2 493
2 234

Ble dekket av Sindre Øgar

Vålerenga (4-3-3): Sjøeng - Hedenstad, Oldrup Jensen, Tollås Nation - Strand, Holm, Christensen - Layouni, Udahl, Sahraoui
    Stefan Strandberg, som er formelt spilleklar til kveldens oppgjør, er ikke i Vålerenga-troppen. Han er på plass for å se oppgjøret.
    Vålerenga-benken: Strand-Kolbjørnsen, Skaret, Emilsen, Jatta, Riisnæs, Bjarnason, Eng, El-Abdellaoui
    Aalesund (3-5-2): Grytebust - Hopland, Andersen, Fällman - Canadjija, Barmen, Nenass, Kitolano, Rafn - Nordli, Ødemarksbakken
    Aalesund-benken: Lansing, Moe, Haugen, Ammitzbøll, Kallevåg, Solnørdal
    Vålerenga gikk gjennom juli med fire av fire seirer og jakter dermed sin femte strake.
    Amor Layouni er i kjempeform og har tre mål og en assist på fire kamper i juli. Det er alt han har av målpoeng denne sesongen.
    Både Besim Serbecic og Petar Golubovic pådro seg sitt fjerde gule kort for sesongen mot Bodø/Glimt sist, og må stå over dagens kamp mot Vålerenga.
    Vålerenga-sportssjef Joacim Jonsson sier til Discovery at Strandberg er i fysisk bra form, men at stopperen ikke har spilt nok fotball i det siste. Derfor er han på tribunen.
    John Kitolano, som ble klar for Aalesund denne uka, går altså rett inn på laget.
    Vålerenga Kjerke runger fra fansen og vi er i gang på Intility.
    Klassisk "ta og føle på"-start der ingen av lagene klarer å holde i ballen særlig lenge.
    4'
    Petter Strand forsøker å vri over til Layouni, som har mye rom på sin side, men Grytebust leser den. Kunne blitt farlig.
    5'
    Formspiller Layouni på farten. Drar seg rundt og legger inn til Udahl, som avslutter utenfor.
    6'
    Vålerenga har festet grepet nå.
    7'
    Vakkert trekantspill mellom Strand, Sahraoui og Zuta. VIF vinner en corner.
    7'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    8'
    Grytebust med en dårlig boksing etter corneren, men får ballen rett i egne klyper igjen.
    8'
    Aalesund forsvarer seg i 5-3-2. Lars Arne Nilsen har ingen planer om å gi VIF-angrepet store rom.
    9'
    10'
    Svakt av Ødemarksbakken, som triller den over sidelinjen idet han forsøker å treffe Rafn.
    11'
    AaFK har fått smake litt på ballen i det siste.
    13'
    Sahraoui spiller nydelig vegg og er plutselig helt alene med Grytebust, men istedenfor å avslutte, så forsøker kantspilleren å dra seg rundt. Det har han ikke tid til, for flere AaFK-ere kommer til og det ender opp uten en skikkelig avslutning. Det er Petter Strand som på nydelig vis spiller ham fri med en chip over Aalesund-forsvaret.
    16'
    Sahraoui på farten igjen. Skaffer VIF en corner. Igjen kombinerer han med Petter Strand, som sender en fin stikker på venstresiden.
    19'
    20'
    22'
    Elendig utspill av Vålerenga-keeper Sjøeng, men Canadjija, som får ballen rett i brystkassa, får ikke kontroll på den.
    24'
    Enorm sjanse til Ødemarksbakken. Han spilles gjennom av Nordli. Ødmarksbakken har Hedenstad i hælene og Aalesund-angriper avslutter utenfor. Bør få den på mål. Bra kombinert av AaFK-duoen på topp.
    25'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    29'
    Christensen svinger kula inn på hodet til Udahl, som må opp og "hente" den. Får dermed ikke stor kraft i headingen, men treffer mål.
    30'
    Nenass somler og mister ballen i eget felt, men AaFK får ryddet opp igjen etter rotet.
    32'
    Layouni utfordrer, men kommer seg ikke skikkelig forbi og innlegget går bak mål.
    33'
    Layouni igjen. Får ballen av Christensen og går rett mot mål før han fyrer - fra skrått hold. Grytebust ingen problem med den.
    33'
    Frekt innlegg/skudd fra Nordli. Den suser rett forbi Vålerenga-keeperen. Ser ikke ut som han har helt kontroll.
    35'
    Deilig driv fra Thiago Holm, som skjærer gjennom Aalesund-midtbanen. Men blir for mange oransje spillere til slutt, og VIF-talentet stoppes.
    37'
    Nenass ligger nede. Tar seg til hoften. Kommer seg opp på beina igjen og spiller videre.
    38'
    Thiago Holm gir bort en corner, med en meningsløs støttepasning. Ingen spillere der.
    41'
    41'
    Sahraoui prøver seg på noe fikst, en chip mot Layouni. Lykkes ikke.
    42'
    Bra fart i det Vålerenga-angrepet. Sahraoui slipper til Petter Strand, som legger igjen til Zuta. Innlegget stoppes før det blir farlig.
    43'
    Kombinasjonen mellom Layouni og Hedenstad sitter ikke. Førstnevnte frustrert.
    45'
    Udahl høyest på innlegget fra Hedenstad. Men mye luft under innlegget og vanskelig å få avsluttet skikkelig.
    45'
    45'+1
    Vålerenga forsøker å sy seg gjennom et tett AaFK-forsvar. Lykkes bare nesten med småspillet.
    45'+2
    Frispark til Vålerenga lik utenfor 16-meteren. Det er nok det siste som skjer i denne omgangen. Kan det gå da?
    45'+2
    Zuta og Hedenstad står ved ballen. Kommer nok et innlegg her, men absolutt mulig å skyte.
    45'+3
    Hedenstad skyter. Grytebust nede og tar den enkelt.
    45'+4
    0-0 til pause på Intility. Vålerenga har vært det beste laget og kommet til et par sjanser, men det har skortet på siste tredel. Aalesund burde også ha scoret da Ødemarksbakken kom alene igjennom etter 25 minutter. Vi håper på mål i den andre omgangen!
    Der er vi igang med siste 45 fra Oslo!
    Layouni stormer ned langs høyrekanten og får lagt inn, men Aalesund forsvarer seg bra og får klarert.
    46'
    Vålerenga blir avblåst for offside
    Udahl spilles gjennom i sekstenmeteren, men har løpt i offside.
    47'
    Bolkan Nordli fører ballen fremover i banen og får skutt fra rundt 20 meter. Skuddet seiler like utenfor målet til Sjøeng.
    49'
    Corner for VIF! Ender i klypene til Grytebust.
    50'
    Frispark for hjemmelaget. Ødemarksbakken bruker litt for mye armer på Tollås Nation.
    51'
    Udahl roper på straffe! Faller lett der Udahl, etter at Fällmann er bortpå VIF-spissen.
    54'
    Sahraoui fyrer av inne i sekstenmeteren! Rett i Hopland, men det er nære! Vålerenga kjører kampen nå.
    55'
    Hjørnespark for Vålerenga! Tar den kort til Sahraoui som lemper ballen inn. Aalesund får klarert!
    55'
    Gult kort til Aalesund
    Nikolai Hopland
    Kveldens første gule kort når Hopland gir Sahraoui en kakk bak på akillessen.
    57'
    Hedenstad og Zuta står klare! 25 meter fra mål omtrent. Sistnevnte fyrer av, men skuddet går rett i muren.
    58'
    60'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Aalesund
    Mål: Odin Thiago Holm
    SÅ SITTER SCORINGEN FOR HJEMMELAGET! Corneren slås inn, men klareres opp i luften. Der stiger Odin Thiago Holm til værs og stanger inn 1-0 for Vålerenga!
    60'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Torbjørn Kallevåg
    Ut: Dario Canadjija
    61'
    Inn: Jeppe Moe
    Ut: John Kitolano
    61'
    Hvordan svarer Aalesund på dette da? Må sies å være fortjent at Vålerenga leder her.
    62'
    Vålerenga 2 - 0 Aalesund
    Mål: Osame Sahraoui
    Målgivende: Petter Strand
    FOR EN SCORING AV TRYLLEKUNSTNEREN! Sahraoui får ballen like utenfor sekstenmeteren til Aalesund. Han titter opp og bøyer kula ned i lengste hjørne.
    62'
    Vålerenga har virkelig gått i strupen på Aalesund i den andre omgangen. God stemningen på Intility nå.
    64'
    Sahraoui leker seg nå. Drar ni-ti overstegsfinter på Simen Rafn, før sistnevnte klarer. Ender med utspill fra målet til Grytebust.
    66'
    Ut: Nenass
    68'
    Inn: Alexander Ammitzbøll
    Ut: Simen Bolkan Nordli
    69'
    Dobbeltbytte fra Lars Arne Nilsen - kan dette endre kampbildet da?
    69'
    Rafn prøver å finne Ammitzbøll, men den stikkeren blir for lang.
    70'
    Vålerenga 3 - 0 Aalesund
    Mål: Henrik Udahl
    Målgivende: Tobias Christensen
    SÅ SITTER NUMMER TRE! Christensen slår en ball i bakrom mot Udahl, men Fällmann ser ut til å klarere. AAFK-forsvareren kløner det derimot til og ballen ender opp hos VIF-spissen som enkelt kan sette inn 3-0.
    70'
    Aalesund forsvarte seg meget bra i den første omgangen, men i den andre har Vålerenga virkelig kjørt bortelaget.
    73'
    Vålerenga virker ikke å være ferdig for kvelden. Presser Aalesund når de prøver å spille seg ut bakfra. Ender med innkast for hjemmelaget.
    74'
    Torbjørn Kallevåg
    Røsker tak i trøyen til Holm. Klart kort!
    75'
    Corner for Aalesund! Tas kort, men bortelaget får ikke noe ut av den varianten.
    77'
    Haugen legger inn i VIF-boksen, men det er for svakt og ender med utspark fra målet til Sjøeng.
    78'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Amor Layouni
    79'
    Inn: Jacob Dicko Eng
    Ut: Henrik Udahl
    79'
    Inn: Magnus Riisnæs
    Ut: Osame Sahraoui
    80'
    Et trippel-bytte fra Vålerenga. Her skal det hviles.
    80'
    Blir løpende mye imellom her nå Aalesund. Vålerenga triller ball som de vil.
    80'
    Petter Strand får ballen inne i sekstenmeteren til Aalesund og skal til å fyre - men skuddet går rett i blokka.
    81'
    Vålerenga med 16 mål de fem siste kampene. Svært bra det!
    82'
    Inn: Oscar Solnørdal
    Ut: Kristoffer Barmen
    82'
    Frispark i god posisjon. Christensen står klar. Tar den kort til Sahraoui som spiller ballen bakover i banen.
    83'
    Aalesund virker resignerte for øyeblikket.
    84'
    Vender spiller flere ganger nå Vålerenga!
    85'
    Innbytterne kombinerer. Christensen slår til Riisnæs i boksen. Han legger inn til Jatta som får hodet på ballen, men headingen går utenfor.
    85'
    Inn: Brage Skaret
    Ut: Fredrik Oldrup Jensen
    Solid kamp fra Oldrup Jensen!
    86'
    Tre minutter igjen av ordinær tid!
    87'
    Inn: Jones El-Abdellaoui
    Ut: Tobias Christensen
    16-åringen får sin debut for hjemmelaget. Herlig! Født i 2006 unge El-Abdellaoui.
    88'
    Jatta kommer fra offside da han får ballen.
    90'
    Vålerenga 4 - 0 Aalesund
    Mål: Seedy Jatta
    Målgivende: Jacob Dicko Eng
    SÅ SITTER NUMMER FIRE! Dicko Engh er plutselig alene gjennom, men skuddet hans reddes av Grytebust. På returen er derimot Jatta på plass og banker inn 4-0 for Vålerenga.
    90'
    Tre minutter er lagt til!
    90'+2
    DER ER DET OVER! Vålerenga vinner 4-0 over Aalesund og har dermed scoret hele 18 mål på sine fem siste kamper i Eliteserien. Aalesund forsvarte seg meget bra i den første omgangen, men i den andre omgangen ble det for mye for bortelaget. Vålerenga ligger dermed nå på en sjetteplass i Eliteserien, mens Aalesund befinner seg på niende. Ha en riktig god søndagskveld videre. Hei og hå!