3-1

Velkommen til livedekning av eliteseriekampen mellom Aalesund og Brann!
    AaFK mangler i kveld den skadde trioen Demar Phillips, Magnus Sylling Olsen og Amund Skiri. De to første er ute for resten av sesongen, Skiri pådro seg lyskeskade borte mot Viking forrige helg.
    Brann mangler flere spillere i dag, og kommer til Sunnmøre med bare 16 mann. Jan Gunnar Solli sliter med lysken, Eirik Bakke og Rodolph Austin soner kortkarantene, i tillegg er både Tijan Jaiteh og Gylfi Einarsson ute med skader.
    Hjemmelaget kan, med seier, klatre til fjerdeplass på tabellen - dersom Haugesund snubler hjemme mot Molde.
    Brann har sikret plassen i eliteserien, med full pott i de to siste serierundene kan rødtrøyene klatre en plass eller tre.
    Alexander Mathisen spiller sin siste hjemmekamp for AaFK, kantspilleren har varslet at han vil prøve seg i utlandet etter denne sesongen. Trolig forsvinner også den danske superkeeperen Anders Lindegaard neste gang overgangsvinduet åpner.
    Tor Hogne Aarøy er toppscorer for AaFK, fyrtårnet har 12 seriemål hittil i år. Petter Vaagan Moen er mestscorende for Brann, midtbanespilleren har 14 nettkjenninger så langt.
    Returoppgjøret i vår endte 2-1 til Brann. Sævarsson og Vaagan Moen ordnet målene for Brann, Diego Silva reduserte for AaFK.
    Betydelig flere tilskuere i bortesvingen nå enn da Sandefjord besøkte Color Line stadion. Og selv om denne kampen er hovedkamp på TV2 og været er surt og kaldt, ser det ut til å være bortimot fullsatt på stadion.
    AaFK har gjort en endring i siste liten. Johan Arneng erstattes av Trond Fredriksen, av ukjent grunn.
    1'
    Brann med tidlig hjørnespark. Aarøy stanger ballen unna i første omgang, før Lindegaard etter hvert får kontroll.
    2'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Brann
    Pangåpning for AaFK! Trond Fredriksen slår inn fra høyre, Aarøy header ned i feltet, der Mathisen er på plass og triller ballen under Opdal.
    2'
    Drømmestart for Mathisen, som spiller sin siste kamp på Color Line stadion for denne gang. Bosman-spilleren har varslet at han vil prøve seg i utlandet etter sesongen.
    4'
    Hjemmelaget trykker på, før Brann får tak i ballen og kontrer. Huseklepp med dagens første offside - hårfint!
    6'
    Jääger slår inn fra høyre, men treffer for nært mål. Opdal har likevel ikke kontroll og velger å bokse til corner.
    7'
    Ender med utspill fra keeper.
    7'
    Brann mer med nå, men AaFK forsvarer seg heroisk.
    9'
    Mjelde prøver på en stikker til Huseklepp, men er for upresis. Arnefjord får kontroll.
    10'
    Parr slår inn fra venstre, Kalvenes slår Aarøy i lufta og header ballen unna. Carlsen prøver så å skyte fra langt hold, men treffer høyt over mål.
    11'
    Huseklepp med glimrende stikker til Guastavino, som kommer gjennom mot keeper. Brann-spilleren skyter i steget, men Lindegaard er lynkjapt nede og avverger! Solid inngripen fra Lindegaard, som får slått ballen til corner.
    12'
    AaFK får avklart og ender opp med innkast på egen halvdel.
    12'
    Mathisen i løpsduell med Sævarsson. Brann-backen kommer først på ballen og dunker ballen ut til innkast.
    14'
    Presist Parr-innlegg fra venstre, nok en gang er Kalvenes høyest oppe i feltet og får headet unna.
    15'
    Carlsen feller El Fakiri, frispark til Brann på midtstreken. Kjapp variant som renner ut i sanden.
    16'
    Nok en Brann-corner fra høyre. Klabb og babb i feltet, før dommer Moen blåser frispark til fordel for Lindegaard og AaFK. Guastavino gikk i kroppen på keeperen.
    16'
    Amankwah ser ut til å klatre på Aarøy i feltet, men dommeren vinker spillet videre.
    18'
    Frispark til AaFK ti meter inne på Branns halvdel. Herrera slår inn i feltet, der Aarøy stusser ballen ut over dødlinja.
    19'
    Amankwah presses av Aarøy og leverer dagens dårligste pasningsforsøk så langt. Høy ball som går ut til kast.
    21'
    AaFK med alle mann nede i eget felt. Lindegaard bokser i første omgang, før Fredriksen måker ballen unna.
    21'
    Parr med skrudd utsideinnlegg fra venstre. Ballen ender i klypene til Opdal.
    23'
    Høy ball inn i Brann-feltet, der Opdal roter det til og taper mot Aarøy i en luftduell. Ballen går så til Mathisen, som prøver å slå inn i feltet igjen. Brann-stopperne rydder opp.
    24'
    Herrera-innlegg fra høyre går via en Brann-spiller til Fredrik Carlsen. Carlsen prøver å skyte fra vel 20 meter, men treffer dårlig og ballen går noen meter til side for mål.
    26'
    For en sjelden gangs skyld jubler faktisk Stormen for Molde-scoring! 0-1 i Haugesund er tydeligvis populært.
    27'
    Nok en gang slår Parr inn fra venstre. Aarøy slår Amankwah i lufta, men headingen går godt over mål.
    28'
    Piping mot dommeren nå, etter at storskjermprodusenten viser repriser fra dueller i feltet. Aarøy ble tydelig holdt av Kalvenes, men fikk ingenting.
    29'
    Amankwah går i ryggen på Aarøy, frispark til AaFK ved midtstreken.
    29'
    Rødt kort til Brann
    Sævarsson handser på streken, etter at Aarøy slår Opdal i lufta. Rødt kort og straffe!
    30'
    Straffe til Aalesund
    30'
    Aalesund scorer på straffe!
    Aalesund 2 - 0 Brann
    Opdal er etter ballen, men klarer ikke å stoppe den. Dermed står det 2-0 i Ålesund, og Brann må spille den siste timen med ti mann!
    31'
    Frispark til AaFK på egen halvdel. Jääger slår langt, men El Fakiri får ordnet opp og beiner ballen unna.
    32'
    Frispark til Mjelde, tilsnakk til Fredriksen. Slås kjapt langs bakken, ender opp hos Huseklepp - som utfordrer og skaffer Brann en corner.
    33'
    Kort variant til Guastavino, som roter ballen ut over dødlinja.
    34'
    Mål for Brann!
    Aalesund 2 - 1 Brann
    Mål: Diego Guastavino
    Målgivende: Erik Huseklepp
    Huseklepp finter seg gjennom AaFK-forsvaret og trer ballen forbi Arnefjord. Guastavino kommer alene med keeper, fra spiss vinkel chipper han ballen over en utrusende Lindegaard og i mål.
    34'
    Ender med ny corner, etter skuddforsøk fra Mathisen.
    36'
    Aarøy header knallhardt i tverrligger! Hjemmelaget ekstremt nær 3-1 der, men Brann får ballen unna til slutt.
    36'
    Gult kort til Aalesund
    Herrera med ettersleng på Huseklepp, dermed får han dagens første gule kort.
    37'
    Underholdende kamp, begge lag fyker i angrep og leverer absolutt varene denne sure høstkvelden.
    39'
    Jääger med noe som verken er skudd eller innlegg. Carlsen får likevel nesten ballen ved bakerste stolpe, men det ender med utspill fra Opdal.
    40'
    Hassan El Fakiri har gått ned på høyrebacken etter at Sævarsson ble utvist. Det betyr at Korcsmar er alene på Branns sentrale midtbane.
    41'
    Carlsen lurer Holmvik og slår inn fra høyre. Fredriksen får ballen omtrent på sekstenmeterstreken, men skuddet er for svakt og reddes enkelt av Opdal.
    43'
    Herrera ligger nede, Lindegaard spiller ballen ut for å få stopp i spillet.
    44'
    Huseklepp kaster til Lindegaard, Herrera er på beina igjen.
    44'
    Carlsen takler lagkamerat Parr, samtidig som El Fakiri sklir på det våte underlaget. Frispark til Brann, merkelig situasjon.
    45'+1
    AaFK-innlegg fra høyre går via Aarøy og Mathisen til Carlsen, som skyter via et Brann-bein. Hjørnespark.
    45'+2
    Aarøy blir holdt kraftig, får så en dytt og går i bakken i feltet. Straffe til AaFK!
    45'+2
    45'+2
    Aalesund 3 - 1 Brann
    Mathisen er sikker fra krittmerket, Opdal går feil vei - dermed er det 3-1 til Aalesund!
    45'+3
    45'+4
    Mildt sagt begivenhetsrik omgang i Ålesund. Rødt kort, fire mål og sjanser begge veier. Mathisen den store helten så langt, med to scoringer. Brann er to mål bak og har en mann mindre, dette kan bli tungt for gjestene!
    45'
    Ingen bytter i pausen.
    46'
    Herrera med godt innlegg fra høyre, Aarøy header noen meter til side for mål. Opdal hadde god kontroll der, men hjemmelaget tar initiativ fra første spark på ballen.
    47'
    Herrera parkerer Holmvik og slår inn fra høyre. Aarøy slipper ballen forbi, Mathisen er helt upresset og fyrer av på direkten fra ti-tolv meter. Avslutningen er dårlig og går høyt over mål, men sjansen var av den meget skumle sorten.
    48'
    Dagens tilskuertall: 10.759. Det betyr at det er bare 19 usolgte billetter til kampen.
    49'
    Nok en gang fosser Herrera fram på høyrekanten. Han slår inn langs bakken mot Aarøy, men Vaagan Moen gjør en solid jobb defensivt og rydder opp.
    51'
    Frispark til AaFK nesten nede ved hjørneflagget. Herrera slår inn i feltet, Mathisen skyter først, men blir blokkert. Orry Larsen får så neste skuddforsøk, midtbanespilleren sleiver ballen over fra en god posisjon.
    52'
    Frispark til AaFK til venstre for feltet. Fredriksen slår inn, Mjelde stupheader til innkast.
    52'
    Corner fra venstre etter at El Fakiri blokkerer et Parr-innlegg. Guastavino får ballen unna.
    53'
    Huseklepp utfordrer fem AaFK-spillere, men stoppes kontant av Arnefjord.
    54'
    Guastavino felles av Arnefjord, frispark til Brann vel 30 meter fra mål. Vaagan Moen slår rett i hodet på Aarøy, som stanger ballen unna.
    54'
    Vaagan Moen løper ned Parr, frispark til AaFK helt ute ved sidelinja. Herrera slår inn i feltet, hvor Jalasto header ballen hardt i hodet på en uforberedt Aarøy. Utspill fra keeper og en god latter på stadion.
    56'
    Holmvik prøver å stikke gjennom til Huseklepp, men pasningen er for hard og går inn til Anders Lindegaard.
    58'
    God stemning på Color Line stadion, Stormen synger og hyller både Anders Lindegaard og Kjetil Rekdal. For øyeblikket er AaFK på fjerdeplass i eliteserien, hvem hadde trodd det før sesongstart?
    60'
    Klønete av Peter Orry Larsen, vender ballen ut over dødlinja. Utspill fra keeper.
    62'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Juninho Cabral
    Ut: Erik Mjelde
    Brann med kampens første bytte, kan den brasilianske unggutten snu kampen?
    62'
    Kalvenes feller Aarøy, frispark til AaFK 20 meter fra mål! Fredriksen triller ballen til Parr, som skyter knallhardt like over krysset!
    63'
    Fredriksen skyter fra langt hold - over og ut.
    65'
    Frispark til Brann noen få meter inn på Aalesunds halvdel. Gjestene tar det kjapt, etter hvert header Carlsen et Holmvik-innlegg ut til corner.
    67'
    Amankwah drar seg fri ved første stolpe, headingen fra stopperen går noen meter over mål.
    68'
    Fredriksen med innlegg langs bakken til Herrera, som velger å dempe ballen i stedet for å skyte på direkten. Dermed får Brann-forsvaret tid til å blokkere, der burde nok AaFK-vingen smelt til på første forsøk.
    69'
    Dårlig innlegg fra AaFK-back Jääger. Hjemmelaget har full kontroll og triller ball nå, uten å skape de helt store sjansene.
    70'
    Inn: Cato Hansen
    Ut: Diego Guastavino
    71'
    Brann-innlegg fra venstre, Jalasto ofrer seg og stupheader ballen bort.
    73'
    Dårlig ball, går over hele feltet og ut over dødlinja.
    73'
    Frekk gjennombruddspasning fra Carlsen til Parr helt nede ved dødlinja, men Parr avblåses for offside.
    75'
    Frispark til Brann ute ved sidelinja. Huseklepp slår hardt mot bakerste stolpe, Lindegaard kommer ut og bokser ballen til innkast. Mye vind nå, ellers hadde det vært en enkel ball å holde for AaFK-keeperen.
    76'
    Huseklepp prøver å være kreativ, men både han og spissmakker Juninho pakkes inn av motstandere i oransje og blå.
    77'
    Carlsen river ned Vaagan Moen, frispark til Brann på egen halvdel.
    78'
    Parr lurer av Huseklepp, men stoppes av El Fakiri i neste omgang. Fakiri skjermer ballen over dødlinja, utspill fra keeper.
    79'
    Inn: Cato Guntveit
    Ut: Yaw Amankwah
    Korcsmar går ned i midtforsvaret, Guntveit tar over på sentral midtbane.
    79'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Michael Barrantes
    Ut: Fredrik Carlsen
    80'
    Herrera og Barrantes kombinerer fint, før Herrera slår inn foran mål. Opdal klarer så vidt å bokse ballen unna, med Aarøy like bak seg.
    81'
    Barrantes lader slegga og fyrer av fra 25 meters hold. Kjempeskudd, dessverre for AaFK går ballen like til side for mål!
    83'
    Fredriksen med lang ball mot Barrantes, litt for upresist - utspill fra keeper.
    84'
    Jääger med presist innlegg fra høyre. Inne i feltet går lille Herrera i lufta foran Kalvenes, headingen er brukbar men går rett på Opdal.
    86'
    Frispark til Brann ti meter inn på Aalesunds halvdel. Jalasto header unna i feltet, AaFK kontrer kjapt med mange mann. Barrantes får til slutt ballen på venstrekanten, men skuddet fra innbytteren er for dårlig og går til side for mål fra spiss vinkel.
    87'
    Fuhre løper ned Juninho, Brann tar frisparket kjapt.
    87'
    Dårlig corner, ballen går over mål og ut.
    89'
    Barrantes prøver en frekk lobb fra kanten av sekstenmeteren, men Opdal har full kontroll og holder ballen.
    90'+1
    Det skal legges til minst tre minutter.
    90'+1
    En lang AaFK-ball spretter forbi både Aarøy og Brann-stopperne. Herrera kommer plutselig alene med keeper, men Opdal er våken og snapper ballen.
    90'+1
    Inn: Fredrik Ulvestad
    Ut: Trond Fredriksen
    Veteran ut, unggutt inn.
    90'+2
    Gult kort til Brann
    Zsolt Korcsmár
    Korcsmar holder igjen Barrantes, soleklart gult kort og frispark i farlig posisjon.
    90'+4
    Barrantes skyter frisparket til side for mål.
    90'+4
    90'+4
    AaFK har slått Brann 3-1 etter en høyst variabel kamp. De første 45 minuttene var et fyrverkeri uten like, med fire mål, rødt kort og to straffespark. Etter pause var det ikke like underholdende, men hjemmelaget hadde full kontroll og vant en fortjent seier. Dermed ender Brann som nummer 13 i eliteserien 2010, AaFK ligger på fjerdeplass før siste runde og blir dårligst nummer seks.
    Johan Arneng er ute på matta med mikrofon og taler til publikum. 'Håper vi snakkes neste år', sier AaFK-kapteinen. Kan det være et hint om at svensken har tenkt å forlenge kontrakten med Aalesund? Sunnmørsklubben har i alle fall prestert over all forventning denne sesongen, uansett hvordan det skulle ende i siste serierunde på Lerkendal.