65'
4-1

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av kampen mellom Viking og Aalesund fra Viking Stadion.
    Etter en kort ferie i juni returnerte Viking med ladede batterier, og det resulterte i flotte prestasjoner på banen. Først ble Bodø/Gimt slått 3-0 på Aspmyra, før det ble en fin 3-1 seier hjemme mot Sarpsborg 08 i forrige hjemmekamp. Stavanger-publikummet var optimistiske, men deretter fulgte to tøffe nedturer. Først forsvant toppscorer Veton Berisha til tysk fotball, før Viking ble ydmyket borte mot Strømsgodset i forrige serierunde.
    Viking tok tidlig ledelsen mot Strømsgodset på Marienlyst, men drammenserne snudde til 2-1 allerede etter et kvarter spill. Like før pause på stillingen 2-1 fikk vertene en spiller utvist. Til tross for en mann mindre på banen, var det likevel Strømsgodset som var det beste laget utover i kampen. Før dommeren blåste av kampen hadde Strømsgodset satt fire baller i nettmaskene bak Iven Austbø, og det er nok et revansjesugent Viking-lag som tar i mot Aalesund i kveld.
    Aalesund fikk seg en opptur da de slo Mjøndalen forrige runde. I motsetning til Viking klarte Aalesund utnytte overtallet de fikk som et resultat av at Mjøndalen-spiller Karanveer Grewal ble utvist på stillingen 2-1 til Mjøndalen. Tre scoringer i løpet av de ti siste minuttene sikret en imponerende 4-2 seier til tangotrøyene. Seieren var etterlengtet med tanke på at Aalesund bare hadde én seier på de syv siste seriekampene.
    Foran dagens kamp ligger Viking på en fin femteplass på tabellen med 25 poeng. Med seier vil de klatre opp på tredjeplass på tabellen, med ett poeng mer og én kamp mer spilt enn Vålerenga som for øyeblikket innehar bronseplass.
    Aalesund innehar for øyeblikket en 10. plass på tabellen. Så langt har de skrapt sammen 19 poeng, og denne kampen blir viktig med tanke på hva slags ende av tabellen Aalesund vil måtte konsentrere seg om utover høsten. Med seier vil de kunne klatre opp på en syvendeplass med bare tre poeng opp til dagens motstander, mens de med tap kan de plutselig kjenne nedrykksspøkelset i hælene.
    Viking har vært brukbare på hjemmebane denne sesongen. På deres syv kamper på eget gress har de vunnet fire ganger, spilt uavgjort én gang, samtidig som de har tapt to ganger. Tapene har kommet mot topplagene Rosenborg og Vålerenga.
    Aalesund har ikke overbevist stort på fremmed gress denne sesongen. Hele fire av deres syv bortekamper har endt med tap, mens én kamp har endt uavgjort. De har dog vist ved enkelte anledninger at de kan få til gode resultater på ukjente jaktmarker også, som da de slo både Vålerenga og Sandefjord tidligere i sesongen.
    Innbyrdes har Aalesund faktisk et ganske brukbart tak på dagens hjemmelag. Sunnmøringene har vunnet begge de to siste kampene på Viking Stadion, og man må helt tilbake til juli 2011 for å finne forrige gang Viking vant hjemme mot Aalesund. Forrige sesong ble Leke James den store helten med sine to scoringer da Aalesund vant 2-1 i tilsvarende oppgjør.
    Da disse lagene møttes på Color Line Stadion i vår ble Viking den store vinneren. Aalesund ble knust hele 4-0 av et effektivt Viking-lag, og Veton Berisha ble den store helgen med sine to scoringer. Heldigvis for dagens gjester slipper de å møte den hardtarbeidende egersunderen denne gangen.
    Lagoppstillingene er inne. Viking gjør én endring på laget som ble rundspilt av Strømsgodset forrige runde. Joackim Jørgensen spilte midtstopper i den kampen, men er ute med skade foran dagens kamp. Inn for Jørgensen kommer Vidar Nisja, og han tar plass sentralt på midtbanen og skyver Karol Mets ned på stopperplass.
    Aalesund endrer sin sentrale midtbaneduo til dagens kamp. Thomas Martinussen og Peter Orry Larsen startet begge sentralt på midtbanen mot Mjøndalen forrige helg, men blir erstattet av Sakari Mattila og Vebjørn Hoff. Orry Larsen er suspendert, mens Martinussen tar plass på benken.
    Det blir ikke noe comeback i Aalesund-drakten for Bjørn Helge Riise i dag. Han må vente til overgangsvinduet åpner 22.juli før han er spilleklar. Selv om overgangen hadde vært i orden, ville han uansett vært suspendert i dag.
    Kalenderen sier juli, men værgudene er ikke enige. Det er alt annet enn sommervær i Stavanger. Det er regn i luften og gradestokken viser 12 grader.
    Det kan virke som om det er mange som har valgt å reise til sydligere strøk i et forsøk på å få oppleve litt varme. Det er nemlig svært glissent på Viking Stadion.
    Spillerne har entret den fantastisk flotte gressmatten. Kapteinene Indridi Sigurdsson og Sakari Mattila blir enig om hvem som skal ta avspark.
    Leke James triller i gang kampen for gjestene.
    1'
    Frisk åpning av Viking. Makthar Thioune finner Andre Danielsen på høyresiden. Backen tar den med seg fremover før han slår hardt inn langs bakken. Aalesund får klarert.
    2'
    Viking fortsetter å trykke på. Kristoffer Haugen slår inn til Suleiman Abdullahi. Spissen får vendt opp, men skuddet blir blokkert av Edvard Skagestad. Aalesund får nok en gang ballen unna fare.
    3'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Aalesund
    Mål: Suleiman Abdullahi
    Målgivende: Jón Dadi Bödvarsson
    Viking tar ledelsen tidlig. Jon Dadi Bödvarsson kommer seg fri på høyresiden. Han får god tid til å finne Suleiman Abdullahi like foran mål. Nigerianeren bredsider ballen enkelt i mål bak en utspilt Sten Grytebust.
    4'
    Det har vært rolig tempo etter scoringen. Viking holder ballen i laget og spiller med lav risiko. Aalesund presser høyt med sine to spisser.
    8'
    Nesten for Aalesund. Midtstopper Teero Mantyla slår en nydelig gjennomsbruddspasning i retning Mostafa Abdellaoue. Heldigvis for vertene klarer målvakt Iven Austbø snappe ballen like foran føttene på spissen.
    10'
    Gult kort til Viking
    Samuel Adegbenro
    Sameul Adegbenro kommer alt for sent inn i en takling på Daniel Gretarsson. Dommer Trygve Kjensli drar frem det gule kortet.
    11'
    Daniel Gretarsson er på beina igjen og løper med ballen langs venstresiden. Han slår ballen frem mot Mostafa Abdellaoue, men nok en gang er Iven Austbø ute å fanger ballen.
    12'
    Viking ypper seg. Suleiman Abdullahi kommer seg fri nede på venstresiden. Han prøver et innlegg, men ballen blir blokkert. Den løse ballen havner i føttene til Yann Erik De Lanley utenfor sekstenmeteren, men det påfølgende skuddet treffer en Aalesund-spiller og går inn til målvakt Sten Grytebust.
    15'
    Stor sjanse for Viking! Yann Erik De Lanley løper med ballen langs linjen på venstresiden. Han kommer seg helt inn i sekstenmeteren før han legger inn til Suleiman Abdullahi. Nigerianeren kommer først på ballen, men headingen går utenfor.
    16'
    Ny stor mulighet for Viking. Samuel Adegbenro viser styrke når han drar seg forbi Daniel Gretarsson. Når han først har kommet inn i sekstenmeteren sender han avgårde en kanonkule som Sten Grytebust slår over mål.
    18'
    Makthar Thiounes innlegg blir headet unna av Edvard Skagestad.
    18'
    Makthar Thioune får tøff behandling midt på Aalesund halvdel. Dommer Trygve Kjensli gir frispark til Viking. Thioune tar det selv, men slår ballen rett til en Aalesund-spiller.
    20'
    Nesten for Viking. Jon Dadi Bödvarsson og Suleiman Abdullahi kombinerer fint inne i sekstenmeteren. Førstnevnte hælsparker etterhvert ballen til Abdullahi, men Sten Grytebust fanger ballen like før Abdullahi skal avslutte.
    21'
    Aalesund ypper seg endelig. En ball havner inn i Vikings sekstenmeter, og det oppstår litt panikk blant forsvarsspillerne. Etterhvert faller ballen i føttene til Mostafa Abdellaoue, men avslutningen er nærmere hjørneflagget enn mål.
    22'
    Halvspilt første omgang på Viking Stadion. Foreløpig har vertene full kontroll. Det er de som skaper sjanser og virker farlige når de har ballen. Aalesund har hatt et par overgangsmuligheter, men ikke vært i nærheten av å utnytte de.
    24'
    Fint angrep av Aalesund. Aron Thrandarson får ballen på venstresiden og forserer fremover på banen. Han gir den etterhvert videre til Henrik Bjørdal på motsatt side, som på fint vis flikker den videre til Akeem Latifu. Høyrebacken slår ballen nydelig inn på bakre stolpe, men Viking får klarert.
    26'
    En Viking-spiller som så ut til å ha full kontroll på ballen, klarer rote den over linjen til hjørnespark, men innlegget blir enkelt klarert.
    28'
    Viking 2 - 0 Aalesund
    Mål: Jón Dadi Bödvarsson
    Målgivende: Samuel Adegbenro
    Akkurat i det Aalesund begynte å vise seg mer frem, blir de straffet på en overgang. Samuel Adegbenro forserer fremover midt på Aalesunds halvdel på herlig vis, før han får dyttet ballen videre til en fremadstormende Jon Dadi Bödvarsson. Islendingen får god tid til å tenke på hvor han vil sette ballen, og klemmer den på vakkert vis forbi Sten Grytebust. 2-0 til vertene!
    29'
    Mønsterangrep av Viking! Suleiman Abdullahi og Samuel Adegbenro varter opp med tekniske finesser på høyresiden, før Adegbenro slår ballen inn til Jon Dadi Bödvarsson på bakre stolpe. Islendingen header ballen ned til Yann Erik De Lanley, men vingen glir i det han skal sette ballen i mål.
    32'
    Ny stor sjanse for Viking! Aalesund slurver i bakre rekker og det utnytter Suleiman Abdullahi. Spissen stjeler ballen og tar den med seg helt inn i Aalesunds sekstenmeter. Der sender han avgårde en markkryper som treffer stolpen. Dessverre for vertene spretter ballen ut til utspark.
    33'
    God mulighet for gjestene. Leke James kommer til avslutning, men skuddet blir blokkert. Den løse ballen spretter videre til Aron Thrandarason på bakre stolpe, og han klemmer av mot mål. Han får likevel ikke mulighet til å juble for scoring, ettersom Andre Danielsen får blokkert med ballen på nydelig vis.
    35'
    Yann-Erik De Lanley mottar ballen på Aalesunds halvdel, og bestemmer seg for å teste ut skuddfoten fra rundt 20 meters hold Heldigvis for gjestene går skuddet rett på Sten Grytebust.
    37'
    Aalesund skaffer seg et hjørnespark. Sakari Mattila slår fint inn på bakre stolpe, men inne i boksen får Jon Dadi Bödvarsson tøff behandling. Dommer Trygve Kjensli gir frispark til Viking.
    37'
    Enorme sjanser for Viking! Sameuel Adegbenro drar seg inn i sekstenmeteren på herlig vis. Han tar først en tunell på Daniel Gretarsson, før ballen triller videre til Suleiman Abdullahi. Spissen klemmer til på direkten og ballen treffer innsiden av stolpen før den går på baksiden av Sten Grytebust og ut på motsatt side. Der fanges den igjen av en Viking-spiller som legger den ut til Yann-Erik De Lanley. Vingen lader kanonen, men skuddet går utenfor.
    40'
    Viking 3 - 0 Aalesund
    Målgivende: Suleiman Abdullahi
    Drømmescoring av Jon Dadi Bödvarsson! Suleiman Abduallahi header ballen videre til islendingen på rundt 20 meters hold. Bödvarsson tar ned ballen på brystkassen før han skyter på volley. Ballen går i en perfekt bue over en utspilt Sten Grytebust. Utvilsomt et av de flotteste målene på Viking Stadion i år.
    43'
    Gult kort til Aalesund
    Edvard Skagestad
    43'
    Nok en gang er Viking frempå. Jon Dadi Bödvarsson kommer seg fri på venstresiden og ser opp etter medspillere. På bakre stolpe finner han Samuel Adegbenro, men innlegget blir fanget av Sten Grytebust.
    45'+1
    Fjerdommer Ole Gya tar opp skiltet som viser at det er lagt til minimum ett minutt ekstra spilletid.
    45'+1
    45'+2
    Pause på Viking Stadion. Viking-spillerne forlater banen til stående applaus. Det har vært enveiskjøring fra første minutt. Viking var farlig frempå flere ganger allerede før de tok ledelsen etter fire minutter spill. De ti neste minuttene etter scoringen var rolige, før Viking igjen skrudde på turboen. Etter flere store sjanser økte de ledelsen etter en flott kontring, før vi fikk servert omgangens høydepunkt av Jon Dadi Bödvarsson like før pause. Det blir spennende å se hva Aalesund foretar seg i pausen, og om Viking klarer holde oppe trykket i andre omgang.
    45'
    Jon Dadi Bödvarsson setter i gang andre omgang for Viking.
    46'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Jo Nymo Matland
    Ut: Daníel Leó Grétarsson
    Aalesund foretar ett bytte i pausen. Daniel Gretarsson har hatt bedre dager på jobb, og blir erstattet av Jo Nymo Matland.
    46'
    Viking går rett i angrep etter hvilen. De kommer til flere innlegg fra begge sider av banen, men dessverre for vertene finner ingen av innleggene noen Viking-spillere foran mål.
    48'
    Aalesund viser seg frem. Mustafa Abdellaoue drar seg forbi to Viking-spillere før han slår ballen inn på bakre stolpe. Der kommer Aron Thrandarson i stor fart, men vingen rekker akkurat ikke ballen.
    50'
    God mulighet for vertene. Kristoffer Haugen mottar ballen av Makthar Thioune på venstresiden. Haugen vandrer litt fremover før han slår den hardt inn i boksen. Der stuper Samuel Adegbenro frem og header den like utenfor mål.
    54'
    Yann-Erik De Lanley og Vidar Nisja leker seg inn i Aalesunds sekstenmeter. Sammen slår de flere hælspark før De Lanley kommer seg ned til dødlinjen. Der smeller han ballen inn mot mål langs bakken, men innlegget treffer en Aalesund-spiller før den spretter tilbake i De Lanley og ut til utspark.
    56'
    Hjemmepublikummet har absolutt fått valuta for pengene i dag. Ikke bare har de fått se bra spill og tre scoringer, men de har til og med fått servert gratis kaffe på tribunen.
    57'
    Aalesund triller ballen på Viking Stadion nå. Vertene er komfortable med å ligge bakpå, og prøver å utnytte de overgangsmulighetene som dukker opp.
    59'
    Innbytter Carl Björk skaffer gjestene et hjørnespark.
    60'
    Mål for Aalesund!
    Viking 3 - 1 Aalesund
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Målgivende: Tero Mäntylä
    Gjestene reduserer! Hjørnesparket går forbi alle og på motsatt side venter Akeem Latifu. Han slår ballen hardt inn i boksen hvor innbytter Carl Björk sleiver. Ballen spretter videre til Edvard Skagestad, og han skyter ballen på Mostafa Abdellaoue. Ballen triller deretter videre mot mål hvor Abdellaoue enkelt kan pirke den inn i nettmaskene.
    61'
    Fin overgang for Viking. Suleiman Abdullahi mottar ballen midt på Aalesunds halvdel og setter fart mot mål. Der slår han ballen via en Aalesund-spiller og ut til hjørnespark.
    65'
    Viking 4 - 1 Aalesund
    Målgivende: Kristoffer Haugen
    Viking slår tilbake på det påfølgende hjørnesparket. Kristoffer Haugen sender ballen inn på første stolpe. Der venter Indridi Sigurdsson som enkelt header ballen i mål.
    65'
    Innlegget blir slått inn på første stolpe. Der får Makthar Thioune headet unna.
    70'
    Nesten selvmål! Akeem Latifu svinger inn en ball fra høyresiden. Karol Mets skal klarere ballen unna fare, men ender opp med å sende ballen i en bue over sin egen målvakt. Heldigvis for Viking-stopperen går ballen like over mål.
    73'
    Hjørnesparket skaper ingen problemer for vertene og blir enkelt klarert.
    73'
    Inn: Elias Dahlberg
    Ut: Henrik Bjørdal
    75'
    Stor sjanse for Aalesund! Vebjørn Hoff snapper ballen midt på Vikings banehalvdel. Han forserer helt inn i Vikings sekstenmeter før han lader kanonen. Dessverre for gjestene går skuddet via en Viking-spiller og ut til hjørnespark.
    76'
    Første forsøk blir headet ut til nytt hjørnespark.
    76'
    Neste forsøk blir slått inn lavt, men Vidar Nisja sparker ballen unna fare.
    76'
    Spektakulært forsøk av Vidar Nisja! Viking går rett i angrep etter hjørnesparket. Andre Danielsen chipper ballen inn på bakre stolpe hvor Vidar Nisja er helt umarkert. Jærbuen prøver et brassespark, men forsøket går like over mål.
    77'
    God mulighet for Viking. Osita Chikere blir spilt helt alene gjennom. Han kommer seg helt frem til sekstenmeteren før han legger an til skudd. Heldigvis for gjestene har Edvard Skagestad skrudd opp tempoet, og midtstopperen får blokkert. Ballen ruller til slutt inn til Sten Grytebust.
    81'
    Labert tempo nå. Viking er tilfredse med tingens tilstand, mens gjestene ikke ser ut til å ha noe særlig håp om å få med seg noe fra denne kampen. Bør dog nevnes at Aalesund scoret tre mål på de ti siste minuttene mot Mjøndalen i forrige runde.
    84'
    Osita Chikere tester ut skuddfoten. Den høyreiste spissen får vandre helt upresset frem til Aalesunds sekstenmeter. Der klemmer han avgårde et hardt skudd, men avslutningen går et par meter utenfor.
    85'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Julian Veen Uldal
    Ut: Samuel Adegbenro
    En av dagens beste spillere hos hjemmelaget forlater banen. Inn kommer unggutten Julian Veen Uldal.
    85'
    Kristoffer Haugen mister ballen til Mostafa Abdellaoue på egen banehalvdel. Han gir ballen videre til Carl Björk ute på høyresiden, men bra defensiv jobb av innbytter Julian Veen Uldal sørger for at Haugens feil ikke blir kostbar.
    88'
    Osita Chikere får nok en mulighet til å teste skuddfoten. Aalesund-spillerne velger å la han få stå upresset på rundt 20 meters hold, men skuddet til spissen går himmelhøyt over mål.
    90'
    Aalesund spiller ballen ut slik at Vidar Nisja kan motta behandling etter en smell. Samtidig informerer fjerdedommer om at det blir lagt til minimum tre minutter ekstra spilletid.
    90'+1
    Vidar Nisja kommer seg raskt opp på beina igjen og trenger ikke noen ekstra behandling. Ballen ruller igjen.
    90'+2
    Akeem Latifu mottar ballen på høyresiden. Han får god tid til å sende avgårde et innlegg, men ballen går langt over mål. Det oppsummerer egentlig dagen for gjestene.
    90'+3
    90'+4
    Dommer Trygve Kjensli blåser av det som har vært en maktdemonstrasjon av Viking. Viking-spillerne får trampeklapp av de fremmøtte, og det er fullt fortjent. Det var aldri tvil om hvem som var det beste laget på Viking Stadion i dag. Viking tok kommandoen fra første spark på ballen og ledet 3-0 til pause. Etter hvilen gikk de mørkeblå rett i angrep og kunne fort ha økt ledelsen etter få minutter. Deretter roet det hele seg ned litt ettersom Viking var komfortable med tingenes tilstand. Det utnyttet Aalesund da de reduserte til 1-3 med en halvtime igjen å spille. Til tross for reduseringen ble det likevel aldri spennende. Indridi Sigurdsson headet inn 4-1 få minutter senere, og ut resten av kampen hadde Viking full kontroll. Siddisene klatrer dermed opp på tredjeplass på tabellen, men kan bli skjøvet ned til fjerdeplass dersom Vålerenga vinner mot Sandefjord i kveld. Aalesund beholder sin 10. plass på tabellen, men kan bli passert av Sarpsborg 08 i morgen.
    Skudd: 17-7. Skudd på mål: 8-2
    Eirik Aase takker for følget og ønsker dere alle en fortsatt fin lørdagskveld!