1-0

1-0
3 530
2 889

Hei og velkommen til livedekning av den tredje runden i NM 2022/23. I kveld tar Viking i mot Kristiansund på SR-Bank Arena.
    Dette er siste runde i årets norgesmesterskap i fotball. Det er nemlig sånn at NM for denne sesongen ikke skal spilles ferdig før på våren 2023, noe som har frustrert en god del supportere av norsk fotball. Det vil gå nærmere et halvt år før vinneren av kveldens kamp får spille neste runde.
    På veien hit har Viking slått ut Rosseland og Vard Haugesund. Mot Rosseland ble det en oppskriftsmessig 6-1 seier, før Vard Haugesund ga de mørkeblåe tøffere motstand. Det var en sen scoring av Viljar Vevatne som til slutt sendte Viking videre, med en 2-1 seier på bortebane.
    Kristiansund har hatt få problemer på veien til denne tredje runden. Først ble Surnadal beseiret 4-1 på bortebane i mai, før Strindheim ble slått 3-1 en snau måned senere. Mot Strindheim havnet KBK under 1-0, men gjestene fra Eliteserien var aldri i noen stor fare for å ryke ut.
    Det er to lag med formpiler som peker i helt motsatt retning som møtes til dyst i kveld. Bortelaget KBK så fullstendig ferdige ut i sommer da de lå helt sist i Eliteserien. Men i høst har Christian Michelsen sine menn virkelig funnet formen, og nå kan de drømme om et "great escape". Kristiansund har bare tapt én av sine siste syv seriekamper, og i den rekken finner man sterke seiere over Vålerenga, Sandefjord og ikke minst Viking. I helgen spilte de uavgjort borte mot Odd, 1-1, etter scoring av Bendik Bye.
    Viking har derimot sviktet helt etter sommerferien. Da de i starten av sesongen lå an til å kjempe helt i toppen, har ikke Viking kun vunnet én kamp i Eliteserien siden de slo Kristiansund i midten av juli. På ni kamper har det blitt seks tap, og dagens hjemmelag er nå nærmere kvalik om nedrykk enn de er medalje. I helgen ble de påført et stygt 3-0 tap, hjemme mot Lillestrøm. Kanskje kan dagens kamp og NM vise seg å være et fristed der de kan redde noe av inntrykket fra denne sesongen?
    Viking og Kristiansund har møttes elleve ganger tidligere. Det har resultert i åtte seiere for Viking, og tre seiere for KBK. Som nevnt har lagene slått hverandre én gang hver denne sesongen. Her på SR-Bank Arena tok Viking alle tre poengene i juli, etter at en sen straffescoring av Niklas Sandberg ga Viking en 2-1 seier. Da lagene møttes en måned senere var det derimot KBK som kunne juble høyest, da to scoringer av Pemi Faris var nok til å senke siddisene.
    Lagene er klare, og begge gjør endringer fra helgens kamper. Viking kommer i en slags 3-5-2 formasjon, med de Lanlay, Løkberg og Skyttä på midtbanen. Tripic og Svendsen starter sammen på topp. KBK stiller også i en liknende formasjon. Williamsen, Gjesdal og Coly er stoppertrioen som skal forsøke å holde Tripic og co i sjakk, mens Bye og Chrupalla danner spisspar.
    1'
    Sander Svendsen sparker i gang kampen.
    1'
    Askar og Bye kombinerer nede til høyre for gjestene, men Bye kommer litt for seint inn i en duell med Diop, og Viking vinner frispark.
    3'
    Lite som har skjedd til nå. Mye frem og tilbake, mens kampen fortsatt ikke har fått satt seg helt.
    5'
    Gunnarsson med et svakt utspark, som gir KBK kast høyt i banen. Løkberg vinner ballen tilbake for hjemmelaget.
    7'
    Sander Svendsen kommer til kampens første avslutning! Blir spilt fint opp i mellomrommet, der han tar med seg ballen og dunker til fra 20 meter. Får et godt treff, Svendsen, men ballen sniker seg like utenfor.
    7'
    Men unntak av avslutningen til Svendsen, har vi ikke fått stort med underholdning de første ti minuttene. Ballen har stort sett befunnet seg på midtbanen.
    10'
    Bjørshol kommer seg fri ute til høyre, men innlegget blir svakt og går rett på McDermott.
    11'
    Viking kontrer med Tripic og Svendsen, men når førstnevnte kommer i innleggsposisjon blir han upresis. Det hele ender med kast til KBK.
    14'
    Litt bedre takter fra hjemmelaget nå. Kommer seg til noen småfarlige innlegg rundt sekstenmeteren til Kristiansund, men har enda til gode å skape en skikkelig målsjanse.
    15'
    Men der kom sjansen! Sandberg kommer seg løs ute til venstre og slår et knallhardt innlegg mellom keeper og stopperne til KBK. Der har Bjørshol løpt seg fri, men backen klarer ikke å få en touch på ballen.
    16'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Niklas Sandberg
    Tas kort, før et innlegg fra Svendsen blir for langt.
    17'
    Løkberg plukker opp en svak klarering og dunker til fra distanse. Rett på McDermott.
    18'
    Viking ruller opp et fint angre ute til venstre, men den siste avleveringen fra Sandberg blir for svak.
    21'
    Mye nesten fra hjemmelaget nå. En lang ball inn i feltet til KBK havner nesten i beina på Svendsen, men Coly får klarert i siste liten.
    23'
    Kristiansund får tildelt et hjørnespark
    Pawel Chrupalla
    Slås knallhardt inn, og en KBK-spiller går i bakken. Gjestene roper på straffe, men til ingen nytte.
    25'
    Chrupalla er nære ved å dra seg gjennom to-tre Viking-spillere, men blir stoppet til slutt.
    28'
    Viking forsøker å spille seg gjennom et lavt-liggende KBK, men Diop gjør en god defensiv jobb og vinner et frispark for bortelaget.
    31'
    Tas kort, før et innlegg fra Svendsen havner rett i klypene på McDermott.
    32'
    Williamsen redder på streken! McDermott bommer helt når han skal ut og bokse, og Bjørshol får skutt fra skrå vinkel. Ballen er på vei mot mål, men der står Williamsen og blokkerer til corner.
    35'
    Slås hardt på første, men Chrupalla klarerer.
    35'
    Viking med et nytt godt angrep, når de Lanlay finner Løkberg med en smart stikker. Sistnevnte skyter på et touch fra sekstenmeteren, men rett på McDermott.
    38'
    KBK kommer til en brukbar avslutningsmulighet fra kanten av sekstenmeteren, men Brekalo får blokkert.
    40'
    Så er det Tripic sin tur til å teste skuddfoten fra distanse, men Vikings nummer 10 treffer ikke annet enn reklameplakatene bak mål.
    41'
    Defensivt har Viking vært meget imponerende i denne førsteomgangen. KBK har ikke hatt noe som likner på en målsjanse enda.
    44'
    Skyttä vinner et frispark i god posisjon for hjemmelaget.
    45'
    45'+3
    Det er pause i Stavanger og det står 0-0. Viking har hatt god kontroll og styrt kampen, men det har knapt nok vært en målsjanse i førsteomgang. Vi håper på mer action i den andre.
    45'+1
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Sander Erik Kartum
    Ut: Amidou Diop
    45'+1
    Inn: Sigurd Kvile
    Ut: Aliou Coly
    45'+1
    Inn: Brynjólfur Willumsson
    Ut: Liridon Kalludra
    45'+1
    Sander Svendsen
    Finner Diop på første stolpe, men headingen går utenfor.
    48'
    Kjempesjanse for KBK! Cornerer slås hardt inn og Gunnarsson bommer når han skal bokse. Dermed faller ballen ned midt inne foran mål, men ingen KBK-spiller klarer å sette den i mål!
    49'
    Gult kort til Viking
    David Brekalo
    51'
    Gult kort til Kristiansund
    Brynjólfur Willumsson
    51'
    Så får Brekalo og Willumsson gult kort etter en litt opphisset situasjon der de ender med å dytte på hverandre.
    51'
    Så kommer KBK til en ny god mulighet! De kontrer med tre mot tre og til slutt er det Willumsson som får skutt fra 12 meter. Gunnarsson redder og Gjertsen er i offside på returen.
    53'
    Kristiansund har kommet ut som et helt annet lag i andreomgang. Sender flere spillere i angrep og gir til tider Viking større problemer med å kontrollere spillet og ballen.
    56'
    Sandberg til en småfarlig innlegg mellom stopper og keeper, men Tripic når aldri ballen inne foran mål.
    57'
    David Agbo
    Får gult kort for å hindre et raskt frispark.
    58'
    Tripic og Bjørshol kombinerer fint ute til høyre, og sistnevnte kommer til innlegg. Løkberg går høyest inne foran mål, men får aldri sendt ballen i retning av mål.
    61'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Markus Solbakken
    Ut: Kristoffer Løkberg
    64'
    Inn: Gianni Stensness
    Ut: Djibril Diop
    64'
    Inn: Daniel Karlsbakk
    Ut: Sander Svendsen
    65'
    Inn: Fredrik Torsteinbø
    Ut: Naatan Skytta
    65'
    Byttebonanza fra Viking nå. Så får vi se om det er disse grepene som kan gi Viking mer trykk fremover og sende de til neste runde i cupen.
    65'
    Karlsbakk jager en lang ball i bakrom, men keeper McDermott skjermer ballen iskaldt ut over dødlinja.
    68'
    Max Williamsen
    Kommer for seint inn i en takling på Solbakken.
    69'
    Sander Erik Kartum
    River ned de Lanlay på midtbanen.
    71'
    Åpenbart frustrert nå, Christian Michelsen. Snakker på seg gult kort, KBK-treneren.
    72'
    Kjempesjanse for Tripic og Viking! Tripic spiller en fin vegg inne i KBK sin sekstenmeter og kommer alene med McDermott. Vinkelen blir dog litt spiss, og Tripic klarer ikke å overliste sisteskansen.
    74'
    Slås mot bakre, men Agbo klarerer.
    74'
    de Lanlay med et skuddforsøk fra hjørnet av sekstenmeteren, men rett på keeper.
    76'
    Viking tar mer og mer over nå. Har nærmest beleiret halvdelen til KBK, og kommer stadig til småfarlig innlegg og situasjoner. Mangler bare det siste lille nå, hjemmelaget.
    78'
    Kjempemulighet for Solbakken og Viking! Tripic kommer seg til dødlinja og slår strålende ut førtifem grader. Der kommer Solbakken helt fri, men midtbanespilleren setter ballen rett på McDermott fra fem-seks meter! Der skal det stå 1-0.
    79'
    Inn: Kevin Kabran
    Ut: Niklas Sandberg
    80'
    Inn: Snorre Strand Nilsen
    Ut: Pawel Chrupalla
    81'
    Kartum tester skuddfoten fra distanse og Gunnarsson må slå til corner!
    82'
    Amin Askar
    Slås knallhardt inn, men Vevatne klarerer.
    82'
    Tripic er nære ved å finne Bjørshol med en genial stikker, men McDermott er våkent ute og avskjærer.
    84'
    Kartum med en ny avslutning, denne gangen fra hjørnet av sekstenmeteren. Gunnarsson har god kontroll og holder skuddet.
    87'
    Karlsbakk blir liggende etter en duell med Willumsson. Ser ut til komme seg på beina igjen, spissen.
    89'
    Så får Bjørshol muligheten etter et innlegg fra venstre, men avslutningen blokkeres av Gjesdal. Den hadde god retning!
    90'
    Zlatko Tripic
    Ballen klareres på bakre stolpe, men de Lanlay plukker opp nedfallsfrukten. Han dunker til på halv-volley, men ballen sniker seg like utenfor.
    90'+1
    Slås på bakre stolpe, men Strand Nilsen klarerer.
    90'+4
    Torgil Gjertsen
    90'+6
    90'+6
    90 minutter er spilt, og det står fortsatt målløst. Viking hadde mulighetene til å avgjøre, men McDermott sto en kjempeomgang. Dermed blir det 30 minutter til!
    1. ekstraomgang
    90'+1
    Inn: Heine Bruseth
    Ut: Henrik Gjesdal
    90'+1
    Inn: Herman Johan Haugen
    Ut: Sondre Bjørshol
    90'+1
    Ekstraomgangene fortsetter der vi slapp. Viking har ballen inne på KBK sin halvdel, mens bortelaget heroisk står imot et hvert angrep.
    95'
    Hele SR-Bank Arena roper på straffe når Kabran sitt skudd blir blokkert. Vanskelig å si om den er borte i hånden.
    95'
    Solbakken kommer til skudd, like utenfor sekstenmeteren. En snau meter utenfor målet.
    96'
    Herman Johan Haugen
    Stopper en kontring.
    98'
    Inn: Mikkel Rakneberg
    Ut: Torgil Gjertsen
    99'
    Nå er det mer frispark enn vellykkede pasninger utpå her.
    102'
    105'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Kristiansund
    Mål: David Brekalo
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Brekalo stanger Viking i ledelsen! Tripic slår en perfekt corner og inne foran mål har Brekalo revet seg løs. Han stanger ballen i mål bak en sjanseløs McDermott.
    105'
    Gunnarsson bokser unna.
    105'+2
    105'+2
    Det er pause i ekstraomgangene og Viking har endelig fått scoringen sin. David Brekalo stanget en corner fra Zlatko Tripic i mål, og dermed må KBK ut og ha mål de siste 15 minuttene!
    2. ekstraomgang
    105'+1
    Kan KBK komme tilbake og redde straffesparkkonkurranse da?
    106'
    Karlsbakk setter nesten 2-0! En svak støttepasning snappes opp av spissen som kommer alene med McDermott. Karlsbakk prøver seg i nærmeste hjørnet, men McDermott redder til corner.
    107'
    Brekalo får headet igjen, men utenfor denne gangen.
    107'
    Viking har veldig god kontroll nå. De holder ballen i laget og gjør det vanskelig for KBK å få til noe som helst.
    111'
    Karlsbakk vinner et frispark midt på banen for hjemmelaget, med en fin finte på Askar.
    113'
    KBK kontrer og Rakneberg kommer til innlegg fra høyre. Inne foran mål er Kartum helt alene, men midtbanespilleren når aldri ballen.
    115'
    Bruseth utfordrer Kabran én mot én, men ender opp med å lage frispark. Viking tar seg god tid på alt av dødballer nå.
    117'
    Tripic blir liggende etter en duell, og KBK-spillerne er svært misfornøyde med all tiden som går med på å gi Viking-kapteinen behandling.
    119'
    Kartum er nære utlikning, men stoppes av en kjemperedning av Gunnarsson! Kartum sikter mot det lengste krysset, men der er keeper og slår til corner.