HBK på sin side spiller uten Madiou Konate på topp. HBK-spissen har blitt vraket fra startoppstillingen til dagens kamp av trenerne Gulbrandsen og Vågnes
    Lars Lafton er tilbake på topp for hjemmelaget etter et langt skadefravær
    Det meldes også om en helt utsolgt AKA Arena til dagens kamp
    Det er en spesiell kamp for HBKs midtstopperkjempe Erik Hagen. Hagen har over 100 kamper i VIF-drakta og håper naturligvis å gjøre et godt inntrykk i dagens kamp
    Kveldens oppgjør er årets siste hjemmekamp i seriesammenheng for HBK. Laget må mest sannsynlig ut i kvalik for å beholde plassen i Tippeligaen også neste år, og da venter det minst en hjemmekamp til for Hønefoss-gutta
    Lagene er nå inne i garderobene og gjør sine siste forberedelser
    Foreløpig er det langt fra fullt på tribunene og vi håper at de ledige plassene fylles opp i minuttene inn mot kampstart
    Kaptein Frode Lafton spiller sin kamp nummer 450 for HBK i dag - imponerende i dagens fotball
    VIF tar avspark
    1'
    Fellah legger Bangura i bakken og HBK får frispark midt på egen banehalvdel
    1'
    Ballen går over hele feltet og VIF får innkast
    2'
    HBK hadde en god sjanse i forkant av corneren, men skuddet fra Angan ble blokkert til corner av en VIF-forsvarer
    3'
    3'
    Vif får frispark midt på banen etter at Singh ble lagt i bakken
    5'
    Solvoll er ute i feltet og bokser ballen unna
    5'
    VIF triller ballen mye på midten i åpningsminuttene, men finner ikke noen åpninger i det kompakte forsvaret til HBK
    7'
    Godt angrep av HBK. Angan vender opp på midten, finner makker Lafton på topp. Han legger igjen ballen til di Vita Jensen som igjen slår langt til Steffensen på motsatt kant. Avslutninen til Steffensen går dog meteren utenfor målet til Hirschfeld
    8'
    Mål for Vålerenga!
    Hønefoss 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Målgivende: Harmeet Singh
    Nydelig VIF-mål. Singh rundlurer di Vita Jensen ute på kanten og finner Mos inne i feltet. Han kan enkelt stange ballen oppunder tverliggeren til Solvoll
    9'
    Vålerenga scorer selvmål!
    Hønefoss 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Stefan Strandberg
    Der kom det en kjapp utlikning fra hjemmelaget. di Vita Jensen forsøker å heade ballen ned til Lars lafton, men Strandberg slenger ut et bein som sender ballen i bue over egen keeper og inn i nettet
    12'
    Underholdene kamp så langt i Hønefoss. VIF har ballen mesteparten av tiden, men hjemmelaget er mer enn villige til å komme på hurtige overganger
    14'
    Fellah tester venstrefoten fra 16 meter, men keeper Solvoll er raskt nede og holder skuddforsøket
    15'
    Fellah, Singh og Berre har vært flinke til å utnytte rommet mellom hjemmelagets forsvar og midtbane, og har flere ganger fått vende opp i farlige posisjoner
    15'
    Kjempesjanse for HBK. Angan kommer alene gjennom med keeper og smeller ballen i stolpen! Der hadde hjemmelaget en eventurlig sjanse til å gå opp i ledelsen
    17'
    Örn Sigurdsson går i ryggen på Mos og lager et frispark inne på gjestenes banehalvdel. Unødvendig frispark av HBK-spilleren
    18'
    Nå er det virkelig liv ute på banen. Først kommer HBK på en god kontring som VIF-forsvaret med nød og neppe får avklart. Så stormer VIF og Berre i angrep, men en dårlig pasning til Sæternes går rett klypene på Solvoll
    19'
    Angan finner nesten Lars Lafton inne i feltet, men en skliende Nouri får ballen unna til innkast
    20'
    Gult kort til Hønefoss
    Örn Sigurdsson mister ballen umotivert på midtbanen, og i forsøket på å vinne ballen tilbake smaller han en VIF-spiller i bakken. Dommeren er tett oppe i situasjonen og drar frem kortet
    22'
    di Vita Jensen pådrar seg frispark inne i feltet. Dommeren mener HBK-spilleren kommer inn i en duell med knottene først
    24'
    Forøvrig skuffende å se at det ikke er flere hjemmefans som har dukket opp til kampen. det er fremdeles mange ledige seter på AKA Arena. VIF-fansen har selvsagt fylt opp sin tribuneseksjon
    26'
    Frispark til VIF i farlig posisjon. Hagen legger Ogude i bakken og Fellah tar fart for å ta frisparket, men ballen går innom muren og triller ufarlig inn til keeper
    26'
    Steffensen sliter for hjemmelaget ser det ut til
    27'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Alexander Groven
    Ut: Lennart Steffensen
    28'
    Steffensen hinker av banen med det som ser ut til å være en strekk, og unggutten Alexander Hassum kommer inn
    28'
    Ballen går over hele feltet, men en VIF-spiller blir liggende ned og vri seg i smerte. Dommeren blåser for å sjekke tilstanden på VIF-spilleren
    29'
    Angan står i offside og vinkes tilsynelatende korrekt av til tross for store protester fra hjemmefansen
    31'
    Ogude og Dmitrijev barker sammen i en luftduell og begge går i bakken. Etter en liten hvil i bakken og litt risting på hodet, er begge spillerne oppe på beina igjen. Dommeren har også vurderte det til at Ogude gikk sist inn i duellen og gir frispark til HBK
    33'
    HBK sliter i forsvar mot raske og sterke VIF-angripere. Spesielt Hagen og Örn Sigurdsson har gjort mye rart så langt i kampen
    34'
    Mos er nære ved å komme helt gjennom HBK-forsvaret, men Frode Lafton får ballen unna i siste liten. Nå kjører VIF kampen her
    35'
    Mos vinkes av for offside ute på sin venstre kant
    36'
    Bangura fyrer av fra 30 meter, men Hirschfeld ser utgangen på skuddet og har ikke noe problemer med å holde ballen
    37'
    Sæternes går i offside inne i HBK-boksen
    38'
    HBK-forsvaret er rett som en snor, og lurer Mos inn i offside med et par meter
    40'
    Sæternes får frispark i en duell med Frode Lafton på midtbanen
    41'
    Flott opprulling av VIF og ballen ender til slutt hos Mos ute på kanten. Han forsøker å skru ballen inn i det lengste hjørnet, men får ikke helt treff på ballen og Solvoll kan enkelt plukke den
    42'
    Hirschfeld slår ballen til ny corner
    42'
    Frode Lafton er høyest i feltet, men treffer ikke ballen skikkelig. Ballen klareres til enda en HBK-corner
    43'
    Hirschfeld er igjen ute og denne gangen bokser han ballen ut av farlig område
    44'
    Ny god opprulling av VIF og denne gangen er det Singh som forsøker seg med en avslutning. Også denne gangen går ballen omtrent rett på keeper Solvoll
    45'
    45'+1
    Pause og 1-1 i det som har vært en spennende og morsom omgang i Hønefoss. VIF har hatt ballen desidert mest, men hjemmelaget er farlige når de kommer på sine hurtige overganger
    45'
    Da er vi i gang og håper på en like morsom omgang de siste 45
    46'
    Sæternes header ballen like utenfor stolpen til Solvoll. Der hadde HBK-keeperen vært utspilt hvis den hadde vært litt nærmere mål
    47'
    Angan dribler seg inn i feltet til VIF, men skyter langt utenfor i stedet for å spille til bedre plasserte Lars Lafton. Spiss-makkeren er tydelig oppgitt inne i feltet over at han ikke fikk ballen på blank goal
    50'
    Sæternes løper i offside, men VIF nærmer seg noe på AKA Arena nå
    52'
    Kanonredning av Solvoll da Fellah fyrer av et skudd fra kort hold. Assistentdommeren hadde uansett vinket for offside da skuddet gikk
    53'
    Berre får frispark i duell med Byfuglien ute på midtbanen
    55'
    Fellah forsøker seg igjen med venstrefoten, men Solvoll har nok kontroll på ballen som går like utenfor stolpen
    56'
    Hardt press på HBK-forsvaret nå og det er store rom ute på kantene som VIF-spillerne boltrer seg i
    58'
    Det ser ut til at HBK skal gjøre et offensivt bytte
    60'
    Fellah drar seg fri inne i feltet, men Solvoll er med på skuddet
    62'
    Kort corner som Solvoll til slutt får reddet til ny corner
    62'
    Ballen klareres av HBK-forsvaret
    62'
    Inn: Kamal Saaliti
    Ut: Lars Lafton
    63'
    VIF kommer på angrep etter angrep nå og har virkelig satt HBK-forsvaret under press
    63'
    64'
    Dmitrijev forsøker seg med venstrefoten fra distanse, men ballen triller ufarlig utenfor VIF-målet
    65'
    Dos Santos er først på ballen og feier den ut til innkast
    66'
    Godt forsøk fra Umaru Bangura. Midtbanespilleren drar seg fri og stormer inn i feltet. Dessverre for HBK går skuddet like utenfor målet til Hirschfeld
    68'
    Panzer-Hagen tråkker til i en takling og får stor applaus fra publikum
    70'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Bojan Zajic
    Ut: Mohammed Fellah
    71'
    Bangura er nok en gang i god skuddposisjon, men skuddet med venstrebeinet går langt utenfor
    73'
    Stor sjanse for HBK. Angan løper seg fri på kanten og slår inn til Saaliti foran mål. Dessverre for HBK setter han ballen utenfor målet til VIF
    75'
    Muri rager høyest og er nære ved å stange ballen i nettet
    75'
    Angan løper i offside med flere meter på et gjennomspill fra Hassum. Elendig av HBK-spissen å ikke klare å holde igjen løpet på midtbanen
    78'
    Strandberg lager frispark i duell med Hassum på midtbanen
    79'
    VIF har fremdeles ballen mesteparten av tiden og HBK sliter med å komme til noe konstruktivt ute på banen nå
    81'
    Lafton er igjen høyest i feltet og får headet ballen unna
    82'
    Inn: Benny Ove Olsen
    Ut: Kenneth Jensen
    83'
    Mål for Hønefoss!
    Hønefoss 2 - 1 Vålerenga
    Målgivende: Aleksandr Dmitrijev
    Der kommer målet til HBK, helt mot spillets gang. Dmitrijev driver ballen fremover og finner Angan inne i feltet. Spissen vender opp og skrur ballen nydelig inn i det lengste hjørnet til Hirschfeld
    85'
    Så spørs det om VIF klarer å svare
    86'
    Frispark til VIF i god posisjon like utenfor 16-meteren
    87'
    Inn: Håvard Nielsen
    Ut: Amin Nouri
    88'
    Frisparket slås inn i feltet, men HBK får til slutt klarert ballen til corner
    88'
    Byfuglien får ballen unna
    88'
    HBK har ikke vunnet siden august, skal de nå klare å slå sølvmedaljevinnerne i siste hjemmekamp?
    89'
    Straffe til Hønefoss
    90'
    Hønefoss scorer på straffe!
    Hønefoss 3 - 1 Vålerenga
    Angan setter ballen sikkert i målet. Saaliti ble lagt i bakken etter en brytekamp inne i feltet og dommeren var sikker i sin sak da han pekte på krittmerket
    90'
    Det er lagt til minimum tre minutter
    90'+1
    God stemning på AKA Arena nå
    90'+1
    Kamal Saaliti
    Saaliti kommer sent inn i en takling med Dos Santos og dommeren viser frem det gule kortet
    90'+2
    VIF forsøker seg med lange oppspill nå, men HBK forsvaret klarerer
    90'+4
    90'+4
    3-1 til HBK i en meget underholdende kamp. VIF styrte det meste, men HBK var giftige på sine overganger etter pause