1-1
14'
2-1

Runden avsluttes i kveld med oppgjøret mellom Vålerenga og Viking. Vi følger oppgjøret direkte fra Ullevaal.
    Begge aktører i kveldens oppgjør har samlet 34 poeng til nå i sesongen. En poengsum som høyst sannsynlig holder til fornyet kontrakt i Tippeligaen.
    Vålerenga har hatt flere 'kriser' i årets sesong. Etter den siste av disse har laget 3-0-1 på de fire siste kampene. Nordvik og Hæstad soner karantene i kveld.
    Viking var som nær sagt vanlig ambisiøse før sesongstart, men har etter fire strake uavgjortresultater rast nedover på tabellen og ligger for øyeblikket på en skuffende 9. plass.
    Det er kun gjort en endring på VIFs lag etter seieren mot Bodø/Glimt forrige serierunde. Fellah kommer inn for suspenderte Hæstad.
    Viking gjør også en endring fra forrige serierunde hvor de delte poengene med Aalesund på eget gress. På venstrekanten starter Fillo til fordel for Nisja.
    VIF starter i en ren 4-4-2 formasjon, mens gjestene fra Stavanger starter i 4-5-1/4-3-3.
    Lagene er ferdig med oppvarmingen og går inn i garderoben for sine siste forberedelser.
    Viking tar avspark.
    1'
    VIF spiller seg til kampens første mulighet. Moa kommer seg rundt på venstresiden og slår inn mot Berre. Dessverre for vertene befinner Berre seg i offside.
    2'
    Sæternes slår gjennom mot Berre, men Myhre er fint ute og avverger.
    3'
    Samuelsen slår gjennom mot Ødegaard. Kantspilleren slurver i mottaket og Nouri kan ta over for VIF.
    4'
    Fellah tester skuddfoten fra 22 meter. Unggutten treffer ikke rent og ballen triller ut til 5-meter.
    6'
    Fillo slår en forferdelig tversoverpasning som Berre snapper. Sistnevnte setter fart mot kortlinja og vinner et hjørnespark.
    7'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Viking
    Mål: Bengt Saeternes
    Zajic slår et presist hjørnespark som blir headet mot mål av Storbæk. Myhre redder flott, men Sæternes har tatt plass ved bakerste stolpe og stanger ballen sikkert i mål. Knallstart for hjemmelaget!
    7'
    Ødegaard slår hardt inn fra venstre. Perkins er med på notene og holder ballen.
    10'
    Moa kommer seg til en god avslutningsmulighet på venstresiden. Spissen skjærer inn og avslutter en halvmeter til side for mål fra skrått hold. God prestasjon av Moa.
    11'
    Mål for Viking!
    Vålerenga 1 - 1 Viking
    Målgivende: Håkon Skogseid
    Nok et mål på hjørnespark! Ødegaard slår inn mot første stolpe. Skogseid stusser videre til Ijeh som stanger ballen i mål fra kloss hold.
    14'
    Singh prøver å gjenskape litt magi fra forrige serierunde i det han fyrer fra 25 meter. Skuddet går høyt over.
    15'
    Ijeh trøkker til i duell med Madsen. Klanen er rasende og mener Ijeh bruker albuen på Madsen. Voldsom pipekonsert.
    17'
    Madsen er tilbake på banen etter litt behandling.
    18'
    Flott VIF-spill. Zajic chipper gjennom til Fellah som prøver å slå flatt inn mot Moa. Stenslid blokkerer innlegget. Ballen ender hos Fellah som prøver å filme seg til straffe. Stygg sak av Fellah.
    20'
    Kjempesjanse for hjemmelaget! Berre drar seg flott fri på venstresiden og slår 45 grader ut mot Fellah. Sistnevntes skudd blir blokkert og ballen ender hos Moa som skyter via et Viking-ben og til hjørnespark.
    21'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Bojan Zajic
    Hjørnesparket har adresse Sæternes og spissen header mot lengste hjørne. Myhre er ute i full strekk og redder mesterlig. Moa er på returen, men setter ballen til side for mål med ryggen mot mål. Stor sjanse!
    21'
    Hjemmelaget presser på nå! Denne gangen er det Storbæk som slår inn fra venstre. Moa kommer først på innlegget og skyter hardt mot nærmeste hjørne. Myhre er nok en gang flott nede og redder gjestene.
    23'
    Bojan Zajic
    Madsen stiger til værs, men blir hardt presset i avslutningsøyeblikket og headingen kommer aldri frem til mål.
    24'
    Zajic feller Fillo ved hjørnet av 16-meteren. God innleggsposisjon.
    25'
    Svakt løst av Viking. Sokolowski slår kort til Ødegaard som slår inn bakerste stolpe. Innlegget blir litt høyt og Perkins har god tid til å lese ballbanen.
    27'
    Ødegaard legger inn fra høyre. Ijeh møter ballen og får avsluttet på mål, men spissen får ikke ordentlig trøkk i skuddet, og Perkins redder enkelt.
    28'
    Moa snapper ballen fra en uoppmerksom Skogseid. Moa setter fart mot kortlinja, men innlegget går rett i fanget på Myhre.
    30'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Horn stiger til værs ved bakre stolpe. Avslutningen går to meter til side for mål.
    30'
    Moa får seg en kakk i kneet og ligger nede med store smerter.
    32'
    Nouri legger ut i fullt firsprang etter at Ødegaard mister ballen unødvendig. Viking-spilleren jobber iherdig hjem og retter opp sin egen feil.
    35'
    Fillo legger presist inn fra høyre. Ijeg står helt umarkert i VIFs 16-meter, men makter ikke å presse headingen under tverrliggeren. Der burde Ijeh sendt Viking i ledelsen.
    36'
    Skogseid legger inn fra høyre. Perkins holder enkelt.
    39'
    Skogseid snurrer elegant forbi Singh og slår en rask stikker mot Ijeh. Spissens innlegg blir blokkert. Glitrende forarbeid av Skogseid.
    41'
    Viking legger litt press på vertene for øyeblikket. Laget fra Stavanger varter til tider opp med flott kombinasjonsspill på høyresiden med Skogseid, Fillo og Samuelsen.
    43'
    Kjempeskudd av Fillo! Venstrevingen drar seg inn fra høyre og klemmer til fra 23 meter. Skuddet ser ut til å gå rett i nota, men Perkins varter opp med en feberredning!
    44'
    Berre klarerer.
    44'
    Samuelsen får seg en dytt av Singh inne i VIFs 16-meter. Skjerven vinker spillet videre, men det er absolutt en situasjon som kan diskuteres.
    45'+1
    45'+2
    Lagene går i garderoben på stillingen 1-1. Begge lag har skapt flere store muligheter, men effektiviteten har vært så som så. VIF har vært gode på sine overganger, mens det er på høyrekanten det skjer for Viking. Kampen lever i høyeste grad, og siste mål er nok ikke scoret på Ullevaal.
    45'
    Vertene triller i gang andre omgang.
    46'
    Zajic slår en god krossball mot Nouri, men Horn faller tilrekkelig av, og kan klarere.
    48'
    Storbæk blir fint slått gjennom av Fellah. Venstrebacken chipper ballen mot lengste stolpe. Der har Sigurdsson fulgt Sæternes´ løp og klarerer til hjørnespark.
    50'
    Bojan Zajic
    Ijeh klarerer.
    50'
    Vålerenga 2 - 1 Viking
    Mål: Birger Madsen
    Zajic får god tid til å sikte på høyresiden og slår presist inn mot Storbæk. Venstrebacken header ballen i treverket, men på returen er Madsen våken og setter ballen mellom bena på Myhre. Flott start på andre omgang!
    50'
    Vålerenga 3 - 1 Viking
    Mål: Mohammed Abdellaoue
    Målgivende: Bojan Zajic
    Hvilken start på andre omgang av hjemmelaget! Berre drar seg flott fri fra to Viking-spillere på høyresiden og slår 45 grader ut mot Zajic. Sistnevnte legger ballen til rette, og skyter via Moas lår og i mål.
    52'
    Kjempestemning på Ullevaal i det speakeren annonserer begge scoringene da han ikke rakk å annonsere 2-1 scoringen før VIF scorte på nytt.
    55'
    Gult kort til Viking
    Martin Fillo
    Fillo er i overkant aggressiv i duell med Singh. Dommeren vifter med kortstokken for første gang i kveld.
    56'
    Svært nær 4-1 for hjemmelaget. Fellah drar seg flott fri på høyresiden og slår flatt inn mot Sæternes. Spissen skyter via Moa, men Myhre redder flott. Spissen ble uansett avblåst for offside.
    59'
    Zajic slår hardt inn mot Moa. Spissen avslutter mot lengste hjørne, men Myhre redder nok en gang flott. Også denne gangen befinner spissen seg i offside.
    59'
    VIF gjør som de vil på eget gress for øyeblikket. Viking har knapt vært på visitt på VIFs banehalvdel.
    60'
    Fellah ser at Myhre står langt ute og prøver seg på en frekkis fra 40 meter. Dessverre for hjemmepublikummet får ikke Fellah løftet ballen, og det hele ser egentlig ganske dumt ut.
    61'
    Sokolowski med et svakt skudd forsøk fra 30 meter. Langt over fra midtbanestrategen.
    62'
    God overgang av hjemmelaget. Zajic fører ballen mot Vikings 16-meter før han elegant slipper den gjennom til Sæternes. Spissen gjør et middels førstetouch og avslutningen blir derfor noe halvhjertet. Myhre redder relativt enkelt.
    65'
    Gult kort til Vålerenga
    Amin Nouri
    65'
    Fillo skjærer inn fra venstre og får skyte upresset fra 17 meter. Skuddet er svakt og Perkins redder enkelt.
    69'
    Horn feilberegner ballbanen og Sæternes er plutselig gjennom. Myhre er fint ute og avverger for gjestene.
    69'
    Vålerenga har sluppet seg noe ned og Viking er noe mer med, dog uten å skape noen farligheter foran Perkins.
    73'
    Fellah skjærer inn fra høyre, og prøver å finne Zajic med en frekk stikker. Dessverre for vertene blir pasningen noe hard og Myhre kan ta over.
    76'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Martin Fillo
    77'
    Svært skuffende tilskuertall på Ullevaal i kveld. Kun 6250 tilskuere har tatt turen for å se kveldens oppgjør.
    79'
    Sokolowski smeller til fra 25 meter. Skuddet går via Ijehs hode og endrer retning. Perkins er våken og redder komfortabelt.
    79'
    Andreas Ulland Andersen
    Frekk variant. Andersen slår ut mot Bjarnason som fyrer fra 14 meter. Skuddet går rett i muren av VIF-spillere som står foran mål.
    80'
    Nouri ligger nede etter en hodeduell. Skjerven blåser ikke av spillet til Sæternes store irritasjon. Høiland spiller ballen sporty ut, og Skjerven får huden full av Sæternes.
    82'
    Viking prøver å gjøre det umulige mulig i det de prøver å tråkle seg gjennom 8 VIF-spillere ved 16-meteren. Det uunngåelige skjer, og VIF tar over.
    83'
    Perkins er ute og fister ballen videre til nytt hjørnespark.
    83'
    Kjempemulighet for gjestene. Horn har tatt plass ved bakre stolpe og header ballen over fra kloss hold. Svakt av midtstopperen.
    84'
    Berre legger inn fra høyre. Shelton stiger til værs og er centimetere unna å få pannebrasken på ballen. Stenslid står bak Shelton og er nær ved å sette ballen i eget mål, men heldigvis for midtstopperen går klareringen hans rett i fanget på egen målvakt.
    86'
    Fellah spiller vegg med Sæternes og skjærer inn fra høyre. Sæternes tar et nytt løp og Fellah prøver et frekt hælspark, men Horn leser pasningen og klarerer for gjestene.
    87'
    Bjarnason skyter fra 17 meter. Perkins redder enkelt.
    89'
    Birkir Bjarnason
    Sæternes klarerer ved første stolpe. Returen plukker Andersen opp, men skuddet går høyt over.
    90'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Håvard Nielsen
    Ut: Bojan Zajic
    Tidenes yngste spiller for Vålerengas A-lag entrer gressmatta. Nielsen er kun 16 år!
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Inn: Kristian Brix
    Ut: Morten Berre
    90'+2
    90'+4
    Der er det over på Ullevaal. Vålerenga tar en fortjent 3-1 seier. Kampen ble avgjort med to raske mål i starten av andre omgang. Viking var overraskende tafatte når de kom under, og Røsler kan umulig være fornøyd med det laget hans presterte.