1-0
2-0
2-1

Velkommen til live-dekningen av Tromsø - Strømsgodset. Tromsø ligger før nest siste serierunde på tredjeplass med 47 poeng. De føler sikkert presset fra Haugesund som er tre poeng bak og har bedre målforskjell. Strømsgodset ligger på 8.plass med 40 poeng. De kan avansere flere plasser med seier i dag.
    I fjor vant Tromsø 2-1 på Alfheim. Strømsgodset tok ledelsen ved Marcus Pedersen, men scoringer av Sigurd Rushfeldt og Tore Reginiussen snudde kampen til hjemmeseier.
    Vi er straks klar til avspark.
    Kampen settes i gang av dommer Ken Henry Johnsen.
    1'
    Yndestad legger inn i feltet mot Remi Johansen, men sistnevnte bommer på ballen når han skal avslutte.
    3'
    Mo vinner et frispark ute på venstrekanten på høyde med 16-meteren. Johansen legger inn, men Abu får avklart til corner.
    5'
    Hjørnespark til Tromsø
    5'
    Svak corner av Yttergård Jenssen som avklares enkelt.
    6'
    Frispark fra Remi Johansen på venstrekanten. Aas før etter hvert headet vekk ballen.Tromsø presser fra start.
    7'
    Strømsgodset kommer igjennom 3 mot 2, men Nordkvelle finner bare Knarvik med sin pasning. Stor mulighet.
    12'
    Gult kort til Strømsgodset
    Glenn Andersen
    Han taklet litt for tøft i en duell med Høgli.
    12'
    Rushfeldt får ballen i feltet, men skuddet går over mål. Dagens beste sjanse for Tromsø.
    14'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Sigurd Rushfeldt
    Målgivende: Hans Åge Yndestad
    Yndestad legger inn fra venstrekanten til Rushfeldt, som har kjempet seg fri på bakre stolpe, og han setter ballen i mål med en lang fot.
    14'
    Kwarasey plukker den enkelt.
    16'
    Ahamed felles av Morrison på høyrekanten. Frisparket fra Jenssen bokses vekk av Kwarasey.
    20'
    Storflor sender Kamara igjennom i feltet, men Kamara skyter utenfor fra skrått hold.
    21'
    Klarert til ny corner.
    22'
    23'
    Ufarlig corner.
    23'
    Gardar Johannsson har tatt plass på topp.
    25'
    Innlegg fra Kamara som Björk får headet vekk.
    26'
    Yttergård Jenssen vil ha frispark på 20 meter, men dommer Johnsen vinker spillet videre.
    28'
    Knarvik finner Rushfeldt i feltet, men det er avvinket for offside.
    28'
    Björk er våken og får stoppet et gjennomspill mot Johannsson.
    30'
    Yndestad forsøker å finne Ahamed i god posisjon, men Vilsvik får stoppet pasingen.
    34'
    Førti minutter paseres. Strømsgodset har kommet litt bedre med i kampen.
    41'
    Vilsvik legger inn fra høyrekanten. Ballen havner for langt inn mot Sahlmann som plukker enkelt.
    43'
    Tromsø får avklart til ny corner.
    44'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    45'
    Ny avklaring og ny corner.
    45'+1
    45'+1
    Kara får klarert og det er pause.
    45'+1
    45'+1
    Tromsø gikk aggressivt ut og tok kontroll over kampen fra start. Sigurd Rushfeldt kunne etter 14 minutter sende hjemmelaget opp i en ganske fortjent 1-0 ledelse. Strømsgodset kom etter hvert stadig mer inn i kampen. Siste kvarteret var det stort sett Strømsgodset som hadde ballen, men uten at de kom til veldig store sjanser.
    Lagene er klare til andre omgang.
    45'
    Vi er i gang.
    46'
    Nordkvelle finner Johannsson i feltet med en pasning, men Høgli får satt inn en takling og klarert.
    49'
    52'
    Tromsø 2 - 0 Strømsgodset
    Målgivende: Ruben Yttergård Jenssen
    Rushfeldt header corneren fra Yttergård Jensen rett i mål på første stolpe!
    52'
    Ciss får avsluttet inne i feltet, men skuddet går utenfor.
    55'
    Nordkvelle avslutter i feltet fra ganske skrått hold. Skuddet går rett utenfor motsatt stolpe foran beina til Johannsson.
    59'
    Rushfeldt forsøker et skudd som Kwarasey akkurat får fingrene på og corner til Tromsø.
    60'
    Avklart til ny corner.
    60'
    Kwarasey plukker den etter hvert.
    61'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Helge Haugen
    Ut: Mo Ahamed
    62'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Jo Inge Berget
    Ut: Fredrik Nordkvelle
    62'
    Sahlman glipper corneren først, men fanger ballen igjen.
    63'
    Kamara vinner et frispark ned mot cornerflagget på venstresiden. Storflor slår inn, men Sahlman får bokset vekk ballen.
    65'
    Alfred Sankoh
    65'
    Jenssen slår inn i feltet mot Rushfeldt. Aas kommer seg foran og klarerer, men det er uansett vinket av for offside.
    67'
    Riddez vinner en corner.
    71'
    71'
    Mål for Strømsgodset!
    Tromsø 2 - 1 Strømsgodset
    Mål: Øyvind Storflor
    Storflor plukker en dårlig klarering og skyter i mål via Rushfeldt. Sahlman blir lurt.
    71'
    Strømsgodset kjører flere mann framover i jakten på en utlikning. Det åpner opp for kontringer til Tromsø.
    78'
    Sahlman bokser vekk et innlegg fra Vilsvik, men bare til en Strømsgodset-spiller som skyter over fra 20 meter.
    80'
    Yttergård Jenssen skyter et skudd som går rett utenfor etter kraftig rot i Strømsgodset-forsvaret. Stor sjanse.
    85'
    Rushfeldt får headet vekk ballen.
    87'
    Mourad legger inn, men ballen havner alt for langt inn og Kwarasey plukker enkelt.
    89'
    Publikum har reist seg, de lukter bronsemedalje.
    90'
    Det er lagt til minimum 2 minutter.
    90'
    Storflor legger inn, men Sahlman er på plass foran Kamara.
    90'+2
    90'+3
    Tromsø vinner fortjent 2-1 over Strømsgodset. Betydningen av å ha en skadefri Sigurd Rushfeldt tilbake kan ikke undervurderes. Målkongen viste seg fra sin beste side i dag. Med Moldes seier i Haugesund er Tromsø sikret bronse en runde før slutt. Strømsgodset kjempet hardt for en utlikning mot slutten, men de skapte alt for lite sjanser sett i lys av at de i perioder hadde ballen mye.