Aalesunds lag: Lie - Lie, Nattestad, Ramsteijn - Hatlehol, Fet, Carlsen, Lima, Arnarson - Fridjonsson, Trandarson
    Vikings lag: Austbø - Vevatne, Nakkim, Østigård, Krongberg - Ernemann, Ryerson, Thorstvedt, Bytyqi, Høiland, Tripic
    Og der er vi i gang på Viking Stadion. Et skikkelig toppoppgjør dette. Aalesund og Lars Bohinen leder OBOS-ligaen med 20 poeng før kvelddens kamp. Viking er like bak med sine 19.
    2'
    Rolig start på kampen så langt. Ingen sjanser, mange dueller og lange baller.
    4'
    Hatlehol utfordrer på Aalesunds venstreside. Skaffer til slutt bortelaget et hjørnespark.
    5'
    Kjempesjanser for Aalesund! Viking-keeperen får ikke bokset den corneren skikkelig ut. Først er det Fridjonsson som får skutt fra fem meter. Avslutningen blokkeres i beina på Lie. Han fyrer også på direkten fra seks meter. Så blokkeres det igjen!
    6'
    Viking får corner i andre enden. Det blir ikke like farlig.
    7'
    Bra kontringsmulighet for Aalesund. Kommer tre mot fire i den situasjonen. Trandarson dropper å spille videre, skyter fra distanse, men ser avslutningen gå noen meter utenfor.
    9'
    Det er gjestene som har dominert kampen så langt. Viking sliter åpenbart med å finne ut hvordan de skal angripe Aalesunds fembackslinje.
    11'
    Det trykkes til i duellene nå. Arnarson klipper ned Tripic ganske tøft. Sistnevnte får frispark.
    13'
    Ikke veldig bra løst. Ryerson slår helt bakerst i feltet. Blir etter hvert enkelt for Aalesund å klarere der.
    13'
    Corner for hjemmelaget - igjen. Kanskje de utnytter den bedre denne gangen.
    14'
    Ny corner for Viking. Ryerson med et bedre innlegg nå. Blir klarert rett i beina på Tripic, som skyter på halv volley. Skuddet går like til side for mål.
    16'
    Tommy Høiland på farten nå. Gjør mye på egenhånd alene mot to forsvarere. Får til slutt til en god avslutning, som går like over.
    16'
    Fint spill av Aalesund. Trandarson får ballen i mellomrom. Fyrer fra 22 meter, men avslutningen går over mål.
    17'
    Stor sjanse for Viking! Det er Thorstvedt som får sjansen fra rundt 12 meter. Skuddet er godt, men det er også redningen til Lie. Hindrer 1-0 med et tigersprang der, Aalesund-keeperen.
    23'
    Det har vært stille og rolig ute på banen i noen minutter.
    28'
    Gult kort til Viking
    Zlatko Tripic
    Han er altfor sent ute på Arnarson. Det gule der ser helt korrekt ut.
    30'
    Ny corner for Viking.
    32'
    Thorstvedt slår inn. Corneren blir i første omgang klarert, men ballen lempes inn igjen. Da får både Tripic og Thorstvedt sjansen fra 16 meter, men begge misser sine skuddforsøk.
    34'
    Godt Aalesund-angrep der. Trandarson spilles fri like ved dødlinja. Alle tror han skal slå inn, men han skyter i stedet mot korthjørnet. Keeper Austbø er imidlertid med på notene og slår til corner.
    35'
    Mål for Aalesund!
    Viking 0 - 1 Aalesund
    Mål: Hólmbert Aron Fridjonsson
    Målgivende: Aron Elís Þrándarson
    Det er nydelig spill i forkant. Arnarson finner Trandarson nede ved dødlinja igjen. Han lobber innlegget på bakerste stolpe. Der kommer Fridjonsson, knuser alle i feltet og nikker Aalesund i ledelsen!
    38'
    Kjempesjanse for Viking i andre enden! En corner treffer Høiland på bakerste stolpe. Spissen nikker rett i tverrliggeren og ut!
    39'
    Men Viking var ikke ferdig der. Skaper nok en stor sjanse sekunder senere, men denne gangen misser Nakkim fra kort hold!
    39'
    Leo Østigård
    41'
    Gult kort til Aalesund
    Adam Orn Arnarson
    Får gult kort for en takling på Tripic. De to har vært i tottene på hverandre hele kampen - og nå har begge gult kort.
    43'
    Corner for Viking.
    45'
    Blir slått mot bakerste. Lie har vel brukbar kontroll der og bokser ballen vekk. Men Viking opprettholder trykket. Til slutt er det Ryerson som fyrer fra 18 meter. Ballen sniker seg like til side for Lies høyre stolpe.
    45'+1
    Tre minutter er for øvrig lagt til denne omgangen.
    45'+3
    Høiland skaffer Viking corner - igjen. Det er vel det siste som skjer denne omgangen.
    45'+3
    Aalesund får klarert. Samtidig får både Nakkim og Ernemann en solid smell i feltet. Begge ligger nede for øyeblikket.
    45'+4
    45'+4
    46'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Habib Gueye
    Ut: Hólmbert Aron Fridjonsson
    46'
    Viking går rett i angrep i innledningen av 2. omgang. Tripic slår inn. Innlegg skrus mot bakerste stolpe og Lie får så vidt det er slått ballen unna.
    47'
    Viking-corner nå. Ryerson slår inn, men Aalesund får ryddet unna.
    48'
    Tøffe dueller hele veien nå. Tydelig at dette betyr mye for begge lag. Fortsatt er det Viking som har et lite initiativ - uten at det blir så voldsomt mange sjanser av det.
    53'
    Thorstvedt med to finter ute til høyre. Drar så til med venstrebenet, men ser avslutningen gå like utenfor lengste kryss.
    55'
    Aalesund på en sjelden visitt på Vikings halvdel nå. Ender med at innbytter Gueye går altfor enkelt i bakken. Vinkes korrekt opp av dommeren.
    57'
    En Aalesund-spiller ligger nede med skade. Får behandling. Ser tøft ut for Trandarson å fortsette.
    58'
    Inn: Robert Sandnes
    Ut: Aron Elís Þrándarson
    60'
    De tøffe duellene fortsetter å prege kampen. Blitt litt oppstykket på grunn av nettopp det de siste minuttene.
    63'
    Viking 0 - 2 Aalesund
    Mål: Sondre Brunstad Fet
    Målgivende: Habib Gueye
    Gueye avanserer nesten hele Vikings banehalvdel før han finner Fet inne i feltet. Er riktignok litt heldig og pasningen treffer en Viking-spiller først. Men den åpner i hvert fall opp hele hjemmelagets forsvar. Fet kan bare vende kjapt og plassere ballen i lengste hjørne.
    64'
    Like etter får Nattestad en gigantisk sjanse inne i Viking-feltet. Men alene med keeper setter han den over mål!
    65'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Aniekpeno Udo
    Ut: Steffen Ernemann
    66'
    Viking med corner. Aalesund får klarert og i duellene som oppstår får keeper Andreas Lie seg en trøkk. Reiser seg etter hvert og kampen fortsetter.
    68'
    Inn: Tord Johnsen Salte
    Ut: Kristian Thorstvedt
    71'
    Habib Gueye
    Får det gule etter å ha vært altfor tøff med Østigård i en duell. Ser helt korrekt ut av dommeren.
    74'
    Høiland forsøker å løpe seg fri inn i 16-meteren, men Nattestad rydder opp. Corner blir det for Viking.
    75'
    En Viking-spiller får til en heading på mål, men Lie redder enkelt.
    76'
    Nå skjer det ikke mye på Viking Stadion. Aalesund ser ut til å kontrollere dette greit inn. Viking har ikke mye sluttspurt i seg - i hvert fall for øyeblikket.
    83'
    Men så glimter Høiland til. Det slås hardt inn fra høyre. Høiland stormer inn i feltet og er borti ballen, men den går i nettveggen.
    84'
    Stor sjanse for Viking! Østigård rager høyest på en av de mange innleggene hjemmelaget har slått inn. Headingen er god, men ikke god nok. Avslutningen går like over mål fra kort hold. Aalesund kan puste lettet ut.