2 398
3 162

Hei og hjertelig velkommen til den syvende runden av årets Eliteserie.
    Vi er i dag på Marienlyst stadion i Drammen hvor vertene Strømsgodset tar imot siddisene, nemlig Viking fra Stavanger.
    Dette er et oppgjør mellom to lag som kjemper rett bak de beste på tabellen så langt. Godset er nummer fem og Viking nummer seks før denne runden.
    Det interessante her er at begge lag er ubeseiret på sine hjemmebaner, tapene har kommet på bortebane. Det skal sies at Godset tapte hjemme for LSK i cupen i midtuken.?Det skal også sies at Viking røk 4-2 i NM for Levanger, det var svært overraskende.
    I fjorårets sesong vant Godset 1-0 i Drammen, mens det endte 1-1 i Stavanger. Ser man statistikken i et historisk perspektiv så er det Godset som har tallene på sin side, dobbelt så mange seire som Viking.
    Tripic er toppscorer for Viking med sine to nettkjenninger, samme antall som Godsets toppscorer Herman Stengel.
    Dette blir forøvrig et gjensyn med Marienlyst for Viking spiss Lars-Jørgen Salvesen. Han var enormt god i Godset før han ble solgt til Bodø Glimt.
    Godset kommer i sin vante 3-4-3, mens Viking kommer med fire bak og i en 4-3-3 formasjon.
    Med tanke på at lagene spilte i midtuken begge to kan vi nok forvente noen rulleringer til dagens laguttak, men det kommer vi tilbake til ca. én time før kampstart - heng med!
    0'
    Krasniqi får frispark på egen halvdel.
    0'
    Spiller kort til Taaje.
    0'
    Det er glissent på Marienlyst i dag også, som i NM-kampen på torsdag mot LSK, men når gamle gress runger utover så er det vakkert uansett!
    1'
    Hyggelig gjensyn med Marienlyst for Lars-Jørgen Salvesen. Han var svært god for Godset her før han gikk til Bodø Glimt.
    1'
    Godset legger seg lavt når Viking har ballen i etablert angrep. Tydelig respekt for motstander og prioriterer det sikre fremfor det usikre i innledningen.
    2'
    Mehnert spilles gjennom, men han følges til døra av Langås. Skuddforsøket går via sistnevnte og til corner for Godset.
    3'
    Valsvik får til en glimrende heading, men den reddes på streken av Viking!
    3'
    Godset blåses av inne i Vikings 16-meter, frispark til gjestene.
    4'
    For en sjanse Valsvik fikk. Han gikk enormt høyt og fikk til en god heading, men Viking reddet på strek. Hvilken start det ville vært for blåtrøyene foran egne supportere.
    4'
    Flytter opp laget og slå langt. Godset header unna.
    4'
    Godset får frispark på egen halvdel når Ulland Andersen går ned, ser ut som han får en liten en i nesa der.
    5'
    Kort pasning til Krasniqi.
    5'
    Viking spiller seg fint gjennom to ledd hos Godset hvor Tripic til slutt blir avslutteren fra rundt 18 meter. Skuddet går rett på Bråtveit.
    7'
    Det er bra intensitet i dette oppgjøret så langt. To lag som vil, man ser spesielt Godset er klare for å revansjere tapet for LSK i NM på torsdag.
    8'
    Viking får sin første corner når Tripic sitt innleggsforsøk går via Taaje og ut.
    9'
    Kortvariant til Christiansen, men Godset stanger unna innlegget fra sistnevnte.
    9'
    Ny Godset corner, Farji kommer på et dypt løp, men innlegget blokkeres.
    10'
    Heades unna. Godset trykker på i neste fase, men klarer ikke skape noe stort ut av det.
    10'
    Viking har kommet mer med i kampen nå etter en god Godset periode. Dette blir nok en jevn batalje hele veien.
    12'
    Ny Viking corner. De angriper fra høyre mot venstre og Taaje klarerer ut på ny.
    13'
    Slås mot bakre, men ingen skjønner varianten og Godset får innkast på motsatt side.
    13'
    Godset presser Viking høyt og tvinger de til å gjøre feil, det applauderes av hjemmesupporterne.
    15'
    Mehnert lager frispark inne på Viking sin halvdel.
    16'
    Setter i gang lynhurtig etter at dommeren har blåst. Vil ha tempo her Yazbek.
    16'
    Det er to lag som vil mye utpå her, men siste tredjedel er veldig upresist for begge lag. De spiller godt frem til det avgjørende øyeblikket, men derfra er det stopp foreløpig.
    17'
    Et lite stopp i spiller når Mehnert ligger nede og får tilsyn. Lagene benytter sjansen til å fylle på med væske, det er varmt ute på banen i Drammen i dag.
    18'
    Det er litt stillingskrig nå. Ingen av lagene klarer å få noe momentum. Denne kampen trenger en scoring!
    20'
    Viking har gjort hjemmeleksen sin på Godsets spillestil så langt. De tar ut akkurat nok til at Godset ikke får etablert spillet sitt.
    22'
    Viking får en corner etter litt tilfeldigheter. En pasning går via en skotupp og ut.
    24'
    Så har den vært bak dødlinjen og det dømmes femmeter for Godset.
    24'
    Langås sklir og tar med seg Mehnert i fallet. Godet får frispark og flytter opp folk.
    25'
    Bell stusser ut til corner for hjemmelaget.
    25'
    Valsvik header mot mål, så blir det litt flipperspill før den går utover dødlinjen.
    25'
    Tomasson med et innleggsforsøk. Den går via en forsvarer og til ny corner for vertene.
    27'
    Langås stanger unna og Viking tar over.
    27'
    Nære på for Godset etter et signaturangrep. Diagonalt til Vilsvik, Farji spilles gjennom back en høy back og innlegg på tvers. Dessverre for vertene rekker ikke Mehnert frem på den.
    29'
    Ulland Andersen tester skuddfoten, men vinkelen er veldig spiss og skuddet går til side for det lengste krysset. Godset er i ferd med å feste et grep her nå.
    29'
    Godset med et nytt godt angrep. Denne gangen er det Tomasson som slår et hardt innlegg bak Vikings midtstoppere, men keeper plukker.
    32'
    Yazbek sitter nede for Viking og må ha tilsyn, da blir det en liten vannpause for de resterende.
    32'
    Ti minutter til pause i et sjansefattig oppgjør. Vi venter fortsatt på den ordentlig store sjansen, eller aller helst en scoring. Godset har vært best så langt.
    34'
    Et par gode angrep her nå. Det bølger begge veier, men ingen skudd er avfyrt.
    36'
    Kommer inn i banen, men på feil side. Vinkes av for offside.
    37'
    Farji felles av Vevatne og Godset får frispark på egen halvdel.
    39'
    Spiller inn til midtbanekollega Krasniqi.
    39'
    Nære på for Godset! Tomasson ligger bredt og slår et godt innlegg fra venstre. Mehnert lar den passere og Farji kommer fri, men hans skuddforsøk går langt opp på tribunen. Ser nesten ut som han blir overrasket over å få den.
    39'
    Det drar seg mot pause i det som må kunne omtales som en tam omgang. Det har vært noen tilløp for Viking, og noen litt større sjanser for Godset, men ikke noe som har fått tilskuerne langt ut på stolsetet.
    41'
    Salvesen feller Valsvik og Godset får frispark på egen 16-meter.
    41'
    Kort pasning til Taaje.
    41'
    Farji med en liten holding på Vevatne og Viking får frispark.
    43'
    Slås langt mot Tripic, men Taaje er overlegen i lufta der.
    43'
    Ligger på feil side når han mottar ballen der. Ser litt frustrert ut Farji. Etter et godt innhopp mot LSK får han starte i dag.
    44'
    45'+2
    Dommeren blåser til pause i en kjedelig omgang, rett og slett. Her må trenerne ta tak i pausen og gjøre endringer. Noen små tilløp har det vært, men ingenting å skrive hjem om. Det er varmt, men ikke så varmt. Fyll opp vannflasken og heng med i andre omgang!
    45'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Sondre Auklend
    Ut: Patrick Yazbek
    45'
    Vi er i gang igjen. Yazbek gikk ut i pausen og Auklend kom inn for Viking.
    45'
    Krasniqi sparker Bell på ankelen og Viking får frispark på midten.
    46'
    Kort pasning inn til Langås.
    46'
    Salvesen feller Krasniqi og Godset får frispark på egen halvdel.
    48'
    Kort pasning til Dahl.
    48'
    Dahl avanserer med stor fart og følges av Christiansen. Til slutt må sistnevnte lage frispark da han er i ferd med å bli løpt fra. Kunne vel fort fått et gult kort der også.
    49'
    Viking får klarert.
    49'
    Viking har tatt tak i denne andre omgangen og har litt momentum, men de store sjansene uteblir.
    51'
    VAR sjekker om Salvesen sin scoring var offside eller ikke. Pasningen fra Auklend går via Valsvik, og samtidig kan det se ut til at Taaje opphever offsiden. En marginal avgjørelse, dette. Det pipes voldsomt på stadion. Denne VAR-sjekken tar enormt lang tid.
    52'
    Mål for Viking!
    Strømsgodset 0 - 1 Viking
    Mål: Lars-Jørgen Salvesen
    Målgivende: Sondre Auklend
    Etter en voldsomt lang VAR-sjekk dømmes det scoring til Viking, og hvem andre enn Salvesen? Viking angriper i mellomrom ved Auklend, han trer Salvesen gjennom via Valsvik og spissen får en enkel jobb med å sette inn 1-0. Scoringen ble sjekket av VAR i flere minutter, noe publikum satte liten pris på. Uansett, 0-1 i Drammen!
    52'
    Godset gjør klar Melkersen.
    53'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Elias Hoff Melkersen
    Ut: Marcus Johnson Mehnert
    56'
    Christiansen feller Krasniqi på midten, frispark til Godset.
    60'
    Spiller kort til Krasniqi.
    60'
    Timen passert i Drammen og Viking leder etter en scoring som ble sjekket lenge av VAR. Det er fortjent etter hvordan denne andre omgangen har vært. Viking har vært gode.
    61'
    Godet får nytt frispark på midten. Langås er for voldsom i en duell.
    61'
    Setter i gang kort til Dahl.
    61'
    Godset får corner når Haugen stusser et innlegg utover dødlinjen.
    62'
    Litt kaos inne i feltet. Ballen havner hos Tomasson og han brenner til. Den havnet inne i Drammenshallen bak stadion.
    62'
    Kvia-Egeskog får frispark for Viking på midten. Siddisene tar seg god tid nå.
    63'
    Setter i gang Urbancic.
    63'
    Stengel felles og Godset får frispark.
    65'
    Spiller tversover til Dahl.
    65'
    Ny Godset corner. Tomasson jobber den frem for vertene.
    65'
    Stusses av Taaje via en forsvarer og til corner på motsatt side.
    65'
    Langås stanger unna.
    65'
    Viking har full kontroll i øyeblikket. De er komfortable med ballen og Godset løper mellom.
    67'
    Godset gjør klar Westerlund og Therkelsen.
    69'
    Viking er komfortable med ballen og Godset evner ikke å få tak i den. Ser litt slitne ut hjemmelaget. Mange av de samme spilte 120 minutter på torsdag mot LSK også.
    71'
    Inn: Sivert Westerlund
    Ut: Logi Tomasson
    71'
    Inn: Jonas Therkelsen
    Ut: Herman Stengel
    71'
    Westerlund er ute med en arm der og Haugen går ned. Da får Viking frispark. Så ikke tilsiktet ut, men vondt var det nok.
    72'
    Spiller opp Auklend i mellomrommet. Han har hatt et godt innhopp med blant annet assist på scoringen.
    72'
    Setter i gang like raskt som dommeren blåser. Godset har dårlig tid!
    74'
    Godset har ikke skapt noen ting denne omgangen, på egen hjemmebane. Det er rett og slett svakt. Viking har ful kontroll i øyeblikket.
    75'
    Tripic kommer seg til linja og slår et godt innlegg, men han vinkes av for offside. Godt Viking angrep.
    77'
    Gult kort til Strømsgodset
    Sivert Westerlund
    Mister ballen og takler Auklend knallhardt etterpå. Klart gult kort til innbytteren.
    78'
    Inn: Nicholas D'Agostino
    Ut: Zlatko Tripic
    79'
    Auklend er på beina og Gunnarsson smeller frisparket høyt og langt opp.
    80'
    Bell får ballen tilbake i banen fra Kvia-Egeskog, men skuddet blir for dårlig og godt til side for målet til Bråtveit.
    81'
    Stor Godset sjanse. Krasniqi finner Melkersen med en utsøkt pasning. Melkersen header ned til Farji som kommer i fart, men hans skuddforsøk sklir litt av og går like til side for mål. Omgangens klart største målsjanse!
    81'
    Vilsvik slår et godt innlegg. Haugen header over eget mål til corner. Han hadde to Godset spillere i ryggen, så det er god forsvarsspill.
    83'
    God corner til Westerlund på bakre stolpe som header en god meter over mål.
    83'
    de Lanlay gjøres klar for Viking.
    84'
    Vilsvik slår inn fra høyre, men Gunnarsson plukker enkelt og sekundene tikker raskt nå, mot hjemmelaget.
    86'
    4679 tilskuere på Marienlyst i kveld.
    86'
    Salvesen ligger nede og får tilsyn. Ser ut som Viking dermed endrer sitt bytte, ikke de Lanlay, men Paulsen.
    87'
    Inn: Kristoffer Paulsen
    Ut: Lars-Jørgen Salvesen
    88'
    Valsvik er flyttet frem som spiss for Godset i sluttminuttene her. Det skal legges til en del, spesielt for VAR sjekken på målet.
    88'
    Marko Farji
    Farji takler Auklend foran egen 16-meter, og tildeles gult kort. Han kommer inn fra siden, men ikke voldsomt stygt.
    89'
    Rett på keeper.
    90'
    Gult kort til Viking
    Sondre Auklend
    Sparker ned Dahl lenge etter at duellen er over i frustrasjon. Det blir det gult kort av.
    90'+2
    Heades unna av Viking i første omgang. Returen havner hos Taaje som skyter over mål.
    90'+2
    Nære på for Godset når Therkelsen skyter og den får en retningsforandring. Gunnarsson rekker å snu seg og gjør en glimrende redning. Det kunne fort vært utligningen på Marienlyst!
    90'+4
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Herman Johan Haugen
    Så kommer de Lanlay, han har vært klar lenge.
    90'+5
    Inn: Vetle Auklend
    Ut: Peter Christiansen
    90'+5
    Eirik Ulland Andersen
    Ulland Andersen er meget frustrert og løper ned de Lanlay. Da blir det litt kok på benkene og klokken tikker for Viking. Meget unødvendig av Ulland Andersen.