1-0

Ble dekket av VG Sporten

Ibrahim, som gikk gratis fra Viking til Vålerenga på fredag, feller sin tidligere lagkamerat Danielsen og gjestene får frispark midt på banen.
    3'
    Corner Vålerenga.
    3'
    Viking klarerer corneren fra Juklerød.
    4'
    Brukbart trykk fra VIF-fansen på tribunen, selv om det er noe glissent på Ullevaal på denne seriepremieren.
    5'
    Nokså jevnt i åpningen på kampen.
    8'
    Lundström med et offensivt raid. Finner Finne, som prøver å dra seg forbi en Viking-forsvarer. Men bergenseren lykkes ikke.
    10'
    Kampens første sjanse går til Vålerenga. Finne og Zahid kombinerer lekent. Førstnevnte avslutter utenfor Viking-målet i god posisjon.
    12'
    Finne prøver seg igjen fra Vålerengas venstrekant. Men skuddet er ikke all verden. VIF styrer kampen nå.
    14'
    Viking farlig frempå. Bytyqi med et strålende soloraid legger inn til Ryerson. Men han treffer ikke godt nesten alene med Sandberg. VIF slipper med skrekken.
    16'
    Näsberg legger inn fra venstrekanten. Viking klarerer til corner.
    18'
    Bård Finne nærmer seg nå! Mottar corneren på motsatt fem-meter og skyter i nettveggen. Bergenseren har vært mye involvert i åpningen på kampen.
    18'
    Finne og Näsberg kombinerer igjen på venstrekanten. Näsberg går i bakken, men får ikke straffespark.
    24'
    Viking-corner heades over av Haugen - som Vålerenga forsøkte å kjøpe på fredag. Backen valgte imidlertid å bli i Stavanger.
    26'
    Sandberg med et horribelt forsøk på å treffe en lagkamerat, men som ender hos en Viking-spiller. Nær en stor sjanse. Vålerenga reddes av små marginer.
    27'
    Stor Viking-sjanse! Haukås blir spilt gjennom et hullete VIF-midtforsvar. Sandberg redder avslutningen fra Viking-spilleren. Der var gjestene nær ved å ta ledelsen.
    31'
    Ernemann tar et frispark og prøver å finne Mets inne i VIFs 16-meter, men ballen går utover dødlinjen.
    32'
    Moa prøver å dra seg fri, men Mets er med på notene og blokkerer til corner.
    35'
    Finne er igjen god og snapper ballen fra Ledger. Prøver å finne Moa inne i feltet, men ballen ender ute i returrommet der Stengel befinner seg. Han skyter utenfor Viking-målet.
    36'
    Haugen går til værs inne i VIF-feltet på et Viking-frispark. Sandberg er med på notene og fanger avslutningen.
    38'
    Moa og Mets dytter litt på hverandre. Begge får tilsnakk av dommer Hafsås.
    39'
    Bytyqi, som har vært positiv for Viking, legger inn. Lundström klarerer til corner.
    41'
    Ledger går opp og header, men Sandberg redder.
    42'
    Ernemann fyrer løs fra over 20 meter. Utenfor. Viking har vært best i slutten av første omgang.
    43'
    Finne fikser en VIF-corner.
    45'
    Stengel slår corneren rett i armene på Austbø i Viking-målet.
    45'
    45'
    46'
    Viking friskest også i innledningen av andre omgang.
    48'
    Mange spillere i varming for begge lag. Tid for Vålerenga-debutant Muhamed Keita snart?
    51'
    Ernemann med forferdelig feilpasning til Moa. Men retter opp feilen.
    52'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Viking
    Mål: Bård Finne
    Målgivende: Ivan Näsberg
    Mens Moa ligger nede med skade etter å ha blitt felt av Ernemann, scorer Vålerenga. Zahid spiller til Näsberg. Venstrebacken slår inn fra dødlinjen, over keeper Austbø - og til Bård Finne som header ballen enkelt i mål fra kort hold.
    53'
    Moa, som har reist seg etter skaden, spiller til Juklerød. Han skyter, men Ledger header unna.
    58'
    Vålerenga nær 2-0! Juklerød skyter fra 13-14 meter, men Austbø får reddet til corner.
    59'
    Så er det Ibrahim som prøver seg. Via et Viking-ben og til ny Vålerenga-corner.
    60'
    Nakkim og Haukås får tilsnakk av dommer Hafsås for knuffing inne i feltet.
    60'
    Nå er Vålerenga gode! Finne slipper til Näsberg på overlapp. Austbø ute og avverger innlegget. Corner.
    64'
    Tollås Nation med en knallhard heading like over Viking-målet.
    64'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Muhamed Keita
    Ut: Simen Juklerød
    66'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Patrick Pedersen
    Ut: Zymer Bytyqi
    67'
    Inn: Robin Shroot
    Ut: Kwesi Appiah
    67'
    Bård Finne flyttes over på høyrekanten slik at Muhamed Keita får innta venstrevingen.
    68'
    Viking-corner. Som ender med utspill fra Vålerenga-keeper Sandberg.
    71'
    Keita går inn i banen og skyter fra rundt 20 meter. Austbø redder.
    73'
    Inn: Daniel Berntsen
    Ut: Bård Finne
    Finne får fortjent applaus. Inn med nok en Vålerenga-debutant, Daniel Berntsen.
    77'
    Lekent Vålerenga-spill i øyeblikket. Mange små teknikere som lar ballen gå.
    78'
    Viking har vært tamme i andre omgang.
    80'
    Kjempesjanse Viking! Ernemann med en fin pasning til Kronberg på høyrekanten. Han legger nydelig inn til Pederse - som skyter over mål. Den burde innbytteren ha klart å score på.
    81'
    Igjen vinner Kristoffer Haugen luftkampen på en Viking-corner. Men ballen sklir av pannen. Og går langt utenfor.
    85'
    Inn: Mathias Bringaker
    Ut: Michael Enge Haukas
    86'
    Viking med et visst trykk nå.
    88'
    Inn: Enar Jääger
    Ut: Ghayas Zahid
    89'
    Viking har ballen mye nå, men sliter med å spille seg til sjanser.
    90'+2
    Innbytter Daniel Berntsen felles. Vålerenga får frispark. De tre tilleggsminuttene snart over.