0-1
49'
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion. For første gang i historien er rundens hovedkamp lagt til Haugesund stadion. Kampstart er dermed klokken 20.00.
    Dette er et oppgjør mellom lag nummer tre og fire i Tippeligaen. Rosenborg er nummer tre med 25 poeng etter 14 kamper, FKH har 24 poeng etter like mange kamper. Molde på 2. plass har 31 poeng, mens Tromsø på 5. plass har 23 poeng. Begge disse lagene har spilt 15 kamper dog. Tromsø tapte mot LSK fredag, Molde slo Vålerenga i går.
    Skulle Rosenborg tape i dag, samtidig som serieleder Strømsgodset vinner - vil avstanden fra Rosenborg opp til 1. plassen være på hele ti poeng når sesongen er halvspilt. Godset møter Sandnes Ulf hjemme denne serierunden.
    Lagene er ikke klare ennå, men ifølge fkh.no er dette hjemmelagets tropp til dagens kamp: Per Morten Kristiansen, Joakim Våge Nilsen, Derek Decamps, Håvard Storbæk, Oddbjørn Skartun, Michael Haukås, Alexander Søderlund, Umaru Bangura, Tor Arne Andreassen, Lars Øvernes, Eirik Vespestad Mæland, Andres Mar Johannesson, Martin Bjørnbak, Ugonna Anyora, Geir Ludvig Fevang, Vegard Skjerve, Kristoffer Haraldseid og Maic Sema.
    Det som er verdt å merke seg her er at FKH mangler to spillere som vanligvis er i startellevere: Trygve Nygaard og Nikola Djurdjic. Nygaard er ikke spilleklar ennå etter å ha blitt operert for testikkelkreft i juni, mens Djurdjic står over med karantene.
    Det er også verdt å merke seg at Tor Arne Andreassen er i troppen igjen. Han har vært ute med skade de siste ukene.
    I Djurdjics karantenefravær er spørsmålet om FKH setter inn Skartun på topp sammen med Søderlund og fortsetter med 4-4-2, eller om det blir 4-4-1-1 med for eksempel Fevang eller Storbæk i en sentral offensiv midtbanerolle.
    Det blir også interessant å se om Decamps fortsetter i midtforsvaret selv om det er klart at han reiser tilbake til Frankrike i slutten av måneden. Martin Bjørnbak blir trolig Banguras nye partner i midtforsvaret til FKH når Decamps reiser. Spørsmålet er om han blir det allerede i dag.
    Haugesunds Avis tror FKH starter med dette laget i kveld (4-4-2): Kristiansen - Skjerve, Decamps, Bangura, Våge Nilsen - Haukås, Fevang, Anyora, Sema - Skartun, Søderlund.
    Per Ivar Staberg er kveldens dommer.
    Rosenborg er det laget i eliteserien som har sluppet inn færrest mål i serien denne sesongen. 13 baklengsmål har det blitt på trønderne. FKH har, sammen med Hønefoss, sluppet inn 14.
    FKH tapte 1-2 for Odd Grenland på bortebane i forrige serierunde. Det var Haugesunds første tap siden de tapte med samme sifre borte mot Vålerenga i første serierunde.
    Rosenborg er det eneste laget i eliteserien som ikke har tapt på bortebane denne sesongen.
    FKH har også i år vært solide hjemme. De er ubseiret, men tre av de seks hjemmekampene laget har hatt har endt uavgjort.
    Totalt har FKH bare tapt tre hjemmekamper i serien i løpet av de 3 1/2 sesongene Jostein Grindhaug har ledet laget. I 2009 mot Sogndal, i 2010 mot Molde og i 2011 mot Stabæk. I år er det altså ingen bortelag som har vunnet på Haugesund stadion.
    FKH har signert en ny spiss i sommer, men svensken Pontos Engblom blir ikke spilleklar før i august. Det er ventet at Nikola Djurdjic selges i løpet av sommeren. Dagens kamp blir således en test på hvordan FKH klarer seg uten sin toppscorer.
    Også U21-landslagsspiller Joakim Våge Nilsen kan forsvinne utenlands i sommer. Det er bakgrunnen for at FKH er i ferd med å sikre seg David Myrestam. GIF Sundsvalls venstreback er enig med FKH om en kontrakt, men har et halvt år igjen av sin nåværende kontrakt med svenskene. Om han kommer allerede i sommer, eller om FKH må vente til etter sesongslutt gjenstår å se.
    FKH vant mot Rosenborg på Lerkendal i fjor, men har faktisk aldri slått Rosenborg hjemme på Haugesund stadion. Det har endt uavgjort i begge to siste oppgjørene her. I fjor ble det 2-2, mens det endte 0-0 i 2010.
    Rosenborg har spilt fem eliteseriekamper på rad uten tap. Nå jakter de den første seieren mot FKH i seriesammenheng i Haugesund på tolv år.
    Rosenborg har følgende tropp med seg til Haugesund i dag: Daniel Örlund, Alexander Hovdevik, Peter Ankersen, Jon Inge Høiland, Simen Wangberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin, Borek Dockal, Fredrik Midtsjø. Jonas Svensson, Mohammed-Awal Issah, Markus Henriksen, Daniel Berntsen, Daniel Fredheim Holm, Steffen Iversen, Rade Prica og John Chibuike.
    Adresseavisen tror både Rade Prica og Steffen Iversen benkes. Avisen tror Rosenborg starter med disse elleve (4-4-2): Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Simen Wangberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Borek Dockal, Markus Henriksen, Mohammad-Awal Issah, Jonas Svensson - Daniel Fredheim Holm, John Chibuike.
    Vi merker oss at Ole Selnæs ikke er med i troppen. Han har vært syk og er ikke helt i slag enn. I tillegg har Rosenborg også en spiller ute med karantene. Midtstopper Stefan Strandberg soner karantene i kveld. Ettersom Jim Larsen er solgt, blir det dermed en ny stopperduo for RBK, men både Rønning og Wangberg har erfaring fra dette nivået.
    Den eneste som har spilt alle 14 kampene for RBK er keeper Daniel Örlund, mens i FKH har Alexander Søderlund, Nikola Djurdjic, Maic Sema, Umaru Bangura og Per Morten Kristiansen spilt deler av eller hele kampen i de første 14 serierundene. I dag blir det altså ingen Djurdjic.
    Rosenborg spilte mot Crusaders torsdag, men flere av de som spilte mye da er trolig ikke med fra start i dag: - Dette er et godt tidspunkt å spille denne kampen på. Selv om det er et tøft kampprogram, fikk vi avlastet en hel del folk mot Crusaders – som jeg tror kommer inn med ekstra energi nå. I tillegg får vi med en seier fra den kampen – det er bra, sier Jan Jönsson, til adressa.no.
    Vi kommer tilbake med bekreftede lagoppstillinger like over klokken 19.
    Da er lagoppstillingene bekreftet. Rosenborg stiller som antatt. FKH har Bjørnbak fra start. Decamps er benket. Ellers er også deres lagoppstilling som antatt.
    Rosenborg stiller da i 4-4-2 med følgende elleve fra start: Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Simen Wangberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Borek Dockal, Markus Henriksen, Mohammad-Awal Issah, Jonas Svensson - Daniel Fredheim Holm, John Chibuike. På benken til bortelaget sitter: Aleksander Hovdevik, Peter Ankersen, Rade Prica, Steffen Iversen, Daniel Berntsen og Fredrik Midtsjø.
    FKH stiller slik (4-4-2): Per Morten Kristiansen - Vegard Skjerve, Martin Bjørnbak, Umaru Bangura, Joakim Våge Nilsen - Michael Haukås, Geir Ludvig Fevang, Ugonna Anyora, Maic Sema - Oddbjørn Skartun og Alexander Søderlund. På benken hos hjemmelaget sitter: Lars Øvernes, Derek Decamps, Kristoffer Haraldseid, Andres Mar Johannesson, Eirik V. Mæland, Tor Arne Andreassen og Håvard Storbæk.
    Oddbjørn Skartun får i dag sin første kamp fra start i Tippeligaen. Han har aldri spilt mer enn 17 minutter i noen kamp i den øverste divisjonen.
    Suspenderte Djurdjic forteller Radio 102 at sist han sto over med karantene (mot Stabæk i 2011), fikk Alexander Søderlund sjansen på topp i hans sted. Da scoret Søderlund to mål. Han håper og tror at Skartun i dag også kan komme inn og erstatte ham på utmerket vis.
    Spillerne kommer ut på banen og sola skinner. Det er straks klart for avspark på Haugesund stadion. Det ser veldig fullt ut, og tidligere i dag hørte vi også at alle sitteplassene var solgt ut.
    Kampen har startet
    Vi er i gang. Rosenborg med avspark. Bortelaget spiller fra sør mot nord.
    1'
    Våge Nilsen prøver å finne Skartun, men pasningen er for upresis.
    2'
    Wangberg får ryddet opp etter at FKH kommer framover på sin høyreside.
    3'
    Høiland legger inn fra høyre, men ballen går over FKH-målet. Svakt.
    4'
    FKH kommer på en overgang med Sema som ballfører. Han triller ut til Haukås som skyter fra skrått hold. Avslutningen går høyt over.
    5'
    Åpen start på kampen. Begge lag virker angrepsvillige.
    5'
    Haukås mister ballen midt på banen og blir stående da han tror ballen er ute av spill. Rosenborg kontrer med mange spillere, men Våge Nilsen får gitt til corner. Farlig mulighet for bortelaget.
    6'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    FKH får avverget.
    7'
    Skartun kommer til avslutning fra 16 meter etter fine kombinasjoner på FKHs høyreside, men han treffer ikke skikkelig og Örlund redder enkelt.
    8'
    Gult kort til Rosenborg
    Simen Wangberg
    Søderlund er på vei gjennom, men rives ned av Wangberg.
    8'
    Bjørnbak prøver seg på frisparket, men skyter rett i muren.
    9'
    Fevang med stygg feilpasning på egen halvdel. Dockal får ballen og prøver seg fra distanse, men ballen går ufarlig over.
    10'
    Søderlund er nær ved å tråkle seg gjennom Rosenborg-forsvaret, men bortelaget får avverget.
    12'
    Bjørnbak slår langt mot venstre, men der er ikke Sema. Ballen går ut av spill.
    12'
    Skartun legger inn fra venstre. Rosenborg får headet unna, men Sema får tak i ballen. Han skyter fra distanse, men avslutningen er keepermat for Örlund.
    13'
    FKH kommer på overgang. Søderlund ser ut til å felles av Issah, men Staberg vinker spillet videre. Søderlund er veldig uenig i den avgjørelsen.
    14'
    Sema og Søderlund prøver seg på veggspill på venstresiden, men Søderlunds pasning er for upresis. Innkast til RBK.
    15'
    Henriksen har ballen inne i FKHs 16-meter. Han finter skudd et par ganger før han avslutter i en FKH-spiller. Han får ballen igjen, men i duell med Våge Nilsen ender det med at Henriksen er sist på ballen før den går ut av spill. Utspill fra Per Morten Kristiansen.
    17'
    Dockal kommer til innlegg på høyresiden, men Bjørnbak header unna.
    17'
    Våge Nilsen triller ballen bak RBK-forsvaret mot Sema, men svensken når ikke ballen før Örlund snapper den. Småfarlig.
    20'
    Dockal skyter fra skrått hold, via Våge Nilsen til corner.
    20'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    FKH får klarert, men Rosenborg biter seg fast. Ballen slås inn i bakrom, men Kristiansen fanger ballen.
    20'
    FKH kommer på en overgang. Sema kan skyte fra rundt 16 meter, men han prøver å drible seg gjennom. Det lykkes han ikke med. Rosenborg overtar.
    21'
    Fredheim Holm prøver å finne en medspiller med et hælspark inne i FKHs 16-meter, men FKH får avklart.
    21'
    Skartun får frispark ti meter inne på RBKs halvdel.
    22'
    Våge Nilsen slår mot Skartun på løp inne i RBK-feltet, men Rosenborg får avklart.
    23'
    Rønning vinner ballen foran Skartun. Innkast til FKH.
    24'
    Skartun drar seg fri 20 meter fra RBK-målet. Han skyter, men skuddet går en meter over. Småpent av sogndølen.
    25'
    Søderlund prøver å spille Sema fra på venstre, men pasningen er for hard. Utspill fra Örlund.
    26'
    FKH har hatt ballen mest så langt, men ingen av lagene har klart å skape en klar målsjanse ennå.
    27'
    Begge lag har vært en del upresise i pasningsspillet. Gang på gang kastes gode muligheter bort på grunn av upresise pasninger - fra begge lag.
    29'
    Skartun løpes ned av Wangberg inne i RBKs 16-meter. Det ser ut som straffespark, men Staberg vinker spillet videre. Hjemmepublikummet raser mot dommeren.
    30'
    Søderlund skyter med venstrefoten fra 20 meter. Örlund redder greit.
    31'
    John Chibuike spilles gjennom, men avvinkes for offside.
    33'
    Mange Rosenborg-spillere inne i FKH-boksen, og det er småkaotisk før Fevang får gitt til corner.
    34'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    FKH får avverget.
    34'
    Fevang blir liggende etter RBK-corneren, men kommer seg etter hvert på føttene igjen.
    35'
    Rosenborg bedre med nå etter en periode der det meste handlet om FKH.
    36'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Daniel Fredheim Holm
    Søderlund header unna.
    36'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Maic Sema
    Rosenborg får klarert.
    38'
    Tor Arne Andreassen sendes i oppvarming for FKH.
    39'
    Skjerve setter fart inn i RBKs 16-meter. Rosenborg får gitt til corner.
    40'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Joakim Våge Nilsen
    Kort corner som ender med at Våge Nilsen prøver å skyte selv. Skuddet et knallhardt, men går utenfor. Vanskelig å se fra vår posisjon hvor langt utenfor det var.
    40'
    FKH får frispark 18 meter fra mål. Denne dytten var langt mindre tydelig enn den FKH ikke fikk straffespark for.
    41'
    Gult kort til Rosenborg
    Får kort for munnbruk etter at FKH fikk frispark.
    41'
    Bjørnbak skyter via muren og ut til corner.
    42'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Maic Sema
    Rosenborg får klarert.
    42'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Rønning kommer høyest, men han kommer ikke over ballen og headingen går høyt over.
    45'
    Det skal spilles minimum ett minutts tillegg.
    45'+1
    Skartun får ballen i god posisjon inne i Rosenborgs 16-meter, men han sklir. Han kommer seg på beina og skyter hardt inn foran mål. Örlund kaster seg, men gir retur. Rosenborg gir til corner.
    45'+2
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Joakim Våge Nilsen
    Örlund fanger ballen.
    45'+2
    Pause
    45'+3
    Det er pause på Haugesund stadion. Det har vært sjansefattig, men hjemmelaget har vært spillemessig best og nærmest scoring. Ingen av lagene har derimot funnet veien til nettet og det står 0-0.
    - Vi startet veldig rufsete i bakre firer, men vi kom oss etter hvert. Det siste kvarteret av omgangen var bra, sier FKHs assistenttrener Eirik Horneland til Radio 102.
    Den situasjonen de fleste snakker om i pausen er situasjonen der Skartun så ut til å bli dyttet i bakken av Wangberg inne i 16-meteren. Det så ut som det skulle vært straffespark til FKH, men dommer Staberg vinket spillet videre.
    Spillerne er på banen igjen. Her er det straks klart for 2. omgang.
    2. omgang
    45'
    Ingen av lagene ser ut til å ha gjort bytter i pausen, men en rekke spillere er i oppvarming.
    46'
    FKH med avspark. Nå er det hjemmelaget som spiller fra sør mot nord.
    46'
    John Chibuike stoppes av solid Bangura-takling.
    47'
    Bangura blir liggende og må ha behandling.
    47'
    Bangura må ut for behandling, men han er kjapt på beina og kan fortsette.
    48'
    Mål for Rosenborg!
    Haugesund 0 - 1 Rosenborg
    Et innlegg fra venstre treffer et FKH-hode, men ballen går ikke lenger enn til Dockal. Han header ballen i mål via tverrliggeren.
    49'
    Rosenborg viser seg effektive og scorer på sin første målsjanse i dag.
    51'
    Skjerve vinner ballen og slår til Skartun. Høyrebacken kommer på løp, men Skartun klarer ikke å tre ballen gjennom til Skjerve. Rosenborg får avklart.
    51'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Joakim Våge Nilsen
    Rønning får klarert.
    52'
    Daniel Fredheim Holm fikk mål annulert
    Fredheim Holm header ballen i nettet, men det annulleres for offside. Det er uklart hvem som står i offside, men det er neppe målscorer Fredheim Holm.
    53'
    Fredheim Holm header ballen i nettet, men det annulleres for offside. Det er uklart hvem som står i offside, men det er neppe målscorer Fredheim Holm.
    53'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Maic Sema
    Rosenborg får avklart.
    54'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Tor Arne Andreassen
    Ut: Joakim Våge Nilsen
    Våge Nilsen sto over med skade sist kamp. Trolig skade som er årsaken til også dette byttet. Inn kommer Andreassen, som gjør comeback etter flere ukers skadefravær.
    55'
    Kjempesjanse for FKH. Anyora kommer seg fri og slår hardt og lavt inn foran mål. Sema demper ballen før han skyter mot mål fra meget god posisjon. Høiland ser ut til å bli truffet i baken og Rosenborg får klarert.
    56'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Maic Sema
    Det ender med utspill fra Örlund.
    58'
    Gult kort til Rosenborg
    Kommer for sent inn i en takling.
    59'
    Gult kort til Haugesund
    Umaru Bangura
    FKHs første kort i kampen. Kommer for sent i en takling.
    60'
    Dockal skyter fra distanse - langt utenfor.
    61'
    4935 tilskuere her i dag.
    61'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    FKH får klart til ny corner.
    62'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Det ender med utspill for Per Morten Kristiansen.
    62'
    Søderlund kommer til skudd fra 15-16 meters hold. Ørlund bokser unna.
    63'
    John Chibuike skyter via en FKH-spiller til corner.
    63'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Daniel Fredheim Holm
    Bangura header unna.
    63'
    Eirik Mæland gjør seg klar til innbytte.
    65'
    Kjempesjanse til FKH. Søderlund vinner i lufta og header ned til Fevang. Han skyter fra ti meters hold, men Örlund redder. Der burde Fevang scoret.
    66'
    Skartun kommer seg fri nede ved dødlinjen. Han slår lavt inn mot Søderlund, men Rosenborg får avklart.
    68'
    Dorsin skyter fra skrått hold - håpløst utenfor.
    69'
    Nok en god FKH-mulighet. Ballen legges ut 45 grader til Mæland. Han skyter hardt mot mål fra 16 meter, men Örlund treffes nærmest av skuddet som går via RBK-keeperen til corner.
    70'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Maic Sema
    Det ropes på hands fra FKH-spillerne, men Staberg sier nei. Rosenborg får avklart.
    70'
    FKH har vært gode etter at Rosenborg tok ledelsen. De har derimot misbrukt svært store sjanser, mens Rosenborg har scoret på sin ene.
    71'
    Dobbelsjanse for Rosenborg. Først blir Svenssons skudd blokkert, deretter skyter Henriksen høyt over fra rundt ti meter.
    73'
    Det kan fort bli flere scoringer her. FKH satser mer og mer framover. Det gir Rosenborg store rom for kontringer.
    74'
    Haukås slår inn fra høyre. Rønning klarerer.
    74'
    Nå begynner det å regne på Haugesund stadion - og det er ikke bare litt. Store nedbørsmengder på kort tid her nå.
    76'
    Dockal går i bakken på vei bak FKH-forsvaret. Rosenborg-spillerne mener han ble revet ned, men Staberg er ikke enig.
    77'
    Skjerve slår inn fra høyre. Skartun kommer til heading fra åtte-ni meters hold, men avslutningen går et par meter utenfor.
    78'
    Kristoffer Haraldseid gjør seg klar for innhopp.
    78'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Kristoffer Haraldseid
    Ut: Maic Sema
    U-landslagsspiller Haraldseid kommer inn på kanten. Det er FKHs tredje og siste bytte for dagen. Rosenborg har ennå ikke gjort noen bytter.
    79'
    John Chibuike avblåses for offside.
    79'
    Målsjanse for Rosenborg. Chibuike kaster seg fram foran mål etter et innlegg fra høyre, men han klarer ikke å styre ballen mellom stengene.
    81'
    Tor Arne Andreassen blir liggende og vrir seg i smerter. Dette ser ikke bra ut for spilleren som nettopp er tilbake fra skade. FKH har også gjort alle sine bytter.
    82'
    Andreassen må hjelpes av banen. Det spørs om han kan fortsette. FKH spiller med ti spillere.
    82'
    Haraldseid tar plass på venstrebacken.
    83'
    Rosenborg ser ut til å ha fått ristet av seg det verste Haugesund-presset. De siste målsjansene er det bortelaget som har skapt.
    84'
    Andreassen kommer inn igjen, men han halter rundt på banen. Tar plass på midtbanen.
    84'
    Per Morten Kristiansen hindrer Fredheim Holm i å gi Rosenborg 2-0 med en flott redning. Avslutningen fra RBK-spissen var fra kort hold. Stor sjanse.
    85'
    Umaru Bangura er stemt fram som dagens FKH-spiller.
    86'
    Søderlund skyter fra distanse. Örlund redder, men gir retur. Fevang kaster seg fram, men RBK-keeperen fanger ballen.
    86'
    Tiden er i ferd med å renne ut for hjemmelaget.
    87'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Eirik Mæland
    Andreassen er høyest i feltet, men header over.
    88'
    Skjerve kommer til skudd innenfor 16-meteren, men skuddet blokkeres.
    90'+1
    Enorm FKH-sjanse, men Skjerve setter skuddet like utenfor fra meget god posisjon. Han setter seg ned på kne og fortviler. Nærmere kommer neppe FKH.
    90'+1
    Det skal spilles minimum fem minutters tilleggstid.
    90'+1
    FKH har mange spillere i boksen, men innlegget fra Skjerve er for hardt og går ut av spill.
    90'+3
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Steffen Iversen
    Ut: Jonas Svensson
    RBKs andre bytte for dagen.
    90'+4
    Andreassen skyter fra distanse, men ballen går i nettveggen.
    90'+5
    Det var trolig FKHs siste mulighet i dag.
    90'+5
    Rosenborg med frispark på egen halvdel. Tiden er ute.
    90'+6
    Vi fortsetter godt over tillagt tid nå.
    90'+6
    Kampen er slutt
    90'+7
    Kampen er over i Haugesund. Etter en sjansefattig 1. omgang, ble det store sjanser til begge lag etter pause. Rosenborg scoret kampens eneste mål tidlig i 2. omgang - og dermed blir det tre poeng hjem til Trondheim på Rosenborg.
    Dette var FKHs første hjemmetap siden mai 2011.
    FKH hadde enorme sjanser til å få 1-1, men misbrukte mulighet på mulighet. Samtidig skal det sies at Rosenborg utover i 2. omgang også hadde store muligheter til å få 2-0.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her