1-0
1-1

Velkommen til dekningen av Tippeligakampen mellom Viking og Aalesund på Viking stadion.
    Begge lag har fremdeles noe å spille for. Viking har mulighet til å kjempe om 4.plassen, mens bortelaget ikke ønsker å blande seg helt ned i nedryksstriden.
    Etter to seiere på starten av høsten har Aafk nå tre strake tap i serien og ligger nå 5 poeng over Fredrikstad på kvalifiseringsplass.
    Viking var tilbake på vinnersporet i forrige hjemmekamp mot Strømsgodset, og fikk også et sjeldent bortepoeng på Åråsen sist lørdag.
    Aalesund er et av Tippeligaens dårligste bortelag så langt i år med kun 7 poeng. Bare tabelljumbo Stabæk har vært svakere på bortegress.
    Hjemmelaget har ikke spilt uavgjort på Viking stadion i år. De mørkeblå står med 7 seire og 4 tap på eget gress.
    Lagenes toppscorere er Veton Berisha for Viking og Michael Barrantes og Daniel Arnefjord for Aalesund, alle med 6 mål.
    Kjell Jonevret må gjøre ett bytte siden poengdelingen mot Lsk sist. Martin Ørnskov soner for 5 gule kort og inn kommer Andre Danielsen.
    Kjetil Rekdal foretar 3 bytter etter 0-1 tapet for Tromsø søndag. Ut går Skiri, Skogstad og Larsen. Tilbake på laget er Michael Barrantes, Daniel Arnefjord og Jason Morrison.
    Det er foreløpig meget tynt på tribunene her, og det er nok ikke det mest ideelle tidspunktet å spille Tippeligakamp på. Så får vi se om de drøyt 4300 som overvar åpningen av Stavanger Oilers sin nye storstue tidligere i dag, tar turen hit.
    Med ti minutter igjen til kampstart går lagene inn i garderobene til de siste forberedelsene. Ellers ser det ut til å bli rekordlavt publikumstall på Viking stadion her i kveld.
    Så er lagene på vei ut på gressmatten.
    Viking skal starte med ballen.
    Da er vi i gang.
    1'
    Alt foregår midt på banen i starten. Rolig åpning.
    2'
    Skogseid kommer til innlegg. Aalesund får klarert.
    4'
    Thioune forserer oppover i banen. Blir tatt like utenfor 16.meteren, men får ikke frispark.
    6'
    Lite å melde om her nå. Viking med et lite spillemessig overtak uten å skape noe.
    8'
    Grytebust får beskjed av dommer Nilsen om å få opp farten på et utspark.
    8'
    Aalesund får frispark inne på Vikings banehalvdel. Tar seg god tid.
    9'
    Viking kontrer etter frisparket, men innlegget fra Skogseid blir for høyt.
    10'
    Grytebust er ute på en liten bærtur i feltet. Får ikke fanget ballen, men en forsvarer avverger faren.
    11'
    de Lanlay får til et godt innlegg. Det ender derimot på hodet til en Aafk-forsvarer.
    13'
    Bertelsen kommer på et flott løp og får lagt inn. Aalesund klarerer. Kunne blitt farlig.
    15'
    Viking har festet et lite grep om kampen nå. Har mye ball.
    16'
    Et frispark fra midtbanen fra Trond Olsen går helt inn til Grytebust.
    17'
    Stor sjanse til hjemmelaget. de Lanlay får lagt ut i feltet, og der kommer Berisha stormende. Får ikke presset ballen under tverrleggeren.
    20'
    Aalesund prøver seg framover, men Phillips går i offside.
    23'
    Viking spiller seg fint ned på høyresiden. Grytebust kommer ut og fanger innlegget fra Skogseid.
    26'
    Phillips kommer etter litt om og men til avslutning. Skuddet fra 18 meter ruller inn til Jarstein.
    29'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Aalesund
    Mål: Veton Berisha
    Målgivende: Håkon Skogseid
    Der satt den. Etter flott veggspill med Skogseid i feltet til Aalesund, kommer Berisha alene med Grytebust. Han er sikkerheten selv og 1-0.
    30'
    Bortelaget har ligget lavt med hele laget den første halvtimen. Får se om de løfter seg litt nå etter baklengsmålet.
    33'
    Barrantes med et godt forsøk fra langt hold, men Jarstein har ingen problemer med å ta det.
    34'
    Viking får innkast høyt i banen.
    35'
    Thioune kommer til innlegg fra høyre. Ballen går bak de to medspillerne i feltet og Aafk får ryddet unna.
    36'
    James holder på å bli spilt gjennom, men Bjørdal kommer til unnsetning og redder hjemmelaget.
    38'
    Der tror hele Viking stadion at det står 2-0. Et skudd av de Lanlay fra 20 meter sniker stolpen og går i nettveggen.
    40'
    Berisha får en gratismulighet, men skyter svakt over fra 19 meter.
    41'
    På ny gir Aalesund ballen bort utenfor eget felt, men heller ikke denne gangen blir de straffet.
    41'
    Trond Olsen går i offside når Viking får en overgang. Svakt.
    43'
    Farlig fra Aalesund. James kommer seg ned til dødlinjen, men ingen medspillere får omsatt innlegget.
    44'
    45'+1
    Da er det pause. Ingen stor forestilling vi har vært vitne til så langt. Hjemmelaget har hatt ballen mest og leder fortjent nok. Aalesund må heve seg skal det bli poeng i kveld. La oss håpe at de siste 45 blir mer underholdene.
    Da er lagene tilbake på banen.
    45'
    Thioune blir tatt og får frispark 15 meter inne på Aafks halvdel.
    46'
    Omgangen har startet litt slik den første forløp. Hjemmelaget med ballen mest, uten å skape så mye.
    49'
    Olsen vinner ballen lavt i banen. Forserer framover, men pasningen til Berisha blir for dårlig.
    50'
    Aalesund får frispark i farlig posisjon. 18 meter fra målet til Jarstein.
    52'
    Mål for Aalesund!
    Viking 1 - 1 Aalesund
    Mål: Jo Nymo Matland
    Der er det 1-1. Jo Nymo Matland plasserer den flott over muren, via tverrliggeren og i mål. Flott scoring av backen.
    52'
    Klareres ut av King på første stolpe.
    55'
    Bortelaget har klart å holde ballen mer i laget etter utlikningen. Er ikke like dype som de var i den første omgangen.
    57'
    Aalesund avslutter fra kloss hold. Corner.
    59'
    Ender i ingenting.
    59'
    Dommer Nilsen må ta en prat med et par av spillerne utpå her nå.
    62'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Vidar Nisja
    Ut: Trond Olsen
    62'
    Dommeren gjør seg upopulær hos hjemmepublikumet når Nisja ikke får frispark.
    63'
    Aafk ligger med mange menn bak ballen når Viking kommer framover og gjør det vanskelig for hjemmelaget.
    67'
    To skuddforsøk fra Barrantes det siste minuttet. Begge blokkeres.
    68'
    Viking får frispark nede ved cornerflagget når de Lanlay blir felt.
    71'
    Svakt av Thioune som treffer den ene Aafk-spilleren som står i mur.
    71'
    Nytt svakt frispark av Thioune. Får ikke løftet ballen inn i feltet.
    73'
    Inn: Patrik Ingelsten
    Ut: André Danielsen
    73'
    Ingelsten går inn på topp og skyver Berisha ut til venstre.
    74'
    Grytebust er ute og fomler. Ny corner.
    75'
    Grytebust er ute og bokser i luften, men heldigvis for han går ballen ut til utspark.
    75'
    de Lanlay blir spilt fin gjennom, men istedet for å avslutte prøver han å finne Berisha foran mål. Ballen går derimot bak han.
    78'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Edvard Skagestad
    Ut: Leke James
    78'
    James bruker god tid når han forlater banen til stor misnøye fra hjemmepublikumet.
    79'
    Inn: Peter Orry Larsen
    Ut: Michael Barrantes
    79'
    Viking med frispark midt på Aafks halvdel.
    81'
    Farlig. Ender med en avslutning som Grytebust ikke klarer å holde. Corner nå.
    82'
    Ny corner.
    82'
    Arnefjord header ut til enda en.
    82'
    Tar en kort variant til Bertelsen som fra skrått hold avslutter til innkast.
    83'
    Inn: Björn Andersson
    Ut: Veton Berisha
    83'
    Inn: Amund Skiri
    Ut: Fredrik Ulvestad
    84'
    Hjemmelaget får en ny corner.
    85'
    Dommeren blåser frispark til Aalesund mens ballen er på vei inn i feltet.
    85'
    Arnefjord er for tøff i ryggen på Ingelsten og frispark fra 30 meter.
    86'
    Frisparket klareres ut.
    87'
    Thioune spiller ballen ut når en Aalesund-spiller ligger nede. Morrison må ha tilsyn fra lege.
    88'
    Ser ut til at det går greit. Er oppe igjen.
    88'
    Det er for øvrig 7541 tilskuere på Viking stadion i kveld.
    89'
    Stewart prøver seg fra 25 meter. Utenfor.
    90'
    Gult kort til Aalesund
    Jo Nymo Matland
    Feller de Lanlay på 23 meter. Frispark.
    90'
    Vi får minimum 3 minutters tillegg her.
    90'+1
    Viking kommer til et par farligheter, men klarer ikke avslutte skikkelig. Ender i utspark fra mål.
    90'+2
    Thioune slår inn mot Andersson som får headet, men ufarlig inn til keeper.
    90'+3
    90'+4
    Da er det slutt. Det ender med 1-1 og poengdeling på Viking stadion. Bortelaget er nok messt fornøyd med det poenget, uten at Viking var veldig farlige framover. Hjemmelaget var hakket bedre gjennom hele kampen, men slet med å trenge gjennom et kompakt og lavtliggende Aalesund-lag. Ingen stor forestilling i Stavanger i kveld.