40'
1-0
2-0

Velkommen til rundens toppoppgjør fra Alfheim Stadion i Tromsø. Hjemmelaget Tromsø ligger på andreplass før dagens kamper, mens gjestende Strømsgodset innehar fjerdeplassen.
    Strømsgodset har spilt uavgjort i sine fire siste og står uten seier på seks kamper. Likevel henger laget ennå med i medaljestriden og trenger sårt en trepoenger nå for å for alvor være med helt inn.
    Tromsø på sin side har fremdeles et visst heng på Molde i kampen om seriegullet. TIL har riktignok ni poeng opp til romsdalingene, men har også to kamper til gode å spille. Dette er en av dem, og skal man holde kontakten i gullkampen er bare tre poeng godt nok i dag. Dette er med andre ord en kamp der begge lagene trenger en seier.
    Strømsgodset som har slitt med formen i det siste og som tok sin siste seier i juli måned kunne nok gjerne tenkt seg en enklere oppgave i dag. Ikke bare møter de Norges beste hjemmelag denne sesongen. Alfheim har heller ikke vært noen god arena for dramenserne de senere årene. De tre siste tilsvarende oppgjørene har endt med Tromsø-seier, og Godset har ikke vunnet her siden i 2001.
    Bortelaget gjør to forandringer i startoppstillingen fra uavgjortkampen mot Sarpsborg sist. Muhamed Keita og Eirik Markegård erstattes av Fredrik Nordkvelle og Ola Kamara.
    Tromsøs siste kamp endte med seier 4-2 borte mot Stabæk. I dag gjør Per-Mathias Høgmo tre forandringer i startoppstillingen fra den kampen. Serigne Kara Mbodj er tilbake etter å ha sonet karantene, og kommer inn i laget til fordel for Thomas Holm. Ut av laget går ellers Hans Norbye og Magnus Andersen til fordel for Saliou Ciss og Sigurd Rushfeldt.
    Bortelaget starter med ballen. Kampen på Alfheim er i gang.
    1'
    Drage kommer til innlegg fra venstre og Rushfeldt møter med hodet ved bakerste stolpe. Godt forsøk, men Adam Larsen får slått ballen over.
    3'
    Corneren faller i beina til Kara. Han fyrer løs, men skuddet blokkeres. Björk får ballen og prøver et skudd også han, men treffer alt for høyt.
    3'
    Larsen Kwarasey bokser unna i feltet.
    4'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    7'
    Tromsø slår kontra! Kara spiller fri Yndestad på venstre. Han avanserer og forsøker å sende ballen tversover i feltet til bedre plasserte medspillere, men Godset får beinet ballen til corner.
    8'
    Remi Johansen møter ballen tidlig i feltet, men headingen hans går over mål.
    8'
    Glenn Andersen glir og faller mens han har ballen som bakerste mann. Rushfeldt er kjapt på hugget, men ikke riktig kjapt nok, og Andersen kommer seg på beina og rydder opp.
    12'
    Kara med en sleivpasning som gir Ola Kamara sjansen til å avansere innover TILs halvdel, men han stoppes til slutt av en kontant takling fra Koppinen.
    14'
    Rushfeldt får en fot på ballen og flikker den mot målet, men treffer utenfor stolpen.
    15'
    Rushfeldt rives overende og Tromsø får et frispark rundt 25 meter fra mål. Larsen Kwarasey har ingen problemer med det forsøket.
    18'
    Remi Johansen chipper ballen fram til Rushfeldt som forsøker en overraskende avslutning på direkten fra spiss vinkel, men skuddet blir svakt og har helt feil retning.
    20'
    Yttergård Jenssen stikker gjennom mot Yndestad, men Alexander Aas er våken og sideforskyver kjapt nok til å få beinet ballen unna før TIL-backen er igjennom.
    23'
    Anders Konradsen forsøker et skudd fra 20 meter, men treffer over og utenfor.
    23'
    Ciss kaster langt og ballen stusses videre i feltet av Kara. Den går i retning Rushfeldt, men han passes godt på og greier ikke å avslutte.
    27'
    Storflor forsøker å spille gjennom Vilsvik på en overlapping på venstre, men han slår pasningen helt ut over dødlinja.
    30'
    Larsen Kwarasey bokser unna for Godset.
    31'
    Krister Aunan header unna for bortelaget.
    32'
    Nordkvelle prøver å slå inn fra gjestenes høyreside, men treffer i Thomas Drage, og hjemmelaget kan ta over.
    35'
    TIL får blokkert en heading i feltet. Ballen går ut til Abu som prøver et skudd fra distanse, men han bommer grovt på målet.
    36'
    Drage kommer til dødlinja og får slått inn, men innlegget plukkes enkelt ned av Adam Larsen.
    38'
    Mos vender opp i mellomrommet og kliner til fra 17 meter. Skuddet er hardt, men det blokkeres av Glenn Andersen.
    39'
    Larsen Kwarasey bokser unna.
    40'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Strømsgodset
    Målgivende: Ruben Yttergård Jenssen
    Mål, og for et mål! Kwaraseys utboksing lander hos Yttergård Jenssen drøye 30 meter fra mål.Han slår til høyre for seg hvor Ciss kommer stormende. Høyrebacken klemmer til ballen med dødsforakt og sender avgårde en suser som flyr utagbart forbi Godsets sisteskanse og i mål.
    40'
    Nordkvelle er ned i eget felt og header unna for gjestene.
    43'
    Det skal spilles ett minutts tilleggstid.
    45'+1
    45'+1
    Pause på Alfheim der hjemmelaget leder 1-0. Det er da også Tromsø som har styrt det meste så langt og som sto for den eneste store sjansen utenom scoringen.
    45'
    Hjemmelaget tar avspark og andre omgang har startet.
    46'
    Tromsø får frispark ute på sin venstre side. Drage slår inn i feltet og Kamara får headet unna. Drage får igjen ballen ute på venstre og slår inn igjen. Denne gangen finner han Mos i feltet, men headingen hans går et stykke utenfor.
    50'
    Drage går innover i banen og sender avgårde et skudd fra rundt 20 meter som stryker på utsiden av stolpen. Bra avslutning, men det så vel ut til at Kwarasey hadde kontroll på skuddet.
    54'
    Drage kommer til dødlinja og slår inn, men innlegget heades til værs av en forsvarer og Larsen Kwarasey får bokset unna.
    57'
    Koppinen stanger unna for hjemmelaget.
    57'
    Rushfeldt får hodet på ballen og stusser den ut til innkast.
    59'
    Vilsvik slår ballen opp i bakrom der Nordkvelle jager, men pasningen blir for hard og Tromsø får utspill fra femmeter.
    61'
    Godset slår tidlig opp mot Storflor som jager ballen bak Tromsø-forsvaret, men det blir vinket for offside på Storflor.
    64'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Magnus Andersen
    Ut: Sigurd Rushfeldt
    65'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Stefan Johansen
    Ut: Fredrik Nordkvelle
    65'
    Gult kort til Strømsgodset
    Lars-Christopher Vilsvik
    Vilsvik får gult for å hindre Tromsø i å ta et frispark.
    66'
    Mos sender en stikker gjennom til Magnus Andersen som er alene med keeper, men avslutningen går rett på målvakten. Returen faller i beina til Abdellaoue som går overende i 16-meteren, men dommeren lar spillet fortsette.
    68'
    Aas møter ved første stolpe, men greier bare å sende ballen utover på banen og ut av faresonen.
    71'
    Kamara får bortelagets første sjanse. Det er et innlegg fra høyre som passerer et par spillere og ender opp rett foran Kamara som greier å få levert et skudd fra kort hold, men ballen går via en TIL-spiller og ut til hjørnespark.
    74'
    Kara header unna på corneren.
    74'
    Inn: Steffen Nystrøm
    Ut: Remi Johansen
    76'
    Ciss forsøker et skudd fra 5 meter, men han får langt fra samme treff nå som i første omgang, og skuddet går ufarlig til side for mål.
    80'
    Inn: Gustav Wikheim
    Ut: Alfred Sankoh
    81'
    Inn: Razak Nuhu
    Ut: Krister Aunan
    82'
    Ciss slår inn fra høyre og Mos lader kanonen foran mål, men Glenn Andersen får strukket fram en fot og klarerer for bortelaget.
    85'
    Wikheim legger inn fra venstre, men innlegget blir en aning for høyt for medspillerne foran mål.
    87'
    Nystrøm header unna i feltet.
    90'
    Det legges til fire minutter på Alfheim.
    90'+1
    Strømsgodset presser på og jager en utligning, men så langt uten å skape særlig mange farligheter.
    90'+2
    Tromsø kommer på en kontring og er fire mot tre, men Mos klarer ikke å sende innlegget sitt presist nok til å finne en lagkamerat inne i boksen.
    90'+3
    Inn: Thomas Holm
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    90'+3
    Gult kort til Tromsø
    Marcus Sahlman
    Sahlman får gult kort for å drøye tiden i forbindelse med en femmeter.
    90'+4
    Tromsø 2 - 0 Strømsgodset
    Mål: Magnus Andersen
    Tromsø kommer i stor fart. Yttergård Jenssen spiller ballen på tvers og sender Andersen alene med keeper, og da gjør innbytteren ingen feil.
    90'+5
    90'+6
    Kampen er over på Alfheim og hjemmelaget tar tre poeng etter å ha vunnet 2-0, men uten å overbevise voldsomt. Tromsø styrte spillet lenge, men ingen av lagene skapte stort foran mål. Utover i andre omgang løftet Godset seg og tok litt over spillemessig, men kampen fortsatte like sjansefattig som den hadde startet. Lenge så det ut som om det skulle bli med perletreffen til Ciss i dag, men på overtid slo et effektivt TIL kontra mot Godset og sørget for en viktig seier på en ikke veldig god dag.