26'
2-0
3-0

Velkommen til liveoppdatering fra eliteseriekampen mellom Aalesund og Fredrikstad!
    Før denne kampen er AaFK nummer åtte i eliteserien, med 17 poeng på 14 kamper. FFK er nummer 15 av 16 lag, med 12 poeng på 14 kamper.
    I 2011 vant FFK begge de innbyrdes oppgjørene i serien; 2-1 på Color Line Stadion og 3-1 på Fredrikstad Stadion. Aalesunds eneste hjemmeseier mot østfoldingene på øverste nivå kom i 2005, da vant sunnmøringene 1-0. Etter det har det endt uavgjort tre ganger, før FFK altså tok med seg alle poengene i fjor.
    Dagens dommer er Svein-Erik Edvartsen (Hamar IL). Med seg på linjene har han Leif Erik Opland (Byneset IL) og Kai Lafjell (Abildsø IL). Kampens fjerdedommer er Trond-Erik Julseth (Malmefjorden IL).
    Midtstopper og kaptein Daniel Arnefjord er mestscorende for AaFK, fem mål har det blitt på svensken hittil i år. Tarik Elyonoussi er toppscorer for Fredrikstad med med seks mål i eliteserien, men landslagsspilleren må stå over i dag på grunn av gule kort. Også Jørgen Horn er ute med kortkarantene.
    På Aalesunds skadeliste finner vi Ville Jalasto, Peter Orry Larsen, Magnus Sylling Olsen, Leke James og Enar Jääger. FFK mangler Duré, Holm, Valencia og Martinsen. Gjestene har for øvrig bare tre spillere på benken i dag...
    AaFK stiller med følgende mannskap (4-2-1-3): Grytebust - Wembangomo, Tollås Nation, Arnefjord, Nymo Matland - Morrison, Ulvestad - Barrantes Rojas - Myklebust, Post, Phillips.
    FFK starter slik (4-4-1-1): Knudsen - Landgren, Strømsborg, Dahl Hagen, Hansen - Halvorsen, Ramberg, Jabbie, Ruud Tveter - Hussain - Gueye.
    Lagene marsjerer ut på matta, med kapteinene Arnefjord og Ramberg i spissen.
    Barrantes og Post tar avspark for AaFK.
    1'
    Myklebust kommer rundt på høyrekanten og slår inn foran mål. Post rager høyest ved bakerste stolpe, men kommer ikke skikkelig over ballen. Headingen går over tverrligger, Knudsen har full kontroll.
    1'
    Halvorsen med dagens første skudd. Forsøket fra rundt 25 meter går høyt over mål.
    3'
    AaFK presser høyt i åpningsminuttene. Post presser FFK-keeper Knudsen til å sende et tilbakespill ut over sidelinja.
    4'
    Phillips får ballen i føttene og vender opp i FFK-feltet. Avslutningen fra omtrent død vinkel går bak mål.
    5'
    Matland slår inn fra venstre. Strømsborg slår Post i lufta og stanger ballen unna.
    6'
    Phillips slår inn fra venstre og treffer Post. AaFK-spissen får god tid fra ti meters hold, headingen går noen meter til side for mål.
    8'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Fredrikstad
    Mål: Michael Barrantes
    Phillips slår inn fra venstre. Post demper ballen og legger tilbake til Barrantes, som prikker inn 1-0 til AaFK med høyrefoten!
    8'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Jo Nymo Matland
    Matland slår kampens første corner.
    9'
    Frispark til FFK i eget felt. Dommer Edvartsen så tydeligvis noe ulovlig.
    10'
    Nok et AaFK-innlegg fra venstre. Denne gangen er Knudsen ute i feltet og plukker ned ballen.
    11'
    Hussain drar seg fri på høyrekanten og skyter ballen inn i feltet. Innlegget går forbi flere AaFK-bein, Grytebust tar ingen sjanser og slår ballen unna langs bakken.
    14'
    Barrantes går i bakken i FFK-feltet og vil ha straffe. Svein-Erik Edvartsen slår ut med armene og vinker spillet videre.
    14'
    Phillips løper ned Landgren, frispark til Fredrikstad på egen halvdel.
    16'
    Småskummelt FFK-innlegg fra høyre. Grytebust er ute i feltet og bokser ballen unna.
    17'
    Myklebust slår inn fra høyre. Phillips flikker ballen videre i feltet, men treffer ikke skikkelig. Knudsen redder enkelt og FFK tar over.
    18'
    Ny AaFK-corner fra høyre. Ramberg klarerer ved første stolpe. Barrantes plukker opp ballen i returrommet og skyter - via et FFK-bein og til ny corner.
    20'
    Fredrik Ulvestad
    Knudsen er ute i feltet og bokser unna corneren fra Ulvestad.
    21'
    Phillips drar seg fri på venstrekanten og skyter fra hjørnet av sekstenmeteren. Elendig forsøk som går høyt opp på tribunen, men FFK-back Landgren har store problemer mot Aalesunds kjappe venstreving.
    23'
    Post legger igjen til Myklebust like utenfor FFK-feltet. Myklebust skyter på første forsøk - til side for mål.
    23'
    Phillips spilles fri i bakrommet etter en fantastisk pasning fra Barrantes, men avblåses for hands.
    24'
    Aalesund 2 - 0 Fredrikstad
    Matland med strålende gjennombruddspasning til Phillips, som kommer stormende bak ryggen på Landgren. Phillips takler ballen videre til Post, som bredsider inn 2-0 bak en sjanseløs Jon Knudsen!
    26'
    Aalesund kjører over Fredrikstad for øyeblikket.
    28'
    Hussain prøver å nå Ruud Tveter med en crossball. Wembangomo er med på notene og snapper ballen. AaFK tar over og triller ball.
    30'
    Phillips lurer seg forbi Landgren nok en gang. Post hopper over innlegget, Ulvestad skyter fra kort hold - men blir blokkert av en oppofrende FFK-forsvarer.
    31'
    Gueye drar seg fri og fyrer av fra 20 meters hold. Avslutningen går nærmere hjørneflagget enn mål...
    31'
    Jabbie sender av gårde et håpløst langskudd. Fredrikstad virker fullstendig ufarlige så langt, gjestene må heve seg mange hakk om det skal bli poeng i dag!
    32'
    Barrantes legger igjen til Phillips, som dunker til fra 25 meters hold. Dagens ryggsekk, avslutningen treffer storskjermen ti meter over mål!
    34'
    Ulvestad og Barrantes kombinerer fint. Barrantes fyrer av fra 22 meters hold - avslutningen ender noen meter over mål.
    36'
    Myklebust trer elegant ballen gjennom til Wembangomo, som slår inn fra høyre. Dessverre for AaFK er innlegget for upresist, det hele ender med innkast til gjestene på motsatt side.
    38'
    Frispark til Post og AaFK, rundt 30 meter fra mål.
    39'
    Matland tar frisparket og skyter - fem meter over mål.
    39'
    Frispark til FFK, noen meter inn på hjemmelagets halvdel.
    41'
    Halvorsen slår frisparket inn i feltet. Gueye får stå helt alene - men header rett på keeper Grytebust.
    42'
    Tollås prøver seg med en crosser til Phillips, men langpasningen er litt for hard. Utspill fra Knudsen.
    43'
    Innoverskrudd corner fra Ulvestad. Ender rett i klypene på Knudsen.
    45'
    Wembangomo slår inn fra høyre. Post har to FFK-spillere på seg i feltet og får ikke hodet på det presise legget.
    45'+1
    45'+1
    AaFK leder fullt fortjent 2-0 til pause. Spesielt på venstresiden har hjemmelaget herjet med gjestene fra Fredrikstad de første 45 minuttene, høyreback Landgren er trolig svimmel etter alle løpene til Phillips og Matland. Tør FFK-trener Amundsen ta grep i pausen, med bare to utespillere på benken?
    45'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Simen Rafn
    Ut: Andreas Landgren
    Ikke overraskende backbytte i pausen. En svak Andreas Landgren ut, Simen Rafn inn.
    46'
    Mads Andre Hansen skifter side fra venstre- til høyreback. Simen Rafn tar plass på venstrebacken.
    47'
    Ruud Tveter med skudd fra rundt 25 meters hold. Grytebust kontrollerer ballen over dødlinja.
    48'
    Halvorsen kommer seg forbi Matland og slår hardt inn i feltet. Gueye stuper fram og får så vidt hodet på ballen, men klarer ikke få lærkula på mål.
    49'
    Myklebust river ned Rafn. Frispark til FFK på egen halvdel.
    50'
    Halvorsen prøver å tre gjennom til Ramberg. En AaFK-forsvarer kommer mellom og avverger.
    51'
    Barrantes får god tid med ballen og fyrer av fra 20 meters hold. Mitbaneeleganten treffer dårlig, rett i et FFK-bein.
    51'
    Barrantes finner Post langs bakken i feltet. AaFK-spissen holder på ballen og legger tilbake til Barrantes, som smeller til fra skrått hold. Over og ut, men der kunne det fort blitt 3-0!
    53'
    Lang ball mot Post - som stusser ballen i et bakrom uten medspillere. Utspill fra Knudsen.
    54'
    Myklebust slår inn fra høyre. Post og Phillips er med i feltet, men Knudsen er ute og plukker enkelt.
    54'
    Tolllås hælsparker ballen rett opp i eget felt, Wembangomo header så ballen tilbake til keeper. Arrogant, men vellykket fra AaFK-forsvaret.
    56'
    Barrantes prøver å finne Phillips i bakrommet. Høyreback Hansen er med på notene og skjermer ballen inn til keeper.
    58'
    Barrantes får god tid i FFK-feltet, men skuddforsøket blokkeres i siste liten.
    60'
    Halvorsen slår inn fra høyre, men har ikke med noen medspillere i feltet. Wembangomo og AaFK tar over.
    61'
    AaFK med lavt press nå, hjemmelaget har ikke samme aggresiviteten som tidligere i kampen.
    63'
    Stewart finter seg forbi Rafn og skyter fra spiss vinkel. Knudsen blokkerer til corner.
    67'
    Knudsen bokser ballen ut av feltet.
    67'
    Barrantes skyter et innlegg mot Sellin, men AaFK-spissen blir sperret og når ikke fram.
    69'
    Gult kort til Fredrikstad
    Ole Jørgen Halvorsen
    Halvorsen viser knotter og får kampens første kort.
    71'
    Frispark til AaFK, ute ved sidelinja på høyde med sekstenmeteren. Stewart slår hardt og presist inn i feltet, ballen ender i klypene til Knudsen.
    71'
    Ruud Tveter med brukbart skudd fra 25 meters hold. Grytebust må ut i full strekk, men får etter hvert kontroll over ballen.
    73'
    Kort variant som etter hvert ender med et mislykket innlegg fra høyre. AaFK får innkast og har fortsatt ballen.
    73'
    Bortefansen synger trofast og nekter å gi opp.
    76'
    Frispark til FFK, 19 meter fra mål!
    76'
    Dagens tilskuertall: 8.944
    76'
    Halvorsen skyter - rett i muren.
    77'
    Halvorsen mister ballen til Matland, som setter fart og skyter fra hjørnet av sekstenmeteren. Blokkeres til innkast.
    78'
    Barrantes med lekker pasning til Phillips, som klemmer til fra kort hold. Knudsen holder liv i kampen med en god redning i korthjørnet!
    79'
    Ramberg avklarer ved første stolpe. Etter hvert kommer ballen tilbake i feltet, Jason Morrison skyter på volley og treffer klokkerent - men i nettveggen, på utsiden av mål.
    79'
    Stewart dunker ballen knallhardt i mål, men dommeren har allerede blåst for offside. Lekker avslutning, dessverre til ingen nytte.
    81'
    Halvorsen jager en lang crosser, men når ikke fram. Det er tydeligvis ikke Fredrikstads dag i dag.
    84'
    Aalesund 3 - 0 Fredrikstad
    Stewart kriger seg rundt på høyrekanten og slår inn foran mål. Phillips stusser videre til Barrantes, som banker ballen opp i nærmeste kryss!
    87'
    Nå er det i alle fall ingen tvil om hvor poengene ender. AaFK triller ball og har full kontroll i øyeblikket.
    89'
    Stewart kommer nok en gang rundt på høyrekanten og slår inn foran mål. Denne gangen treffer ikke ballen noen medspillere, men jamaicaneren har absolutt hatt et godt innhopp for AaFK!
    90'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Fredrik Carlsen
    Ut: Fredrik Ulvestad
    Carlsen tar over for Ulvestad på AaFK-midtbanen.
    90'
    Arnefjord med et grusomt tilbakespill! Heldigvis for AaFK er Grytebust kjapt ute og ordner opp.
    90'+2
    Morrison fører ballen over halve banen før han triller ut til Stewart, som klemmer til fra hjørnet av sekstenmeteren. Avslutningen går like over mål!
    90'+2
    90'+2
    Andre gule kort til Fredrikstad
    Halvorsen prater på seg sitt andre gule kort - etter at kampen er over! Dermed blir det rødt kort på Halvorsen, håpløs oppførsel fra midtbanespilleren.
    90'+2
    Solid hjemmeseier til Aalesund mot et tafatt Fredrikstad-lag. Vertene hadde full kontroll bakover og kunne fort scoret enda flere mål. Barrantes, Post og Phillips er dagens trio for AaFK.