3 025
2 416

Ble dekket av Øyvind Herrebrøden

Vålerenga kjører 4-3-3: Kjetil Haug – Vegar Eggen Hedenstad, Ivan Näsberg, Brynjar Ingi Bjarnason, Leonard Zuta – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Petter Strand – Amor Layouni, Vidar Örn Kjartansson, Osame Sahraoui.
    Gjestene fra Haugesund også i 4-3-3: Egil Selvik – Ulrik Fredriksen, Søren Reese, Anders Bærtelsen, Nikolas Walstad – Christos Zafeiris, Kevin Krygård, Torje Naustdal – Peter Therkildsen, Alexander Søderlund, Alioune Ndour.
    Aron Dønnum soner altså karantene med rødt kort fra åpningskampen mot Molde. Ikke uventet blir det Amor Layouni som går inn på høyrekanten i angrepet.
    Fra benken kan Dag-Eilev Fagermo sette inn følgende: Magnus Sjøeng, Brage Skaret, Jonatan Tollås Nation, Henrik Udahl, Mathias Emilsen, Tobias Christensen, Taofeek Ismaheel, Seedy Jatta, Magnus Riisnæs.
    FK Haugesund-benken: Frank Stople, Joacim Holtan, Hilary Gong, Mads Berg Sande, Eivind Helgeland, Vegard Solheim, Bilal Njie.
    Nydelig sol og bra med oppmøte på Vålerenga-puben utenfor stadion! Våren, norsk fotball – selve livet – er tilbake!
    Dagens dommer er Usman Aslam fra Lier. Sist han dømte Vålerenga i Eliteserien var også på Intility – den gangen mot Molde. Da ble det en voldsom debatt rundt et straffespark til Molde, der noen hevdet dommerteamet brukte storskjermen til å komme frem til avgjørelsen. Det har Aslam siden avvist.
    Nærmer seg kampstart her nå. Ballguttene er presentert, de gigantiske blåflaggene er på vei i retning Vålerenga-supporterne bak det ene målet.
    Da er det kjerketid for første gang i 2022! Vålerenga-hymnen går over Intility nå. Da er det meget straks kamp.
    Vi er i gang
    1'
    Enga rett i angrep. Osame vipper til Strand som kaster seg mot ballen i forsøk på å avslutte. Blokkes til corner.
    1'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Vidar Orn Kjartansson
    Målgivende: Ivan Näsberg
    Corner før ett minutt er spilt er mål! Ballen slås inn i feltet, stusses ned på bakre av Ivan Näsberg. Der dytter islendingen inn ledelsen på hælspark!
    1'
    Ny corner Vålerenga nå.
    4'
    Vålerenga 2 - 0 FK Haugesund
    Målgivende: Petter Strand
    Vålerenga leker!! Corneren ender på motsatt side, men Petter Strand får tak i ballen. Han vipper inn mot et vell av blåtrøyer i boks. Det er ingen bombe at den som er best plassert, er Vidar Örn Kjartansson. Nå bruker han hodet til å styre inn VIFs andre. Fem minutter er spilt!!
    5'
    Petter Strand med enorme åpningsminutter i hjemmedebuten på Intility!
    8'
    Fint Enga-angrep. Sahraoui til dødlinjen etter å ha sklidd forbi Fredriksen. Stoppes idet han skal legge inn.
    10'
    Ny Vålerenga-sjanse! Petter Strand flikker Osame Sahraoui gjennom. Fredriksen er igjen for sen og VIF-vingen kommer en mot en mot Selvik fra spiss vinkel. Prøver å lobbe forbi, men FKH-keeperen lar seg ikke lure.
    14'
    Ndour felles av Zuta. Frispark til FKH på utsiden av 16-meteren nede på høyresiden.
    15'
    Sjanse til Haugesund! Endelig noe fra gjestene. Zafeiris svinger inn, ballen lander hos Ndour som demper og skyter. Haug står riktig og redder!
    16'
    VIF kontrer. Osame Sahraoui er i leikegrinda utpå her. Dribler til slutt på Torje Naustdal et fortjent gult kort. Og frispark til Enga.
    17'
    Gult kort til FK Haugesund
    Torje Naustdal
    17'
    Corner Vålerenga da Layouni trekker seg inn og skyter. Ikke særlig farlig, men begge målene er kommet etter corner, så da får vi se hva som skjer nå.
    18'
    Igjen på Oldrup, som igjen vinner. Men nå er Selvik med og fanger stussen fra VIFs midtbanemann.
    19'
    Petter Strand, altså! Setter opp Osame igjen, får ballen tilbake og prøver en bredsideavslutning mot langhjørnet! Vi setter sjanse, Vålerengas fjerde i kampen. Går utenfor.
    21'
    Christos Zafeiris
    23'
    Ny VIF-corner.
    24'
    Oldrup i luftig aksjon igjen. Får headet mot mål, men ikke farlig
    25'
    Ny ålreit VIF-sjanse. Sahraoui/Strand er i ferd med å bli et radarpar. Indreløper stikker inn bak ryggen til Haugesund-forsvaret og spiller opp Kjartansson. Venstrebensforsøket blokkeres av Walstad!
    26'
    Ny VIF-corner. Ble faktisk ikke mål denne gangen.
    28'
    Haugesund med corner. Haug ute og plukker med autoritet!
    33'
    Nesten for VIF! Layouni kommer på høyre og vipper til Sahraoui, som faktisk kommer på første stolpe! Får ikke skutt skikkelig der.
    34'
    Nesten for VIF - igjen! Sahraoui dribler, knikser og vrikker inne i feltet. Finner til slutt åpningen ved å dytte ut til høyre til Hedenstad. Backen stormer inn i feltet og slår den hardt langs bakken mot lengste stolpe i et blanding av innlegg og skudd! Utenfor! Vi noterer ny sjanse!
    36'
    Reese med en sjanse! Klemmer til på helvolley etter flipperspill. Suser utenfr
    42'
    Mål for FK Haugesund!
    Vålerenga 2 - 1 FK Haugesund
    Mål: Peter Therkildsen
    Målgivende: Alioune Ndour
    Så kommer gjestene igjen! Therkildsen panner inn innlegget fra det harde innlegget fra Ndour høyrekanten. Spenning rett før pause!
    43'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Jonatan Tollås Nation
    Ut: Brynjar Ingi Bjarnason
    46'
    Zafeiris-sjanse! Ballen feilklareres av innbytter Tollås ned til Haugesund-spilleren i fin skråposisjon foran målet. Prøver å bredside - riktig tenkt - mot lengste. Utførelsen verre. Høyt over!
    50'
    Sahraouoi til dødlinjen. Innlegget heades vekk.
    54'
    Hedenstad må ut for behandling her. Ser ok ut.
    56'
    Jinx! Hedenstad må ut.
    56'
    Inn: Tobias Christensen
    Ut: Vegar Hedenstad
    57'
    6680 solgte billetter på Intility.
    57'
    Petter Strand må ned på backen etter lysende første 56 som indreløper. Banens beste så langt. Har spilt for Brann i den posisjonen og løser nok det greit.
    57'
    Men uhyre dårlig nytt for Vålerenga om Hedenstad er alvorlig skadet.
    58'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Hilary Gong
    Ut: Torje Naustdal
    59'
    Inn: Joacim Holtan
    Ut: Alexander Søderlund
    59'
    Dobbeltbytte hos FKH! Holtan har scoret bra med mål i divisjonene under Eliteserien. Kan han gjøre det på en solfylt, noe kjølig vårdag på Oslo Øst?
    59'
    Layouni skjærer inn fra høyre. Går i bakken når han forsøker å drible. Vil ha straffe. Nei fra dommer.
    61'
    FKH kontrer med innbytter Gong! Skyter fra spiss vinkel utenfor. Ser ut som Haug har grei kontroll.
    61'
    Bra trøkk fra Klanen nå.
    62'
    Corner fra Vålerengas høyre. Zuta.
    63'
    Godt slått mot første stolpe! Tollås stusser, men over tverrliggeren.
    63'
    Layouni får ballen i 16-meteren! Får ikke skutt. To nestenmuligheter for VIF nå.
    64'
    FKH-innlegg mot målscorer Therkildsen på bakre. 15 centimeter for høyt for ham.
    66'
    Ny FKH-bølge! Walstad stikker helt til dødlinjen og slår inn mot Ndour. Tollås takler til coorner!
    66'
    Vålerenga på høyre nå. Petter Strand slår inn, ballen går gjennom feltet og ender hos Sahraoui. Skuddet hans blir blokkert før vi får vite om det egentlig var farlig.
    67'
    Kjartansson må mest sannsynlig ut. Udahl står klar.
    68'
    Vålerenga kontrer! Nydelig gjort av Layouni som trekker seg fri. Innlegget er flatt og smart, Sahraoui prøver seg på et hælspark. Blir for tamt.
    69'
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Vidar Orn Kjartansson
    70'
    SAHRAOUI! Nydelig VIF-angrep igjen – der Sahraoui er arkitekten. Kombinerer med Udahl og Christensen før vingen får ballen tilbake i drømmeposisjon. Går for lengste kryss. Over! Der bør han score...
    72'
    FKH-mulighet! Walstad får ballen innenfor 16-meteren og skyter. Haug kaster seg og stoopper den! VIF-keeperen med god kamp!
    74'
    ZAFEIRIS! Nå er det mye sjanser begge veier her. FKHs nye spennende midtbanemann prøver seg med en markkryper mot lengste hjørne. Triller utenfor!
    75'
    Walstad slår inn i feltet, men den går rett i hendene til Haug.
    78'
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Amor Layouni
    79'
    Inn: Mads Sande
    Ut: Peter Therkildsen
    79'
    Inn: Bilal Njie
    Ut: Alioune Ndour
    79'
    Haugesund mister ballen til Christensen, men han går seg fast og mister ballen.
    80'
    Sahraoui drar seg inn og fyrer av, men den går i blokka.
    81'
    Oldrup prøver å spille gjennom Jatta, men den stopper Selvik.
    83'
    Zuta slår inn i feltet, mot Udahl, men den blir for høy.
    84'
    Så vinner hjemmelaget en frispark på siden av 16-meteren når Zafeiris feller Jatta.
    86'
    Den tar Zuta kort. Blir ingenting ut av det.
    87'
    Haug finner nesten Jatta med en lang ball, men Haugesund-forsvaret får ryddet den unna.
    87'
    Fredriksen legger inn i feltet, men Haug er våken og er ute og fanger den.
    90'
    Nære for Udahl! Kommer seg alene med keeper, men han chipper den til siden for målet.
    90'+1
    Det er lagt til fire minutter.
    90'+2
    Haugesund vinner et frispark midt på banen, som Zafeiris slår inn i feltet, men igjen et Haug der.