2-1

0-1
1-1
2-1

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av kampen mellom Viking og Molde fra Viking Stadion.
    Vikings sesonginnledning har vært preget av lite imponerende spill på banen, samtidig som det skjer mye interessant utenfor banen. Det er ingen hemmelighet at den økonomiske situasjonen i Viking ikke er helt bra for tiden, og derfor jobbes det på spreng for å bedre økonomien og samtidig holde klubben konkurransedyktig.
    Tidligere denne uken ga Arne Larsen Økland seg som klubbdirektør, og klubben har foreløpig ikke hentet inn en ny mann i den rollen. Om turbulensen utenfor banen har påvirket Vikings sesonginnledning er vanskelig å si, men starten på sesongen har i hvert fall ikke vært spesielt imponerende.
    Etter et skuffende tap borte mot Mjøndalen i sesongåpningen, slo Viking tilbake med en overbevisende 3-1 seier hjemme mot Tromsø i sesongens første hjemmekamp. I de to neste kampene tapte Viking fullt fortjent borte mot Stabæk og hjemme mot Rosenborg, og da ble det tilløp til krisestemning i Stavanger.
    På torsdag sikret Viking seg litt arbeidsro foran kveldens kamp da de vant 2-1 borte mot Sandefjord, men med en like dårlig forestilling i kveld som det de leverte mot Rosenborg i forrige hjemmekamp, vil det garantert begynne å ulme litt igjen blant Viking-fansen i Jåttåvågen.
    Regjerende seriemester Molde har kommet godt i gang i sitt forsøk på å forsvare seriemesterskapet fra i fjor. De kom litt tregt ut fra startblokkene etter et skuffende nederlag hjemme mot Odd i sesongåpningen, men etter det har de slått hardt tilbake.
    De har slått Bodø/Glimt 3-1 på Aspmyra og spilt uavgjort i Haugesund, mens de hjemme på Aker Stadion har vunnet 5-1 mot lokalrival Aalesund og 3-1 mot Strømsgodset. De kommer dermed til denne kampen med fire kamper på rad uten tap, og med seier her vil de klatre helt opp på en andreplass på tabellen.
    Forrige sesong hadde Molde et godt tak på Viking. Molde vant begge gangene de møtte hverandre i serien, samtidig som de vant hele 5-1 hjemme på Aker Stadion i kvartfinalen i cupen. Da de møttes på Viking Stadion forrige sesong vant Molde 2-1. Harmeet Singh og Björn Bergmann Sigurdarson scoret målene for Molde i den kampen, mens Vidar Nisja scoret vertenes mål.
    Dagens oppgjør blir ekstra spesiell for tre av spillerne i dagens kamptropper. Viking-spillerne Makhtar Thioune og Magne Hoseth har begge en fortid i Molde, mens Tommy Høiland tidligere har spilt for Viking. Hoseth spilte 260 kamper i Tippeligaen for Molde fra 1999 til 2014 og scoret 84 mål, men starter på benken i kveldens kamp.
    Ingen av lagene har noen nye skader å melde om siden forrige runde. Molde har reist til Stavanger uten Joshua Gatt, Fredrik Gulbrandsen, Mushaga Bakenga og Magne Simonsen, mens Viking bare mangler Björn Daniel Sverrison.
    Viking gjør ingen endringer på laget som vant 2-1 borte mot Sandefjord på torsdag. Molde gjør tre endringer på laget som vant 3-1 hjemme mot Strømsgodset på onsdag. Joona Toivo kommer inn for Vegard Forren på stopperplass og Daniel Berg Hestad kommer inn for Thomas Kind Bendiksen sentralt på midtbanen. På topp har Tommy Høiland kommet inn for Sander Svendsen, og får dermed muligheten fra start mot gamleklubben.
    En lokal artist synger 'Ein blåe dag' på gressmatten her på Viking Stadion. Været er grått og temperaturen er lav. Det har vært en del vind tidligere i dag, men den ser ut til å ha roet seg litt nå.
    Foreløpig er det ikke mange som har funnet veien til Jåttåvågen. De som har kommet til stadion i dag har i hvert fall ikke problemer med å finne et ledig sete.
    Spillerne har entret banen. Viking spiller i sine mørkeblå hjemmedrakter, mens Molde spiller i sine hvite bortedrakter. Begge lagene har samlet seg for en siste peptalk før avspark.
    Tommy Høiland sparker i gang kampen for gjestene.
    1'
    Litt slurv fra forsvarsspillerne til begge lag i de to første minuttene, men ingen av lagene makter utnytte feilene.
    3'
    Gult kort til Molde
    Mattias Moström
    Au! Mattias Moström setter knottene i ansiktet til Veton Berisha i et forsøk på å treffe ballen. Dommer gir et tidlig gult kort.
    4'
    Anthony Soares forsøker å finne Suleiman Abdullahi i bakrom med en lang pasning. Ørjan Nyland er våken og får ryddet opp.
    5'
    Frispark til Viking på høyresiden helt ute ved linjen. Her kan det komme et farlig innlegg.
    6'
    Kristoffer Haugen slår inn foran mål, men Per Egil Flo får headet ballen unna fare.
    7'
    Stor sjanse for Molde! Mattias Mostrøm kommer seg fri på høyresiden. Han legger inn til Mohamed Elyounoussi foran mål som kommer til avslutning. Ballen går mot mål, men Iven Austbø får ballen ut til hjørnespark. Der kunne det fort stått 1-0 til gjestene.
    9'
    Hjørnesparket blir slått inn foran mål, men Viking får tildelt frispark.
    9'
    Mattias Mostrøm forsøker å chippe ballen gjennom til Ola Kamara og Tommy Høiland. Begge starter løpene perfekt, men Karol Mets bryter foran.
    11'
    Samuel Adegbenro gir ballen til Suleiman Abdullahi ute på høyresiden. Abdullahi stormer mot mål og slår ballen inn til Makthar Thioune. Midtbanespilleren kommer til avslutning, men den går utenfor.
    12'
    Per Egil Flo slår ballen inn i feltet hvor en Viking-spiller kommer først på ballen. Den løse ballen havner i føttene på Mohamed Elyounoussi, men han klarer ikke komme til avslutning. Til slutt blir ballen slått til en offsideplassert Tommy Høiland.
    14'
    Stor sjanse for Viking! Veton Berisha parkerer Ruben Gabrielsen i en løpsduell. Han stormer helt inn i sekstenmeteren med ballen, før han sender avgårde et hardt skudd på mål. Ørjan Nyland gjør en mesterlig redning og får avverget til hjørnespark.
    16'
    Molde har ingen problemer med å få klarert.
    16'
    Daniel Berg Hestad får gå med ballen i høyre korridor. Han får god tid til å stille inn siktet før han legger inn, men innlegget blir enkelt snappet av Iven Austbø i Viking-buret.
    18'
    Artig kamp for øyeblikket mellom to lag som begge kjører på fremover. For øyeblikket er det Molde som har festet grepet på kampen, men Viking er ikke ufarlige på overganger.
    20'
    Iven Austbø får et tilbakespill fra Anthony Soares. Tommy Høiland jobber hardt for å presse målvakten, og Austbø svarer med å skyte ballen opp på tribunen.
    21'
    Mål for Molde!
    Viking 0 - 1 Molde
    Mål: Tommy Høiland
    Målgivende: Mattias Moström
    Molde tar ledelsen på Viking Stadion. Mattias Mostrøm mottar ballen fra Ola Kamara utenfor sekstenmeteren. Mostrøm trer deretter ballen videre til Tommy Høiland inne i boksen. Der viser Høiland styrke som holder unna forsvarsspillerne før han setter ballen sikkert i mål.
    22'
    Viking slår nesten tilbake med en gang! Veton Berisha legger ballen ut til Yann Erik De Lanley like utenfor sekstenmeteren. Den unge vingen får god tid til å sikte, men skuddet blir reddet mesterlig av Ørjan Nyland.
    25'
    Kort variant av Viking. Yann Erik De Lanley får ballen fra Makthar Thioune. De Lanley løsner skudd, men Molde får blokkert og klarert.
    25'
    Martin Linnes vinner et hjørnespark for Molde på høyresiden.
    26'
    Hjørnesparket blir enkelt bokset unna av Iven Austbø, men i returrommet venter Harmeet Singh. Singh kommer til avslutning fra rundt 16 meters hold, men ballen sniker seg like utenfor.
    27'
    Andre Danielsen får ballen av Makthar Thioune ute på høyresiden. Danielsen løper innover i banen før han slår ballen inn i feltet. Der venter Suleiman Abdullahi, men spissen er for tøff i duellen med midtstopper Ruben Gabrielsen. Dommer Espen Berntsen gir frispark til gjestene.
    30'
    Dagens høyeste. Anthony Soares klarerer ballen over taket på stadion til jubel fra hjemmepublikummet.
    30'
    Viking sliter med å etablere press på bortelaget. Det blir mye trilling av ball dypt inne på egen halvdel. Molde har for øyeblikket god kontroll på det som skjer på Viking Stadion.
    33'
    Fint Molde-angrep. Harmeet Singh spiller gjennom Martin Linnes på løp inn i boksen. Ballen ser ut til å gå ut, men Linnes får sparket ballen i Iven Austbø og ut til hjørnespark.
    35'
    Hjørnesparket blir slått hardt inn foran mål, men en Viking-spiller for headet ballen ut til et nytt hjørnespark. Denne gangen på venstre side.
    35'
    Per-Egil Flo finner Ola Kamara med innlegget denne gangen. Dessverre for Molde klarer ikke Kamara få hodet over ballen, og ender opp med å heade den høyt over mål.
    35'
    Viking ypper seg. For første gang i kampen klarer de holde ballen inne på Moldes halvdel over tid. Det ser likevel ikke ut til å stresse bortelaget. De står bra i forsvar og får dermed ikke noen sjanser mot seg.
    38'
    Nesten for hjemmelaget! Etter en god stund uten skikkelig målsjanser, varter Andre Danielsen opp med et herlig innlegg fra høyresiden. Han finner en umarkert Samuel Adegbenro på bakre stolpe, men nigerianeren header like utenfor mål. Stor sjanse!
    39'
    Molde kjører i angrep etter et par farlige innlegg fra Viking. Ballen havner til slutt hos Harmeet Singh som får vandre upresset med ballen mot Vikings sekstenmeter. Han kommer til avslutning som Iven Austbø gir retur på. Tommy Høiland står klar for å sette den løse ballen i mål, men assistentdommer har vinket for offside.
    42'
    Iven Austbø setter hjertene i halsen på hjemmepublikummet. Han kan bare klarere ballen unna fare, men prøver heller å vende bort Tommy Høiland. Denne gangen gikk det bra for Austbø.
    43'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 1 Molde
    Mål: Samuel Adegbenro
    Målgivende: Makhtar Thioune
    Suleiman Abdullahi skaffer Viking et hjørnespark når Ørjan Nyland vipper et innlegg over mål. Tidligere Molde-spiller Makthar Thioune finner Samuel Adegbenro med et flott slått hjørnespark, og Adegbenro header ballen nydelig i krysset. Like langt på Viking Stadion.
    44'
    45'+1
    Pausesignalet lyder fra Espen Berntsen like etter scoringen. Det har vært en jevn kamp på Viking Stadion i kveld. Begge lagene har presset høyt og spillet har bølget frem og tilbake. Ingen av lagene har hatt noe skikkelig overtak, men midtveis i omgangen tok Molde ledelsen ved tidligere Viking-spiller Tommy Høiland. Etter scoringen hadde Molde god kontroll frem mot slutten av omgangen. Da klarte Viking endelig etablere press på Moldes banehalvdel, og like før pause kom også utligningen da Samuel Adegbenro raget høyest på et hjørnespark.
    45'
    Viking tar avspark.
    46'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Thomas Kind Bendiksen
    Ut: Mattias Moström
    Molde har foretatt en endring i pausen.
    46'
    God sjanse for Viking. Veton Berisha legger ballen ut til Kristoffer Haugen på venstresiden. Haugen slår et langt innlegg på bakre stolpe hvor Samuel Adegbenro står helt umarkert. Målscoreren fra første omgang får god tid til å lade kanonen, men skuddet blir reddet av Ørjan Nyland.
    48'
    Helt klart Viking som har startet best i andre omgang. De stormer i angrep hver gang de får ballen. Ser ut som om scoringen like før pause har gitt vertene selvtillit.
    49'
    Frispark til Molde i farlig innleggsposisjon på høyresiden etter at Makthar Thioune legger Ola Kamara i bakken.
    50'
    Per-Egil Flo slår ballen inn i feltet med sin venstrefot. Tommy Høiland kommer først på ballen like foran mål, men headingen går ufarlig over mål.
    51'
    Karol Mets med et svakt tilbakespill. Iven Austbø må gi hjørnespark til Molde.
    51'
    Ballen blir slått inn like foran mål. Der header Karol Mets ballen ut til et nytt hjørnespark.
    51'
    Denne gangen slår Flo ballen langs bakken. Viking får klarert.
    52'
    Tommy Høiland stresser Makthar Thioune midt på banen. Han vinner til slutt ballen fra nigerianeren, og spiller ballen via Veton Berisha og ut til innkast. Bra defensiv jobb av Høiland der.
    54'
    Kristoffer Haugen bruker ufine midler i duell med Thomas Kind Bendiksen. Frispark til Molde i farlig innleggsposisjon på høyresiden.
    55'
    Per-Egil Flo svinger ballen inn i boksen, men en Viking-spiller får klarert ballen unna fare.
    55'
    Kristoffer Haugen med en lang pasning frem mot Veton Berisha. Ruben Gabrielsen kommer først på ballen, men Espen Berntsen dømmer frispark til hjemmelaget. Makthar Thioune står klar midt på Moldes banehalvdel.
    58'
    Thioune slår inn på bakre stolpe hvor Veton Berisha får tatt ned ballen. Berisha skyter via en Molde-spiller og ut til hjørnespark.
    58'
    Hjørnesparket er bra slått og Molde sliter med å klarere. Ballen spretter litt frem og tilbake før Samuel Adegbenro prøver en spektakulær brasse. Avslutningen truer likevel aldri Ørjan Nyland i Molde-buret.
    58'
    Veton Berisha kommer seg fri på høyresiden til Viking. Han ser ut til å kunne storme rett mot mål, men så møter han på Ruben Gabrielsen. Den sterke stopperen stresser Berisha såpass mye at spissen roter ballen over dødlinjen. Bra defensiv jobb av Gabrielsen.
    60'
    Viking presser nå. Veton Berisha finner Samuel Adegbenro på venstresiden. Nigerianeren setter fart frem mot mål, før han legger ballen hardt inn på bakre stolpe. Innlegget er bra, men dessverre for hjemmesupporterne hadde ingen Viking-spillere funnet veien til bakre stolpe.
    62'
    Thomas Kind Bendiksen slurver med ballen på egen banehalvdel. Kristoffer Haugen vinner ballen med en herlig takling, og setter i gang en fin overgangsmulighet for Viking. Ballen blir slått videre til Yann Erik De Lanley, men en svak pasning av De Lanley ødelegger angrepet. Molde får etterhvert kontroll på ballen.
    64'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Jón Dadi Bödvarsson
    Ut: Suleiman Abdullahi
    Kjell Jonevret foretar sitt første bytte for kvelden. Suleiman Abdullahi forlater banen til fordel for den islandske landslagsspissen Jon Dadi Bödvarsson.
    64'
    En lang tversoverpasning ender opp hos Samuel Adegbenro på venstresiden til Viking. Martin Linnes bommer på taklingen og ender opp med å lage frispark. Dette kan bli farlig!
    67'
    Frisparket er i fin innleggsposisjon, men Makthar Thioune velger likevel å skyte. Skuddet er ikke ufarlig, men Ørjan Nyland får likevel bokset ballen over til hjørnespark.
    68'
    Ørjan Nyland er ute og plukker ned ballen. Bra keeperspill.
    68'
    Joona Toivio
    Yann Erik De Lanley kommer seg gjennom på høyresiden. Han vipper ballen forbi Joona Toivio og ser ut til å være alene gjennom. Toivio legger De Lanley i bakken og lager dermed frispark. Dommer Espen Berntsen gir gult kort, men hjemmepublikummet mener fargen burde vært rødt.
    69'
    På det påfølgende frisparket viser Kristoffer Haugen frem venstrefoten. Han plasserer ballen helt i krysset, men Ørjan Nyland varter opp med en fantastisk redning. Ballen blir slått ut til hjørnespark.
    72'
    Viking 2 - 1 Molde
    Mål: Veton Berisha
    Målgivende: Jón Dadi Bödvarsson
    Molde får klarert på hjørnesparket og kommer seg frem i angrep. Der bryter Viking. Veton Berisha blir spilt gjennom og løper mot mål. Molde får spillere bak ballen, men ingen går ut for å presse Berisha. Viking-spissen får dermed god tid til å stille inn siktet og plasserer ballen i mål via en Molde-forsvarer.
    72'
    Inn: Sander Svendsen
    Ut: Tommy Høiland
    73'
    Molde sliter nå. Viking kjører på i jakten på en tredje scoring. Ballen havner hos Samuel Adegbenro på venstresiden. Han går ned mot dødlinjen hvor han prøver på en tunnel på Martin Linnes. Ballen går ut til hjørnespark.
    75'
    Hjørnesparket blir headet unna fare av Ruben Gabrielsen.
    76'
    Gult kort til Viking
    Makhtar Thioune
    Makthar Thioune blir første Viking-spiller i boken etter en sen takling på Mohamed Elyounoussi
    77'
    Inn: Etzaz Hussain
    Ut: Daniel Berg Hestad
    Daniel Berg Hestad har løpt seg ferdig for dagen.
    79'
    Viking vinner et frispark midt på Moldes banehalvdel da Harmeet Singh er for høyt oppe med foten i duell med Steinthor Thorsteinsson.
    82'
    Makthar Thioune slår ballen inn i boksen til en overraskende upresset Veton Berisha. Spissen får headet ballen mot mål hvor Jon Dadi Bödvarsson nesten kommer først på ballen. Molde blir reddet av en våken Ørjan Nyland som kommer ut og avverger.
    82'
    Frispark til Molde i farlig innleggsposisjon på høyresiden. Steinthor Thorsteinsson med en ettersleng på Mohamed Elyounoussi.
    84'
    Frisparket blir slått hardt inn i boksen fra Per-Egil Flo. Ballen blir headet opp i luften hvor Iven Austbø går opp i duell med Ola Kamara. Førstnevnte både vinner duellen og får frispark.
    84'
    Inn: Magne Hoset
    Ut: Makhtar Thioune
    Magne Hoseth får noen minutter på tampen mot gamleklubben.
    85'
    Viking har ballen i mål, men assistentdommer vinker for offside. Et frispark blir slått inn på bakre stolpe hvor den blir headet inn foran mål. Der venter Joachim Jørgensen som får pirket ballen inn i nettmaskene. Han jubler raskt, før han ser at dommeren har blåst for frispark til gjestene.
    86'
    Jon Dadi Bödvarsson kommer fri sentralt på banen. Han får lagt ballen til rette for skudd, men avslutningen blir klarer ikke overliste Ørjan Nyland i Molde-buret. Nyland vipper ballen over til hjørnespark.
    87'
    Molde får klarert.
    87'
    Harmeet Singh
    Gult kort til Harmeet Singh. Ser ut som om han får det for munnbruk.
    87'
    Tilskuerne på Viking har kåret Samuel Adegbenro til hjemmelagets beste spiller. Ingenting å si på det.
    88'
    Tiden renner ut for gjestene, men likevel klarer de ikke sette press på Viking. For øyeblikket virker det mer sannsynlig med en Viking-scoring, enn utligning på Viking Stadion.
    90'
    Fjerdedommer viser minimum tre minutter ekstra spilletid.
    90'+1
    Nå presser endelig Molde. Martin Linnes får ballen på høyresiden. Han trer den gjennom til Mohamed Elyounoussi inne i sekstenmeteren. Molde-spilleren når aldri frem og ballen går ut til utspark.
    90'+2
    Publikum reiser seg på Viking Stadion. Det pipes mot dommer Espen Berntsen som ikke blåser av kampen.
    90'+4
    Der er det over. Espen Berntsen blåser i fløyta. Viking vinner 2-1.
    90'+5
    90'+5
    Viking vinner 2-1 over Molde og tar dermed sin andre hjemmeseier for sesongen. Etter en jevnspilt første omgang hvor begge lagene scoret hvert sitt mål, var det strengt tatt bare ett lag på banen i andre omgang. Fra avspark kjørte Viking rett i angrep, og spesielt venstrevingen Samuel Adegbenro var en konstant trussel for Molde-forsvaret. Molde klarte nesten aldri spille seg frem til sjanser, mens Viking så farlig ut nesten hver gang de stormet i angrep. Veton Berisha ble matchvinner med sin scoring drøyt tjue minutter før slutt, mens Joachim Jørgensen trodde han hadde økt ledelsen da han fikk en scoring annullert like før slutt. Viking klatrer opp på 7. plass med 9 poeng, mens Molde blir værende på sin 4. plass med ett poeng mer enn Viking.
    Avslutninger: 12-6 Avslutninger på mål: 8-3