1-1
2-1
Kjartansson90'+1 (Str.)
3-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av Tippeliga-kampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt fra Ullevaal Stadion!
    Dette er andre runde i serien. I premieren tapte Vålerenga 2-0 i Molde, mens Bodø/Glimt spilte 1-1 hjemme mot Aalesund.
    Kristofer Hæstad, Lars Hirschfeld og Daniel Fredheim Holm er ute med skader hos vertene. Kjetil Rekdal kan glede seg over at Nicolai Høgh er tilbake etter karantene.
    Vålerenga kompletterte troppen sin med Ruben Kristiansen og den østerrikske keeperen Michael Langer fra SC Sandhausen på mandag, siste dag i overgangsvinduet. Begge er i troppen i dag.
    Ellers er den svenske venstrebacken Rasmus Lindqvist hentet fra Østersund FK. Alexander Mathisen (Hønefoss), Niklas Gunnarsson (Odd), Herman Stengel (Stabæk), Vidar Örn Kjartansson (Fylkir) og Sivert Heltne Nilsen (Hødd FK) er også nye i Enga 2014. Ut porten på Valle har Torgeir Børven (FC Twente), Bojan Zajic (Sarpsborg 08), Jan Lecjaks (låneavtale utløpt), Joseph Baffo (låneavtale utløpt), Marcel Wawrzynkiewicz (Cracovia Krakow), Jan Gunnar Solli (Hammarby), Chuma Anene (Ullensaker/Kisa), Fegor Ogude (Amkar Perm) og Giancarlo Gonzales (Columbus Crew) gått.
    Bodø/Glimt rykket opp i Tippeligaen i 2013. Både årets spiller Ndiaye og nummer to på toppscorerlista Laajab blir spennende å følge i år. Glimt har hentet Trond Olsen (Viking FK), Kristian Brix (Sandefjord), Lasse Staw (Aalesunds FK), Dominic Chatto (Häcken), Brede Moe (Rosenborg, lån ut sesongen) og Mouhamadou Moustapha N'diaye (Slovan Liberec). Vekk fra Glimt har Christian Berg (Fredrikstad FK), Viktor Noring (Herenveen), Viljar Nordberg (Harstad IL, låneavtale frem til sommeren), Vegard Braaten (Alta IF, låneavtale ut sesongen), Erlend Robertsen (Ranheim IL, låneavtale frem til sommeren) og Tommy Knarvik (ukjent) gått.
    Ken Henry Johnsen fa Flint Tønsberg IL dømmer.
    Gjestene fra Bodø kan melde om skadefritt på sentrale spillere. Sannsynligvis velger trener Halvorsen de samme elleve fra start som sist, skriver glimt.no. Londak - Imingen, Braaten, Sané, Valentin - Badou, Chatto, Jakobsen - Olsen, Laajab, Richards startet mot Aalesund.
    Lagoppstillingene er klare! En endring på Bodø/Glimt. Richards ut og Johansen inn. Jeg går ut fra at det er noe skadetrøbbel for Richards, han sitter heller ikke på benken. Vålerenga endrer hele fem mann fra den poengløse turen til Molde. Kristiansen kommer rett inn på laget gjennom overgangsvinduet og overtar på venstrebacken istedenfor Iqbal. Ellers går Muri, Lindkvist, Stengel og Fredheim Holm ut, mens Høgh, Grindheim, Calvo og Mathisen kommer inn.
    Lagene kommer ut på banen. Blått mot gult! Straks avspark på Ullevaal!
    Kampen har startet
    Vålerenga med avsparket.
    1'
    Vidar Örn Kjartansson får ballen på topp, men Vieux Sané holder han vekk fra kakefatet og bryter fint.
    1'
    Bodø/Glimt forsøker å spille seg ut med kort femmeter. Vålerenga presser høyt, og gjestene mister ballen ut til innkast.
    2'
    Frispark til Vålerenga i innleggsposisjon. Ruben Kristiansen sender den inn til Londak, som er autoritær og fin i feltarbeidet.
    3'
    Høgh med langpasning. Berre flikker. Vidar Örn Kjartansson går overende i duell med Vieux Sané. Corner, ikke straffe, sier dommer!
    5'
    Forlenges på første. Så fyres det fra Kjartansson, men i blokka.
    5'
    Klareres til ny corner.
    5'
    Ny corner!
    6'
    Etter fire kjappe cornere får gjestene klarert.
    6'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Vidar Orn Kjartansson
    Målgivende: Diego Calvo
    Glimrende scoring av Vålerenga! Calvo kommer til innlegg fra venstreflanken. Foran mål kommer Kjartansson og avslutningen leveres i glass og ramme i nærmeste vinkel bak en sjanseløs Londak. På hel volley fra seks meters hold!
    7'
    Glimrende åpning på kampen fra vertene og trykket har gitt uttelling i form av en tidlig scoring. Vålerenga er ikke mette og fortsetter å trykke på.
    9'
    Kjempelangt innkast fra Niklas Gunnarsson, men Bodø/Gilmt får klarert på egen femmeter!
    11'
    Ibba Laajab vender og strør presis pasning ut på kant, men Gunnarsson er tett oppi Olsen, og Glimt må nøye seg med et innkast.
    12'
    Berre med lur stikker til Kristiansen, men pasningen mot Calvo mislykkes.
    13'
    Så presenterer Papa Alioune Ndiaye seg! Etter et lite flipperspill på 16-meterstreken får hurtigtog og årets spiller i 1. divisjon 2013 muligheten på tennisen. Knallhardt, men rett på Kongshavn som slår til corner!
    13'
    Flikkes ved første stolpe. Ibba header på mål. Kongshavn og gutta på streken går i veien for hverandre, men de får i det minste klarert ballen!
    13'
    Gode Glimt-kombinasjoner. Thomas Jacobsen kommer gjennom, men innlegget blokkeres til corner.
    16'
    Slås over mål og ut til femmeter.
    16'
    Vieux Sané feller Kjartansson. Slipper med tilsnakk. Frispark til Vålerenga på 35 meter. Calvo med ball inn i keepers område. Londak må slå unna, men tildeles frispark.
    17'
    Zarek Valentin kaster omtrent like langt som Gunnarsson. Dødballtrekk på hodet til Vieux Sané. Han vinner førsteduellen og får ballen til Ibba, men feilvendt på fem meter, klarer ikke storscorer og tidligere Enga-spiller Ibba og få kontroll på ballen.
    20'
    Bodø/Glimt er mer med nå! Trond Olsen kommer seg til dødlinja i kjent stil, men ingen rekker fram på det lave og harde innlegget.
    20'
    Calvo legger inn. På bakre stolpe plukker Gunnarsson opp. Avslutningen blokkeres til corner.
    21'
    Londak bokser. Calvo skyter fra returrommet, men sender ballen utenfor.
    22'
    Det er god stemning på Ullevaal! 'Kom igjen Enga' er tydeligvis dagens slagord. Brukbart oppmøte på årets første hjemmekamp!
    23'
    Stans i spillet fordi Chatto ligger nede. Får behandling ute på gressmatta nå. En Ullevaal-matte som for øvrig ser grønn, jevn og fin ut!
    24'
    Spillet er i gang igjen. Uten Chatto, som får behandling utenfor sidelinjen.
    24'
    Futsal-variant fra Glimt. Kortpasning til markert spiller, før de triller videre på en umarkert Thomas Jacobsen, men innlegget hans blir for upresist.
    27'
    Ruben Kristiansen vinner frispark for Enga ti meter inn på Glimts halvdel. Settes kort i gang.
    29'
    Ibba feller Heltne Nilsen. Ber om unnskyldning i kjølvannet. Frispark til Enga, som setter kort i gang.
    31'
    Alexander Mathisen går overende i 16-meteren til Glimt. Igjen velger dommer Johnsen å vinke spillet videre!
    33'
    Berre får ballen på venstrefoten på oppspretten på 18 meter. Kanskje er det en liten gresstust der også? Avslutningen går over mål med backspinrate på 2500 omdreininger i minuttet!
    34'
    Grindheim stjeler ballen fra Ndiaye. Dermed kan Vålerenga ta over, men angrepet ender ut over motsatt sidelinje etter relativt få trekk.
    36'
    Kampbildet for øyeblikket preges av et gjestende lag som presser lavt i 4-5-1, men Vålerenga triller ball med for lite bevegelse og tempo til å bryte gjennom den gule muren.
    37'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Vålerenga 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Trond Olsen
    Målgivende: Badou Ndiaye
    Vålerenga setter halvhjerta i gang kort femmeter mot et høyt Bodø/Glimt-press. Ballen mistes på egen halvdel. Ndiaye setter opp Trond Olsen på kant. Han skuddfinter Simon Larsen ned i liggende positur før han tupper ballen i lengste. Flott prestasjon av vingen!
    37'
    Londak kommer ut og bokser. Så slås det inn igjen fra Mathisen på motsatt side. Nilsen får headet på mål, men Londak slår til corner!
    40'
    Grindheim får gå opp helt alene på åtte meter, men header ballen svakt over mål!
    41'
    Londak er ute på tyttebærtur. Tyttebærene er ikke modne tidlig i april, og den svake venstrebeinsklareringen går rett til Berre. Den tidligere kickeren i amerikansk High School-sammenheng ser sitt snitt til å score en Field Goal, men på rullende ball lykkes han ikke fra 40 yards. Sender ballen langs bakken, og en Glimt-forsvarer får avklart ved 16-metersstreken.
    44'
    Vålerenga kommer til innlegg fra begge kanter, men presisjonen er ikke til stede, og Sané får klarert.
    45'+1
    Det er lagt til minimum to minutter.
    45'+1
    Heltne Nilsen er fri på 20 meter, men velger å forsøke å tre istedenfor å fyre av. Der burde du tent på lunta og fyrt av, Nilsen!
    45'+2
    Pause
    45'+3
    Det står 1-1 til pause på Ullevaal. Vålerenga åpnet best og fikk også betalt gjennom en flott scoring av Vidar Örn Kjartansson. Deretter jevnet kampen seg ut. Bodø/Glimt skapte ikke all verden, men da Vålerenga forsøkte seg på kort femmeter uten bevegelse og pasningssikkerhet, fikk de bruddet de trengte. Ndiaye serverte Olsen, som fintet seg fri og tuppet inn 1-1. Et pauseresultat Bodø/Glimt nok er mest fornøyd med. Heng med for andre omgang!
    Lagene kommer på banen igjen. Brix skal inn for Glimt. Hvem går ut?
    2. omgang
    45'
    Bodø/Glimt med avspark i andre omgang.
    46'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Kristian Brix
    Ut: Jim Johansen
    46'
    Klareres til ny corner.
    47'
    Første duell ender uavgjort, og ballen blir liggende å duppe i femmeteren som om abboren har bitt på kroken, men så faller fisken av kroken, og Glimt får ballen unna!
    48'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Vieux Sané
    Pådrar seg frispark og får det gule kortet på kjøpet.
    50'
    Calvo skal servere frisparket fra 40 meter. Hardt og innoverskrudd. Bra slått, men Londak er patent og får bokset unna!
    51'
    Gunnarsson kaster langt. Nicolai Høgh vinner i lufta, men Glimt får klarert andreballen. Småfarlig langt innkast, det!
    51'
    Andre omgang starter som den første, med trykk fra hjemmelaget. Denne gangen har gjestene hatt hakket bedre kontroll enn de hadde i starten av første omgang.
    52'
    Ibba og Heltne Nilsen ligger nede etter en duell. Begge er på beina, og Bodø/Glimt har frispark i korridor. Trond Olsen slår inn, men over alt og alle og ut til femmeter.
    53'
    Londak er aktiv og god i feltarbeidet. Får slått unna.
    54'
    Gult kort til Vålerenga
    Simon Larsen
    Stanser en Glimt-overgang effektivt. Det koster ham ett stykk gult kort.
    55'
    Calvo legger inn, men denne gangen upresist og bak mål.
    56'
    Gunnarsson kunne spilt på gamle Stoke! Innkast som går gutta i Stoke en høy gang. Denne gangen en knallhard variant, men Glimt får klarert.
    59'
    Papa Alioune Ndiaye løper seg fri og fyrer av fra 25 meter. Hardt, men over mål!
    59'
    Rekdal forbereder et dobbeltbytte. Stengel og Lindkvist skal inn.
    60'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Herman Stengel
    Ut: Morten Berre
    60'
    Olsen slår frispark på bakre stolpe, men Ndiaye header ballen svakt utenfor.
    61'
    Frispark til Bodø/Glimt i egen boks.
    63'
    For øyeblikket er det direkte kjedelig på Ullevaal. Bodø/Glimt vil ikke ta risiko, og Vålerenga klarer ikke å spille ut de lave gule.
    66'
    Frekk flikk fra Brix, og Ibba får sjansen. Kristiansen med bred armføring og trøya til Ibba minner om Tore André Flo mot Brasil i 94, men jeg er enig med Johnsen i at dette ikke er straffe. Da står det 2-1 til VIF i straffesparksituasjoner.
    69'
    Papa Ndiaye i krysstolpen og ut! Forsøker å plassere ballen rolig og fint i lengste kryss fra 16 meter. Lykkes nesten, den treffer utsiden av stolpen helt oppe ved tverrliggeren!
    69'
    Klareres.
    69'
    Londak slår unna igjen.
    71'
    Calvo er fri på høyreflanken. Legger inn mot Kjartansson, men igjen er Londak aktiv og fin i feltet. Får bokset unna i en tøff duell med VIF-spissen. Returen går til Grindheim, som skyter 85 grader skjevt på halvspretten!
    73'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Ghayas Zahid
    Ut: Diego Calvo
    73'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Moustapha Ndiaye
    Ut: Ibba Laajab
    73'
    Kristiansen legger inn, men Londak får for en gangs skyld fred ute i feltet. Kan kaste seg ut og plukke ballen i fast grep.
    75'
    9299 tilskuere eller solgte billetter, rettere sagt, på Ullevaal.
    76'
    Heades unna i første sone.
    76'
    Gult kort til Vålerenga
    Sivert Heltne Nilsen
    Løper inn i banen til Papa Ndiaye. Stopper Glimt-kontring og får gult kort.
    77'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 2 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Rasmus Lindkvist
    Målgivende: Simon Larsen
    Gunnarsson med nytt langt innkast. Larsen stusser på bakre stolpe, der Rasmus Lindkvist får opptre helt alene. Venstrebeinsskuddet sitter klistret i hjørnet, 2-1!
    79'
    Bodø/Glimt går rett i angrep. Vi vil få se et mer offensivt bortelag de siste ti minuttene, det kan jeg love deg!
    81'
    Vieux Sané stanser en Vålerenga-kontring. Med gult kort fra før lever han småfarlig med det, men Johnsen lar han bli på banen.
    82'
    Rasmus Lindkvist skyter igjen. Rett på Londak!
    82'
    Så er det Valentin som skal kaste langt. Midtstopper Sané plukker opp andreballen og viser at han har teknikk. Innlegget mot bakre stolpe får Vålerenga klarert.
    82'
    Gult kort til Vålerenga
    Herman Stengel
    Gult kort for reaksjoner etter at VIF tildeles frispark.
    84'
    Vidar Örn Kjartansson skyter fra 20 meter. Godt forsøk, men ballen sniker seg noen centimetre utenfor stolpen!
    85'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Moustapha Ndiaye
    Går hardt inn mot Kjartansson.
    85'
    Stengel og Kristiansen med flott forarbeid. Rasmus Lindkvist med innlegget, Ghayas Zahid med stupheadingen, men Londak redder.
    87'
    Bokses ut av Londak.
    87'
    For en dobbelsjanse! Kristiansen stjeler ball i godtebutikken til Brix. Spiller Kjartansson som avslutter glimrende. Innsiden av stolpen og ut! På returen er Kristiansen, men Londak varter opp med en redning fra øverste hylle, der de sure smokkene og de salte bananene ligger! Det var offside, så den ville ikke blitt tellende uansett.
    89'
    Hands i Bodø/Glimt-feltet.
    90'+1
    Vålerenga scorer på straffe!
    Vålerenga 3 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Vidar Orn Kjartansson
    Kjartansson venter ut Londak og triller ballen enkelt og rolig til høyre. Dermed er kampen punktert!
    90'+1
    Olsen trekker seg inn i banen og avslutter farlig for Bodø/Glimt, men Larsen får blokkert!
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Vålerenga har slått Bodø/Glimt 3-1 på Ullevaal. Kampen ble avgjort det siste kvarteret. Først banket Lindkvist inn 2-1 i kjølvannet av et av mange lange innkast. Så satte Kjartansson siste spiker i kista på straffe på overtid. Vålerenga slet lenge med et lavtpressende Bodø/Glimt, men til slutt kom scoringene for Oslo-laget, som var best alt i alt og vant fortjent. Ingen stor fotballkamp på Ullevaal, men vertene er nok fornøyd med å ta sesongens tre første poeng. Glimt blir stående med ett poeng og får ikke med seg noe på den lange turen hjem til Bodø.
    Takk for at du fulgte livedekningen og ha en fin søndagskveld videre!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her