2-1
3-1
3-2

Ble dekket av Yngve Gjerde

Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen av cupkampen mellom Werder Bremen og Borussia Dortmund.
    Det er åttedelsfinale i tyske DFB-Pokal som står på menyen. Til dyst møtes de to Bundesliga-klubbene Werder Bremen og Borussia Dortmund, som ligger på henholdsvis 16. og 3. plass i den tyske toppdivisjonen.
    Werder Bremen ligger altså på playoff-plass i Bundesliga, og kommer rett fra to strake tap mot Augsburg og Hoffenheim. Borussia Dortmund er på sin side i kjempeform, med tre strake seiere. I seierne mot Augsburg, Köln og Union Berlin har de scoret totalt 15 mål - 5 mål i hver kamp.
    Erling Braut Haaland har vært en stor bidragsyter i målfestene. Han har scoret syv mål på tre kamper. Nå venter vi i spenning på om han starter kveldens kamp...
    Lagene er inne, og Haaland starter på benken.
    Werder Bremen XI (3-4-3): Pavlenka - Veljkovic, Vogt, Moisander - Bittencourt, Eggestein, Klaassen, Friedl - Osako, Selke, Rashica.
    Borussia Dortmund XI (3-4-3): Hitz - Akanji, Hummels, Zagadou - Hakimi, Brandt, Witsel, Schulz - Sancho, Reus, Hazard.
    Thorgan Hazard tar dermed Haalands plass i startelleveren. Emre Can er også på benken, og kan få sin Borussia Dortmund-debut i dag. Han ble hentet fra Juventus på tampen av januarvinduet.
    Bayern München er regjerende DFP-Pokal-mestere, og turneringens desidert mestvinnende klubb (19 ganger). Werder Bremen er faktisk den nest-mestvinnende med sine seks cuptriumfer. De vant den sist i 2009.
    Dortmund har på sin side gått helt til topps i cupen ved fire anledninger. Sist gang var i 2017.
    Hjemmelaget Werder Bremen har på sin vei til denne kampen slått ut Atlas Demhorsst (6-1) og 1. FC Heidenheim (4-1). Borussia Dortmund slo KFC Uerdingen 2-0 og Borussia Mönchengladbach 2-1 i de to første rundene.
    Lucien Favre ble naturligvis spurt om hvorfor Haaland ikke spiller fra start i dag: - Haha. Han har knapt trent i desember, ikke hatt de beste forberedelsene og spilt i tre kamper. Han startet jo sist. Men! Han er jo her, sier han med et lurt smil. Foto: EPA.
    Bedagelig tempo og rolig åpning på dette oppgjøret.
    3'
    Reus og Hazard presser høyt og får nesten betalt også, men Werder Bremen slipper med skrekken.
    4'
    Hakimi og Sancho kombinerer fint. Førstnevnte pisker inn et innlegg i retning Reus, men Vogt får pannebrasken på den og header ut til corner.
    5'
    Brandt skal slå den.
    5'
    Osako stanger unna ved første stolpe.
    5'
    Hjemmelaget på visitt i angrep for første gang i kampen, men trebackslinja til Dortmund står godt.
    7'
    NÆRE! Liten sjansebonanza for Bremen! Innlegg mot bakerste som legges inn igjen til Selke. Han legger igjen til Eggestein som ikke får avsluttet, men legger den til Klaassen som fyrer av. Skuddet hans går like over.
    11'
    God Bremen-periode nå. Ypper seg i angrep med duoen Selke/Osako, men det ender med offside.
    13'
    Borussia Dortmund bruker lang tid på å spille seg fra fra presset til de gule og sorte.
    16'
    Mål for Werder Bremen!
    Werder Bremen 1 - 0 Borussia Dortmund
    Mål: Davie Selke
    SÅ TAR DE LEDELSEN! Forferdelig pasning fra Hakimi som gir bort ballen utenfor egen boks. Rashica kommer til skudd, som reddes av Hitz. Returen faller derimot rett til Selke, som scorer sitt første mål for sesongen! Foto: EPA.
    16'
    Dortmund går rett i angrep og kommer til innlegg ved Schulz. Igjen - nesten helt frem til Reus, men nok engang får en i Bremen-grønt en tå på ballen.
    18'
    Rashica, som har åpnet kampen friskt, rundlurer Akanji, men sveitseren slipper unna det gule.
    20'
    Nytt skudd fra Bremen. Denne gangen fra finske Moisander, men skuddet skrur utenfor.
    21'
    Brennhete Sancho felles like utenfor boksen og skaffer Dortmund-frispark like utenfor boksen. Meget god skuddposisjon for Marco Reus, dette.
    23'
    Gult kort til Werder Bremen
    Leonardo Bittencourt
    Bittencourt får det gule etter taklingen på Sancho.
    23'
    Frisparket til Reus har en god retning, men det går via hodet til målscorer Selke. Ender bare i corner.
    24'
    NESTEN! Etter litt frem og tilbake kommer Hummels - av alle - med et brassespark! Setter Pavlenka på prøve. Keeperen får dyttet ballen over tverrliggeren. Lekkert forsøk av Hummels.
    24'
    Ny Dortmund-corner.
    25'
    Får ingenting ut av denne.
    25'
    Borussia Dortmund har fremdeles veldig mye ball, men sliter med å få noe ut av all ballbesittelsen.
    29'
    Bremen får sin første corner i kampen.
    30'
    Werder Bremen 2 - 0 Borussia Dortmund
    Mål: Leonardo Bittencourt
    WOW! FOR. EN. SCORING! Corneren klareres av Reus, men bare ut til Bittencourt som venter i returrommet. Han tar en touch, legger til rette og bare HAMRER ballen opp i krysset på halvspretten! Foto: Reuters.
    30'
    Og Weserstadion RUNGER etter den raketten.
    31'
    Borussia Dortmund stanger og stanger i angrep. Trengs det en Erling Braut Haaland på topp...?
    34'
    35'
    Klareres - igjen.
    35'
    Sancho sender Rashica i pølsebua med en kroppsfinte, men påfølgende skuddforsøk går rett i blokka.
    36'
    Hvert eneste Dortmund-skudd blokkeres på heltemodig vis av Werder Bremen-spillerne. Høster voldsom applaus for hver involvering omtrent.
    37'
    Brandt får valget mellom å skyte fra skrått hold eller la ballen gå ut til corner. Han velger å skyte - og hamrer ballen over.
    40'
    Ser ikke veldig lovende ut for Dortmund før pause her.
    43'
    NESTEN 3! Det er nære å nesten være game over for Dortmund der! Selke setter fart og Hummels sklir, dermed er det fri bane mot mål. Avslutningen er ikke veldig god, og Hitz redder fint.
    44'
    Selke nede for telling her.
    45'
    Ser ut som mannen bak 1-0-scoringen må byttes ut.
    45'
    Legges for øvrig til bare ett minutt her.
    45'
    Pause. Werder Bremen leder 2-0, og Borussia Dortmund er i trøbbel. Tipper vi får se Erling Braut Haaland kort tid etter hvilen.
    Haaland er i oppvarming.
    Jærbuen gjør seg klar til å komme inn etter å ha varmet opp i pausen.
    Spillerbytte - Borussia Dortmund
    Inn: Erling Braut Haaland
    Ut: Thorgan Hazard
    46'
    Marco Reus faller litt lenger ned i banen nå. Halaand rett inn på topp.
    46'
    Dortmund lå jo under 2-0 mot Augsburg da Haaland kom innpå i debuten... Da scoret han hat trick og bidro til å sikre 5-3-seier.
    48'
    Haaland takles tøft bakfra. Moisander som synder i den nordiske duellen der. Frispark for Dortmund på 20 meter.
    49'
    Reus stiller seg på sedvanlig vis.
    49'
    Reus - rett i muren. Igjen.
    49'
    Spillerbytte - Werder Bremen
    Inn: Josh Sargent
    Ut: Davie Selke
    49'
    Corner for Bremen.
    51'
    Ut fra Akanji.
    51'
    Zagadou med en hårreisende tversoverpasning som Sargent snapper, men amerikaneren klarer ikke å gjøre noe med ballen. Spiller den bort.
    53'
    NÆRE! Dortmund-spillerne står i kø etter en skikkelig innleggsbonanza. Haaland lar ballen passere, Sancho får den og går for skudd, men det blokkeres.
    53'
    Det går for sakte med Dortmund. Bruker tre-fire touch hver hele tiden. Upresise pasninger. Da blir det relativt enkelt å forsvare seg for hjemmelaget.
    56'
    Haaland får ballen over på venstrebeinet, men velger å spille fri Schulz fremfor å skyte. Schulz får en dårlig touch og det blir hverken skudd eller innlegg. Ville gjerne ha den tilbake der, Haaland. Hadde hatt nærmest åpent mål der.
    58'
    Brandt forsøker å finne Haaland inne i boksen, men Klaassen står i veien og sørger for at det bare blir corner.
    60'
    Innlegg mot Haaland, men får ikke styrt headingen på mål.
    60'
    Har fått en helt annen type trussel på topp her, Borussia Dortmund. Prøver hele tiden å finne Haaland.
    61'
    Ruller fint opp her, gjestene. Hakimis innlegg blokkeres og går ut til corner.
    63'
    Klareres nok en gang.
    63'
    Gult kort til Borussia Dortmund
    Marco Reus
    Reus rasende når han ikke får frispark utenfor boksen. Reagerer kraftig og snakker på seg et gult kort.
    65'
    Nytt innlegg mot Haaland - ny corner for Dortmund.
    66'
    Zagadou header mot mål. Langt over.
    66'
    Inn: Giovanni Reyna
    Ut: Dan Axel Zagadou
    Offensivt bytte fra Favre.
    67'
    Mål for Borussia Dortmund!
    Werder Bremen 2 - 1 Borussia Dortmund
    Mål: Erling Braut Haaland
    Målgivende: Julian Brandt
    DET MÅTTE VÆRE HAN! Julian Brandt kommer fri inne i boksen, chipper ballen over Pavlenka, og foran målstreken venter Haaland som tupper ballen i mål!
    67'
    8 mål på 3 kamper. Det er helt spinnvilt.
    67'
    KJEMPESJANSE LIKE ETTER! Reyna spilles fri av Sancho, men Pavlenka gjør en god jobb, kommer ut, gjør seg stor og redder.
    68'
    Werder Bremen 3 - 1 Borussia Dortmund
    Mål: Milot Rashica
    SÅ SVARER WERDER BREMEN! Rashica spilles fri ute til høyre, banker til mot det lengste hjørnet og gir Werder Bremen 3-1!
    70'
    Tomålsledelsen tilbake igjen for Bremen. Blir tøft for gjestene, dette.
    71'
    OI, HAALAND! Spilles lekkert fri av Brandt, runder keeper og skyter utenfor på åpent mål! Får en litt vanskelig vinkel, men den er stor!
    73'
    Ligger med bare to mann i forsvar nå, Borussia Dortmund. Veldig offensive - og veldig sårbare for kontringer.
    75'
    Begynner å haste for Borussia Dortmund nå. Men Bremen-spillerne begynner å se veldig slitne ut.
    78'
    Werder Bremen 3 - 2 Borussia Dortmund
    Mål: Giovanni Reyna
    FOR EN SCORING! HAR DU SETT PÅ MAKEN! Innbytteren Reyna danser seg forbi tre mann og bare bøyer ballen i det lengste krysset! Wow.
    78'
    Da er håpet for alvor tent igjen for Dortmund...
    79'
    Haaland i regissørrollen! Fantastisk forarbeid fra nordmannen, som finner Sancho med en lekker stikker, men for en gangs skyld får engelskmannen en elendig touch og muligheten forsvinner!
    81'
    Reyna går i bakken innenfor boksen og vil ha straffe. Så reagerer Moisander med å dytte Reyna i bakken. Haaland løper til 17-åringens forsvar og er rasende.
    82'
    Det utbryter fullt kaos mellom spillerne.
    83'
    Venter på hva dommeren gjør...
    83'
    Dommeren skal ut å kikke på skjermen...
    84'
    Giovanni Reyna
    85'
    Niklas Moisander
    86'
    Og frispark til Werder Bremen.
    86'
    Blir en del tilleggstid her.
    86'
    NESTEN! Nydelige kombinasjoner mellom Sancho og Reyna. Sistnevnte spilles fri og slår 45 grader ut til Reus som får avslutte helt upresset. Rett på Pavlenka, som holder ballen i fast grep.
    88'
    Reus holder seg til lysken. Dårlig nytt for Favre & co.
    88'
    Inn: Emre Can
    Ut: Marco Reus
    Can får sin debut.
    89'
    Inn: Fin Bartels
    Ut: Yuya Osako
    89'
    Witsel kommer til skudd innenfor Bremen-boksen, men belgieren hamrer den over!
    90'
    Fem minutter legges til på Weserstadion.
    90'
    Kommer til å bli et voldsomt trykk mot Werder Bremen-målet nå. Kan vertene stå løpet ut?
    90'+2
    NESTEN! Haaland - så nære! Brandt chipper mot bakerste og Haaland vinner i luften og stanger ballen mot mål. Pavlenka får opp henda og tupper den over og ut til corner!
    90'+3
    Så blir keeperen liggende etter redningen.
    90'+4
    På beina igjen. Corner for Dortmund.
    90'+4
    Brandt svinger inn og finner Dortmund-keeper Hitz som havslutter med hodet. Han stanger ballen utenfor.