2-1
3-1

Velkommen til livedekning av oppgjeret Sogndal - Stabæk frå Fosshaugane Campus!
    Viktig kamp for begge lag dette. Sogndal ligg som nummer 13 på tabellen, med sine 15 poeng. Stabæk er framleis tabelljumbo, og laget har sju poeng på sine første 14 kampar.
    I førre serierunde spelte Sogndal 1-1 borte mot Tromsø, medan Stabæk tapte 1-2 heime mot serieleiar Strømsgodset.
    Etter Sogndal sin 2-1 siger over Molde 28. april, står laget med 0-3-5 på sine siste åtte kampar. I same periode har gjestene 2-0-6.
    Sogndal-trenar Jonas Olsson gir Stian Dyngeland (21) sjansen på topp for i dag. Ungguten står bokført med to kampar og null mål i Tippeligaen, og han har i desse berre spelt nokre få minutt som innbytar.
    Spelarane på veg ut på bana. Nærmar seg kampstart!
    Heimelaget tek avspark.
    1'
    Kjempesjanse for Sogndal! Udjus slår opp til Flo som gir vidare til Brochmann. Ballen går via Flo og til Dyngeland som skyt på direkten frå 16 meter. Like over!
    1'
    Frispark til Stabæk midt på Sogndal sin halvdel.
    2'
    Eriksson tek frisparket med venstrefoten sin. Ballen går over heile feltet, og utanfor.
    3'
    Sogndal med eit lite overtak dei første minutta.
    4'
    Mål for Sogndal!
    Sogndal 1 - 0 Stabæk
    Mål: Ulrik Flo
    Badji skyt frå 20 meter, men skotet blit klarert. Flo får ballen på seks meter, og Sogndal sin toppscorar bankar ballen i mål!
    5'
    Viktig scoring for Sogndal, som ikkje har vunne sidan april.
    7'
    Mane held seg til baksida av låret, og Hopen er sendt i oppvarming.
    8'
    Ny stor sjanse for Sogndal! Skaasheim med fin pasning til Dyngeland som kjem åleine med keeper. Han legg seg bakpå, og skyt over!
    9'
    Sogndal får tildelt et hjørnespark
    Malick Mane
    Blir avklart.
    10'
    Ny fin sjanse til heimelaget. Denne gongen er det Valsvik som klinkar til frå 20 meter. Rett på keeper!
    11'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Vegar Hedenstad
    Udjus boksar ut, til ny corner.
    12'
    13'
    Mål for Stabæk!
    Sogndal 1 - 1 Stabæk
    Mål: Mads Stokkelien
    Corner inn i feltet, som Sogndal slit med å avklare. Der er Stokkelien på rett plass på seks meter, og bankar ballen i mål - nett som Flo gjorde for nokre minutt sidan!
    14'
    Gult kort til Sogndal
    Taijo Teniste
    Tek først ball, før Brustad går hardt i bakken.
    15'
    Sogndal-frispark på midtstreken.
    17'
    Skaasheim slår inn i feltet, og Valsvik nikkar tilbake til Dyngeland. Han prøver å dra seg fri, men klarar det ikkje. Stabæk avklarar.
    18'
    Badji avklarar på første stolpe.
    19'
    Brustad utfordrar Teniste på høgrekanten. Får corner!
    21'
    Brustad avsluttar umarkert frå åtte meter. Over!
    21'
    Flo held seg til sida, der han har slite med skade dei siste dagane. Må Sogndal byte ut målscoraren?
    24'
    Frispark til Sogndal på midtstreken, etter at nemde Flo får seg ein trøkk.
    24'
    Stor sjanse for Sogndal! Mane slår inn i feltet mot Flo, men keeper Sayouba boksar ut. Returen tek Skaasheim seg av på heil volley - to meter over!
    25'
    Fin sjanse for Stabæk! Stokkelien med godt skot frå over 20 meter, like til side for målet til Udjus!
    27'
    Malick Mane
    29'
    Malick Mane
    Blir avklart - igjen.
    29'
    Brochmann med dribleraid inne i feltet. Han prøver også eit skotforsøk, men blir blokkert.
    30'
    Stengel prøver seg frå distanse. Utanfor.
    31'
    Valsvik tek utspark istdenfor Udjus no.
    32'
    Mane ligg nede for telling i feltet, etter kollisjon med ein Stabæk-spelar. Held seg til sida.
    34'
    Ny sjanse for Sogndal. Innlegg frå høgresida, der Patronen nikkar utanfor.
    35'
    Mane legg inn i feltet, og keeper Sayouba er delvis på bærtur. Ballen går likevel over alle, og gjestene får innkast.
    36'
    Sogndal har både Hopen og reservekeeper Lysne i oppvarming. Udjus småhaltar litt, og klarar ikkje å ta utspark.
    37'
    Sogndal-frispark på nær 30 meter. Mane skyt - over.
    38'
    Stengel prøver å finne Haugsdal på løp inne i feltet, men pasningen blir snappa opp av Valsvik sin lange fot.
    39'
    Kampen har roa seg ned, etter at den opna friskt.
    42'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Franck Boli
    Ut: Fredrik Brustad
    Brustad må gi seg, etter smellen han fekk i duell mot Teniste etter 15 minutt.
    42'
    Stabæk-fansen er dei som gir mest lyd ifrå seg på Fosshaugane for augeblikket.
    44'
    Det er lagt til minimum eitt minutt.
    45'+1
    45'+2
    Då går laga til pause på stillinga 1-1. Sogndal har hatt flest sjansar, men berre Ulrik Flo har kome på scoringslista for heimelaget. Mads Stokkelien scora gjestene sitt mål nokre minutt etter. Følg med også i andre omgang!
    Reservekeeper Lysne står klar, og skal spele andre omgang for ein halvskada Udjus.
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Leif Lysne
    Ut: Kenneth Udjus
    45'
    45'
    Stabæk tek avspark.
    46'
    Sogndal med to spelarar som til dagleg spelar i 4. divisjon ute på bana no. Lysne og Dyngeland.
    46'
    Kaptein Kleiven skyt frå 25 meter. Rett på Lysne som held ballen sikkert.
    47'
    Flo, Bakke og Hopen i oppvarming for Sogndal.
    48'
    Malick Mane
    Patronen prøver seg, men får ikkje skikkeleg treff.
    49'
    Sogndal 2 - 1 Stabæk
    Nok ein gong er det Ulrik Flo som scorar for Sogndal! Får ballen på 16 meter - og skyt i det lengste hjørnet.
    53'
    Sogndal får kontroll.
    54'
    Mane med frekt skot frå 25 meter. Keeper Sayouba er med på notane!
    56'
    Hammer avsluttar, men Valsvik ryddar opp meisterleg.
    58'
    Kaptein Kleiven ligg nede for telling. Stans i spelet.
    61'
    Fin sjanse for Sogndal! Dyngeland skyt med venstrefoten frå 20 meter - like til side for målet til Sayouba.
    62'
    Sogndal med eit klart overtak no.
    63'
    Sogndal 3 - 1 Stabæk
    Mål: Tonny Brochmann
    Brochmann køyrer karusell med Stabæk-forsvaret! Han avsluttar dribleserien med å setje ballen i mål frå ti meter, til venstre for keeper. 3-1!
    64'
    Sogndal stormar rett i angrep. Mane skyt via eit Stabæk-bein - i tverrliggjaren!
    67'
    Malick Mane
    Sogndal får innkast på motsett side.
    67'
    Malick Mane
    Stabæk får kontroll.
    68'
    Viss Stabæk-trenar Belsvik har noko krutt på lager, bør det inn på bana no. Viss ikkje blir alle poenga att i saftbygda.
    69'
    Heidar skyt frå 22 meter. Får corner.
    73'
    Lur variant, men Stabæk klarar ikkje å utnytte det. Sogndal-forsvaret ryddar unna.
    73'
    3128 tilskodarar ser dagens kamp.
    75'
    Om Sogndal vinn dagens kamp, blir det lagets første sidan 28. april mot Molde.
    77'
    Stor sjanse for Stabæk! Stokkelien avsluttar med pannebrasken - like over!
    80'
    Gjestene jaktar redusering no.
    81'
    Flo signaliserer byte til benken.
    81'
    Inn: Stian Sortevik
    Ut: Herman Stengel
    82'
    Det går mot tre poeng til Sogndal her på Fosshaugane.
    84'
    Stabæk-frispark 30 meter frå mål. Hedenstad skyt - rett i muren.
    85'
    Inn: Tore André Flo
    Ut: Ulrik Flo
    86'
    Heimepublikum godt nøgde på stadion no, og klappar fram spelarane mot tre poeng.
    88'
    Sogndal får avklart.
    89'
    Inn: Eirik Bakke
    Ut: Stian Dyngeland
    90'+1
    Det er lagt til minimum tre minutt.
    90'+1
    Lite som skjer på Fosshaugane no.
    90'+4
    90'+4
    Då er kampen slutt, og Sogndal vinn 3-1. Stabæk kom til svært få målsjansar, medan heimelaget produserte svært mange. Fortent siger til heimelaget, som dermed tok ein viktig siger. Stabæk må reise heim til Bærum med ni poeng opp til Odd på kvalikplassen.