1-0

1-0

Da kan vi ønske velkommen til Alfheim Stadion og Eliteseriekamp mellom Tromsø og Lyn.
    Dagens kamp er et bunnoppgjør. Tromsø, som av mange var tippet å være med i medaljekampen, har ikke vunnet en kamp i Eliteserien siden de slo Brann i Bergen 13. april, og laget ligger i øyeblikket på en trettendeplass. Lyn på sin side har kun vunnet en seriekamp så langt i år og innehar plassen bak hjemmelaget på tabellen.
    Tromsø tok alle tre poengene i det tilsvarende oppgjøret både i fjor og i 2007, men dette har ikke vært noen vane. På 22 oppgjør lagene imellom på øverste nivå har Tromsø kun vunnet 5, mens Lyn står med 12 seire. Bortelaget må dermed sies å ha et godt grep på akkurat TIL historisk sett.
    Tromsø har et par forfall til dagens kamp. Tom Høgli som har vært plaget med en skade den siste tiden spiller ikke, og det gjør heller ikke backkollega Hans Åge Yndestad. Inn på backplassene kommer i stedet Martin Knudsen og Kevin Larsen. Sistnevnte ble hentet nettopp fra dagens motstander Lyn. I tillegg er Helge Haugen tilbake i startoppstillingen etter å ha vært satt ut av laget sist, og det er Tommy Knarvik som i dag viker plass for Haugen.
    Lyn har gjort to endringer fra laget som startet 4-4-kampen mot VIF sist. Knudzon og Holmen er i dag benket til fordel for Bjarnason og Berget.
    Det er nokså glissent på tribunene her på Alfheim idet det nå drar seg mot kampstart.
    Lyn sparker i gang den første omgangen på Alfheim.
    1'
    Rushfeldt fyrer av dagens første avslutningsforsøk fra et par og tjue meter, men skuddet går over mål.
    2'
    Ihugba sender et klareringsforsøk rett i Morten Moldskred, men Lyn-spilleren er heldig og får ballen tilbake i beina, og på andre forsøk greier han å beine unna.
    4'
    Yttergård Jensen med et distanseskudd, men Johan Dahlin har ingen problemer med å redde det skuddet.
    5'
    Strand kommer rundt på høyre for hjemmelaget og legger inn. Morten Moldskred får fluktet ballen videre med hodet, men Rushfeldt kommer litt for sent bak i feltet til å få satt ballen i mål.
    6'
    Lyn får frispark på cirka 20 meter! Guastavino kakker til Pratto og får ballen tilbake. Han forsøker å plassere ballen oppe i venstre kryss, men den stryker et lite stykke utenfor mål. Brukbart forsøk fra Lyn.
    6'
    Strand forsøker å lobbe over forsvarsrekka for å finne Moldskred i bakrom, men Berntsen får headet ballen unna for bortelaget.
    9'
    Lyn har løftet laget noe nå og forsøker å etablere angrepsspill, men så langt uten annet utbytte enn en serie innkast som det ikke ble noe av.
    12'
    Stor Lyn-mulighet på hjørnesparket fra Guastavino! Han slår mot første stolpe, og der header Sigurdsson like utenfor.
    12'
    Nokså ufarlig corner denne gangen, men Lyn vinner i det minste et nytt hjørnespark.
    13'
    Bra slått corner fra Gustavino. Han slår den langt bak i feltet denne gangen, og det er ikke mye om å gjøre at Pratto får headet mot mål der.
    14'
    Tromsø med en god mulighet ved Strand! Det er Lindpere som løfter ballen inn i feltet mot Rushfeldt. Han header ballen videre, og der kommer Strand på et løp. Han får foten på ballen foran forsvareren, men skuddet stryker like utenfor stolpen.
    15'
    Hjørnespark til Tromsø
    17'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Lyn
    Mål: Morten Moldskred
    Nydelig gjennomspill fra Strand som trer ballen gjennom til Moldskred som har stukket og er alene med Dahlin, og da gjør spissen ingen feil. Han setter ballen kontrollert i lengste hjørne.
    18'
    Moldskred prøver seg igjen. Denne gangen skyter han fra like utenfor 16-meteren, men Dahlin kommer seg over tidsnok og redder skuddet.
    21'
    Corneren forsvinner tvers gjennom feltet. Dårlig forsøk fra Guastavino denne gangen.
    22'
    Koppinen slår langt opp og Moldskred når ballen, men assistentdommer har vinket for offside.
    25'
    Yttergård Jensen forsøker å chippe ballen over forsvaret mot Moldskred inne i boksen, men pasningen blir i lengste laget og går helt inn til Dahlin.
    26'
    Stanley Ihugba har pådratt seg Tromsøpublikummets vrede etter et par episoder. Først lå han nede og vred seg som om han var døden nær for så å hoppe på beina så snart det var klart at dommeren ikke ville gi gult kort. Deretter satte han en litt for røff takling på Strand, og nå pipes det hver gang Ihugba har ballen.
    30'
    Rushfeldt header ned til Moldskred inne i feltet, men sunmøringen demper ballen ved hjelp av hånda, og dommer Moen blåser for frispark til Lyn.
    31'
    Dahlin gjør en gigantbrøler! Han skal berge ballen fra å gå ut til hjørnespark, og måten han gjør det på er å legge den rett i bena til Lindpere mens han selv blir liggende og sprelle ti meter til side for målet, men utrolig nok greier Lindpere å bomme for åpent mål. Der hadde Lyn englevakt!
    32'
    Lang ball fra Lyn opp til Berget. Han mottar ballen nede på høyresiden, men greier helt uprovosert å rote den ut over dødlinja. Svakt av Berget!
    36'
    Flere gode innleggsforsøk fra Tromsø, men det lykkes ikke helt å få et Tromsøhode på noen av forsøkene fra Larsen og Knudsen fra hver sin kant.
    37'
    Lyn får til et godt innlegg fra høyre ved Simonsen, men Pratto får akkurat ikke strukket hodet langt nok frem til å få headet ballen mot mål, og Ramovic får kontroll.
    39'
    Pratto er like ved å få en gedigen mulighet når ballen spilles gjennom forsvaret, men Ramovic er våken og når ballen like foran beina på angriperen.
    40'
    Moldskred setter Dahlin under press idet han skal klarere. Ballen treffer en medspiller, og bare flaksen sørger for at Lyn får klarert der.
    41'
    Haugen med en god mulighet! Han tar ned en ball inne i feltet og greier å vende seg fri av nærmeste forsvarer, og plutselig er han helt alene foran mål, men skuddet slår i en Lyn-spiller og ut til hjørnespark fra litt spiss vinkel.
    41'
    Lindperes corner stusses videre og Rushfeldt avslutter, men ballen slår via en Lyn-spiller og like utenfor.
    41'
    42'
    Tromsø header ut til ny corner.
    42'
    Knudsen header ut til corner igjen.
    43'
    Hjørnespark til Lyn
    43'
    Yttergård Jensen slår et frispark inn i feltet og Reginiussen får headet mot mål, men det er ikke nok kraft i headingen til å sette Dahlin på noen store prøver.
    45'
    45'
    Pause i Tromsø etter en innholdsrik første omgang.
    Hjemmelaget går til hvilen med en helt fortjent ledelse. Tromsø har vært best i spill og har skapt klart flest sjanser. Samtidig har Lyn og hatt mer enn nok farligheter til at dette fremdeles ser ut som en åpen kamp.
    45'
    Tromsø tar avspark, og andre omgang er i gang.
    46'
    Tromsø åpner med en nydelig langpasning opp til Moldskred som har løpt seg inn bak forsvaret. Han greier imidlertid ikke helt å kontrollere mottaket, og Dahlin får klarert.
    47'
    Larsen kommer seg til innlegg fra hjemmelagets venstreside. Han treffer Rushfeldt ved første stolpe, men spissen er hardt presset av Tommy Berntsen og får ikke styrt headingen på mål.
    48'
    Moldskred vrir spillet over til høyre med en pasning til Strand. Han forsøker å finne Rushfeldt på første berøring, men han bommer litt på ballen og mister styringen på pasningen, og ballen blir klarert.
    49'
    Gult kort til Lyn
    Jo Inge Berget
    Berget legger Strand i bakken idet han er på vei forbi, og får gult av dommer Moen.
    50'
    TIL får frispark i farlig posisjon like utenfor 16-meteren! Kevin Larsen prøver skuddfoten, men skuddet går rett i muren.
    52'
    Lindpere slår en bra corner, men Dahlin får en hånd på den og får styrt ballen ut av faresonen.
    53'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: Jo Inge Berget
    54'
    Tromsø slår et frispark fra 35 meter. Det serves inn mot Reginiussen som vinner i lufta, men det dømmes frispark mot Tromsøstopperen i den duellen.
    56'
    Guastavino kommer seg forbi Reginiussen og er like ved å komme seg alene med keeper, men Martin Knudsen får slengt seg inn og taklet ballen langt av sted. Viktig inngripen av Knudsen!
    57'
    Moldskred forsøker å ta ballen med seg inn i feltet, men det går litt for smått med spissen, og Obiefule kommer på ham bakfra og får ryddet opp i situasjonen for Lyn.
    60'
    Lindpere frispiller Moldskred på venstrekanten, men assistentdommeren vinker for offside på Moldskred.
    61'
    Guastavino drar seg innover i banen fra venstrekanten og fyrer av fra 20 meter, men skuddet går langt utenfor mål.
    64'
    Guastavino slår corneren mot første stolpe. Det stusses videre bakover i feltet, men der er ingen til å avslutte, og Kevin Larsen får headet unna.
    65'
    Tromsø forsøker flere ganger å slå tidlig inn i bakrommet der Moldskred ligger og jakter, men presisjonen i oppspillene er ikke god nok nå.
    68'
    Sequeira ser at Dahlin står langt ute og prøver en lobb fra 25 meter, men skuddforsøket går et godt stykke til side for mål.
    69'
    Moldskred kommer til dødlinja til venstre for Lyns mål og legger utover til Lindpere. Han fyrer av et skudd fra nokså kort hold, men vinkelen er litt spiss, og Dahlin redder greit.
    72'
    Strand kommer til innlegg fra hjemmelagets høyre side, men han slår det for nært mål, og Dahlin fanger ballen.
    73'
    Moldskred med skuddforsøk fra 17 meter. Det er et godt forsøk, og Dahlin må ut i full strekk for å få slått til corner.
    76'
    Johan Dahlin går opp i feltet og snapper Lindperes corner.
    76'
    Martin Knudsen prøver et tidlig innlegg fra høyre, men det slås rett inn til Dahlin.
    78'
    Ramovic kommer ut og holder hjørnesparket fra Guastavino.
    78'
    Strand slår inn fra høyre, men Tommy Berntsen header unna for Lyn.
    81'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Tommy Knarvik
    Ut: Joel Lindpere
    81'
    TIL-frispark fra venstre! Det slås inn og det heades, men over mål.
    82'
    Det som egentlig er en klarering ender opp som en perfekt langpasning til Moldskred. Han løper fra forsvaret og er alene med keeper, men han får et litt dårlig førstetouch, og dermed når Dahlin ballen før ham.
    84'
    Nok en gang slår TIL i bakrom, og nok en gang er Moldskred der, men denne gangen vinkes det for offside.
    84'
    Sigurdsson slår langt opp mot Pratto, men han taper luftduellen mot Koppinen.
    86'
    Sigurdsson header unna corneren fra Knarvik.
    87'
    Gult kort til Tromsø
    Helge Haugen
    Haugen får gult etter en felling bakfra på Pratto.
    87'
    Guastavino prøver et skudd fra 25 meter, men volleyforsøket forsvinner ufarlig ut langt til side for TIL-målet.
    89'
    Knudsen slår inn mot Sequeira, men Costa Ricaneren klatrer på en forsvarer og blåses av for et frispark.
    90'
    Det legges til 3 minutter på Alfheim.
    90'
    Tore Reginiussen meier Kim Holmen overende 18 meter fra mål, men dommer Moen vinker spillet videre.
    90'+2
    90'+3
    Kampen er over på Alfheim, og hjemmelaget har tatt en svært fortjent seier.
    Første omgang var svært innholdsrik, og da var også Lyn tidvis med på notene. Den andre ble langt mindre fartsfylt, og etter hvilen greide aldri bortelaget å komme seg til noe mer enn halvsjanser og nestenmuligheter. Tromsøs ledelse var i realiteten aldri truet etter pause.