3-1
2 469
4 872

Ble dekket av Jonas Bucher

God onsdag kveld og velkommen til livedekningen av ligacupens fjerde runde. London-oppgjør på menyen når West Ham tar imot Arsenal.
    Det blir spennende å se om Arsenal-kaptein Martin Ødegaard er tilbake i startoppstillingen i dag. Nordmannen har slitt med hoftetrøbbel den siste tiden, og satt hele Premier League-kampen mot Sheffield United på benken lørdag.
    West Ham (4-2-3-1): Fabianski - Coufal, Mavropanos, Aguerd, Emerson - Álvarez, Soucek - Kudus, Paquetá, Benrahma - Bowen.
    West Ham-benken: Areola, Cresswell, Ward-Prowse, Fornals, Antonio, Cornet, Ings, Ogbonna, Kehrer.
    Arsenal (4-3-3): Ramsdale - White, Kiwior, Gabriel, Zintsjenko - Jorginho, Havertz, Vieira - Nelson, Nketiah, Trossard.
    VG Live svarer
    Ismail
    Saka på benken?
    Saka også på benken, ja.
    Arsenal-benken: Hein, Cedric, Tomiyasu, Saliba, Rice, Elneny, Saka, Ødegaard, Martinelli.
    Declan Rice tilbake på London Stadium for første gang siden han forlot West Ham i sommer, men han må finne seg i å starte på benken mot gamleklubben.
    Seks endringer på Arsenal laget fra 5-0-seieren mot Sheffield United lørdag. Ramsdale, Gabriel, Jorginho, Vieira, Nelson og Trossard kommer alle inn. Saliba, Rice, Saka og Martinelli plasseres på benken, mens Raya og Smith Rowe ikke er i troppen - sistnevnte med en smell i kneet.
    Begge lagene kom inn i ligacupen i 3. runde, og tok seg videre derfra med 1-0-seire på bortebane. West Ham mot Lincoln, og Arsenal mot Brentford.
    Kampen er i gang!
    1'
    Arsenal-innkast på West Hams halvdel.
    2'
    Rolig i åpningsminuttene. Arsenal triller før Nketiah mister ballen feilvendt.
    4'
    West Ham kommer på en overgang, men Paqueta misser med pasningen. Foto: Reuters
    4'
    Aguerd beiner ballen unna når Arsenal er inne i West Hams 16-meter.
    5'
    Nelson drar seg fri på høyrekanten og slår inn mot Nketiah, men vertene får klarert.
    6'
    Kampens første sjanse! Nelson slår et godt frispark fra venstre og finner hodet til Havertz, som styrer ballen på mål. Fabianski får en hånd på den og dytter kula over tverrliggeren og til corner! Foto: AFP
    8'
    Corneren klareres.
    10'
    West Ham-kast på Arsenals halvdel.
    12'
    Langt West Ham-kast fra høyre. Klareres av Arsenal-forsvaret.
    13'
    Nelson setter i gang en kontring og stormer fremover, men stoppes.
    14'
    Corner til West Ham.
    16'
    Arsenal scorer selvmål!
    West Ham United 1 - 0 Arsenal
    Mål: Ben White
    WHITE HEADER I EGET NETT! Bowen slår en god corner mot første stolpe, og White er først på den. Forsvarsspilleren er uheldig og stanger den i eget mål! Foto: Reuters
    16'
    Havertz forsøker å tre gjennom til Nketiah, men pasningen stoppes.
    19'
    Jorginho felles på egen halvdel og får frispark.
    21'
    Vieira skaffer et nytt Arsenal-frispark i god posisjon.
    23'
    Nelson slår inn igjen og treffer White. Arsenals nummer fire får headingen i en fin bue og på mål, men Fabianski forlenger den til corner igjen.
    24'
    Nesten for Nketiah!
    25'
    Arsenal-spissen vinner duellen på første stolpe etter hjørnesparket, men får akkurat ikke headingen på mål!
    25'
    Ny West Ham-corner!
    26'
    Ramsdale får frispark etter en duell med Soucek. Sier også klart ifra om hva han synes om å få en hånd i ansiktet! Klart frispark til burvokteren. Foto: Pa Photos
    27'
    Bowen klinker til i en takling på Kiwior - til stor jubel blant hjemmefansen. 5-meter til gjestene. Foto: Reuters
    28'
    Havertz felles ved midtstreken og får frispark.
    29'
    Arsenal-corner etter et blokkert skudd fra Nelson.
    30'
    Vieira slår en god corner, men Havertz får ikke headingen på mål.
    31'
    Innlegg på Havertz, men tyskeren får ikke tatt ned ballen. Fabianski fanger den.
    35'
    Gjestene triller og triller på West Hams halvdel.
    38'
    Kjempesjanse for Nketiah! Trossard vipper gjennom Zintsjenko i feltet som spiller videre til spissen. Nketiah kommer først på den og får avsluttet på halv volley, men skuddet går over mål!
    38'
    Frispark til Bowen etter en tøff duell med Kiwor.
    39'
    West Ham kontrer.
    45'
    Bowen stoppes av Kiwior.
    45'
    Det legges til to minutter.
    45'
    Paqueta med et lekkert mottak med brystet før han får frispark.
    45'+2
    Andre omgang er i gang!
    46'
    Kjempesjanse for West Ham! Hjemmelaget går rett i strupen på Arsenal etter pause. Paqueta slipper en pasning perfekt gjennom til Bowen, som chipper alene med Ramsdale. Sisteskansen redder mesterlig, før White klarerer like foran mål!
    46'
    47'
    Arsenal rydder unna.
    47'
    Frispark til Trossard på West Hams halvdel.
    48'
    Mål for West Ham United!
    West Ham United 2 - 0 Arsenal
    Mål: Mohammed Kudus
    Målgivende: Nayef Aguerd
    ØKER LEDELSEN! Aguerd slår en nyyydelig langpasning i 16-meteren, og Kudus er heldig når han tar ned kula. Den legges i hvert fall perfekt til rette, og ghaneseren setter inn 2-0 mellom beina på Gabriel og bak Ramsdale i det lengste hjørnet! Foto: AFP
    50'
    Hva nå, Arsenal?
    52'
    Frispark til Paqueta på West Hams banehalvdel.
    54'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Declan Rice
    Ut: Jorginho
    57'
    Inn: Takehiro Tomiyasu
    Ut: Oleksandr Zinchenko
    57'
    Arsenal-manager Mikel Arteta tar grep.
    57'
    Declan Rice kommer inn mot gamleklubben.
    58'
    West Ham United 3 - 0 Arsenal
    Mål: Jarrod Bowen
    3-0! Bowen er først på en ball i returrommet og hamrer løs. Skuddet går via Kiwior - og da er Ramsdale utspilt. West Ham stormer mot kvartfinale!
    60'
    Bowen får seg et kutt ved øyet. Blør mye og må av banen.
    60'
    Saka og Martinelli gjøres klare fra benken for Arsenal.
    64'
    Corner til Arsenal.
    64'
    Ny corner fra motsatt side. Vieira skal slå inn.
    66'
    Inn: Bukayo Saka
    Ut: Reiss Nelson
    66'
    Inn: Gabriel Martinelli
    Ut: Leandro Trossard
    66'
    West Ham får klarert etter hjørnesparket.
    66'
    Vieira ser etter Havertz på løp i feltet, men pasningen blir for lang.
    68'
    Ben White tvinges til å slå tilbake til keeper. Arsenal spiller seg fint ut av eget forsvar, men mister ballen like ved midtbanen.
    72'
    West Ham og Coufal får frispark ute på høyrekanten.
    73'
    God posisjon for West Ham - tåler Arsenal flere baklengsmål her da?
    73'
    Frisparket tas kort til Bowen - som bruker ett touch før han pisker inn et innlegg. Det er hardt, men en meter til side for mål.
    74'
    Arsenal triller ball utenfor West Hams 16-meter - men The Hammers ligger meget solid i forsvar og frustrerer The Gunners nå.
    75'
    Femten minutter igjen - får vi se Martin Ødegaard i kveld?
    75'
    Bowen presser Arsenals stoppere og det er like før West Ham snapper ball - men Tomiyasu rydder opp.
    77'
    Martin Ødegaard gjør seg klar på sidelinjen.
    78'
    Inn: Martin Ødegaard
    Ut: Edward Nketiah
    78'
    Martin Ødegaard kommer inn de siste 10-11 minuttene her. Er det nok tid til å snu dette??
    80'
    Saka forsøker å finne Ødegaard - men det er trangt med rom og West Ham overtar...
    80'
    ... Og går rett på en kontring. Kudus trekker inn fra høyre og fyrer - via en Arsenal-spiller - og til corner.
    81'
    Spillerbytte - West Ham United
    Inn: James Ward Prowse
    Ut: Said Benrahma
    81'
    Stor applaus både for Benrahma og Ward-Prowse fra hjemmefansen.
    82'
    Corneren til Bowen er hard, men stusses bort fra Arsenal.
    82'
    Lucas Paquetá plukker opp andreball etter corneren ved motsatt hjørneflagg. Så prøver han seg på en «rainbow flick» over Fabio Vieira - men portugiseren henger med. Spenstig forsøk.
    82'
    Det begynner virkelig å haste for Arsenal og Arteta nå... Men foreløpig ser ikke the gunners ut til å være nær scoring.
    84'
    West Ham-fansen synger og koser seg. Arsenal triller ball utenfor hjemmelagets 16-meter, men de store sjansene lar vente på seg.
    85'
    Arsenal skaffer en corner.
    86'
    Jostein
    Har ødegård vært skada?
    Han skal ha slitt litt med en hofteskade/hofteproblem den siste tiden. Er nok ikke helt 100% klar for å spille 90 minutter.
    Ødegaard skyter fra langt hold! Hardt - og med en solid dupp - men rett på Fabianski. Keeperen gir en liten retur, som han plukker selv.
    87'
    Ward-Prowse går i offside.
    88'
    Inn: Thilo Kehrer
    Ut: Mohammed Kudus
    Kudus går av til ellevill applaus fra hjemmefansen. Virkelig fått vist seg frem i kveld, ghaneseren.
    88'
    Thilo Kehrer legger seg som en tredje stopper. Her tas det ingen sjanser og West Ham skal ro i land seieren.
    89'
    Ødegaard prøver å kombinere med Saka inne i 16-meteren, men der er det fryktelig trangt og West Ham får klarert.
    90'
    Det legges til fem minutter.
    90'+1
    West Ham bruker god tid på et innkast. Klokken tikker og går mot kvartfinale for The Hammers.
    90'+1
    Tomiyasu slår inn fra venstre - upresist og langt over lagkameratene.
    90'+2
    Arsenal får frispark i god posisjon - cirka 20-22 meter fra mål sentralt i banen.
    90'+4
    Ødegaard står klar ved ball. Skal vi få en Ødegaard-perle her da?
    90'+4
    Nei. Frisparket går rett i muren.
    90'+5
    Mål for Arsenal!
    West Ham United 3 - 1 Arsenal
    Mål: Martin Ødegaard
    Målgivende: Fabio Vieira
    MEN SCORING SKAL VI FÅ! Ødegaard går på et strålende løp inn i boks og spilles fri av Vieira. Tar ett touch og banker inn et trøstemål.
    90'+5
    Det var det siste som skjedde i kveld! West Ham vinner 3-1 og tar seg til kvartfinale i ligacupen.