1-0
2-0

Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Viking og Stabæk.
    Før sesongstart var begge lagene tippet i medaljestriden, men etter syv spilte kamper er det allerede langt til toppen. Viking ligger på en ellevte plass med sine åtte poeng, mens Stabæk har ett poeng mer og ligger på niende plass for øyeblikket. Tromsø troner øverst med 16 poeng. Nytt poengtap kan dermed føre til større avstand fra toppen, og dagens kamp blir derfor svært viktig for begge lag.
    Stabæk gikk på et overraskende i onsdagens hengekamp mot Hønefoss, og har gjort noen endringer i startoppstillingen fra den kampen. Både Pontus Farnerud og Daniel Nannskog står over dagens kamp. Det er også verdt å merke seg at Stabæk er ubseiret på sine tre bortekamper til nå i sesongen.
    Viking tok sin første borteseier på lang tid sist mot Hønefoss. Også Viking er tvunget til forandringer i startoppstillingen fra sist kamp. Børre Steenslid er ute med skade. Stefan Gislason tar over for Steenslid i forsvaret, mens unggutten, Ole Marius Aasen, får sin første seriekamp fra start for Viking.
    For Aasen er det en drøm som endelig går i oppfyllelse. - Jeg har alltid drømt om å debutere fra start for Viking, sier Aasen til Rogalands Avis.
    Det er ikke mange minuttene til kampstart, men det er likevel svært glissent på tribunen. Rundt 30 Stabæk-supportere har tatt turen fra Bærum til Stavanger i dag.
    Stabæk-spiller, Johan Andersson, må kaste inn håndkleet like før kampstart! Ryktene sier han skadet seg i oppvarmingen. Diogo tar over for svensken.
    Det er en flott gressmatte spillerne skal få boltre seg på. Det blåser svakt her på Viking stadion, men det kommer neppe til å påvirke spillet i særlig grad.
    Stavanger Oilers-spillerne har møtt opp, og får sin velfortjente hyllest av publikum på Viking stadion.
    Spillerne er på vei ut på banen, og 'En blåe dag' runger utover stadion.
    Viking med avspark.
    1'
    Hjemmelaget med press fra første spark. Skogseid slår inn fra høyre, men Stabæk-forsvaret er med på notene.
    2'
    Stor sjanse for hjemmelaget. Danielsen kombinerer fint med Skogseid, som slår inn langs bakken. Aasen har bare å pirke ballen over streken, men følger ikke helt med. Der er Stabæk heldige.
    3'
    Høyt tempo de første minuttene av kampen.
    4'
    Stabæks Diskerud smeller til fra rundt 25 meter, men forsøket går til side for mål.
    5'
    Viking har hatt ballen mye. Ødegaard forsøker å slå inn fra venstre, men ballen går ut.
    6'
    Igjen kombinerer Viking fint på høyresiden, men innlegget til Skogseid blir for hardt.
    7'
    Danielsen forsøker å spille gjennom Ingelsten. Det blir med forsøket.
    8'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    André Danielsen
    Stabæk får klarert.
    9'
    Vikings keeper, Rune Jarstein, spiller med sola i øynene denne omgangen. Stabæk har foreløpig ikke klart å utnytte dette.
    11'
    Presset til Viking er ikke like stort nå lenger som i åpningsminuttene. Dette liker trener Hareide dårlig, som vinker spillerne sine framover på banen.
    13'
    Danielsen finter av Eiriksson, men innlegget går over mål.
    14'
    Hjemmelaget har ballen mye, men produserer ikke for mye.
    17'
    Stabæk med en visitt framover. 'Mix' skyter fra 20 meter, og Jarstein må slå til corner.
    17'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Diskerud slår mot første stolpe. Viking får klarert. Dårlig slått.
    17'
    Hjemmelaget slår kontra. Danielsen fosser framover langs høyre, men det avgjørende innlegget blir nok engang blokkert.
    19'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Stabæk
    Mål: Vidar Nisja
    Målgivende: Ole Marius Aasen
    Nisja sender hjemmelaget i ledelsen. Aasen dribler seg inn i boksen. Ungutten blir taklet, men ballen går videre til Nisja. Sistnevnte gjør ingen feil og sender den til høyre for Knudsen fra kloss hold.
    19'
    Hjemmelaget fortsetter med å kjøre kampen.
    22'
    Frispark til Stabæk på egen halvdel. Bortelaget får tid til å samle seg litt.
    23'
    'Soko' er ute og får instrukser av Hareide.
    24'
    Viking står høyt, og Stabæk sliter med å komme seg over midten.
    25'
    Nytt innlegg fra Skogseid, men igjen går det over mål.
    26'
    Det virker som Stabæk har gått over til en 4-3-3-formasjon i håp om å komme seg høyere på banen.
    28'
    Ødegaard drar seg innover i boksen, og smeller til. Forsøket går via en Stabæk-spiller og ut til corner.
    30'
    Corneren ender i litt klabb og babb foran mål, men Stabæk rir av stormen.
    31'
    Ødegaard finner Bertselsen på løp. Venstrebackens første innlegg blir blokkert. Han får en ny sjanse, men sender ballen høyt over mål.
    33'
    Diogo skyter fra rundt 25 meter. Markkryperen går rett i fanget til Jarstein.
    34'
    Hulsker drar av en Viking-forsvarer, og skyter fra rundt 20 meter. Skuddet går over mål.
    37'
    Frispark til Viking. Ødegaard slår inn, men en Viking-spiller stusser ballen ut.
    37'
    Hoff danser seg forbi Skogseid og Gislason på venstresiden, men det smarte innlegget går forbi alle.
    39'
    Viking-spillerne virker litt frustrerte over dommer Staberg.
    42'
    Stabæk med langt innkast fra høyre. Ender tilslutt hos Hulsker, som ikke får helt kontroll på ballen. Bertelsen klarerer!
    43'
    Det er lagt til minimum 1 minutt.
    45'
    .
    45'+1
    45'+1
    Viking går til pause med en fortjent ledelse. Hjemmelaget har kjørt kampen totalt i perioder. De mørkeblå har vist fine kombinasjoner på kantene, men de avgjørende innleggene har ikke stått i samme stil. Stabæk bærer preg av at trioen Andersson, Nannskog og Gunnarsson mangler framover på banen.
    Lagene på plass igjen på banen.
    45'
    Stabæk sparker i gang andre omgang
    46'
    Ingen av lagene har gjort forandringer i pausen
    46'
    Viking fortsetter i samme spor fra første omgangen. Legger press på bortelaget.
    48'
    Viking 2 - 0 Stabæk
    Mål: André Danielsen
    For en kanon! Danielsen smeller til fra rundt 30 meter - Rett i krysset!
    49'
    Godt slått corner. Viking klarerer i første omgang.
    50'
    'Mix' slår mot første stolpe. Litt klabb og babb, men hjemmelaget får klarert.
    51'
    For en sjanse til Aasen. Danielsen slår inn fra høyre, og unggutten skal bare bredside ballen i mål fra kloss hold. Forsøket går utenfor.
    53'
    Frispark til Stabæk. Hauger slår inn. Viking klarerer i første omgang, men Hoff plukker opp ballen og smeller til. Forsøket blir blokkert, men ballen triller videre til Palmason. Istedet for å få kontroll på ballen, faller Palmason så lang han er.
    56'
    Gult kort til Stabæk
    Palmason blir fortjent belønnet med gult kort for Oscar-prestasjonen sin.
    56'
    Danielsen med et nytt skuddforsøk fra langt hold. Høyt over denne gang.
    60'
    Danielsen får mye rom, og stormer framover på banen. Forsøker å finne Ingelsten foran mål, men innlegget går over mål.
    61'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Valon Berisha
    Ut: Ole Marius Aasen
    Unge Aasen blir erstattet av en yngre Berisha.
    63'
    Dommer Staberg gjør seg upopulær hos hjemmefansen. Stadion vil ha corner, men Staberg dømmer utspark fra keeper.
    65'
    Diogo viser fine tendenser hos Stabæk på høyresiden, men blir for alene.
    66'
    Pall Gunnarsson med sitt første skuddforsøk. Fra rundt 18-19 meter sender han ballen utenfor mål.
    67'
    Stabæk mye mer med i kampen nå, men kommer ikke til de store sjansene
    68'
    Stygg tversoverpasning fra Bertelsen, men Stabæk makter ikke å ta vare på muligheten
    70'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Jan Banan Tømmernes
    Ut: Bernt Hulsker
    71'
    Ingelsten i duell med Høiland. Staberg dømmer frispark til bortelaget.
    74'
    Ingelsten i en ny duell med en Stabæk-forsvarer. Staberg blåser, og samtlige Viking-spillere tror de har fått tildelt frispark i farlig posisjon. Men Staberg blåser motsatt vei til stor frustrasjon for hjemmelagets spillere.
    77'
    Skogseid med innkast. Roter det litt til, og bortelaget kan komme på en sjelden overgang. Stabæk finner ikke hverandre framover på banen, og Viking kan igjen overta.
    78'
    Inn: Tor-Marius Gromstad
    Ut: Kristian Flittie Onstad
    Gromstad tar over for Onstad de siste drøye ti minuttene av kampen.
    78'
    Viking viser fine kombinasjoner, men avslutningen til Ødegaard går Gromstad og ut til corner. Mulig Ødegaard burde avsluttet litt tidligere der.
    80'
    Knudsen bokser ballen vekk. Lærkula ender hos 'Soko' som blåser ballen høyt over mål.
    80'
    Stabæk med en viss sluttspurt nå. Det kan gi rom for farlige Viking-overganger.
    83'
    Andrè Danielsen er blitt kåret til dagens Viking-spiller
    84'
    Stabæk-benken er tydelig frustrerte over spillet laget viser. Flere av innbytterne hamrer mot veggen i innbytterboksen.
    86'
    Det skjer lite for øyeblikket. Viking har full kontroll på oppgjøret.
    87'
    Frispark til bortelaget. Hauger slår inn, men ballen blir stusset videre til utspark fra keeper Jarstein.
    88'
    Tommy Høiland tripper nede på sidelinjen, og er klar til å komme innpå.
    88'
    Det er lagt til minimum 3 minutter.
    90'+1
    Viking bruker tid. Høiland tar med seg ballen ned til cornerflagget, og skjermer ballen så godt det lar seg gjøre.
    90'+2
    Valon Berisha
    Viking bruker tid. Lite interesserte i å slå corneren
    90'+2
    90'+3
    Fortjent seier til hjemmelaget. Laget var mest villige framover, og skapte flest sjanser. Det er sjelden Stabæk skaper så lite som de gjorde i denne kampen, og spillet bar preg av at viktige spillere som Nannskog, Andersson og Pall Gunnarsson manglet. Sistnevnte fikk prøve seg den siste halvtimen, men rusten etter skade klarte ikke han å sette noe særlig preg på kampen.