4 251
5 328

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av kveldens Eliteserie-kamp mellom Viking og Tromsø.
    Billettsalget har passert 10.000 i Jåttåvågen og været er helt greit. Det er klar for en spennende fotballkamp mellom et Viking-lag som ikke har fått en ideell start på sesongen, og et Tromsø-lag som har fått en forferdelig start på sesongen.
    Hjemmelaget Viking har spilt fem kamper så langt. Det har resultert i én seier, tre uavgjort og ett tap. Seieren kom hjemme mot Sarpsborg 08 i sesongåpningen, mens tapet kom borte mot Bodø/Glimt i andre serierunde. De tre siste rundene har alle endt uavgjort. Forrige helg var Viking involvert i en meget innholdsrik fotballkamp borte mot Odd. Viking lå under 1-2 med få minutter igjen, men snudde 1-2 til 3-2 på overtid. På overtid av overtiden kom likevel Odd tilbake og sikret uavgjort.
    Bortelaget fra Tromsø har fått en marerittstart på sesongen. De har vært i aksjon fire ganger, og samtlige oppgjør har endt med tap. Først tapte de 2-4 mot Brann, før det har blitt nederlag mot Haugesund, Kristiansund og sist mot Sarpsborg 08. Felles for de tre siste tapene er at Tromsø ikke har scoret i de kampene. Forrige helg tapte Tromsø hele 0-3 hjemme mot Sarpsborg 08.
    I NM har Viking tatt seg videre til 4. runde etter at Tromsdalen ble slått 4-0 på bortebane i midtuken. De mørkeblå skal spille borte mot Levanger onsdag kveld. Tromsø er derimot ute av NM etter at de tapte 0-1 borte mot Vålerenga tidligere i uken. Den kampen gikk til ekstraomganger før Vålerenga scoret kampens eneste mål.
    Viking startet kveldens runde på en 10. plass med seks poeng. Tromsø ligger helt sist på tabellen uten poeng så langt. Gjestene fra Tromsø kan komme seg opp på kvalifiseringsplass med seier i kveld dersom resultatene går riktig vei i de andre kampene som spilles like før kveldens kamp på SR-Bank Arena.
    Innbyrdes har det vært flere jevne oppgjør de siste årene. Forrige sesong ble det 1-1 i Tromsø på våren, før Tromsø vant 4-3 på dramatisk vis i fjor høst. Viking ledet 3-2 helt på tampen av kampen mot Tromsø i den kampen, men to sene scoringer av Tromsø sørget for at kampen endte med 4-3 til de røde og hvite. En seier som skulle vise seg å gi Tromsø spill i Europa på Vikings bekostning ved sesongslutt. De ni siste innbyrdes har for øvrig endt med tre Viking-seiere, tre uavgjort og tre Tromsø-seiere.
    Lagoppstillingene er klar i Jåttåvågen. Viking har valgt å gjøre to endringer på laget som spilte uavgjort mot Odd forrige serierunde. Peter Christiansen og Simen Kvia-Egeskog kommer inn fra start. Tromsø har valgt å gjøre hele fem endringer på laget som tapte hjemme mot Sarpsborg 08 forrige runde. Jacob Napoleon Romsaas, Jens Hjertø-Dahl, Tobias Guddal, Jesper Robertsen og Ruben Yttergård Jensen kommer inn fra start.
    0'
    Vertene sparker i gang kampen.
    0'
    Kort variant. Ballen spilles ut til Bell. Bell løfter høyt inn mot bakre stolpe. Der faller ballen ned ved føttene til Salvesen. Viking-spissen prøver å få til en avslutning, men treffer ikke skikkelig. Kula spretter videre til en offsideplassert Diop.
    0'
    Offside for Viking
    0'
    Yazbek finner Tripic ute til venstre. Tripic forserer fremover sentralt på banen. Utenfor sekstenmeteren prøver han å stikke gjennom Salvesen, men pasningen blir litt for hard.
    2'
    Fint Tromsø-angrep! Antonsen blir spilt opp på Vikings halvdel av Hjertø-Dahl. Antonsen finner Norheim ute til venstre. Tromsø-spilleren drar seg inn i sekstenmeteren hvor han etter hvert får lagt inn. Innlegget blir klarert av Yazbek.
    3'
    Yazbek blir lagt i bakken i egen sekstenmeter.
    3'
    Viking med god overgangsmulighet. Kvia-Egeskog tar med kula fra egen halvdel. Vertene kommer tre mot to. Kvia-Egeskog tar med seg Christiansen til høyre. Viking-vingen skjærer innover og prøver skudd, men forsøker blir blokkert.
    6'
    Diop legger Nordås i bakken midt på egen halvdel.
    6'
    Gult kort til Viking
    Djibril Diop
    Får det gule kortet i forbindelse med frisparket han laget. Uvisst om han får det for selve forseelsen, eller fordi han hindrer Tromsø fra å ta frisparket hurtig.
    6'
    Yazbek klarerer ballen unna i duell med Hjertø-Dahl.
    7'
    Herlig gjort av Norheim! Vingbacken skrur opp tempoet på føttene ute på venstresiden. Han drar seg forbi Vevatne og får lagt inn mot Antonsen. Avslutningen fra Antonsen går utenfor.
    9'
    Antonsen får frispark ved midtstreken.
    9'
    Tripic blir lagt i bakken av Hjertø-Dahl ute på Vikings venstreside. Frispark i farlig innleggsposisjon.
    11'
    Frisparket fra Tripic blir headet unna inne i boksen. I returrommet venter Yazbek, men midtbanespillerens skudd går langt utenfor.
    12'
    Diop legger Nordås i bakken midt på Tromsøs halvdel.
    14'
    Stor sjanse for Yazbek! Guddal roter det til med et svakt mottak i egen sekstenmeter. Ballen spretter ut til Tripic. Viking-kapteinen løfter ballen tilbake foran mål hvor Yazbek er helt alene. På en eller annen måte klarer ikke Yazbek styre ballen på mål med pannebrasken. Der er gjestene heldige.
    14'
    Norheim dytter Vevatne i bakken inne på Vikings halvdel.
    16'
    Kvia-Egeskog får frispark ved midtstreken.
    16'
    Salvesen tar med seg ballen ned til dødlinja. Han legger deretter tilbake til Urbancic. Venstrebacken løfter inn foran mål hvor Christiansen får gå opp alene i lufta. Viking-vingen header på mål, men målvakt Haugaard slår over til hjørnespark.
    16'
    Innlegget finner Diop bak i feltet. Han header inn foran mål, men der får en Tromsø-spiller klarert.
    16'
    Tripic prøver et hurtig innlegg fra venstresiden. Det høye innlegget går rett inn til Haugaard.
    19'
    Vertene spiller seg frem på venstresiden. Kvia-Egeskog trer gjennom Urbancic ute ved sidelinjen. Backen løfter inn mot mål, men der har Haugaard full kontroll.
    21'
    Viking med en farlig overgangsmulighet! Yazbek har med seg både Tripic og Christiansen mot to Tromsø-forsvarere. Han går helt frem til sekstenmeteren hvor han spiller Christiansen til høyre. Christiansen prøver å slå over til Salvesen som står på åpent mål ved bakre stolpe, men Skjærvik blokkerer på mesterlig vis slik at ballen går inn til Haugaard.
    21'
    Urbancic er oppe med albuen i en duell med Jenssen.
    23'
    Jost Urbancic
    Får det gule kortet for albuen han ga Jenssen.
    24'
    Jenssen mottar litt behandling, men kommer seg heldigvis raskt på føttene igjen. Spillet fortsetter.
    25'
    Stopp i spillet. Tripic og Jenssen ligger nede etter en duell.
    26'
    Begge kommer seg opp på føttene igjen etter litt behandling. Et par tøffe minutter for Tromsø-spiller Jenssen.
    26'
    I tverrliggeren fra Christiansen! Viking spiller seg frem sentralt. Etter en flikk faller ballen ned hos Kvia-Egeskog i returrommet. Han prøver å finne Salvesen inne i sekstenmeteren. Salvesen blir stanset, men ballen triller videre til Christiansen. Fra like innenfor sekstenmeteren klemmer han til, men skuddet går via en motspiller og treffer metallet.
    28'
    Nesten for Kvia-Egeskog! Hjørnesparket heades unna og faller ned hos Kvia-Egeskog. Viking-spilleren smeller til fra kanten av sekstenmeteren. Skuddet treffer en motspiller og går like utenfor.
    28'
    Haugaard bokser unna og får etterpå frispark.
    28'
    Frispark til Haugaard etter en dytt i feltet.
    29'
    Stor sjanse for Kvia-Egeskog! Tripic fører med seg ballen ute til venstre. Han spiller inn til Kvia-Egeskog i sekstenmeteren. Viking-spilleren prøver å finne Urbancic, men lykkes ikke. Ballen går tilbake til Kvia-Egeskog som smeller til fra ti meter. Skuddet går like utenfor.
    30'
    Gult kort til Tromsø
    Jakob Haugaard
    Får det gule kortet for drøying av tid.
    32'
    Nordås legger Diop i bakken midt på banen.
    33'
    I tverrliggeren fra Diop! Frisparket løftes inn i boksen av Tripic. Langås header tilbake foran mål. Der klemmer Diop til på volley, men det harde skuddet smeller rett i metallet.
    33'
    Tromsø er fremme en visitt. Etter litt frem og tilbake får Yttergård Jenssen ballen like utenfor sekstenmeteren. Alle forventer skudd, men Tromsø-spilleren løfter istedenfor ballen følsomt inn foran mål. Der får Napoleon Romsaas hodet på ballen, men stusser den bare videre til Robertsen. Robertsen skal klemme til fra spiss vinkel, men sleiver idet han skal løsne skudd.
    36'
    Etter et enormt Viking-press midt i første omgang, ser det nå ut til ha roet seg litt. Tromsø holder litt mer på ball.
    38'
    Tromsø er på farten! Robertsen kjører på langs høyresiden. Han ser opp og får øye på Norheim på motsatt side. Robertsen løfter en ball vakkert over til motsatt vingback som har tatt turen inn i sekstenmeteren. Norheim tar ned ballen og utfordrer, men det påfølgende skuddet blir blokkert.
    40'
    Blir klarert av Urbancic ved første stolpe.
    41'
    Bell får frispark etter en dytt fra Antonsen midt på banen.
    43'
    Jesper Robertsen
    Robertsen tar tak i Tripic for å holde han igjen idet Viking skal ta frispark. Saggi drar frem det gule kortet til Robertsen, mens Tripic hysjer mot Tromsø-benken.
    43'
    Langås header rett opp i lufta. Nordås vinner den neste duellen, men header ufarlig inn til keeper.
    44'
    Heades unna ved første stolpe. I returrommet venter Yazbek, men hans avslutning flyr utenfor.
    45'+1
    Stopp i spillet. Langås ligger nede og holder seg til hodet.
    45'+2
    45'+3
    Det er pause på SR-Bank Arena. Lagene går til pause på stillingen 0-0, og det er nok gjestene fra Tromsø mest fornøyd med. Det er nemlig hjemmelaget som har vært det beste laget de første 45 minuttene. Etter en jevn start på kampen tok Viking helt over, og de har spilt seg frem til en rekke store sjanser. To av avslutningene fra henholdsvis Peter Christiansen og Djibril Diop smalt i tverrliggeren, mens flere andre spillere har vært svært nære scoring. Tromsø har på sin side ikke klart å komme til de store sjansene, men har hatt et par gode overganger som fort kunne blitt farlige.
    45'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Gianni Stensness
    Ut: Sondre Klingen Langås
    45'
    Gjestene sparker i gang andre omgang. Viking har gjort et bytte i pausen. Langås lå nede da dommer blåste for pause. Han har blitt igjen i garderoben.
    45'
    Christiansen med en tøff takling ute ved sidelinjen. Han treffer bra og får ballen ut til kast, men Saggi ber dansken roe seg litt.
    47'
    Viking som har tatt tak fra start i andre omgang. De har holdt ballen inne på gjestenes halvdel, men foreløpig uten å skape noe.
    48'
    Tripic får ballen fra Christiansen ute til høyre. Han går inn i sekstenmeteren og får slått lavt inn foran mål. Der er det mange Viking-spillere, men det er til slutt en Tromsø-spiller som får beinet ballen unna.
    50'
    Hjørnespark til Viking
    51'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Tromsø
    Mål: Lars-Jørgen Salvesen
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Tripic viser et tegn med armene før han skrur hjørnesparket inn mot første stolpe. Der rager Salvesen høyest i lufta. Vikings høyreiste spiss setter frem pannebrasken og header inn 1-0 for hjemmelaget.
    51'
    Stensness får frispark på egen halvdel.
    53'
    Mål for Tromsø!
    Viking 1 - 1 Tromsø
    Mål: Ruben Yttergård Jenssen
    Jenssen slår en lang pasning frem til Antonsen ute på Tromsøs venstreside. Nede ved dødlinja får Antonsen stanset ballen. Han ser inn foran mål og prøver et lavt innlegg. Innlegget blir klarert av Stensness foran mål, men i returrommet venter Yttergård Jenssen. Kapteinen klemmer til og får kjempetreff! Ballen flyr som en kule nede til høyre!
    53'
    Stor sjanse for Christiansen! Viking kommer seg rundt på venstresiden. Urbancic slår et lavt innlegg inn i feltet som finner veien til en helt umarkert Christiansen. Dansken banker til fra kort hold, men avslutningen går rett på Haugaard.
    55'
    Nesten for Vevatne! Høyrebacken har tatt turen inn i Tromsøs sekstenmeter. Han får ballen og legger til rette for skudd med venstrefoten. Vevatne banker til, men skuddet fra ti meters hold reddes av Haugaard. Keeperen må gi retur, men gjestene får ryddet unna.
    56'
    Stopp i spillet. Diop ligger nede hos vertene.
    58'
    Etter litt behandling kommer Diop seg på føttene igjen. Det spørs om han uansett skal av, ettersom de Lanlay gjør seg klar nede ved sidelinjen.
    59'
    Farlig overgangsmulighet for Viking! Tripic stormer i angrep og blir lagt i bakken. Ballen går videre til Christiansen som tar med Vevatne til høyre. Vevatne prøver et lavt innlegg som gjestene får klarert.
    60'
    Christiansen får en dytt i ryggen fra Norheim midt på banen.
    60'
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Djibril Diop
    61'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Felix Winther
    Ut: Jesper Robertsen
    61'
    Inn: Yaw Paintsil
    Ut: Jens Hjertø-Dahl
    61'
    Bytter hos begge lag. Viking har nå mistet begge sine midtstoppere med skade denne kampen. Vevatne går inn og danner stopperpar med Stensness. De Lanlay tar plass på høyrebacken.
    62'
    "Husker dere han Paintsil?" ropes det på Tromsø-dialekt fra tribunen. Det gjør nok de fleste på SR-Bank Arena. Det var nemlig han som scoret 4-3 målet i den dramatiske kampen her forrige sesong.
    63'
    Paintsil presenterer seg. Han drar seg innover på banen og spiller deretter ut til Winther på høyresiden. Winther prøver et hardt innlegg mot Antonsen bak i feltet, men sistnevnte får ikke til et skikkelig treff.
    64'
    Napoleon Romsaas prøver seg fra drøyt 20 meters hold, men skuddet går høyt over mål.
    65'
    Heades ut til nytt hjørnespark.
    65'
    Innlegget blir klarert. Viking holder oppe trykket. Ballen flyttes fra høyre til venstre og lander hos Tripic. Tripic tar med seg Kvia-Egeskog på utsiden. Kvia-Egeskog løfter høyt inn i feltet hvor Salvesen er, men headingen fra spissen går ufarlig inn til Haugaard.
    66'
    Heades unna ved første stolpe.
    67'
    Brødrene Auklend gjør seg klar nede ved sidelinjen. Ser ut som det gjøres klart for brødrebytte.
    68'
    Nesten for Viking! Kort variant. Tripic får ballen tilbake. Han løfter inn mot bakre stolpe hvor Salvesen står plassert. På en eller annen måte klarer ikke Viking-spissen få satt foten på ballen like ved streken.
    69'
    Nesten for Tripic! Et innlegg fra høyresiden stusses videre bak i feltet. Der venter Viking-kapteinen. Tripic smeller til på direkten, men Haugaard varter opp med en herlig beinparade.
    70'
    Inn: Sondre Auklend
    Ut: Patrick Yazbek
    70'
    Inn: Vetle Auklend
    Ut: Jost Urbancic
    70'
    Ikke hver dag to brødre byttes inn samtidig i Eliteserien.
    71'
    Frispark
    72'
    Innlegget finner Salvesen bak i feltet. Spissen header ufarlig utenfor.
    73'
    Inn: Vegard Erlien
    Ut: Jakob Romsaas
    73'
    Enorm sjanse for Norheim! Haugaard slår en lang ball i bakrom. De Lanlay har kontroll for Viking, men ser ikke Norheim ved siden av seg. Viking-spilleren lar ballen passere og plutselig er Norheim helt alene med Gunnarsson. Norheim prøver en lav avslutning, men Vikings sisteskanse varter opp med en fantastisk redning.
    74'
    Kort variant. Ballen slås ut til Norheim. Innlegget fra Norheim blir blokkert.
    74'
    De Lanlay drar seg fint fri ute på høyresiden. Han prøver et innlegg som går over mål.
    76'
    Like utenfor fra Auklend! Stensness slår frem til Christiansen. Dansken flikker gjennom Auklend på herlig vis. Auklend går inn i sekstenmeteren hvor han løsner skudd fra spiss vinkel, men skuddet går til side for mål.
    77'
    Auklend får frispark midt på banen.
    78'
    Nordås vinner ballen ved midtstreken. Han tar den med seg frem langs venstresiden. Der prøver han et innlegg som går rett inn til keeper.
    79'
    79'
    Christiansen utfordrer på høyresiden. Han prøver et innlegg som går over mål.
    81'
    Hands på Aukland i midtsirkelen.
    82'
    Inn: Isak Vådebu
    Ut: Runar Norheim
    82'
    Christiansen får frispark midt på egen halvdel.
    84'
    Inn: Sander Svendsen
    Ut: Peter Christiansen
    85'
    Frispark til gjestene dypt inne på egen halvdel. Mulig det skyldes en hands på Salvesen.
    85'
    Paintsil holder Tripic ved midtstreken.
    87'
    Yaw Paintsil
    Sparker bort ballen når Viking skal ta et raskt frispark.
    87'
    Kvia-Egeskog får frispark midt på Tromsøs halvdel.
    88'
    Auklend får ballen ute på venstresiden. Han prøver et innlegg som går over alle og ut til utspark.
    89'
    Svendsen slår en pasning rett til Antonsen i farlig posisjon ute på venstresiden. Antonsen slår et hardt innlegg inn foran mål hvor en Tromsø-spiller kaster seg frem, men innlegget går forbi alle i boksen.
    90'
    Offside for Tromsø
    90'
    Paintsil prøver seg fra 20 meter, men skuddet går rett på Gunnarsson.
    90'+1
    Bell får frispark ved midstreken.
    90'+1
    Gunnarsson løfter et frispark høyt opp mot Tromsøs sekstenmeter. Guddal header ballen rett opp i luften og i den neste duellen smeller Svendsen og Jenssen sammen. Svendsen vinner duellen og deretter går begge spillerne i bakken. Dommer Saggi står like ved siden av og peker kontant på straffemerket. Straffespark til Viking!
    90'+2
    Viking scorer på straffe!
    Viking 2 - 1 Tromsø
    Mål: Zlatko Tripic
    Det er helt stille på stadion idet Tripic gjør seg klar til å ta straffesparket. Tripic puster rolig før han tar fart. Fremme ved ballen klemmer Viking-kapteinen til og løfter ballen over Haugaard. Viking er tilbake i ledelsen!
    90'+5
    Det blir lagt til litt ekstra på grunn av straffesparket hvor Jenssen og Svendsen ble liggende nede litt.
    90'+7
    Et innlegg fra Tromsøs høyreside blir sleivet mot eget mål av Vevatne. Heldigvis for Viking-stopperen er Gunnarsson våken og fanger ballen.
    90'+8
    Zlatko Tripic
    Får det gule kortet for å ha hindret Haugaard med å sette i gang spillet.
    90'+9
    90'+9
    Kampen er over på SR-Bank Arena! Zlatko Tripics sene straffescoring sørget for tre poeng for hjemmelaget. Viking var det beste laget i første omgang og skapte flere store sjanser. De traff til og med tverrliggeren to ganger, men lagene gikk likevel til pause på stillingen 0-0. Etter pause tok det fullstendig fyr. Først tok Viking ledelsen syv minutter ut i andre omgang da Lars Jørgen Salvesen headet inn et hjørnespark fra Zlatko Tripic. Hjemmepublikummet rakk knapt å feire scoringen før Tromsø utlignet etter et kjempetreff fra Ruben Yttergård Jenssen. Viking var nære ved å score igjen ved flere anledninger like etterpå, men så roet det seg litt. Det ble jevnere og hjemmepublikummet ble utålmodige. Et drøyt kvarter før slutt var Tromsø fryktelig nære ved å ta ledelsen da Runar Norheim kom helt alene gjennom, men Patrik Gunnarsson reddet mesterlig. På overtid var det duket for mer dramatikk. Sander Svendsen gikk i bakken i en hodeduell og fikk straffespark. Etter et par minutters ventetid fikk Zlatko Tripic satt ballen i mål hele seks minutter på overtid. Scoringen ble kampens siste, og dermed ble det tre poeng for hjemmelaget til slutt.