Velkommen til rogalandsoppgjøret mellom Viking og FK Haugesund i Stavanger.
    Viking ser ut til å stille opp med André Danielsen på høyre back, med mindre Christian Landu Landu går ned på den plassen. Sistnevnte er imidlertid satt opp på midtbanen til Viking i dag.
    Alexander Søderlund er tilbake fra start for gjestene. Landslagsspilleren var ute med en liten skade forrige serierunde.
    FKH er foreløpig satt opp med 4-4-2 med Gytkjær og Søderlund som spisspar, men det kan hende sistnevnte også tar plass ute på vingen, og at formasjonen dermed blir 4-5-1 eller 4-2-3-1.
    Viking mangler fortsatt Makhtar Thioune, som soner sin siste kamp av karantenen han fikk etter matchen mot Brann tidligere i sesongen. Ellers er det kun Veton Berisha (knekt albue) som er ute for vertene.
    Foreløpig er det litt regn i luften i Stavanger, men værmeldingen lover bedring fra klokken 16 og utover. Gressmatta ser for øvrig grønn og fin ut på Viking stadion.
    Haugesund vant begge møtene mellom disse to lagene i 2012-sesongen. I Stavanger ble resultatet 0-2. Bortelaget har hatt et godt tak på Viking i serien de siste årene, og vertene har faktisk ikke slått FKH i Tippeligaen siden 2010.
    Svenske Patrik Ingelsten har to scoringer på to seriekamper for vertene, etter han tok over plassen til skadde Veton Berisha. Hjemmefansen håper svensken noterer seg for flere scoringer i ettermiddag.
    Lagene varmer opp ute på matta nå.
    Opphold og regnfritt på Viking stadion for øyeblikket. Det setter nok både publikum og spillerne pris på.
    Indridi Sigurdsson har tilsynelatende tatt på seg et oppdrag som banemann før kampstart. Islendingen går rundt og tramper ned oppsparket gress.
    Som vanlig solid oppmøte fra Haugesund-fansen på bortetribunen. Hjemmepublikumet lar vente på seg - foreløpig.
    Lagene går i garderoben nå. Samtidig marsjerer en bataljon unge Viking-fans ut på gressmatta med x antall flagg for å støtte vertene.
    Flere hjemmefans på stadion nå. Klokka tikker mot avspark.
    Lagene kommer ut av spillertunnellen nå.
    Det tennes opp røde bluss foran Viking-hordene på den ene kortsiden.
    De Lanlay tar ansvar fra avspark, og kommer løs på høyrekanten. Finner Ingelsten i boksen, men headingen går langt utenfor.
    1'
    Viking får frispark utenfor egen boks etter at en FKH-spiller viser knottene mot Landu Landu.
    3'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    André Danielsen
    Ender i ingenting.
    4'
    Spillet bølger her i starten.
    7'
    Nisja kommer til skudd fra 17-18 meter, men bortelaget får blokkert.
    8'
    Søderlund får frispark midt på Vikings halvdel, ute til venstre.
    8'
    Andreassen får hodet på frisparket, men ballen går i bue langt over mål.
    9'
    Trond Olsen
    10'
    Viking forsøker å nå Ingelsten i bakrom, men FKH-keeper Kristiansen er ute og klarerer.
    12'
    Bortelagets formasjon ser for øvrig ut til å være 4-2-3-1, med Søderlund ute til venstre.
    14'
    Vertene har kjempet til seg et lite overtak i matchen nå.
    15'
    Annulert mål! De Lanlay spilles fri inne i boksen og bredsider ballen i nota. Dommer Døvle blåser imidlertid for offside.
    17'
    Sjåføren av FKHs spillerbuss blir bedt om å flytte bussen, annonseres det over høyttaleranlegget - til latter fra hjemmefansen.
    18'
    Bangura ligger nede etter en duell med Ørnskov. Viking har innkast helt oppe med høyre cornerflagg.
    19'
    Bangura er på beina igjen, men nå er det Søderlund som ligger nede.
    19'
    Landslagsspilleren kommer seg på beina igjen. Viking har ballen.
    20'
    Trond Olsen får frispark ute på venstrekanten.
    20'
    Danielsen skrur frisparket like utenfor, men Kristiansen så ut til å ha kontroll.
    21'
    Få sjanser i dette oppgjøret foreløpig. Bortelaget har kommet mer med i matchen.
    24'
    Mye småspill og mange balltap på midten nå - både for vertene og gjestene.
    28'
    Danielsen slår inn et frispark fra midtstreken. Bjørdal får hodet på ballen, men headingen er svak og går langt utenfor. Ble riktig nok presset der, stopperen.
    30'
    30'
    Trond Olsen
    Kristiansen plukker ballen etter litt klabb og babb.
    32'
    Bra innleggsforsøk fra Trond Olsen, men det blåses for offside. Hjemmelaget har tatt litt mer over igjen nå, men uten å skape det helt store foran FKHs mål.
    36'
    Duoen Gytkjær og Søderlund har for øvrig fått til svært lite offensivt for gjestene.
    37'
    Danielsen spiller seg selv inn i trøbbel fra høyrebacken, og lager frispark på midten.
    38'
    Bertelsen slår inn fra venstre, Olsen tar et slags saksespark og får ballen på mål. Kristiansen slår til corner. Bra sjanse!
    41'
    Danielsen treffer Ørnskov, som får rom til å heade. Dansken nikker imidlertid ballen noen meter over.
    41'
    Ingelsten får frispark ute på høyrekanten. Vertene mer offensive nå.
    42'
    Olsen med et elendig frisparkforsøk. Klareres lett.
    42'
    Bjørdal går ned like utenfor FKH-boksen, men viftes opp igjen av dommer Døvle.
    43'
    Søderlund hånes av hjemmefansen da han sparker opp gress i steden for å treffe ballen.
    43'
    Olsen får frispark på venstrekanten. God innleggsposisjon.
    45'+1
    Ett minutt legges til.
    45'+1
    De Lanlay slår inn, men Kristiansen fister ballen vekk. Blåses dessuten frispark for en forseelse inne i boksen. Straks pause her i Stavanger.
    45'+1
    45'+2
    Pause på Viking stadion. Omgangen kan stort sett oppsummeres slik: Gjesp! Hjemmelaget hadde riktig nok et annulert mål og en god sjanse ved Trond Olsen, men ellers har underholdningsfaktoren vært laber her i oljebyen. Forhåpentligvis blir det bedring fra begge lag etter hvilen.
    - Jeg synes det er to lag som jobber hardt, og stanger veldig mye. Dermed har det vært få sjanser så langt, sier styremedlem og tidligere Viking-spiller Egil Østenstad nede på indre bane.
    Lagene er ute på matta igjen nå.
    45'
    FKH får frispark på 20 meter. Godt skuddhold. Bamber skyter via et Viking-hode og til corner.
    47'
    Viking får frispark ti meter inne på bortelagets halvdel.
    50'
    Kristiansen plukker Danielsens høye innlegg.
    51'
    Stor, stor Haugesund-sjanse. Et innlegg fra høyre treffer Søderlund, men Jarstein redder glimrende. Gytkjær kommer på returen, men det er blåst for offside.
    52'
    Bortsett fra den store FKH-sjansen har denne omgangen fortsatt i samme spor som første. Mye spill på midten og få sjanser.
    54'
    Danielsen tar ballen fra Søderlund ute på høyre for n´te gang. Har vært solid i sin vikarrolle som back, Danielsen.
    55'
    Kildentoft slår inn, og Gytkjær får stå helt umarkert inne i boksen. Dansken header svakt til side for mål. Burde satt den i nota der, Gytkjær.
    57'
    Vi har problemer med kampklokken for øyeblikket, antakelig på grunn av variabelt nett. Beklager dette.
    58'
    Stor sjanse til Bödvarsson. Skyter over fra 16 meter, men er uansett i offside.
    59'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Jón Dadi Bödvarsson
    Ut: Patrik Ingelsten
    Svenske Patrik Ingelsten går målløs av banen. Bödvarsson tar antakelig plassen hans sentralt på topp.
    60'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Michael Haukås
    Ut: Daniel Bamberg
    66'
    Dobbeltsjanse til Haugesund. Først er Jarstein ute og redder, før Gytkjær skyter i stolpen og ut.
    72'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Klareres.
    72'
    Virker som om kampklokken er i orden nå. Se bort fra at det står 45. min bak alle byttene - det stemmer ikke.
    74'
    Haugesund triller ball på egen halvdel. Matchen har åpnet seg opp nå.
    75'
    Gult kort til Haugesund
    Myrestad feller de Lanlay og får se det gule.
    76'
    Nesten en stor sjanse til hjemmelaget. King slår inn fra høyre, og ballen sniker seg mellom FKH-stopperne og keeper. Olsen når imidlertid ikke fram - kunne blitt farlig.
    79'
    12.024 tilskuere på Viking stadion i dag.
    79'
    Kildentoft slår inn, og Søderlund header mot mål. Lædre Bjørdal får skjermet ballen inn til Jarstein.
    81'
    Haukås slår inn foran mål, men Jarstein plukker. Viking kontrer, men ballen mot Bödvarsson blir for langt.
    82'
    Inn: Kristoffer Haraldseid
    Ut: Christian Gytkjær
    82'
    Inn: Håkon Skogseid
    Ut: Vidar Nisja
    83'
    Danielsen går opp i Nisjas offensive midtbanerolle, mens Skogseid tar plass på høyrebacken.
    84'
    Nå titter sola fram på Viking stadion.
    84'
    Søderlund dytter Sigurdsson over ende, og får frispark mot seg.
    85'
    Yann-Erik de Lanlay
    Ballen klareres, men slås inn igjen til Ørnskov. Dansken finner Lædre Bjørdal like foran mål, men midtstopperen header like utenfor.
    86'
    Hjemmelaget presser på nå. Jakter tre poeng.
    90'
    Tre minutter legges til.
    90'+1
    De Lanlay vil ha frispark ute på høyrekanten, men får ingenting av dommer Døvle. Folk er i ferd med å forlate stadion nå.
    90'+2
    Klokka tikker mot kampslutt. Maks et halvt minutt igjen her.
    90'+3
    90'+4
    Det ender 0-0 mellom Viking og Haugesund i Stavanger. Første omgang var et eneste stort gjesp, men matchen tok seg litt opp etter hvilen. Haugesund hadde oppgjørets største sjanser, blant annet skjøt danske Gytkjær i stolpen. Vi beklager for øvrig trøbbelet med kampklokken fra det 45. til det 72. minutt.