1-1
7 172
8 460

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av dagens Vestlandsderby mellom Viking og Brann.
    Det er duket for en skikkelig fotballfest på SR-Bank Arena når to av Norges største klubber barker sammen på kunstgresset i Jåttåvågen i ettermiddag. De to rivalene har gitt mange underholdene kamper opp gjennom årene, og kanskje er det en ny klassiker i vente i dag. Interessen rundt kampen er det i hvert fall ikke noe i veien med, hvor sitteplassene på SR-Bank Arena ble utsolgt for et par dager siden.
    Både Viking og Brann har opplevd seier og tap i sine to første kamper denne sesongen. Viking startet sesongen med en 1-0 seier hjemme mot Sarpsborg 08 takket være et selvmål, før det ble 0-1 tap borte mot Bodø/Glimt forrige serierunde. I tapet i Bodø kom baklengsmålet på en dødball mot slutten av kampen. I midtuken tok Viking turen ut på Jæren for å møte Varhaug i første runde i NM, og der ble det en oppskriftsmessig 5-0 seier.
    Brann tok den lange turen til Tromsø i første serierunde. Der gikk de tidlig opp i en 2-0 ledelse etter scoringer av Joachim Soltvedt og Bård Finne, før Soltvedt økte til 3-0 like etter pause. Frem til det tidspunktet var Brann suverent best, men plutselig startet Tromsø en opphenting. Tromsø reduserte to ganger, før de fikk en spiller utvist med et kvarter igjen av kampen. Da satte Aune Heggebø inn det avgjørende 4-2 målet som sikret tre poeng for bergenserne i serieåpningen. I andre serierunde fikk Brann besøk av Fredrikstad, men der ble det ikke mye Brann-fansen kunne juble for. Rødtrøyene tapte 0-2 mot det nyopprykkede laget i en kamp som har blitt snakket mye om den siste uken grunnet Fredrikstads kynisme og drøying av tid. I midtuken vant Brann 7-1 over Lyngbø i NMs første runde.
    Forrige sesong skilte det tre poeng mellom disse to lagene. Brann havnet på andreplass med 61 poeng, mens Viking fulgte etter på en fjerdeplass med 58 poeng. Begge de to kampene innbyrdes endte med seier til de mørkeblå. Først en 3-1 seier på SR-Bank Arena hvor Bård Finne sendte Brann i ledelsen først, før Viking snudde kampen takket være to mål fra Zlatko Tripic og én nettkjenning fra Lars Jørgen Salvesen. I Bergen vant Viking 2-0 etter mål fra Sondre Bjørshol og Niklas Sandberg.
    Innbyrdes har Viking hatt et godt tak på Brann hjemme i Stavanger de siste årene. Siden Viking rykket opp fra 1. divisjon tilbake i 2018, har de mørkeblå vunnet hele syv av de åtte siste kampene mot sine rivaler fra Bergen. Samtlige fire siste kamper på SR-Bank Arena mellom disse to lagene har endt med seier for Viking. Forrige gang Brann vant på SR-Bank Arena var tilbake i 2017. Den gang endte det med 4-2 seier for Brann.
    Det er ventet over 1400 Brann-supportere på SR-Bank Arena til kveldens kamp. Brann vant som nevnt sin første bortekamp denne sesongen da de gjestet Tromsø. Forrige sesong hadde Brann 7-2-6 på sine bortekamper og 20-20 i målforskjell. Viking vant sin første hjemmekamp for sesongen mot Sarpsborg 08, og forrige sesong hadde de 10-2-3 på eget kunstgress.
    I forkant av kampen har Viking informert om at både Sondre Bjørshol og Herman Haugen fortsatt er ute med skader. men at det ellers ser bra ut på skadefronten. Hos Brann er Thore Pedersen, Felix Horn Myhre, Jonas Torsvik og Mads Sande ute med skader.
    Lagoppstillingene er klare i Jåttåvågen, og det er en stor overraskelse i hjemmelagets ellever. Viking-kaptein Zlatko Tripic er satt opp på benken for anledningen. Nicholas D'Agostino kommer inn for Tripic, og det er den eneste endringen Viking har gjort på laget som tapte 0-1 mot Bodø/Glimt sist.
    Gjestene fra Bergen har valgt å gjøre to endringer på laget som tapte 0-2 hjemme mot Fredrikstad sist. Joachim Soltvedt er ikke helt klar etter skade, og starter derfor på benken i dagens kamp. Inn for Soltvedt kommer Japhet Sery Larsen, som dermed skyver Ruben Kristiansen ut på venstrebacken. På venstrevingen kommer Magnus Warming inn til sin første Eliteserie-start for Brann, mens Niklas Castro henvises til benken.
    Lagene entrer kunstgresset foran et fullsatt SR-Bank Arena. Det blusses kraftig fra en borteseksjon som har laget fantastisk stemning i lang tid allerede. Alt ligger til rette for en herlig fotballfest i Jåttåvågen.
    0'
    Wassberg sparker i gang kampen for gjestene.
    0'
    Vevatne forsøker en ball i bakrom på høyresiden. Salvesen har tatt turen fremover, men målvakt Dyngeland slenger seg ned foran Viking-spissen og fanger ballen.
    0'
    Stolpetreff fra Finne. Brann-spissen kommer seg ned til dødlinja hvor han prøver et skudd fra spiss vinkel. Skuddet går i stolpen, men assistentdommer har vinket for offside.
    1'
    Heltne Nilsen treffer Yazbek med en høy fot midt på banen.
    2'
    Crone tar turen fremover for Brann. Han får ballen fra Kornvig og setter kursen mot sekstenmeteren. Ved kanten av boksen kaster D'Agostino seg inn og setter inn en hard og presis takling. Ballen spretter i Crone og går ut til utspark.
    4'
    Offside for Viking
    4'
    D'Agostino vinner ballen ute på venstresiden. Han finner en rettvendt Nilsen Tangen midt på Branns halvdel. Nilsen Tangen prøver å tre gjennom Svendsen i bakrom, men målvakt Dyngeland er ute og får avverget.
    6'
    Bell blir holdt midt på banen.
    6'
    I metallet fra Finne! En feilpasning fra Gunnarsson havner rett i føttene til en Brann-spiller midt på banen. Ballen flyttes hurtig frem til Blomberg som stormer mot Vikings sekstenmeter. Der slipper Blomberg en strøken pasning gjennom til Finne. Brann-spissen er alene med keeper, og gjør egentlig det meste riktig. Finne løfter ballen pent over Gunnarsson, men avslutningen smeller i tverrliggeren.
    7'
    Stusses ut av feltet.
    7'
    Offside for Brann
    9'
    Deilig start på kampen på SR-Bank Arena med to lag som begge tenker angrep foran forsvar her i starten. Samtidig som stemningen på tribunen er fantastisk.
    10'
    Innlegget stusses ut av feltet av Vevatne.
    10'
    Blomberg blir liggende nede etter hjørnesparket. Dommer stopper spillet.
    11'
    Nede ved sidelinjen har Viking gjort klar Auklend i oppvarming. Kan virke som om Diop trøbler litt. I tillegg ble det plutselig båret frem en ergometersykkel til Viking-benken. Kanskje for å holde Tripic varm?
    12'
    Blomberg kommer seg heldigvis på føttene igjen etter litt behandling. Han får litt mer behandling bak mål.
    13'
    Spillet starter igjen med Blomberg utenfor banen.
    14'
    Bell snapper opp ballen utenfor sekstenmeteren. Fra høyresiden ser det ut som om han skal prøve innlegg, men istedenfor ender det opp med et skudd som går like til side for mål.
    14'
    Blomberg er på banen igjen. Begge lag er fulltallig.
    15'
    Urbancic finner D'Agostino med en pasning i bakrom på venstresiden. D'Agostino kommer seg fri og tar med seg ballen ned til dødlinja. Der slår han hardt inn foran mål, men Dyngeland er med på notene. Brann-keeperen plukker enkelt det lave innlegget.
    15'
    Viking kontrer ved D'Agostino. Venstrevingen kjører fremover fra egen halvdel. Han prøver å tre gjennom Salvesen som har tatt turen i bakrom, men nok en gang er Dyngeland våken. Keeperen stormer ut og fanger ballen foran føttene til Viking-spissen.
    17'
    Nilsen Tangen header unna ved første stolpe. Crone får ballen i returrommet og nikker den videre mot mål. Der venter Gunnarsson som fanger enkelt.
    17'
    Nilsen Tangen passerer Blomberg og blir deretter lagt i bakken.
    18'
    Urbancic for tøff i en duell midt på egen halvdel.
    18'
    Gunnarsson roter det nesten helt til for Viking! Viking-keeperen får et tilbakespill fra Langås. Han har ikke orientert seg om hvem som er rundt han. Derfor blir det panikk når to Brann-spillere kommer jagende. På en eller annen måte spretter ballen via en Brann-spiller og opp i klypene til Gunnarsson igjen.
    20'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Brann
    Mål: Lars-Jørgen Salvesen
    Målgivende: Joe Bell
    Viking kommer seg rundt på høyresiden. Ballen spilles inn i feltet hvor Crone header unna. I returrommet plukker Nilsen Tangen ned kula og gir den videre til Bell. Bell bruker venstrefoten til å løfte et innlegg inn foran mål. Inne i boksen kommer Salvesen seg fri og header inn 1-0 for Viking fra kort hold.
    21'
    Fotball handler mye om marginer. Gunnarsson svært nær ved å gi bort en scoring i den ene enden av banen, før Viking finner nettmaskene like etterpå.
    24'
    D'Agostino blir lagt i bakken midt på Branns halvdel.
    24'
    Bell løfter frisparket presist inn i boksen. Dyngeland kommer ut og bokser unna. Samtidig smeller Langås sammen med Brann-keeperen. Dyngeland får frispark.
    25'
    Langås mottar litt behandling, men kommer seg etter hvert opp på føttene igjen.
    26'
    Blomberg skyter utenfor! Warming mottar ballen ute i returrommet. Han spiller fint gjennom til Blomberg ute til høyre. Fra spiss vinkel klemmer Blomberg til fra 10 meters hold, men avslutningen går utenfor.
    28'
    Panikk i Vikings sekstenmeter! Nilsen Tangen styrer hjørnesparket fra Blomberg ut i feltet. Ballen faller ned hos Wassberg som tar med seg Sery Larsen. Midtstopperen får avsluttet mot mål, men forsøket blir blokkert. Ballen blir liggende ved Vikings femmeter hvor en hel rekke med spillere prøver å få kjempet kula i mål. Etter flipperspill får Viking til slutt klarert.
    29'
    Gunnarsson får frispark inne i egen sekstenmeter.
    30'
    Urbancic øker pulsen til hjemmepublikummet med et skummelt tilbakespill. Venstrebacken klemmer til og sender ballen mot eget mål. Gunnarsson kommer seg tilbake og hindrer et utrolig selvmål.
    33'
    Urbancic får frispark på egen halvdel.
    33'
    Sjanse for Salvesen! Viking-spissen blir spilt gjennom og løsner skudd fra like innenfor sekstenmeter. Dyngeland må gi retur i farlig område hvor Svendsen står. Der kaster Kristiansen seg inn og får blokkert på fantastisk vis. Ballen går videre til Nilsen Tangen, men Crone er på riktig plass og får avverget.
    34'
    Crone stormer fremover langs Branns høyreside. Han forsøker å tre gjennom Blomberg i bakrom, men han blir holdt unna av Langås. Ballen går inn til keeper.
    37'
    Urbancic blir lagt i bakken ti meter inne på egen halvdel.
    37'
    Salvesen får frispark på Branns halvdel.
    38'
    Enorm sjanse for Viking! Vevatne legger inn fra høyresiden. D'Agostino vinner duellen bak i feltet og header inn til Nilsen Tangen foran mål. Nilsen Tangen bryster kula videre til Salvesen som er helt alene ved bakre stolpe. Fra kort hold skal Salvesen pirke ballen i mål, men Dyngeland kaster seg ned og redder mesterlig!
    38'
    Salvesen blir liggende etter sammenstøtet med Dyngeland.
    40'
    Etter litt behandling kommer Salvesen seg på føttene igjen. Spillet fortsetter.
    40'
    Finne blir spilt fri i Vikings sekstenmeter. Han går ned til dødlinja hvor han får lagt inn. Bak i feltet stusser Vevatne ballen unna.
    41'
    Salvesen med en dytt i ryggen midt på egen halvdel. Frispark i farlig innleggsposisjon for Brann på høyresiden.
    41'
    Wassberg ligger nede. Medspillerne gir beskjed til benken om at Wassberg må bytte.
    42'
    Blomberg med et fantastisk innlegg inn foran mål. Der inne smeller Diop og Gunnarsson sammen i en stygg kollisjon. Dommer stopper spillet slik at Gunnarsson kan få behandling.
    43'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Sander Erik Kartum
    Ut: Niklas Wassberg
    Wassberg klarer ikke fortsette og Brann gjør dermed kampens første bytte like før pause.
    43'
    Gunnarsson kommer seg på føttene igjen etter litt behandling. Kan se ut som om han klarer fortsette.
    44'
    Crone prøver å finne innbytter Kartum ved kanten av sekstenmeter. Kartum tar ned ballen, men Yazbek bryter foran og får klarert.
    45'+1
    Kornvig er på farten på høyresiden til Brann. Han slår et hardt innlegg inn foran mål, men innlegget går rett i klypene til Gunnarsson.
    45'+1
    Yazbek gambler i en 50/50 duell og taper. Viking-spilleren legger Sery Larsen i bakken i midtsirkelen.
    45'+2
    Frispark i farlig innleggsposisjon på Branns høyreside.
    45'+3
    Blomberg løfter høyt inn i feltet. Der er Sery Larsen på plass. Brann-stopperen header over mål.
    45'+4
    Kornvig prøver seg fra distanse. Skuddet fra 20 meter blir slått over til hjørnespark av Gunnarsson.
    45'+4
    Stolpetreff fra Heltne Nilsen! Innlegget fra Blomberg blir stusset videre i feltet av Warming. På motsatt side av boksen blir ballen pisket tilbake og passerer alle foran mål. Blomberg plukker opp ballen igjen. Han løfter inn igjen og treffer Heltne Nilsen. Brann-kapteinen setter frem pannebrasken og header rett i stolpen.
    45'+5
    Stort Brann-press på overtid nå.
    45'+7
    45'+8
    Det er pause på SR-Bank Arena. Viking leder 1-0 etter en meget underholdene og innholdsrik første omgang. Begge lagene viste tidlig at de hadde det offensive i fokus fremfor det defensive. Derfor bølget spillet herlig frem og tilbake fra første spark på ballen. Etter bare åtte minutter spill var Bård Finne nære ved å sende gjestene i ledelsen da hans avslutning alene med keeper smalt i tverrliggeren. Midtveis i omgangen var Patrik Gunnarsson nære ved å gi bort en scoring ved et tilbakespill, før Viking deretter gikk i angrep og satte inn kampens foreløpig eneste scoring ved Lars Jørgen Salvesen. Etter scoringen hadde Viking noen farligheter som Brann-forsvaret fikk ryddet unna, før gjestene satte inn en skikkelig sluttspurt på overtid. Da kom også kaptein Sivert Heltne Nilsen svært nær nettkjenning da hans heading fra kort hold smalt i stolpen. Det har vært drama, tøffe dueller, herlig stemning, mål og flere stolpetreff i første omgang. Forhåpentligvis blir det mer av det samme etter hvilen.
    45'
    Svendsen sparker i gang andre omgang for vertene.
    45'
    Kornvic får frispark midt på egen halvdel.
    45'
    Stopp i spillet. Røyk fra bluss på tribunen har røyklagt stadion.
    46'
    Sikten er tilbake og Hansen kan sette i gang spillet igjen.
    46'
    Blomberg utfordrer på høyresiden. Han prøver å dra seg forbi D'Agostino, men den australske angrepsspilleren får satt inn en god takling.
    47'
    Nytt stopp i spillet. D'Agostino og Crone blir liggende etter en duell ved midtstreken.
    48'
    Begge kommer seg heldigvis opp på føttene igjen uten behandling. Spillet fortsetter.
    49'
    Langås starter en overgang for Viking. Med sin hurtighet forserer han fra egen sekstenmeter og dypt inn på Branns halvdel. Der finner han Svendsen ute til høyre. Svendsen prøver et lavt innlegg foran mål, men forsøket er upresist.
    51'
    Kort variant. Svendsen gir ballen tilbake til Bell. Sistnevnte prøver å curle mot lengste, men forsøket går langt utenfor.
    51'
    Blomberg får frispark ute på Branns høyreside.
    52'
    En feilpasning fra Yazbek snappes opp av en Finne midt på Vikings halvdel. Han trer gjennom Blomberg med en lur pasning, men ballen går helt inn til Gunnarsson.
    54'
    Innlegget finner Pallesen Knudsen helt bak i feltet. Han vinner i lufta, men header utenfor.
    54'
    Stopp i spillet. D'Agostino skyter ballen i ansiktet på Pallesen Knudsen.
    55'
    Etter litt behandling kommer Pallesen Knudsen seg på føttene igjen. Spillet fortsetter.
    56'
    Salvesen får ballen midt på Branns halvdel. Han trer gjennom Nilsen Tangen med en fin pasning. Nilsen Tangen sleiver litt med mottaket og Brann slipper unna.
    58'
    Bell forsøker å hindre en Brann-overgang. Dommer vinket spillet videre, men går deretter tilbake og gir frispark midt på banen.
    59'
    Gult kort til Viking
    Joe Bell
    Får det gule kortet for å forsøke å hindre en overgang.
    59'
    Viking gjør klart for trippelbytte nede ved sidelinjen. Tripic er blant de som skal inn.
    60'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Peter Christiansen
    Ut: Sander Svendsen
    61'
    Inn: Zlatko Tripic
    Ut: Nicholas D'Agostino
    61'
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    61'
    Kort variant. Heltne Nilsen får ballen og prøver å finne Blomberg igjen inne i boksen. En Viking-spiller inne i sekstenmeteren får taklet unna.
    62'
    Brann får frispark midt på Vikings halvdel. Kamphanene Tripic og Heltne Nilsen med litt gruff like etterpå.
    62'
    Christiansen lager frispark mot Kartum ute ved sidelinjen. Brann tar det kort.
    64'
    Stor sjanse for Finne! Kartum vinner ballen på fantastisk vis fra Diop dypt inne på Vikings halvdel. Han stormer ned mot dødlinja før han legger 45 grader ut til Finne i boksen. Finne får avsluttet hurtig, men skuddet går like utenfor.
    64'
    Langås med en kynisk felling i midtsirkelen.
    65'
    Sondre Klingen Langås
    65'
    Stort Brann-press for øyeblikket på SR-Bank Arena.
    66'
    Innlegget faller ned hos Sery Larsen bak i feltet. Han header ned mot mål, men der er Vevatne og får klarert.
    67'
    Brann tar ikke foten av gasspedalen. De presser på for et utligningsmål, mens Viking sliter med å få tak på ballen.
    68'
    Soltvedt og Mathisen gjør seg klar til å komme inn for bortelaget.
    69'
    Mål for Brann!
    Viking 1 - 1 Brann
    Mål: Ole Didrik Blomberg
    Diop forsøker å klarere, men sender ballen rett opp i lufta i egen sekstenmeter. Etterpå feilberegner han og får ikke ballen unna, mens Langås venter på at Gunnarsson skal fange den. Etter hvert kaster Gunnarsson seg ned og får bokset unna, men sender ballen rett til Blomberg. Fra spiss vinkel smeller Brann-vingen ballen i mål med en lav avslutning.
    69'
    Sjekk over. Ingen offside.
    70'
    Inn: Ulrik Mathisen
    Ut: Magnus Warming
    70'
    Brann fortsetter å holde på ballen etter utligningsmålet.
    73'
    Like utenfor fra Kornvig! Brann-spilleren får rettvendt seg og prøver seg fra drøyt 20 meters hold. Skuddet treffer en motspiller og går ut til hjørnespark.
    73'
    Ballen blir headet unna inne i feltet.
    73'
    Inn: Sondre Auklend
    Ut: Joe Bell
    75'
    Rar situasjon hvor det plutselig er to baller i spill på SR-Bank Arena. Det foregår spill på begge halvdeler frem til dommer får stoppet spillet. Det er heldigvis nok underholdning med én ball her.
    75'
    Innlegget går over alle i feltet og ut til innkast på motsatt side.
    76'
    Innlegget blir klarert av hjemmelaget foran mål.
    78'
    Christiansen lager frispark på Branns høyreside.
    78'
    Urbancic blir holdt igjen av Kornvig midt på banen.
    79'
    Gult kort til Brann
    Emil Kornvig
    Får det gule for å hindre en Viking-overgang.
    79'
    Hjørnespark til Viking
    79'
    Annullert mål for Brann - stillingen er fremdeles 1 - 1
    Bård Finne fikk mål annulert
    Brann kjører i angrep etter å ha vunnet ballen ved egen sekstenmeter. Ballen spilles frem til Finne som runder keeper og setter kula i mål. Etter elleville jubelscener blir scoringen annullert for offside.
    80'
    Scoringen annulleres for offside på Finne.
    81'
    Innlegget finner Pallesen Knudsen foran mål. Han setter pannen på ballen, men header like utenfor.
    83'
    Inn: Gianni Stensness
    Ut: Patrick Yazbek
    84'
    Nesten for Viking! Vevatne får ballen bak i feltet. Hele stadion forventer skudd, men istedenfor legger backen ballen til side hvor Salvesen kommer. Viking-spissen skal bare banke til, men skyter hull i luften.
    85'
    Urbancic legger inn fra venstresiden. Salvesen og Vevatne er begge på plass foran mål, men ingen når frem til ballen.
    86'
    Blomberg blir lagt i bakken av Urbancic ute på Branns høyreside.
    86'
    Crone prøver seg fra kanten av sekstenmeteren, men skuddet går rett på Gunnarsson.
    87'
    De Lanlay får frispark i duell med Finne midt på banen.
    88'
    Fullstending Brann-dominans i andre omgang, men det kan virke som om den annullerte scoringen vekket noe hos hjemmelaget. Jevnere de siste minuttene.
    89'
    Finne får ballen ved kanten av sekstenmeteren. Han prøver å styre ballen mellom føttene på Diop, men ballen skifter retning og går inn foran mål. Der inne venter spillere fra begge lag, men til slutt er det Stensness som får klarert.
    90'
    Stensness er for tøff i en duell med Kornvig midt på Vikings halvdel.
    90'+1
    Stopp i spillet etter et forferdelig sammenstøt mellom Langås og Mathisen. Mathisen blir liggende.
    90'+2
    Helt stille på stadion nå. Båre er på banen.
    90'+3
    Mathisen kommer seg heldigvis på føttene igjen til stor applaus og lettelse hos alle fremmøtte på stadion.
    90'+4
    Inn: Niklas Fernando Castro
    Ut: Ulrik Mathisen
    90'+4
    Tilleggstiden er ute, men det spilles lenger på grunn av stoppet vi fikk da Mathisen lå nede.
    90'+6
    Kartum sender ballen over mål! Stor mulighet for Brann! Finne stormer fremover med ballen for Brann. Han tar med seg Crone som har kommet opp på høyresiden. Fra dødlinja slår Crone 45 grader ut i feltet hvor Kartum har tatt turen. Innbytteren smeller til, men skyter ballen over mål.
    90'+7
    90'+8
    Endelig er det mulig å puste igjen for de fremmøtte på SR-Bank Arena. En dramatisk og underholdene fotballkamp mellom Viking og Brann endte til slutt med ett poeng til hvert av lagene. Viking gikk til pause med 1-0 ledelse etter en intens første omgang hvor begge lagene hadde gode sjanser, men hvor bare Lars Jørgen Salvesen fant nettmaskene. Etter hvilen var det dog Brann som trakk i nesten alle tråder på SR-Bank Arena. Rødtrøyene kjørte på mot hjemmelaget og fikk etter hvert betalt for strevet da Ole Didrik Blomberg utlignet etter passivt forsvars- og keeperspill fra hjemmelaget. Ti minutter før slutt så det ut som om snuoperasjonen var et faktum da Bård Finne rundet keeper og satte inn 2-1 for Brann. Elleville jubelscener fulgte scoringen, men etterpå var det hjemmepublikummet som kunne juble da scoringen ble annullert for offside. Noen nervepirrende og dramatiske overtidsminutter ga ikke flere scoringer, og dermed endte kampen 1-1.