner noen andre enn Nordbye på bakre. Backen løser det fint, før han setter i gang en kontring som ender med at gjestene slår ballen langt utover kortlinja.
    10'
    Strømsgodset fortsetter å male på. Denne gang er det Wangberg som får headet unna etter nok et legg fra Storflor.
    12'
    Gjestene med frispark inne på vertenes halvdel. Det settes opp i boks. Nok en gang slås det voldsomt høyt i boks, denne gang står Johansen for avleveringen, men utfallet er det samme. Bugge Pettersen plukker enkelt.
    14'
    Hanin med et legg fra venstre som går gjennom boksen, før Storflor får plukket opp på bakre og lagt inn på ny. Heller ikke denne gang blir det noe av legget, men vertene holder trykket oppe, før ballen omsider triller inn til Heigre.
    16'
    Moldskred med en fin dragning som vender bort Vilsvik, før han legger til rette og ser etter lengste. Fra 16 meter sender han avgårde en avslutning som går langt utenfor.
    17'
    Fossum går end i høyre korridor og får frispark av dommer Hansen.
    18'
    Storflor gjør seg klar til å serve. Litt vel mye krutt i støvelen der, og sender ballen mot bakre stolpe og over kortlinja.
    19'
    Bra angrep av gjestene som settes opp av Andersen. Han slipper til Nordby som kommer i full fart, før legget fra dødlinja slås for langt på bakre.
    21'
    Landu Landu med en fin defensiv jobb der han følger løpet til Fossum og får skjermet over linja til femmeter.
    22'
    Tromsø lider litt under at dem slår unna ballen på vei fremover, og gir vertene sjanse på sjanse til å få etablere spillet sitt.
    24'
    Fossum med en frekk variant der han vipper over Tromsøs bakre rekke i søken etter Wikheim. Vingen er et halvt sekund for sent ute.
    25'
    Storflor settes nydelig opp på høyre, før han følger opp med å slå det påfølgende legget rett i noen Tromsø-ben. Den burde vertene utnyttet bedre, for der var gjestene i ubalanse.
    26'
    Ondrásek med en ball mot bakre stolpe som Hanin får kommet først på og får stanget unna.
    28'
    Tromsø med et kast høyt i banen. Det blir noen få trekk, før legget kommer og gjestene vinner et kast på motsatt side.
    29'
    Nordby settes opp på høyre, før han legger til rette, og klemmer avgårde et legg som fyker langt, langt utenfor målet til Bugge Pettersen.
    30'
    Andersen med et legg fra dødlinja som Valsvik er først på, før ballen fortsetter videre i feltet. Storflor har tatt jobben hjem, og får banket unna andreballen på åtte meter!
    32'
    Det blir stort sett farlig hver gang gjestene får involvert Andersen. Han har vært god de gangene han har kommet på ballen.
    33'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Gjermund Åsen
    Finner Magnar Ødegaard som banker til på volley fra fire meter, men rett i en Godset-kropp som får blokkert!
    34'
    Heigre er grasiøst ute og plukker ned et tidlig legg fra Hanin.
    36'
    Andersen med en nydelig stikker til Moldskred, som fra seks meter har hull i racketen i det han skal utligne vertenes ledelse! Det er en stor misbrukt mulighet. Bommer totalt på ballen.
    37'
    Åsen går ned i duell med Abu og Hansen gir ham frisparket. God posisjon dette, i venstre korridor, ca. 20 meter.
    38'
    Åsen svinger inn og Valsvik stanger unna.
    38'
    Nytt frispark til gjestene. Denne gang på rundt 30 meter. Remi Johansen skal svinge inn.
    39'
    Nok en gang lempes det fryktelig høyt på bakre stolpe, og nok en gang er Bugge Pettersen tryggheten selv der han kommer ut og plukker.
    40'
    Nordby med et legg fra høyre som Valsvik missberegner og plutselig er Ondrásek nære ved å få plukket ned på 16 meter. Ballen kommer imidlertid overraskende på spissen, som ikke rekker å få kontroll på ballen.
    41'
    Wangberg og Ogunjimi i brytekamp på midten. Frispark til sistnevnte som vertene tar kjapt.
    42'
    Antonsen med et tidlig legg, corner.
    43'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Gjermund Åsen
    Valsvik stanger unna på første.
    43'
    Magnus Andersen med en herlig volley! Midtbanemannen viser sine ferdigheter, der han klemmer til på hel volley og tvinger frem en patent redning av godsets sisteskanse!
    44'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Gjermund Åsen
    Wangberg går opp på fire meter og setter panna til, men han får ikke klemt ballen innenfor ramma til Bugge Pettersen!
    44'
    Pause
    45'+1
    Hansen blåser i fløyta og sender kamphanen til pause på stillingen 1-0 til vertene. Strømsgodset tar ledelsen etter en meget frisk åpning når Ogunjimi stiger frem og setter ballen i nota med hodet etter fire minutter. Hjemmelaget holder koken oppe litt til, men så dabber det litt av og mot slutten er det Tromsø som er nærmest nettkjenning. Gjestene får to store muligheter på tampen, i form av Andersen sin volley og headingen til Wangberg som begge er nære på utligne ledelsen. Her er ingenting avgjort. Vi tar en liten pust i bakken, før vi er tilbake med de siste 45 fra Drammen.
    2. omgang
    45'
    Gjestene sparker oss i gang.
    46'
    Åsen svinger inn et frispark fra høyre som lander perfekt på bakre, men det er ingen i striper der til å banke inn utlikningen!
    47'
    Femmeter til Heigre etter et Godset-legg har gått over kortlinja.
    48'
    Tromsø med ballen i bakre firer. Bruker tid i oppbyggingen, før det kulminerer i en lang ball fra Ødegaard.
    50'
    Mye ball inne på Tromsøs halvdel, uten at det er så mye annet å melde hjem om enn nettopp det.
    52'
    Johansen med et legg fra høyre som tar innom Valsvik og dermed forandrer retning. Heldigvis for vertene er det Bugge Pettersen som oppfatter det kjappest, og kommer fint ut fra linja og får avverget det som kunne blitt en god mulighet for gjestene.
    54'
    Åsen lader skuddfoten og banker avgårde ett skudd fra 17 meter som går noen meter til side for mål.
    55'
    Morten Moldskred setter på turboen og kjører full fart nedover venstresiden etter en grusom ball av Ovenstad. Vingen legger med venstrefoten, og finner hodet til Ondrásek som header rett på Bugge Pettersen fra sju meter!
    56'
    Tromsø har vært friske her etter pause. Står høyt og vinner andreballer.
    57'
    Johansen med en fin ball over toppen på vertenes bakre firer. Ballen lander perfekt i løpebanen til Moldskred, men, assistendommer er oppe med flagget!
    58'
    Antonsen med et legg på bakre mot Andersen som ikke når opp under bra press fra Hanin.
    59'
    Herlig angrepsfotball av Tromsø. Antonsen finner Åsen, som flikker gjennom til Moldskred, som på førstetouch brenner til og sender ballen én god meter over ramma til Bugge Pettersen fra 14 meter!
    60'
    Gult kort til Strømsgodset
    Lars-Christopher Vilsvik
    Sent inne på Moldskred og gjør det lett for Hansen å plukke opp kortet.
    60'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Bismark Adjei-Boateng
    Ut: Martin Rønning Ovenstad
    Rent midtbanebytte fra Ingebretsen.
    61'
    Storflor går og går, før han forsøker å tre gjennom Fossum fra 15 meter, men ballen triller over linja. Ikke fornøyd med det valget, hjemmefansen, for hele stadion roper skyt!
    62'
    Frispark til gjestene i venstre korridor.
    63'
    Åsen visper inn et kjempelegg. Finner luggen til kaptein Wangberg som setter ballen over med hodet fra sju meter!
    63'
    Det er Tromsø som sitter med hendene på rattet for øyeblikket. Vertene har mer enn nok med å forsvare seg i skrivende stund.
    65'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Gjermund Åsen
    Sleiver ballen over hele feltet og til femmeter.
    65'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 2 - 0 Tromsø
    Mål: Lars-Christopher Vilsvik
    Målgivende: Iver Fossum
    Hele stadion roper 'skyt', men Fossum lar seg ikke påvirke. Holder inne pasningen akkurat nok til at Vilsvik kan tres nydelig gjennom i boks. Backen tar ett touch, før han er isende kald og chipper over Heigre og bort i lengste hjørnet!
    67'
    Mot spillets gang så dobler vertene ledelsen. Nå blir det tøft for gjestene å få med seg noe, men det er fortsatt mye tid igjen.
    69'
    Boateng plukker opp på 14 meter, før han drar av ett skudd som ender i stanga og ut!
    70'
    Nordby kommer seg vakkert til linja, før han finner Moldskred 45 grader ut i feltet på fem meter. På hel volley klemmer han til, men det går rett i Valsvik som er tett nok oppi til at han får blokkert skuddet.
    72'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Ut: Morten Moldskred
    Nilsens første bytte for kvelden er et faktum.
    73'
    Vilsvik er angrepsvillig og kommer gang på gang nedover høyre flanke. Kommer seg til linja og legger 45 grader ut, men Storflor og Ogunjimi klarer ikke å bli enige om hvem som skal gå på den og plutselig er muligheten borte.
    76'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Peter Kovacs
    Ut: Marvin Ogunjimi
    Går av til stor applaus fra hjemmefansen. Ikke noe mindre populær han som kommer inn heller.
    76'
    Wikheim og Fossum kombinerer fint, før sistnevnte får ballen på 16 meter. Somler litt med å finne avtrekkeren, og vips så er han løpt opp av Landu Landu som plukker fra ham ballen.
    78'
    Andersen med et legg fra venstre som mangler adresse. Går over hele feltet.
    79'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Florent Hanin
    Like over hodet på Valsvik. Vertene plukker opp på bakre, før Wikheim får ballen og banker til fra 16 meter. Over.
    79'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Lasse Nilsen
    Ut: Kent-Are Antonsen
    80'
    Nilsen kommer seg til linja og får slått inn, men det er ingen i røde og hvite striper som fyller opp i boksen.
    82'
    Åsen kommer til et skudd fra 18 meter som Bugge Pettersen får slått unna.
    83'
    Wikheim og Nordby i én av utallige dueller i kampen så langt. Vingen drar seg inn i banen, før han drar avgårde et skudd som blokkeres.
    84'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Mounir Hamoud
    Ut: Lars-Christopher Vilsvik
    Backbytte hos hjemmelaget.
    84'
    Kovács jobber utrettelig på det som kommer nå. Det er gjestene som har ballen og vertene spilles dypere i banen.
    86'
    Frispark til Åsen i høyre korridor. Vingen slår inn i perfekt rom, men finner ingen andre enn Kovács som får stanget unna.
    86'
    Bugge Pettersen kommer nydelig ut fra linja og får plukket innspillet mot Andersen rett foran føttene på midtbanemannen!
    87'
    Mål for Tromsø!
    Strømsgodset 2 - 1 Tromsø
    Mål: Zdenek Ondrasek
    Målgivende: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Så kommer reduseringen! Innbytteren skyter fra ti meter, men skuddet tar innom spissen før den sniker seg over linja.
    88'
    Femmeter til Bugge Pettersen.
    90'
    Péter Kovács vinner tid og et frispark midt inne på Tromsøs halvdel.
    90'
    Wikheim drar seg inn fra venstre, før han banker løs og sender avgårde et skudd som går flere meter til side!
    90'+1
    Vi skal ha tre minutter med tillegg i tiden.
    90'+1
    Godset-gutta blokkerer heroisk i egen boks etter et langt oppspill.
    90'+2
    Frispark til gjestene i venstre korridor. Bugge Pettersen får bokset unna på første!
    90'+2
    Tromsø biter seg fast, rekker de en mulighet til?
    90'+3
    Frispark på 18 meter til Tromsø!
    90'+3
    Remi Johansen gjør seg klar.
    90'+4
    Åsen skyter, rett i muren! Returen faller til Johansen som kan prøve seg, men også han smeller ballen rett i det som er igjen av muren!
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+5
    Hansen blåser for full tid, og etter noen nervepirrende siste minutter så kan Ingebretsen og resten av Strømsgodset-spillerne strekke armene i været. Etter en bra start av vertene, så kommer Tromsø ut i 100 i andre omgang og jakter utlikningen. Den kommer aldri, istedet er det vertene som dobler mot spillets gang da Vilsvik på mesterlig vis chipper ballen over Heigre og i lengste hjørnet. Gjestene presser på for reduseringen, og får den når Ondrásek får notert seg for nettkjenning i det 88. minutt. Derfra og ut kjører gjestene på, men det vil seg ikke til tross for gode muligheter i tilleggstiden. Dermed blir det med seier for vertene, og Ingebretsen kan notere seg for sin tredje strake seier i serien. Jeg takker for følget, ha en fin kveld videre.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her