Aalesunds lag: Andreas Lie - Adam Örn Arnarson, Vito Wormgoor, Daniel Leo Grétarsson, Mikkel Kirkeskov - Edwin Gyasi, Aron Thrándarson, Bjørn Helge Riise, Fredrik Carlsen - Mustafa Abdellaoue, Franck Boli.
    Vikings lag: Iven Austbø - Claes Phillip Kronberg, Joackim Jørgensen, Karol Mets, Kristoffer Haugen - Zymer Bytyqi, Christopher Gary Dawson, Andre Danielsen, Abdisalam Ibrahim, Samuel Adeniyi Adegbenro - Patrick Pedersen
    0'
    Bjørn Helge Riise triller i gang fredagens match
    1'
    AaFK går rett i angrep, men Mustafa Abdellaoue er i fire meters offsideposisjon.
    1'
    Viking kommer rundt på venstrekanten og slår et farlig innlegg. Men ingen avslutning inne i boksen og AaFK overtar.
    3'
    Der er vi i nærheten av kampens første målsjanse. Adegebenro kommer rundt på venstresiden og sender et utoverskrudd høyrebensinnlegg inn i boksen. Bytyqi slenger frem foten og avslutter, men treffer ikke mål. Vi noterer 1-0 i sjanser, ja.
    5'
    Aalesund svarer og Mos har plutselig en målsjanse. Et kjapt innlegg fra Riise går akkurat over Vikings midtstopperpar og på hodet til AaFK-toppscoreren. Headingen går utenfor!
    8'
    Viking gir litt bakrom her i starten, noe AaFK åpenbart har notert seg for å utnytte. Mye langballer og dybdeløp her.
    9'
    Viking får frispark midt på AaFKs halvdel, men Dawson får ikke luft under kula og ballen klareres i 1. omgang.
    9'
    Corner AaFK, kampens første. Heades ut av Viking.
    11'
    Samuel Adegbenro frisk på Vikings venstreside i åpningen. Ny forsering og nytt innlegg, denne gangen uten adresse - og uansett få alternativer i mørkeblått i boksen.
    12'
    Skudd fra distanse fra AaFK. Til ny corner.
    13'
    Corneren ender med en handsavblåsning på AaFK-stopper Wormgoor.
    13'
    Ouh! Viking kommer på ny. Først et innlegg fra høyrekanten og over til høyre. Der roter Arnarson det til mot Adegbenro, uten at han får avsluttet. Men da ballen lander hos Craig Dawson blir det skuddløsning. Han skyter utenfor. Vi noterer målsjanse.
    16'
    Den ikke fullt så målfarlige André Danielsen prøver seg med et skudd. Ufarlig.
    17'
    Samuel Adegbenro prøver på ny. Trekker inn fra venstre og skyter med høyre - ufarlig og utenfor.
    18'
    Viking presser klart mest og har initiativet nå. AaFK ligger stramt i rammen og ser i grunn ut til å ha nok med det nå.
    22'
    Viking prøver på venstre igjen. Danielsen spiller opp Kristoffer Haugen, som prøver et hardt og flatt innlegg. Blir klarert.
    23'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Aalesund
    Mål: Patrick Pedersen
    Der sitter den - på hel volley! Viking har corner, som blir klarert, men Mustafa Abdellaoue mister ballen rett utenfor egen 16-meter. Zymer Bytyqi snapper opp og banker til med et "ekkelt" skudd for AaFK-keeper Andreas Lie. Han tvinges til å bokse, og returen banker Pedersen inn på direkten. Ikke ufortjent!
    26'
    Aalesund overtar ballen og Bjørn Helge Riise forsøker seg fra langt hold. Får en fin trilleball, men dundrer kula høyt over.
    29'
    Viking fortsetter å stå høyt. AaFK prøver å spille gjennombruddshissig. Klart mer oransje ballinnehav i minuttene etter målet.
    31'
    Aalesund prøver seg på høyresiden. Arnarson kommer på et raid, men får ballen for sent og avvinkes for offside.
    33'
    Mål for Aalesund!
    Viking 1 - 1 Aalesund
    Mål: Mohammed Abdellaoue
    Der utligner Aalesund! En skikkelig "poacher goal" fra Mustafa Abdellaoue. Bjørn Helge Riise slår frispark og treffer først "Mos" på bakre stolpe. Avslutter, men blir hindret av Iven Austbø først. Austbø gir retur, Viking-Pedersen header ballen ned feil vei - og Mos straffer ham og vipper 1-1 i nettet.
    35'
    Liten tvil om at AaFK maktet å samle seg og svare etter Vikings ledermål, men føler sunnmøringene har fått godt betalt her.
    38'
    AaFK fortsetter å plage Viking også etter målet. Våger å holde i ballen og tvinger Viking til å gjøre unødvendige mottaksfeil. Nær et gjennombrudd i sted, men en Viking-forsvarer fikk avskåret ballbanen.
    41'
    Mustafa Abdellaoue er den første bortespiller som scorer på Viking stadion siden LSKs Marius Lundemo satte 2-2-målet for sitt lag 28. august.
    42'
    45'
    46'
    Der prøver Aalesund seg! Austbø redder forsøket fra Edwin Gyasi, som trrekker seg forbi Ibrahim og banker til fra cirka 20 meter. Gir retur, men den er Joackim Jørgensen først på.
    48'
    Viking kontrer med en langpasning fra Austbø, men Andreas Lie i AaFK-buret er våken. Godt utenfor egen 16-meter får han klarert foran Viking-spilleren.
    50'
    Brukbart trøkk i starten på omgangen. Begge lag prøver å ta tak i matchen.
    51'
    Aalesund roter bort ballen etter et kort cornerforsøk, og Viking beiner i angrep. Det ender med corner på motsatt side etter at Arnason takler Bytqi.
    53'
    Corneren blir klarert.
    54'
    Nå bølger spillet mye frem og tilbake. Lite stillingskrig og spill på midtre tredjedel!
    54'
    Straffe Aalesund! Nydelig gjennombruddspass fra Bjørn Helge Riise. Karol Mets blir fraløpt av Mustafa Abdellaoue og drar AaFK-spissen ned!
    56'
    Aalesund scorer på straffe!
    Viking 1 - 2 Aalesund
    Mos scorer sikkert på straffen, men et pussig drama utspiller seg på Viking stadion. Karol Mets, straffesynderen, får først gult kort. Så gir han likevel rødt kort til Viking-forsvareren - som ikke kan være annet enn korrekt. Men Viking'ene reagerer selvsagt voldsomt på at dommeren endret seg underveis.
    57'
    Rødt kort til Viking
    Karol Mets
    Estlenderen får altså rødt før Mustafa Abdellaoue scorer ledermålet til Aalesund.
    56'
    Adegbenro går over ende inne i feltet og hjemmefansen roper på straffe. Det ville i så fall vært meget strengt.
    60'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Usman Sale
    Ut: Patrick Pedersen
    64'
    Inn: Michael Enge Haukas
    Ut: Chris Day
    64'
    Haukås finner Sale inne i feltet, og sistnevnte skyter - en forsvarer blokkerer.
    67'
    Gult kort til Viking
    Kristoffer Haugen
    Forårsaker frispark til AaFK på høyrekanten.
    68'
    Viking 1 - 3 Aalesund
    Mål: Mikkel Kirkeskov
    Kirkeskov skyter overraskende på frisparket, og skrur ballen inn i hjørnet til venstre for Austbø. Ikke patent keeperspill.
    69'
    Sale prøver seg med en avslutning som ikke er langt unna å treffe Aalesund-målet.
    71'
    Inn: Mathias Bringaker
    Ut: Zymer Bytyqi
    75'
    Stor sjanse for gjestene. Boli stormer inn i feltet og skyter fra skrått hold - via en forsvarer og i stolpen.
    77'
    Frisparket blir det ikke noe farlig ut av, men gjestene beholder ballen. Så spilles Mos frem inne i feltet, men Austbø er ute og rydder opp.
    78'
    Haukås legger farlig inn fra venstre, men ingen Viking-spillere er på plass foran målet.
    81'
    Denne gangen header Haukås inn foran mål - centimetere fra å treffe Sale der.
    81'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Edvard Skagestad
    Ut: Adam Orn Arnarson
    82'
    Inn: Sondre Brunstad Fet
    Ut: Aron Elís Þrándarson
    82'
    Inn: Vebjørn Hoff
    Ut: Fredrik Carlsen
    84'
    Usman Sale
    Pådrar seg gult kort.
    86'
    Kjempesjanse for Boli til å sette bortelagets fjerde scoring, men Austbø lar seg ikke lure av spissens finter og fanger ballen.
    88'
    Viking 2 - 3 Aalesund
    Mål: Mathias Bringaker
    Innlegg fra venstre, og en halvklarering inne i feltet. Bringaker moser ballen opp i hjørnet til venstre for keeper. Lekkert!
    90'
    Det legges til fire minutter.
    90'
    Viking har ballen i målet. Sala setter ballen i mål etter innlegg fra Jørgensen. Dommeren dømmer for offside på Jørgensen - den er meget tvilsom.
    90'+4
    Gult kort til Aalesund
    Mohammed Abdellaoue
    90'+5
    Nesten for Viking der. Adegbenro jakter en ball inne i feltet, men treffer Lie som har fanget den og det blir frispark til bortelaget.