Sarpsborg 08 (4-4-2): Kristiansen - Tveita, Jørgensen, Rosted, Thomassen - Normann Hansen, Zachariassen, Poulsen, Heintz - Mortensen, Diatta
    Viking (4-1-4-1): Austbø - Ryerson, Cruz, Gregov, Haugen - Jenkins - Green, Haukås, Danielsen, Bytyqi - Høiland
    0'
    Velkommen til kveldens livedekning fra kampen mellom Viking og Sarpsborg 08.
    0'
    Forrige søndag rykket Viking ned fra Eliteserien. Sesongen er altså over, men det er nok interessert i å avslutte sesongen med en viss verdighet. For Sarpsborg står det mye mer på spill: med seier i kveldens kamp går de opp på sølvplass.
    0'
    Halvorsen og Askar er ikke med i kveldens kamp på grunn av karantener. Gjestene må dermed blant annet kombinere en ny høyreside. Jon-Helge Tveita og Kristoffer Normann Hansen, samt Tobias Heintz kommer inn på laget.
    0'
    Viking gjør fire endringer på laget som tapte mot Tromsø sist. Iven Austbø, Jose Cruz, Michael Haukås og André Danielsen er tilbake i startoppstillingen.
    0'
    Viking har syv strake hjemmekamper uten seier. Sarspborg har ikke vunnet på de tre siste bortekampene, så det blir interessant å se om noen av disse trendene brytes i kveld.
    0'
    Ekstremt glisne tribuner på Viking Stadion i kveld. Dette er trist.
    0'
    Spillerne står klare i tunnelen.
    0'
    Lagene er på banen. Straks avspark.
    0'
    Gjestene med avspark.
    1'
    Sarpsborg kommer på sin første visitt fremover, Zachariassen og Mortensen kombinerer fint, men Viking-forsvaret får ryddet unna.
    3'
    Gjestene trøkket til litt fra start. Nå er det mer stillingskrig rundt midtbanen.
    7'
    Bra Viking-spill. Høiland med en pen stikker mot Haukås, keeper Kristiansen er våken og kommer ut og holder ballen.
    10'
    Sarpsborg får frispark på ca. 32 meter. Heintz skyter - enkel for Austbø.
    10'
    Nok en gang angriper hjemmelaget bra. Ballen ender hos Høiland som får skutt to ganger, Jørgensen blokkerer begge forsøkene.
    13'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Heades unna av gjestene.
    14'
    Ryerson er fri i boksen - skuddet går via en spiller og inn til Kristiansen.
    16'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Viking 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Patrick Mortensen
    Målgivende: Krepin Diatta
    Herlig scoring! Diatta gjør grovarbeidet på venstrekanten og slår et perfekt, utoverskrudd innlegg, Mortensen står ganske alene på seks meter og stanger gjestene i føringen med pannen.
    17'
    Sarpsborg er akkurat nå på sølvplass.
    19'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: George Green
    Viking svarer!! Rosted roter vekk ballen, Bytyqi setter opp farten og passerer to spillere før han skyter, Kristiansen må gi retur og der står Green og pirker inn utligningen.
    22'
    Interessant utvikling i kampen. Og det er ikke utfortjent at Viking scorer. De har absolutt vært på høyde med gjestene i starten av kampen. Men tidligere i sesongen har siddisene også vært gode en times tid i flere kamper, før de har kollapset mot slutten. Vi får se hvordan det ender i dag.
    25'
    Danielsen får ballen i returrommet - han klemmer til på volley, men skuddet går rett i Høiland og ut. Skuddet hadde meget god retning.
    26'
    Ryerson med en herlig detalj når han spiller ballen mellom to motstandere og løper rundt dem. Lekkert!
    32'
    Det er faktisk Viking som dikterer det som skjer ute på banen nå.
    34'
    Diatta lobber ballen inn i feltet til Thomassen, men Austbø kommer ut og tar ballen før han får avsluttet.
    36'
    Veldig lite som skjer i Stavanger akkurat nå.
    43'
    45'
    Dommeren legger ikke til noe tid. Det står 1-1 halvveis. Viking har absolutt ikke lagt seg ned for å dø etter nedrykket sist helg. De har faktisk vært det beste laget i denne omgangen. Sarpsborg bør helst ha seier her for å sikre seg et grep om sølvmedaljene. Det blir spennende å se hvordan kampen utvikler seg etter sidebytte.
    45'
    46'
    Mortensen prøver et hardt innlegg langs bakken. Ballen går rett inn til Austbø.
    49'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Jonas Lindberg
    Ut: Tobias Heintz
    Heintz rister på hodet. Har nok fått en skade.
    50'
    Sarpsborg er i ferd med å sette et press på hjemmelaget nå. Spillet foregår på Vikings halvdel.
    51'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Heades unna ved første stolpe. Ny corner.
    53'
    Viking får et frispark etter en duell i feltet.
    53'
    Stor Sarpsborg-mulighet!! Lindberg slår inn langs bakken til Mortensen i perfekt posisjon, men avslutningen er for dårlig. Austbø holder ballen.
    56'
    Viking får frispark ved siden av 16-meteren. Green knaller ballen inn foran mål, treffer en medspiller før ballen går like over mål. Skummel variant.
    59'
    Nå er det lite som er interessant å skrive om fra denne kampen.
    66'
    Lindberg prøver et skudd fra over 30 meter - langt utenfor.
    67'
    Gult kort til Viking
    Zymer Bytyqi
    River Lindberg i drakten for å stoppe en overgang.
    68'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Fredrik Torsteinbø
    Ut: Michael Enge Haukas
    69'
    Inn: Tor Oyvind Hovda
    Ut: Kristoffer Hansen
    70'
    Inn: Mathias Bringaker
    Ut: George Green
    74'
    Sarpsborg sliter med å skape sjanser mot Viking som ligger lavt i banen.
    76'
    Her har de en gyllen mulighet til å ta et grep om sølvmedaljene, men ser altså ut til å snuble mot fortapte Viking.
    77'
    Diatta med et nytt flott innlegg, Zachariassen får headet - enkelt for Austbø.
    78'
    Viking ypper seg. Bytyqi slår inn, Bringaker er bak i feltet og header mot Høiland, men spissen når akkurat ikke ballen. Halvsjanse.
    81'
    Stor sjanse!! Diatta slår inn, akkurat som på scoringen finner han Mortensen i feltet, han sklir inn med et bein, men ballen går like utenfor.
    84'
    Så er det Viking. Bytyqi slår inn foran mål og der er Bringaker bare noen centimetere unna å stange inn 2-1.
    86'
    Viking 2 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Fredrik Torsteinbø
    Målgivende: André Danielsen
    Så scorer Viking!! Danielsen sender ballen til Torsteinbø i feltet, han bruker et touch på å dempe ballen før han dunker den i mål. En herlig scoring.
    88'
    Det er lagt til fire minutter.
    90'+1
    Julian Ryerson
    Havner i noen tumulter nede med cornerflagget.
    90'+1
    Viking skaffer seg flere frispark og har god kontroll nå. Ser ut som dette skal gå bunnlagets vei.
    90'+2
    90'+2
    Det er over. Viking stikker kjepper i hjulene for topplaget Sarpsborg. For en deilig seier for siddisene. Og det var fortjent.