Slutt E.E.O.

0-1

0-1

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av semifinalen i cupen mellom Viking og Sarpsborg 08 fra Viking Stadion. I kveld får vi vite hvem som skal møte Rosenborg i årets cupfinale på Ullevål.
    Det er to lag som har kjempet i hver sin ende av tabellen denne sesongen som barker sammen i kveld. Vertene har vært i super form over lang tid og jakter sin beste plassering i Tippeligaen på nesten ti år. I skrivende stund ligger Viking på en tredjeplass på tabellen med tre poeng opp til Stabæk på sølvplass. Bare to av de ti siste kampene har endt med tap.
    Sarpsborg 08 har derimot hatt fokuset på lagene bak seg i bunnen av tabellen, men i skrivende stund har de en forholdsvis behagelig luke ned til lagene på nedrykksplassene. De har bare tapt én av deres fem siste kamper, og innehar nå en 12. plass med syv poeng ned til Mjøndalen på kvalifiseringsplass.
    På veien til semifinalen har Viking møtt variabel motstand. I første runde ble Ålgård slått 7-0, før Varegg ble knust hele 9-0 i den påfølgende runden. Mot Arendal i tredje runde slet de seg til en 5-3 seier, mens det måtte straffesparkkonkurranse til mot Kristiansund for å sikre avansement til kvartfinalen. I forrige runde viste siddisene styrke da de vant komfortabelt 3-0 hjemme mot Molde.
    Sarpsborg 08 startet veien til semifinalen med en 4-0 seier mot Kråkerøy og 3-0 seier mot Grorud i de to første rundene. Deretter fulgte en 2-0 seier borte mot Gjøvik-Lyn i tredje runde, før det måtte straffesparkkonkurranse til mot Brann for å sikre avansement til kvartfinalen. I forrige runde ble Patrick Mortensen den store helten da han med sine to scoringer sørget for at Sarpsborg 08 vant 2-1 hjemme mot Odd.
    Hjemme på Viking Stadion har vertene 7-2-3 i serien denne sesongen. Det gjør de til det fjerde beste hjemmelaget i Tippeligaen denne sesongen. Sarpsborg 08 har 2-6-4 på sine kamper på fremmed gress i serien denne sesongen. Ingen lag på øverste nivå har spilt uavgjort oftere enn blåtrøyene i år, og man må tilbake til slutten av mai for å finne forrige gang Sarpsborg 08 vant en bortekamp i Tippeligaen.
    En ting som taler mot Sarpsborg 08 i kveld er Vikings gode resultater mot lag som til vanlig spiller på kunstgress. I Tippeligaen har de spilt åtte kamper på hjemmebane mot lag som har kunstgress på sin egen stadion, og på de åtte kampene har de solide 6-2-0. Sarpsborg 08 på sin side har fortsatt til gode å vinne på naturgress denne sesongen mot lag fra samme divisjon. Likevel har Sarpsborg 08 valgt å trene på kunstgress foran naturgress inn mot denne kampen.
    Disse to lagene har spilt mot hverandre to ganger denne sesongen. I begynnelsen av august tok Viking turen til Sarpsborg Stadion, og der fikk de reise hjem igjen med tre poeng i bagasjen. Jon Dadi Bödvarsson og Andre Danielsens scoringer sørget for at de mørkeblå vant den kampen 2-0.
    I slutten av juni var Sarpsborg 08 på besøk her på Viking Stadion. Det ble en kamp hvor vertene styrte spillet fra første spark på ballen, men Sarpsborg 08 gikk likevel fornøyde til pause på stillingen 1-1 etter de første 45 minuttene. Andreas Nordvik scoret gjestenes mål i første omgang, mens Veton Berisha fant nettmaskene for vertene. Samme mann fikk også æren av å fastsette sluttresultatet til 3-1 etter at Jon Dadi Bödvarsson hadde sendt Viking i ledelsen like etter pause.
    Siden 2011 har disse to lagene møtt hverandre åtte ganger. I løpet av disse åtte kampene har Sarpsborg 08 bare vunnet én gang. Det skjedde i 2013 da de vant 2-1 på hjemmebane. Etter den kampen har Viking vunnet fire kamper, mens én har endt uavgjort. Hjemme på Viking Stadion har de mørkeblå vunnet de tre siste kampene innbyrdes.
    Kveldens kamp er for øvrig den første semifinalen i norgesmesterskapet noensinne på Viking Stadion. Sarpsborg er dog ikke ukjent med semifinaler. I fjor møtte de Odd på Skagerak Arena, men der tapte de hele 2-5.
    Da er lagoppstillingene ute og den største overraskelsen finner vi hos gjestene. Førstekeeper Duwayne Kerr starter på benken på grunn av en stiv nakke. Det betyr at den danske burvokteren Lasse Heinze får muligheten fra start mellom stengene.
    Samtidig har Sarpsborg 08 gjort en endring blant utespillerne på laget som spilte uavgjort 1-1 mot Haugesund på søndag. Barry Maguire kom inn mot slutten av kampen mot Haugesund og sikret ett poeng med sin sene scoring. I dag får han muligheten fra start ettersom han skyver Kristoffer Tokstad ut på benken.
    Viking gjør én endring på laget som startet oppgjøret mot Strømsgodset for en liten uke siden. Steinthor Thorsteinsson kommer inn for Zymer Bytyqi.
    Cupfeber i Stavanger. Det kryr med folk utenfor stadion og en del har allerede funnet veien inn til tribunen. Klubben selv håper på opp mot 14.000 tilskuere til kveldens kamp.
    Herlige spilleforhold på Viking Stadion i kveld. For øyeblikket er det 12 grader og opphold, men det er ventet regn utover kvelden. Flomlyset er skrudd på og gressmatten minner mest om et biljardbord.
    Herlig stemning på Viking Stadion. For øyeblikket blir klubbhymnen fremført av en lokal artist.
    Det nærmer seg kampstart og nå kommer regnet som bestilt. Det bøtter ned i Jåttåvågen. Hjemmepublikummet bryr seg ikke om det. Viking har nemlig svært gode minner fra kamper hvor det både har vært flomlys og pøsregn.
    Lagene har entret banen. Det tennes bluss rundt banen og publikum holder opp klappere med Viking-logo på. Det har også kommet svært mange supportere fra Sarpsborg til kveldens kamp.
    Da er vi i gang! Sarpsborg 08 får æren av å sette i gang denne semifinalen.
    1'
    Spent stemning både på banen og på tribunen. Det blir stopp i spillet etter bare ett minutt spill. Bojan Zajic får seg en trøkk etter en hodeduell.
    2'
    Bojan Zajic kommer seg opp igjen og Sarpsborg 08 spiller ballen tilbake til Viking.
    3'
    Steinthor Thorsteinsson lurer i bakrom på en lang pasning. Han får en fot på ballen inne i sekstenmeteren, men blir lagt i bakken av Andreas Nordvik. Publikum roper på straffespark, men dommer Dag Vidar Hafsås gir utspark fra mål.
    4'
    Bojan Zajic tester skuddfoten fra langt hold. Skuddet ser ufarlig ut, men Iven Austbø slår ballen ut til hjørnespark.
    5'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Anders Trondsen
    Ballen blir slått hardt inn på bakre stolpe. Iven Austbø virker usikker og velger å stå inne på streken. Det skaper nervøsitet blant hjemmefansen, men en Viking-spiller får ballen unna fare.
    5'
    Samuel Adegbenro viser fine tekniske ferdigheter nede på høyresiden. Han sikrer seg etter hvert et hjørnespark da innlegget hans blir blokkert.
    7'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Haugen
    Kristoffer Haugen slår hardt inn på første stolpe. Der stusser Indridi Sigurdsson ballen inn på bakre stolpe, men der får en Sarpsborg 08-spiller beinet ballen ut av feltet.
    7'
    Vi runder ti minutter av denne semifinalen. Ingen av lagene har klart å få kontroll på kampen enda, og det fine pasningsspillet har uteblitt.
    11'
    Viking kjører i angrep. Samuel Adegbenro vandrer ut mot venstresiden før han legger ut til en fremadstormende Kristoffer Haugen. Dessverre for vertene sklir Haugen akkurat i det han skal legge inn. Ballen går dermed ut til utspark fra mål.
    14'
    Kristoffer Haugen blir lagt i bakken ute i returrommet. Dommer Dag Vidar Hafsås gir frispark til Viking rundt 20 meter fra gjestenes mål.
    16'
    Andre Danielsen og Indridi Sigurdsson står klar ved ballen. Sistnevnte scoret på frispark mot Molde i kvartfinalen.
    16'
    Det blir Andre Danielsen som får prøve seg. Han klarer ikke løfte ballen over muren og Amin Askar får dermed klarert ballen ut til innkast.
    17'
    Det ropes på straffespark igjen på Viking Stadion. Nok en gang er det Steinthor Thorsteinsson som går i bakken. Dommer Dag Vidar Hafsås er like sikker i sin sak som tidligere i kampen. Han vinker spillet videre.
    19'
    Selv om sjansene har uteblitt de første tjue minuttene, er det ingenting å si på spenningen. Dette er cupfotball på sitt beste. Begge lagene presser høyt og kjører i angrep når de får muligheten.
    21'
    Jon Dadi Bödvarsson forserer fremover på Sarpsborg 08 banehalvdel. Når han kommer frem til sekstenmeteren forsøker han å spille gjennom Andre Danielsen i bakrom. Pasningen er bra, men målvakt Lasse Heinze leser spillet bra og fanger ballen uten problemer.
    22'
    Samuel Adegbenro stormer i angrep for Viking. Han løper over halve banen med ballen før han kjører et par skuddfinter utenfor sekstenmeteren. Når han til slutt får avsluttet går skuddet via en Sarpsborg-spiller og utenfor.
    25'
    Innlegget til Haugen er bra, men på bakre stolpe får Kjetil Berge headet unna.
    25'
    Steffen Ernemann får plutselig stå alene inne i Vikings sekstenmeter og prøver et skudd fra skrått hold. Målvakt Iven Austbø får slått ballen over mål til hjørnespark.
    28'
    Innlegget er høyt og Iven Austbø får bokset unna. Målvakten får seg en smell i det han bokser ballen, men kommer seg opp på føttene igjen.
    28'
    Frispark til Viking ute i høyre korridor. Viking flytter frem det de har av gode hodespillere, men Andre Danielsen slår et alt for høyt innlegg. Ballen går til slutt ut til innkast på motsatt side av banen.
    30'
    Sarpsborg 08 slår en lang ball opp mot Bojan Zajic. Midtbanespilleren stusser videre til Aman Askar som har tatt løpet inn i bakrom. Askar får en fot på ballen og forsøker å vippe den over Indridi Sigurdsson. Den rutinerte midtstopperen er med på notene og får headet ballen inn til målvakt Iven Austbø.
    32'
    Kristoffer Haugen slår et langt innlegg fra venstresiden. Venstreback Alexander Groven på motsatt side av banen tar ingen sjanser og header den ut til hjørnespark.
    33'
    Nok en gang slår Haugen langt. Sarpsborg 08 har ingen problemer med å få ballen ut av fare.
    33'
    Et utspark fra Sarpsborg 08-målvakt Lasse Heinze blir headet rett i retur av Joackim Jørgensen. I bakrommet er Suleiman Abdullahi helt alene og han setter fart mot mål. Det ser ut som om Abdullahi er alene med keeper, men det går et sukk fra publikum da de ser flagget til assistentdommeren. Den nigerianske spissen er i offside og dommer Dag Vidar Hafsås gir frispark til gjestene.
    38'
    Kampens største sjanse så langt. Steinthor Thorsteinsson holder ballen ute på Vikings venstreside. Han vipper den videre til en fremadstormende Kristoffer Haugen som tar med seg ballen ned til dødlinjen. Der klemmer han inn et innlegg langs bakken som Suleiman Abdullahi når først frem på. Nigerianeren får avsluttet, men skuddet går like til side for mål.
    42'
    Flott overgang av Viking. Andre Danielsen mottar ballen fra Jon Dadi Bödvarsson ute på høyresiden. Der sender han inn et innlegg som går via en Sarpsborg 08-spiller og ut til hjørnespark.
    44'
    Kristoffer Haugen svinger inn. Inne i boksen blir ballen headet rett opp i luften. Når den etter hvert kommer ned på bakken igjen står Suleiman Abdullahi klar. Han får avsluttet, men forsøket går nok en gang like utenfor.
    44'
    Sarpsborg 08 går i angrep etter Vikings hjørnespark. Bojan Zajic står med ballen rundt 20 meter fra mål og prøver et skudd. Forsøket smeller i Anthony Soares og går ut til hjørnespark.
    45'
    Hjørnesparket blir slått høyt og langt. Jon Dadi Bödvarsson får ryddet opp på motsatt side av banen.
    45'
    Det er lagt til minimum ett minutt ekstra spilletid.
    45'+1
    45'+2
    Pause på Viking Stadion. Det har vært en merkelig omgang hvor nervene kanskje har ødelagt en del for enkelte spillere. Ingen av lagene har klart å få kampen inn i det sporet de har ønsket seg, selv om gjestene ikke kan være skuffet over måten de har klart å stoppe Viking på så langt. De store sjansene har uteblitt, selv om Suleiman Abdullahi har hatt et par muligheter på tampen av omgangen. Til tross for manglende sjanser har spillet bølget bra slik det ofte gjør i cupkamper. Begge lagene har presset høyt og det har derfor vært et bra tempo på spillet. Det store samtaleemnet på tribunen i pausen er nok situasjonene hvor Steinthor Thorsteinsson har gått i bakken innenfor sekstenmeteren til Sarpsborg 08.
    45'
    Viking sparker i gang andre omgang. Får vi en vinner etter 90 minutter?
    46'
    Ingen endringer på noen av lagene i pausen. Trenerne ønsker nok ikke å brenne av for mange bytter for tidlig med tanke på at det kan bli ekstraomganger.
    47'
    Begge lagene har slått mye langt både i bredde- og lengderetning etter pausen. Helt likt som i første omgang med andre ord.
    49'
    Viking har ballen i nettet, men assistentdommer vinker for offside! Samuel Adegbenro skjærer innover fra venstresiden med ballen. Når han kommer frem til sekstenmeteren triller han den videre til Steinthor Thorsteinsson ute på høyresiden. Islendingen slår hardt inn foran mål hvor Suleiman Abdullahi setter ballen i nota. Stadion eksploderer, men jubelen stilner fort når dommer gir frispark til gjestene.
    49'
    Vertene har vært på hugget de siste minuttene. De har vunnet de fleste duellene og har samtidig kommet til et par innlegg.
    53'
    Andre Danielsen stormer i angrep for Viking. Han forserer fremover sentralt på Sarpsborg 08 sin banehalvdel og får lagt ballen ut til Jon Dadi Bödvarsson. Islendingen får god tid til å orientere seg før han skal legge inn, men sklir før han skal piske inn ballen. Ballen flyr ut til utspark fra mål.
    57'
    Samuel Adegbenro drar seg innover i banen fra sin posisjon ute på venstrekanten. Fra rundt 20 meters hold lader han kanonen, men forsøket går rett i klypene på Sarpsborg 08-keeper Lasse Heinze.
    58'
    Frispark til Sarpsborg 08 femten meter inn på Vikings banehalvdel. Amin Askar blir lagt i bakken av Samuel Adegbenro. Her kan gjestene flytte frem folk.
    59'
    Det gjør de også, men innlegget blir headet unna av Viking-kaptein Indridi Sigurdsson. Viking får ryddet opp.
    60'
    Nesten for Sarpsborg 08. Forsvarsspillerne til Viking blir litt for selvsikre med ballen, og gir bort en mulighet til gjestene. Patrick Mortensen mottar ballen inne i Vikings sekstenmeter, men skuddet blir blokkert. Hjørnespark til Sarpsborg 08.
    61'
    Hjørnesparket blir slått hardt inn foran mål, men der får Iven Austbø bokset unna.
    61'
    Mye kriging og lite sjanser på Viking Stadion. Ingen av lagene ser ut til å finne en vei forbi motstanderens forsvarsrekke. Det blir interessant å se hvor lenge Viking-trener Kjell Jonevret venter før han foretar sitt første bytte.
    67'
    Jon Dadi Bödvarsson holder ballen nede ved hjørneflagget. Han velger å spille ballen i en Sarpsborg 08-spiller slik at den går over dødlinjen. Hjørnespark til vertene.
    69'
    André Danielsen
    Andre Danielsen slår høyt inn. En Sarpsborg 08-spiller får headet ut til nytt hjørnespark.
    69'
    Kristoffer Haugen skrur ballen inn mot mål. Der får Patrick Mortensen headet unna.
    70'
    Flere avgjørelser går i mot hjemmelaget nå. Frustrasjonen brer seg på tribunen blant hjemmefansen.
    72'
    Samuel Adegbenro blir lagt i bakken ute på venstresiden i det han skal skjære innover i banen. Frispark til vertene i venstre korridor.
    74'
    Kristoffer Haugen svinger inn, men en Sarpsborg 08-spiller får headet unna. Svakt utnyttet av hjemmelaget.
    74'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    78'
    12942 tilskuere på Viking Stadion i kveld. Det gjør kampen til den best besøkte semifinalen på 2000-tallet.
    81'
    Fortsatt helt åpent her med mindre enn ti minutter igjen å spille av ordinær tid.
    83'
    Viking kontrer. Ballen havner til slutt ut hos Makthar Thioune ute på høyrekanten. Innbytteren velger å slå inn på første touch og finner Suleiman Abdullahi inne foran mål. Nigerianeren rager høyest inne i boksen, men headingen går over mål.
    84'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Kieffer Moore
    Ut: Suleiman Abdullahi
    Det var det siste Suleiman Abdullahi gjorde i kveld. Han blir erstattet av den tidligere Yeovil Town-spissen Kieffer Moore.
    84'
    Enorm sjanse for Viking! Et langt innlegg fra høyresiden havner hos Samuel Adegbenro på bakre stolpe. Han header inn foran mål hvor Jon Dadi Bödvarsson stupeheader ballen like utenfor.
    85'
    Ny mulighet for vertene. Kristoffer Haugen finner Kieffer Moore på bakre stolpe. Mooore gjør som Samuel Adegbenro gjorde i den foregående situasjonen og header ballen tilbake foran mål. Dessverre for vertene rekker ikke Jon Dadi Bödvarsson ballen denne gangen.
    86'
    Det skrikes på straffespark for tredje gang i kampen. Et skudd treffer det som ser ut til å være hånda til en Sarpsborg 08-spiller inne i gjestenes sekstenmeter. Dommer Dag Vidar Hafsås vinker spillet videre.
    87'
    Bojan Zajic fikser hjørnespark for gjestene etter en kontring.
    89'
    Ballen blir slått høyt inn på bakre stolpe. Der header Patrick Mortensen ballen inn foran mål, men vertene får klarert.
    89'
    Det er lagt til minimum tre minutter ekstra spilletid. Kan noen sette inn et seiersmål på overtid, eller får vi ekstraomganger?
    90'+1
    Andre Danielsen får stå alene med ballen nede ved hjørneflagget på høyresiden. Der velger han å slå inn foran mål hvor Jon Dadi Bödvarsson befinner seg. Innlegget blir dog for høyt for islendingen og går ut til utspark.
    90'+2
    90'+3
    Ingen av lagene har klart å score etter 90 minutter. Det betyr at vi får 30 nye dramatiske minutter med fotball her på Viking Stadion. Andre omgang fortsatte i samme spor som første omgang. Det ble lite finspill og de store sjansene uteble. Viking fant nettmaskene én gang ved Suleiman Abdullahi, men scoringen ble annullert på grunn av offside.
    1. ekstraomgang
    90'
    Viking setter i gang første ekstraomgang.
    91'
    Et innlegg fra høyresiden blir slått inn mot Kieffer Moore. Viking-spissen rager høyest i luften, men får ikke nok kraft på headingen til å sette Lasse Heinze på prøve.
    92'
    Enorm sjanse til gjestene! Kristoffer Tokstad kommer seg rundt på høyresiden for Sarpsborg 08. Der slår han ballen perfekt inn foran mål langs bakken. Inne i boksen venter Patrick Mortensen som smeller ballen i treverket. Der burde gjestene tatt ledelsen!
    94'
    Andre Danielsen får ballen midt på Sarpsborg 08 sin banehalvdel. Han ser seg opp og slår ballen inn i boksen. Der venter Jon Dadi Bödvarsson, men headingen hans går rett på målvakt Lasse Heinze.
    95'
    Andre Danielsen svinger inn et frispark fra Vikings venstreside. Inne i boksen får Anthony Soares stå helt umarkert, men midtstopperen header langt utenfor. Den burde Soares utnyttet bedre.
    96'
    Viking ruller fint opp på høyresiden. Andre Danielsen finner Makthar Thioune som flikker gjennom Joackim Jørgensen. Midtbanekrigeren har all verdens tid og rom før han skal legge inn, men klarer likevel slurve det til. Innlegget blir alt for svakt og gjestene får ryddet opp.
    98'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Viking 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Patrick Mortensen
    Målgivende: Alexander Groven
    Der sitter den for gjestene! Alexander Groven skal kaste inn langt, men får ballen headet rett i retur. På det påfølgende forsøket finner han Patrick Mortensen foran mål. Sarpsborg 08-spissen river seg løs fra sin markering og header ballen i mål.
    98'
    Inn: Vidar Nisja
    Ut: Karol Mets
    Det måtte en scoring til for at vertene skulle gjennomføre sitt siste bytte for kampen. Vidar Nisja kommer inn for Viking.
    100'
    Sarpsborg 08 ypper seg igjen. Innbytter Claes Kronberg drar seg inn i sekstenmeteren fra venstresiden. Han kommer seg langt inn i feltet før han klemmer til fra skrått hold. Skuddet blir slått over mål av Iven Austbø.
    101'
    Innlegget blir headet unna av en Viking-spiller.
    101'
    Samuel Adegbenro mottar ballen ute på venstresiden til Viking. Han drar seg innover sentralt på banen som han pleier, før han løsner skudd fra rundt 25 meter hold. Forsøket er svakt og målvakt Lasse Heinze fanger ballen enkelt.
    102'
    En lang ball fra venstresiden havner hos Andre Danielsen på motsatt side av banen. Viking-spilleren legger den ut i returrommet hvor Makthar Thioune får stå helt alene. Thioune stiller inn siktet, men setter ballen høyt over mål.
    104'
    Anders Trondsen med dagens mest optimistiske. Sarpsborg 08-spilleren varter opp med volley fra rundt 35 meters hold. Forsøket går langt utenfor.
    105'
    105'+1
    Anthony Soares slår en lang ball i bakrom. Kieffer Moore jager ballen, men lager frispark da han legger Alexander Groven i bakken.
    105'+2
    105'+2
    Sarpsborg 08 ser ut til å ha både nervene og kreftene i orden. De hadde først en avslutning i treverket før Patrick Mortensen etterpå satte inn 1-0 målet. Dersom Sarpsborg 08 klarer holde nullen det siste kvarteret er de klar for cupfinale på Ullevål.
    2. ekstraomgang
    105'
    Gjestene setter i gang andre ekstraomgang.
    106'
    Viking scorer nesten rett etter avspark. En lang ball blir headet ned til Samuel Adegbenro. Viking-spilleren klemmer til fra rundt 16 meter og ballen smeller i stolpen før den spretter ut igjen. Gjestene får klarert returen unna fare.
    107'
    Viking presser og løfter ballen frem på banen hver gang de har muligheten. Sarpsborg 08 ligger bakpå og forsvarer seg bra.
    110'
    Sarpsborg 08-spiller Kjetil Berge går i bakken. Ser ut som det er en krampe det er snakk om. Heldigvis for gjestene kommer han seg raskt opp igjen.
    111'
    Jon Dadi Bödvarsson spiller Kristoffer Haugen nydelig gjennom på venstresiden. Venstrebacken slår et bra innlegg inn mot Vidar Nisja på bakre stolpe. Jærbuen får headet relativt upresset, men avslutningen treffer en motspiller og gjestene får klarert.
    112'
    Gult kort til Viking
    112'
    Stopp i spillet. Samuel Adegbenro blir liggende etter en duell, mens Anders Trondsen blir liggende med krampe.
    114'
    Begge spillerne er oppe igjen. Ballen triller igjen.
    115'
    Amper stemning nå. Mye knuffing blant spillerne, mens hjemmepublikumet er frustrerte.
    116'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Ole Hansen
    Ut: Anders Trondsen
    Anders Trondsen forlater banen svært sakte. Hjemmepublikummet svarer med pipekonsert.
    116'
    Kristoffer Haugen svinger inn fra venstresiden med sin svakere høyrefot. Innlegget er bra, men målvakt Lasse Heinze får bokset unna.
    117'
    Frispark til Viking nede på høyresiden. Makthar Thioune står klar.
    117'
    Nesten for Viking! Et innlegg fra høyresiden havner hos Anthony Soares. Midtstopperen header på mål, men Lasse Heinze vipper den over.
    118'
    Iven Austbø kommer frem for Viking! Vertene misbruker muligheten og Sarpsborg 08 får klarert.
    118'
    Vidar Nisja mottar ballen like utenfor sekstenmeteren. Han får vendt opp og avsluttet, men skuddet går rett på Lasse Heinze.
    119'
    Tiden renner ut for hjemmelaget som sender alt frem i angrep.
    119'
    Andreas Nordvik blir liggende etter en hodeduell, mens Patrick Mortensen ligger nede med krampe. Forståelig nok bruker gjestene tiden godt.
    120'
    Spillet er satt i gang igjen. Vi er på overtid. Det er lagt til minimum to minutter ekstra spilletid.
    120'+1
    Joackim Jørgensen lager frispark inne på Sarpsborg 08 sin banehalvdel. Dette ser ut til å ende med seier for gjestene. Det koker bra blant bortefansen nå.
    120'+2
    120'+3
    Sarpsborg 08 er klar for cupfinale! Viking var store favoritter foran kveldens cupkamp, men det er gjestene som får æren av å måle krefter med Rosenborg på Ullevål i november. Etter 90 fartsfylte minutter hvor sjansene uteble, fikk vi mer spenning i ekstraomgangene. Bare fire minutter ut i første ekstraomgang smalt det i treverket da Sarpsborg 08-spissen Patrick Mortensen fikk avslutte fra kort hold. Et par minutter senere traff Mortensen innenfor stengene da hans heading snek seg i nettmaskene bak Iven Austbø. Scoringen viste seg å være nok til å sikre avansement til finalen, til tross for et stort Viking-press på slutten av kampen. Nærmest utligning for vertene var Samuel Adegbenro da hans avslutning fra rundt 16 meter hold smalt i stolpen. Nærmere kom aldri Viking og derfor kan man nå høre Sarpsborg 08-fansen synge 'Vi er på vei til Ullevål' på bortefeltet.
    Takk for at du fulgte kveldens livedekning. Mitt navn er Eirik Aase og jeg ønsker dere en fortsatt fin torsdagskveld.