3-1
3 776
3 012

Hei og velkommen til livedekningen mellom Viking og Aalesund. Fra SR-Bank Arena!
    Mandagskamp, sol og 19 grader. Man kan ikke be om så mye mer enn det vi får servert i dag. Så får vi håpe kampen gjenspeiler rammene rundt.
    Hjemmelaget Viking er i strålende form. Foruten om det ydmykende tapet mot Raufoss (e.e.o), har blåtrøyene vunnet hver eneste kamp de har spilt siden 29. mai. Da møtte de Bodø/Glimt på Aspmyra og tapte 5-1. De tre siste kampene har endt 1-0, 2-0 og 2-1. Viking har hatt en tendens til å avgjøre på slutten av kampene i år. Det skjedde senest forrige kamp mot Stabæk. Da scoret innbytter Birkir Bjarnasson på 91 minutter og avgjorde kampen på Nadderud.
    Det samme skjedde borte mot Vålerenga. Da sto det 1-1 helt inn i det 96. minutt. Viking fikk frispark: Niklas Sandberg stilte seg opp. Han satte ballen lekkert i hjørne fra 25 meter - til ellevill jubel blant Viking-fansen og benken. Hjemme mot Odd tidligere i sesongen avgjorde de også på tampen av kampen. Da var det tidligere Odd-spiller Sander Svendsen som scoret seiersmålet tre minutter før fulltid. Det viser at Viking-trenerne Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen har skapt en vinnermentalitet som ligger i gruppa.
    Den vinnermentaliteten har ført Viking til en 4. plass etter 14 spilte kamper i årets sesong. Med seier i dag klatrer de forbi både Molde og Tromsø. Det kan med andre ord bli en festaften på SR-Bank Arena og publikum kan potensielt juble for en 2. plass med tre poeng etter dagens kamp.
    Aalesund på sin side sliter med å plukke poeng. Christian Johnsen ble hentet 13. juni for å berge plassen til klubben fra Møre og Romsdal. Det begynte bra med seier mot Rosenborg. Etter det har det blitt tre strake tap mot HamKam, Odd og senest et grufullt 5-1-tap mot Lillestrøm på Åråsen. Dermed ligger klubben fortsatt sist på tabellen med bare syv poeng på 15 kamper. Heldigvis for AaFK er det bare fire poeng opp til kvalik og Vålerenga, men Oslo-laget har en kamp mindre spilt. Dermed behøver Aalesund poeng i dag om de ikke skal miste enda mer terreng til lagene foran.
    Laget med oransje drakter har slitt fælt med å score mål i årets sesong. Ti scoringer etter 15 kamper er ikke godt nok dersom en skal holde seg i Eliteserien. Men det har også vært tynt bakover. 33 innslupne mål er mest i Eliteserien. Dagens bortelag har altså scoret minst og sluppet inn flest. Det gir naturligvis høytflyvende Viking et stort favorittstempel i kampen som starter klokken 19.00.
    Lagoppstillingene er klare. Begge lag gjør noen endringer fra forrige kamp.
    Viking stiller i sin vanlige 4-3-3-formasjon. Yann-Erik de Lanlay kommer inn på midtbanen for Markus Solbakken, som må stå over grunnet suspensjon. Ellers er Sander Svendsen tilbake i startoppstillingen etter å ha blitt benket for D'Agostino mot Stabæk. Dermed gjør Viking to endringer fra 1-0-seieren på Nadderud.
    Aalesund og Christian Johnsen gjør tre endringer fra stortapet på Åråsen. Midtstopper Diop fikk rødt kort mot Lillestrøm, inn for ham kommer kaptein David Thomas Fällman. På midtbanen gjøres det én endring: Henrik Molvær Melland erstatter Kristoffer Barmen. I angrepstrioen gjøres det også en endring. Kristoffer Ødemarksbakken blir benket. Inn for ham kommer 2005-modellen Moctar Diop.
    Lagene er ferdig med oppvarming og gått inn i garderoben for et siste pust i bakken. Avspark om ti minutter!
    "Ein blåe dag" runger over SR-Bank. Avspark rett rundt hjørne.
    0'
    Salvesen og Viking sparker i gang oppgjøret!
    0'
    Slår langt.
    1'
    Karlsbakk finner Kristensen i boksen til Viking, men han er i offside.
    2'
    Offside for Aalesund
    3'
    Diop for sent inne i de Lanlay.
    3'
    Tas kort.
    3'
    Pattynama med et godt bidrag langs venstresiden. Kommer til innlegg, men klareres til corner av AaFk.forsvaret.
    3'
    Ender med frispark til AaFk.
    4'
    Slår langt.
    4'
    Nilsen Tangen felles på cirka 30 meter. Tripic står klar for å slå.
    5'
    Tas kort til Pattynama som legger inn. Stanges unna og ut til corner.
    5'
    Ender til slutt med avslutning fra Nilsen Tangen, men for svakt og et stykke over mål.
    5'
    Felt O leverer varene fra start. Lager god lyd og det smitter over på spillerne.
    6'
    Nilsen Tangen kommer i en god skuddposisjon, men blokkeres av Aalesund-forsvaret.
    7'
    Atanga og Aalesund på en visitt langs venstrekanten, men stoppes raskt.
    7'
    Karlsbakk prøver å finne Atanga i bakrom langs venstresiden, men Bjørshol gjør en god backjobb og skjermer ballen over dødlinja.
    8'
    Tripic ligger nede etter å ha fått seg en smell, men kommer seg raskt opp på beina igjen.
    9'
    Blir spilt gjennom av Fällmann, men er nok en gang i offside.
    9'
    Nilsen Tangen meies ned i bakken av Melland. Klart frispark.
    10'
    Tas kort.
    10'
    Attanga skjærer inn fra sin venstrekant-posisjon og fyrer til, men Yazbek gjør en fenomenal jobb og hindrer at skuddet går hele veien inn til mål.
    11'
    Salvesen fører ballen innover fra høyre og kommer til slutt til avslutning fra 16 meter. Skuddet går midt på Grytebust.
    12'
    Der er Kristensen og Aalesund ikke så alt for langt unna! En fin ball fra høyre ender i boksen hvor Kristensen har plassert seg. Han får sklir i avslutningen, men den treffer likevel mål. Dessverre for bortelaget er Gunnarsson ute og redder.
    13'
    Viking og Bjørshol angriper i motsatt ende! Sistnevnte kommer til innlegg fra høyre. Stanges unna og ut til corner for hjemmelaget.
    13'
    Hjørnespark til Viking
    13'
    Nære på for Brekalo! Aalesund får aldri klarert unna etter corneren til Tripic. Sistnevnte får ballen langs høyresiden. Han legger inn til Brekalo som vinner duellen, men avslutningen havner noen centimeter utenfor.
    15'
    Nok en gang ruller Viking opp et fint angrep. Nilsen Tangen går på et klassisk indreløper-løp. Det ser Pattynama. Nilsen Tangen får lagt inn i boks, men ballen heades unna farlig område.
    17'
    Slår langt.
    17'
    Diop for sent inne i de Lanlay og lager et unødvendig frispark ute til høyre for Viking.
    19'
    Klareres unna.
    19'
    Atanga og Aalesund får en fin overgangsmulighet etter frisparket. Venstrekanten prøver å finne Diop motsatt til høyre, men avleveringen havner i klypene til Gunnarsson.
    19'
    Bjørshol meget aktiv innledningsvis. Kommer til utallige innlegg fra høyre. Nok en corner for hjemmelaget.
    20'
    Diop rager høyest, men headingen går over mål.
    20'
    Tripic med et elegant innlegg fra sin venstrekant-posisjon! Finner Nilsen Tangen som får headet via en AaFK-forsvarer og ut til corner.
    22'
    23'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Aalesund
    Mål: David Brekalo
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Brekalo header Viking i ledelsen! Tripic sin corner er til perfeksjon - og Brekalo rager høyest. Grytebust er på ballen, men headingen er for hard og den er akkurat over streken. 1-0 til Viking!
    23'
    Det må sies å være en fortjent ledelse. Viking har åpnet med power-play de første 24 minuttene. Hatt en del småfarligheter. På corner satt den!
    24'
    Viking ruller opp et langt angrep. Det ender til slutt hos Bjørshol på høyre som finner Yazbek i midten på cirka 20 meter. Han fyrer til et skudd, men cirka en meter over målet til Grytebust.
    26'
    Sander Svendsen skjærer innover fra høyre og kommer til to skuddforsøk. Begge blir blokkert og til slutt ender ballen i klypene til Grytebust. Aalesund henger litt i tauene her nå. Viking er påskrudde!
    27'
    Tas kort.
    27'
    Atanga skjærer inn i banen og mister balansen og ender med å takle de Lanlay.
    27'
    Gult kort til Aalesund
    Isaac Atanga
    For hard i duellen med de Lanlay.
    28'
    Tas kort.
    28'
    Atanga får lagt inn fra sin venstrekant-posisjon. Viking får bare klarert halvveis. Karlsbakk kommer til skudd i en god posisjon, men oppofrende Viking-forsvar blokkerer og ut til corner.
    29'
    Hopland rager høyest, men headingen går like utenfor.
    29'
    Halvtimen spilt. Viking klart best. Aalesund med noen overgangsmuligheter, men ikke utnyttet disse godt nok. Viking fortsetter å presse.
    30'
    Yazbek finner Svendsen som har tatt plassen til Salvesen. Fra 12 meter kan han fyre av gårde en avslutning, men roter det bort.
    32'
    Aalesund kontrer i motsatt ende! Karlsbakk får til slutt skutt, men midt på Gunnarsson.
    32'
    Denne gang skyter Sander Svendsen! Han får ballen på høyresiden etter et fint gjenlegg fra Nilsen Tangen. Han fyrer til med venstrefoten, men Grytebust er raskt nede og får hindret nok en scoring i mot.
    34'
    34'
    Kaos i AaFK-boksen etter en pasning fra de Lanlay. Hopland får til slutt klarert unna.
    34'
    Munksgaard finner Atanga på venstresiden som kan utfordre Diop en mot en, men han får aldri kontroll på pasningen og dermed ut til Viking-kast.
    36'
    Enorm mulighet for Harald Nilsen Tangen! Sander Svendsen får ball i boks og legger fint igjen til Tangen. Han får til et godt skudd, men tverrligger står i veien. Centimetere unna 2-0!
    36'
    Hadde fortjent en scoring til her nå, Viking.
    38'
    Aalesund får trille ball på Vikings banehalvdel. Kommer til slutt til innlegg langs høyre. Vikings Diop får headet ut til corner for bortelaget.
    38'
    Hjørnespark til Aalesund
    39'
    Mål for Aalesund!
    Viking 1 - 1 Aalesund
    Mål: Erlend Segberg
    Aalesund og Segberg utlikner! Corneren fra Munksgaard er god, og han treffer Segberg. Han header i tverrligger, og på underligvis får han ballen rett i retur og blir bare truffet slik at ballen går i mål. Ble nok litt sjokkert selv der, Segberg. Men scoring ble det og 1-1 på SR-Bank Arena!
    39'
    Tas kort.
    41'
    Tas kort.
    42'
    Den scoringen var viktig for Aalesund. Klarer de å holde til uavgjort inn mot pause, da? Det kan gi dem energi inn mot 2. omgang.
    43'
    Pattynama får ballen høyt oppe i banen til venstre. Fra 18 meter klemmer han til, men skuddet går mange meter over mål.
    44'
    Langt innkast på gang for Munksgaard og Aalesund. Siste som skjer i 1. omgang.
    45'+1
    Stanges unna.
    45'+1
    45'+1
    Det står 1-1 til pause på SR-Bank Arena. Viking åpnet med masse energi og tok ledelsen fullt fortjent etter et hodestøt fra corner fra Brekalo. Aalesund utliknet riktignok etter 39 minutter - det også på corner etter Segberg fikk ballen i retur fra sin egen heading i tverrligger. Viking er nok ikke fornøyde med uavgjort til pause her. De har vært klart best og skapt en god del store sjanser. Aalesund er nok mest fornøyde og har nok godt av en pause nå etter mye løping mellom disse 45 minuttene i Stavanger.
    45'
    Aalesund sparker i gang 2. omgang!
    45'
    Der får Kristensen en ganske stor mulighet! Får gå og gå inn i sekstenmeteren til Viking. Han fyrer av et skudd, men det stiger over mål. Burde i hvert fall fått den på mål, høyrekanten.
    46'
    Godt skuddforsøk fra Salvesen! Viking får plutselig mye rom å kontre i. Svendsen finner Yazbek ute til høyre. Han vender opp og finner Salvesen som har plassert seg på 18 meter. Spissen får rom til å skyte - og gjør det. Avslutningen går like til side for mål.
    49'
    Svakt slått av Tripic. Aalesund klarerer unna.
    49'
    Stor mulighet for Yazbek! Nilsen Tangen dribler seg ned langs venstresiden og slår inn langs bakken. Der står plutselig Yazbek helt alene på elleve meter. Han får god tid til å skyte, men skuddet blir blokkert av Aalesund-forsvaret og ut til corner.
    51'
    Ender med frispark til bortelaget.
    51'
    Slår langt.
    51'
    Atanga blir felt av Salvesen på vei framover.
    52'
    Tas kort.
    52'
    Karlsbakk med en stor mulighet for Aalesund! Melland får ballen på høyresiden og finner Karlsbakk på motsatt hjørne av 16-meteren. Han fyrer løs et skudd, men Gunnarsson henger med og ut til corner.
    53'
    Diop av alle, er med opp i angrepet til Viking. Tripic får ball på venstre og den ender til slutt på motsatt side hvor Diop har plassert seg. Han kommer til skudd med venstre - men en meter og to utenfor.
    54'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Nicholas D'Agostino
    Ut: Sander Svendsen
    Rent kantbytte.
    55'
    55'
    Yazbek kommer til nok en avslutning fra tolv-tretten meter. Denne gang også stiger skuddet et godt stykke over mål. Har ikke finstilt sikte i dag, Yazbek.
    56'
    Aalesund holder litt mer ball i laget i 2. omgang. Har hevet seg etter en tung 1. omgang. Viking ikke like skarpe etter pause. Dette kan bli spennende siste 30 minutter!
    58'
    Atanga skal slå et innlegg langs venstre, og ender med å treffe både ball og Diop. Der kunne han faktisk fort fått sitt andre gule for i dag, venstrekanten!
    60'
    Pattynama kommer til innlegg og finner backkollega Bjørshol motsatt. Han header inn igjen i femmeteren til Aalesund. Der er det nære på at Nilsen Tangen får foten på ballen, men Segberg gjør en god forsvarsjobb og klarerer unna. Nære på for hjemmelaget!
    62'
    Heades unna av Salvesen.
    62'
    Kristensen felles av de Lanlay og frispark i god posisjon for bortelaget.
    64'
    Ender til slutt i klypene til Gunnarsson.
    66'
    Salvesen legges i bakken av Karlsbakk som er på full fart inn i sekstenmeteren! Store protester fra Aalesund-leiren, men den ser vel grei ut. Klumsete fra Karlsbakk som feller Salvesen med en hånd i ansiktet til kraftspissen der.
    66'
    Markus Seehusen Karlsbakk
    Karlsbakk får samtidig se det gule kortet i kjølvannet av straffehendelsen. Uvisst om det er for klaging til dommer eller selve forseelsen.
    66'
    Viking scorer på straffe!
    Viking 2 - 1 Aalesund
    Mål: Zlatko Tripic
    Kaptein Tripic leverer varene og måker straffesparket i venstre hjørne! Hardt og kontant. Viking tar ledelsen igjen.
    69'
    Nå skal det gjøres trippelbytte fra Viking.
    69'
    Inn: Birkir Bjarnason
    Ut: Patrick Yazbek
    70'
    Inn: Kristoffer Løkberg
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    70'
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Lars-Jørgen Salvesen
    70'
    Så får vi se hvordan det endrer rytmen i kampen. Både scoringen og byttene. Det ga i hvert fall energi på tribunen!
    70'
    Pattynama kommer til nok et godt innlegg fra venstresiden. Treffer D'Agostino som får hodet på ballen. En meter utenfor mål.
    72'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Kristoffer Ødemarksbakken
    Ut: Isaac Atanga
    Christian Johnsen gjør et rent kantbytte. Atanga har prøvd mye i dag, men med varierende hell.
    72'
    Løkberg finner Tripic langs venstrekanten. Han finner elegant Bjarnasson i midten. På første touch skyter islendingen, men via en AaFK-forsvarer og ut til corner.
    74'
    74'
    Corneren tas kort og Løkberg kommer til slutt til skudd fra 17 meter! Han får et godt treff, men Grytebust får slått ut til nok en corner.
    75'
    75'
    Nok en gang kommer Løkberg til en god avslutning fra samme hold! Denne gang på halvspretten. Grytebust er nok en gang på jobb og får slått ut til enda en corner.
    75'
    Tas kort.
    77'
    Kitolano kommer til et godt innlegg fra venstresiden, men Brekalo header unna og for også frispark i samme situasjon.
    78'
    Slår langt.
    78'
    Aalesund ypper seg litt på venstresiden, nå. Heldigvis for Viking har de stopperkjempen Brekalo. Han rydder unna alt av innlegg som kommer i boks.
    79'
    Tas kort.
    79'
    D'Agostino får ballen på høyresiden like ved sekstenmeteren. Han skjærer inn og skyter med venstre. Midt på Grytebust.
    80'
    Tripic dribler langs venstresiden og får slått hardt inn i boks! Der treffer han Kitolano som får klarert unna.
    81'
    Moctar Diop
    Meier Bjørshol ned etter høyrebacken fikk headet ballen unna.
    81'
    Inn: Herman Johan Haugen
    Ut: Sondre Bjørshol
    Rent høyreback-bytte. Bjørshol spilt en god kamp og kommet til mange innlegg.
    82'
    Tas kort.
    82'
    Pattynama prøver å finne Løkberg i mellomrommet, men pasningen blir for upresis og rett i klypene til Grytebust.
    83'
    Viking triller ball. Har grei kontroll på dette nå, men Aalesund ikke helt ufarlige i 2. omgang. Kan bli spennende sluttminutter.
    83'
    Gult kort til Viking
    Kristoffer Løkberg
    Løkberg alt for sen i taklingen og meier ned Melland.
    84'
    Frisparket treffer mål, men Gunnarsson fanger ballen enkelt.
    85'
    Tas kort.
    86'
    Tas kort.
    87'
    Straks 90 spilte minutter på SR-Bank Arena. Viking holder ballen i laget. "Ikke mist ball!" ropes fra trener Morten Jensen. Enn så lenge klarer spillerne hans det.
    88'
    Aalesund med ball nå. Viking ligger seg lavt, for en gangs skyld. Skal de få en utlikning på slutten her, da?
    89'
    Klarer ikke skape de store sjansene, Aalesund. Det må skje snarest om de skal ha håp om poeng her.
    89'
    Sandberg får ballen på høyrekant, men innlegget har Fällmann i AaFK-forsvaret kontroll på.
    90'
    Der er Karlsbakk centimetere fra å utlikne for Aalesund! Et fint innlegg i boks fra Kristensen ender til slutt ved straffemerket. Der kommer Karlsbakk stormende klar til å fyre løs, men en aldeles strålende forsvarsjobb av innbytter Haugen gjør at Viking fortsatt leder. SR-Bank holdt pusten et sekund, der!
    90'+1
    Så nære på igjen! Diop rager høyest, men headingen går en halv meter utenfor. Nå kunne faktisk Aalesund fort fått med seg ett poeng på overtiden, her.
    90'+1
    Viking 3 - 1 Aalesund
    Målgivende: Niklas Sandberg
    Plutselig er Tripic alene med Grytebust og punkterer kampen med en utsøkt chip! Aalesund mister ballen på Vikings banehalvdel, men det er forsatt veldig langt til mål. Sandberg ser at Tripic stikker i bakrom og sender en utsøkt pasning som Tripic takker og bukker for. Aalesund-forsvaret står høyt og dermed er Tripic alene med Grytebust. Alene med keeper chipper han ballen elegant opp i krysset og SR-Bank eksploderer!