Ble dekket av Morten Asbjørnsen

Hei, og hjertelig velkommen til denne live-dekningen av kampen mellom Viking og Tromsø!
    Været her i Stavanger er ypperlig, og alt ligger til rette for en strålende fotballkamp her på SR-Bank Arena!
    Dette er en kamp mellom et Viking-lag, som på imponerende vis ligger på 5. plass før denne kampen, og Tromsø som kjemper om overlevelse i Eliteserien. Bortelaget ligger på 12. plass med 25 poeng. Det er kun to poeng mer enn Strømsgodset som i skrivende stund ligger på kvalik-plassen.
    Viking XI (4-3-3): Austbø - Bjørshol, Hove, Vevatne, Pereira - Thorstvedt, Løkberg, Furdal - Ibrahimaj, Källman, Tripic.
    Vikings benk: Wichne, Salte, Bytyqi, Torsteinbø, Østensen, Ekeland og Fridjonsson.
    Tromsø XI (3-5-2): Karlstrøm - Jenssen, Wangberg, Antonsen - Andersen, Taylor, Smith, Valakari, Nilsen - Espejord, Azemi.
    Tromsøs benk: Kongshavn, Pirinen, Gamst Pedersen, Holmgren Pedersen, Barlow og Gundersen.
    Furdal med en frekk pasning til Pereira ute til venstre, men Andresen snapper opp ballen fra backen.
    3'
    Så får backen lagt i boks ikke lenge etter, og finner pannebrasken til Thorstvedt som får styrt ballen mot mål, men Karlstrøm har kontroll på forsøket.
    3'
    En lang ball blir slått i bakrom, og Källman setter fart med Wangberg i rygg. Stopperen henger på spissen om en klegg, og Stavanger-publikumet roper på straffespark. Det hele ender med at begge går i bakken og Saggi blåser frispark til Tromsø.
    7'
    Furdal ligger nede og holder seg til ansiktet. Kommer etter en duell hvor det ser ut til at han får en albue i ansiktet. Får behandling på kunstgresset nå.
    8'
    Går av banen her med papir rundt nesen, Furdal. Har fått seg en ordentlig trøkk her, og Fridjonsson gjøres klar på benken.
    9'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Samúel Fridjónsson
    Ut: Johnny Furdal
    10'
    Nilsen kommer ned langs venstresiden og tvinger frem et hjørnespark for bortelaget.
    13'
    God corner som ender på skallen til Jenssen som får til en god heading, men Austbø står riktig og holder ballen i fast grep.
    14'
    Bølger litt frem og tilbake her på SR-Bank Arena. Ingen av lagene som har klart å få oppgjøret i sitt spor de første 20 minuttene.
    20'
    Grei mulighet for bortelaget. Taylor får ballen i boks og legger hardt og lavt inn, men Austbø er raskt nede og får en labb på ballen.
    21'
    Gult kort til Tromsø
    Kent-Are Antonsen
    Feller Tripic på vei gjennom og lager frispark i ypperlig posisjon her.
    22'
    Så blir Antonsen liggende nede selv etter han lagde frisparket. Ser ut til at han har voldsomt vondt i den ene armen. Får pleie på banen her.
    23'
    Sender frisparket i muren der, Tripic og får et nytt forsøk på returen. Den går i en TIL-spiller og til corner.
    25'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Tromsø
    Mål: Samúel Fridjónsson
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Det er innbytteren som gjør det! Tripic er sterk i duell med Wangberg før han triller ut til Fridjonsson som legger til rette før han feier ballen i mål.
    26'
    Gult kort til Viking
    Samúel Fridjónsson
    Får også det gule kortet for å feire foran Tromsøs supportere.
    27'
    Frispark til Tromsø i grei posisjon for innlegg. Er Taylor som blir lagt i bakken av Pereira.
    34'
    Frisparket blir slått over alt og alle.
    35'
    God sjanse for Viking! Thorstvedt trekker seg inn i banen og sikter på lengste, men Karlstrøm redder den fint.
    38'
    God sjanse for Tromsø og Azemi! Andersen svinger inn til Azemi som står ganske alene, men han får ikke styrt headingen på mål.
    43'
    Tripic blir spilt gjennom og kanten setter fart mot mål. Havner i ubalanse i det han nærmer seg keeper, men rekker akkurat å avslutte. Den går i Karlstrøm og til corner.
    45'
    Det er lagt til fire minutter av denne første omgangen.
    45'+1
    Andersen prøver et hardt innlegg og treffer en Viking-spiller og så i stolpen! Nære på for bortelaget!
    45'+2
    Taylor spiller gjennom til Espejord som med hælen prøver å finne spissmakker Azemi, men retningen er ikke god nok, og dermed overtar Viking ballen.
    46'
    Fridjonsson prøver seg igjen! Denne gangen med venstrefoten fra en 17-18 meter, men ballen går over målet til Karlstrøm.
    49'
    Tripic prøver å finne Thorstvedt som kommer på løp ved bakre stolpe. Er ikke mye om gjøre der, men den går akkurat litt for langt.
    54'
    Både Karlstrøm og Källman blir liggende nede etter en duell i boks. Viking-spissen kommer seg raskt opp igjen, mens Tromsøs keeper blir liggende en stund. Ser heldigvis ut til at alt har gått greit med begge, og spillet fortsetter.
    57'
    Enorm mulighet for hjemmelaget! Thorstvedt rager høyest i boks men stanger den utenfor målet.
    59'
    Thorstvedt og Jenssen blir begge liggende nede etter den duellen.
    59'
    Jenssen kommer seg på beina igjen og ser fin ut. Ser litt verre ut for Thorstvedt som ligger nede og får assistanse.
    60'
    Begge spillerne er nå av banen, og begge med blod i hodet. Begge er også gått inn i garderoben for å lappes sammen.
    61'
    God mulighet for Viking når Pereira kommer rundt på venstresiden. Skjærer inn og prøver seg, men Karlstrøm reddet forsøket. Ingen i blått får avsluttet på returen, og Tromsø får klarert ballen unna.
    63'
    Inn: Fredrik Torsteinbø
    Ut: Kristian Thorstvedt
    Må kaste inn håndkle etter hodesmellen her, Thorstvedt.
    64'
    Jenssen er tilbake på banen med ny drakt og blodet er tørket bort.
    65'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Morten Gamst Pedersen
    Ut: Kent-Are Antonsen
    65'
    Hove er svært nære! Etter litt klabb og babb i feltet får han hode på den fra kloss hold, men Karlstrøm er raskt over og redder fint!
    72'
    Simen Wangberg
    Feier ned Bjørshol på vei gjennom.
    73'
    Zlatko Tripic
    Ikke fornøyd med taklingen til Wangberg her, Tripic og sier klart fra om det.
    73'
    Inn: Marcus Holmgren Pedersen
    Ut: Magnus Andersen
    75'
    Källman stormer gjennom i bakrom og får avsluttet fra skrå vinkel. Den er Karlstrøm på og forlenger til et hjørnespark.
    79'
    Tikker veldig mot 90 minutter for Tromsø her nå. Sliter med å sette trykk mot Vikings mål her.