Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekning fra årets første Tippeliga-kamp på Ullevaal. Vålerenga får besøk fra Stavanger, og skal opp mot Viking i årets første seriekamp.
    Historisk sett har Viking hatt et godt tak på Vålerenga, men de to siste sesongene har det gått litt tråere. I fjorårets sesong ble fasiten 6-1 i favør Oslo-laget.
    Vålerenga har ikke vært aktive på overgangsmarkedet i vinter. I stedet velger de å satse på egne unggutter sammen med noen rutinerte ulver. Det skal samtidig nevnes at Lars Hirschfeld er kjøpt inn for å erstatte Perkins.
    Det knyttes store forventninger til årets Viking-lag. I tillegg til å ha fått på plass en bunnsolid trener i Åge Hareide har de også hentet den tidligere RBK-målvakten Rune A. Jarstein og svenske Patrick Ingelsten. Erik Nevland er også kjøpt, men han kan dessverre ikke brukes før etter sommerpausen.
    I intervju på indre bane uttrykker Martin Andresen sin tro på sine unggutter. Han håper Singh og Fellah på midtbanen kan bli etablerte spillere som kan dra vogna for Vålerenga i år.
    Vålerenga har gjort det hakke vassere enn Viking i treningskampene. Vertene har 5-3-1 før sesongstart, mens Viking har 4-2-3. Det skal også nevnes at Viking ikke har vunnet noen av sine tre siste, mens Vålerenga har vunnet de fire siste treningskampene.
    Det har vært flott vær i Oslo de siste dagene, og det har gjort sitt til at Ullevaal-matta er spillbar i dag. På godt 'Glava-vis' er det nye gressteppet rullet ut i vinter. La oss håpe røttene har tatt tak, og at vi slipper en ny 'Sør-Arena-skandale' i Oslo.
    Espen Berntsen er kveldens hoveddommer. Han blir flankert av Odd Arne Vangen og Magne Tøsse.
    En liten kuriositet før kampstart: Det er 965 dager side Åge Hareide vant på Ullevaal.
    Kampen har startet
    Gjestene fra Stavanger tar avspark.
    1'
    Fellah viser umiddelbart prov på eminent teknikk i det han drar seg forbi to Viking-spillere og vinner et frispark for Vålerenga.
    1'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Viking
    Mål: Mohammed Abdellaoue
    Kjempestart for hjemmelaget! Hæstad spiller opp på en feilvendt Moa. Han drar av en spiller før han enkelt curler ballen i lengste hjørne fra 17 meter. Vakker scoring av spissen!
    2'
    Kjempestemning på Ullevål for øyeblikket!
    4'
    Nok en gang blir et langt Dos Santos-kast farlig, men heller ikke denne gangen klarer noen blåklede å sette hodet til ballen.
    5'
    En stygg miss av Muri gir nykommeren Ingelsten en stor sjanse til å vise seg umiddelbart. Fra 15 meter skyter han en knapp meter til side for mål.
    7'
    Gressmatta på Ullevaal ser forøvrig ut til å være i god stand.
    8'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    André Danielsen
    Kjempemulighet for Viking! En kort variant blir slått til Sokolowski. Han legger inn mot Andersen som får avsluttet med hodet. Dos Santos har tatt plass på streken og redder Vålerenga. Nær utligning for gjestene!
    8'
    Viking har tatt initiativet i kampen etter scoringen.
    10'
    Andersen slår inn fra høyre mot Bjarnason, men islendingen er for sent ute og ballen triller ut til 5-meter.
    12'
    Vålerenga gir fra seg mye mellomrom som Sokolowski og Bjarnason kan å benytte seg av.
    13'
    Svært spesiell situasjon på Ullevaal. Ballen blir spilt langt i bakrom mot Moa. Til tross for at Stenslid har kontroll på spissen velger Jarstein å komme ut. Det hele ender i en kolisjon som dommer Berntsen vinker videre. Vanskelig å si om det burde vært dømt noe.
    14'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Mohammed Fellah
    Viking vinner et frispark i egen 16-meter.
    15'
    Jarstein er på tur igjen. Dos Santos kaster langt, og Jarstein beveger seg ut fra linjen, men velger å trekke seg tilbake. Det blir nesten katastrofalt da Strandberg er centimetere unna å sette ballen i mål.
    16'
    Godt skudd av Andersen fra skrått hold! Han skyter hardt mot nærmeste hjørne, og Hirschfeld må ut i full strekk for å redde skuddet.
    20'
    God mulighet for Viking! Andersen slår inn fra høyre mot Ingelsten. Den svenske spissen står helt umarkert, men misser allikevel fullstendig i avslutningen, og Hirschfeld kan enkelt plukke ned ballen.
    23'
    Nok en gang kommer Andersen seg fri på høyresiden. Denne gangen er det svak kvalitet på innlegget som går bak mål. Det meste Viking foretar seg skjer på høyresiden.
    24'
    Viking står svært høyt i etablert forsvar, og gir fra seg unødvendig stort bakrom som Moa kan boltre seg i. Kun dårlig timing mellom pasning og bevegelse har gjort at Moa ikke har klart å komme fri.
    25'
    Ingelsten vinner et frispark i skummel posisjon 7 meter ut fra hjørnet av 16-meteren.
    27'
    Andersen slår hardt inn. Singh forlenger ballen til hjørnespark.
    27'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Andreas Ulland Andersen
    Kort variant. Denne gangen blir det påfølgende innlegget fra Danielsen blokkert.
    27'
    Bertelsen fyrer fra nærmere 30 meter. Godt forsøk, men Hirschfeld ser ballen hele veien og har små problemer med å redde.
    28'
    En ball blir headet rett til værs i et forsøk på å klarere. Bjarnason brenner til på volley, men Muris bakende er svært beleilig plassert og blokkerer islendingens skudd fra 13 meter.
    30'
    Andersen forsøker å curle ballen i lengste hjørne fra 20 meter, men skuddet går en meter utenfor.
    31'
    Fellah spiller gjennom mot Moa. Stenslid gjør en kjempejobb i løpsduell mot Moa og skjermer ballen elegant inn til Jarstein. Sterkt av midtstopperen!
    32'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    André Danielsen
    Svakt slått hjørnespark som klareres ved første stolpe av Strandberg.
    32'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 2 - 0 Viking
    Mål: Mohammed Abdellaoue
    Hvilken scoring av Moa! Bertelsen er uheldig i det han forlenger en ball til Moa. Spissen gjør som for en drøy halvtime siden og curler ballen i lengste hjørne, men denne gangen er avslutningen fra rundt 25 meter og med venstre ben. Nok en fantastisk scoring!
    33'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Harmeet Singh
    Dos Santos avslutter harmløst på mål. Jarstein har full kontroll.
    36'
    Utrolig ball av Fellah som slår knallhardt langs bakken mot Shelton på motsatt side. Stenslid forstyrrer nok til at Shelton slår ballen over dødlinjen, men hvilken pasning av Fellah!
    38'
    Hirschfeld er fint ute og plukker ned et innlegg fra Danielsen.
    39'
    Håpløst forsøk fra Sigurdsson som skyter fra drøye 25 meter. Ballen triller såvidt over dødlinjen til 5-meter for Hirschfeld.
    40'
    Ødegaard avslutter en knapp meter utenfor fra 16 meter. Godt forsøk av kantspilleren.
    42'
    Denne gangen er det Andersens tur til å avslutte. Heller ikke han treffer ordentlig på skuddet fra 25 meter, og Hirchfeld redder på nytt.
    43'
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    Ballen blir spilt langt i bakrom, men Sigurdsson header ballen kaldt tilbake til Jarstein.
    45'+3
    Pause
    45'+3
    Det står 2-0 til Vålerenga etter to nydelige scoringer av Moa. Viking er absolutt med i kampen, men det stokker seg litt for Stavanger-laget på den siste tredjedelen. Vålerenga ligger kompakt og fint samtidig som de er svært aggressive i presset. Dette kan føre til gode overgangsmuligheter nå som Viking blir nødt til å gå i angrep. Hva kan Åge Hareide finne på nå?
    2. omgang
    45'
    VIF tar avspark.
    46'
    Gult kort til Viking
    Shelton fosser fremover på venstresiden, og Steenslid ser ingen annen utvei enn å felle kantspilleren. Soleklart gult kort.
    48'
    Fellah slår godt inn mot Strandberg. Sistnevnte header via Sigurdsson og til hjørnespark.
    50'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Mohammed Fellah
    Dos Santos står fullstendig umarkert 8 meter fra mål, men presterer å heade milevis utenfor. Kjempesjanse for den rutinerte spilleren!
    50'
    Ødegaard får avsluttet fra 13 meter. Skuddet går rett på Hirchfeld i VIF-buret.
    52'
    Gult kort til Viking
    Håkon Skogseid
    Nordvik plukker opp en retur 40 meter fra mål. Han setter full fart på kula og blir felt 17 meter fra mål. God posisjon for VIF!
    54'
    Lekker variant av VIF! Singh lader kanonen, men hopper over ballen. Fellah bruker deretter venstrefoten til å plukke ut Muri på bakre stolpe. Stopperen header centimetere over fra 6 meter.
    55'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Patrik Ingelsten
    57'
    Fellah har vært helt briljant for vertene i dag! Denne gangen finner han Shelton på motsatt side. Sistnevnte skjærer inn og skyter via et Viking-ben og i bue over Kotenko. Målvakten er på tærne og får såvidt avverget før ballen ligger i nettmaskene.
    61'
    Vanvittig mulighet for VIF! Fellah hælsparker gjennom til Moa som kommer alene mot Kotenko. Viking-målvakten klarer å gjøre vinkelen vanskelig nok til at han redder Moas skudd.
    63'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Mohammed Fellah
    Klareres av Steenslid.
    63'
    Gult kort til Viking
    Tommy Høiland
    Høilands frustrasjon går utover Shelton, og kommer for sent inn i en takling på sistnevnte.
    63'
    Nok en Fellah/Moa-kombinasjon blir farlig. Moa mottar ballen av Fellah på høyresiden og skjærer inn. Denne gangen går skuddet noen meter utenfor.
    66'
    Viking vinner et frispark helt nede ved dødlinjen. God innleggsposisjon.
    67'
    Andersen slår hardt inn mot lengste stolpe. Hirschfeld fister ballen videre til hjørnespark.
    67'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    André Danielsen
    Danielsen får tilbake ballen etter en klarering av VIF-forsvaret. I sitt forsøk på å dra av en mann snubler han, og ballen triller over dødlinjen til 5-meter.
    67'
    Singh legger inn fra venstre. Steenslid sleiver ballen, men slipper med skrekken da den går helt inn til Kotenko.
    70'
    Det er tydelig at gressteppet på Ullevaal er tungt. Nordvik sliter med krampe allerede etter 70 minutter.
    72'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Birger Madsen
    Ut: Andreas Nordvik
    Madsen tar plass i midtforsvaret, mens Strandberg skyves ut på venstreback.
    72'
    Skogseid legger inn fra høyre uten at det blir spesielt farlig foran Hirchfeld. Viking sliter med å skape sjanser.
    74'
    Singh spiller gjennom mot Moa. Spissen avslutter via Steenslid og til hjørnespark.
    76'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Mohammed Fellah
    Klareres av Bjarnason.
    76'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Joakim Austnes
    Ut: Andreas Ulland Andersen
    77'
    Moa skjærer inn fra høyre og spiller videre til Singh. Sistnevnte avslutter fra 18 meter, men avslutningen går rett på Kotenko. God mulighet for Vålerenga!
    78'
    Skogseid prøver seg fra distanse. Skuddet fra drøye 20 meter går langt til side for mål.
    80'
    Heller ikke Danielsen har krutt i skoa i kveld. Skuddet fra 24 meter går rett i klypene på Hirchfeld.
    81'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Bengt Saeternes
    Ut: Mohammed Abdellaoue
    Tomålsscoreren får stående ovasjoner i det han forlater matta.
    81'
    Bjarnason skyter over fra skrått hold.
    82'
    Gult kort til Viking
    Sigurdsson snakker på seg et gult kort da han mener Vålerenga tar seg svært god tid i alt de gjør.
    83'
    Ødegaard snapper ballen fra Singh, og forsøker å curle ballen i lengste hjørne fra 19 meter. Forsøket går en drøy meter over.
    86'
    Vålerenga virker fornøyde med ledelsen og sender ikke mange menn i angrep i det de får en god overgangsmulighet.
    88'
    Madsen klarerer et innlegg rett i beina på Sokolowski. Midtbanespilleren klemmer til, men skuddet fra 25 meter sniker seg over tverrliggeren.
    90'+1
    Det er lagt til fire minutter.
    90'+1
    Mos er nær ved å gjøre som broren i det han avslutter fra skrått hold! Kotenko gjør en god jobb i det han redder lillbror Abdellaoues skudd.
    90'+2
    Ødegaard slår presist inn fra høyre. Høiland forlenger ballen til Austnes som flikker ballen i mål. Dessverre for Viking blir Austnes avvinket for offside.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+5
    Da er det over på Ullevaal for i kveld. Vålerenga har tatt en fortjent 2-0-seier mot et svakt Viking-lag. Vålerenga skapte mest, og hadde ikke minst Moa som avgjorde kampen på egenhånd. Åge Hareide har mye å ta tak i etter en svak sesongåpning. Med unntak av den annullerte scoringen ble det ikke notert noen målsjanser for Viking etter pause, noe som gjorde at det aldri ble ordentlig spennende på Ullevaal.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her