1-0
88'
2-0

Velkommen til livedekning av eliteseriekampen mellom Aalesund og Lyn!
    AaFK mangler en hel haug med spillere i kveld, dermed er juniorene Espen Standal og Simen Solbak med på benken. Senest i går sa Kjetil Rekdal at midtstopper Jonatan Tollås ikke var aktuell for kampen, men 18-åringen er tydeligvis klar likevel og er med fra start. Men den faste stopperkollegaen Daniel Arnefjord er ute med karantene, dermed er det Amund Skiri som sammen med Tollås skal stoppe Lyn-spissene.
    De unge Lyn-stopperne Vegar Gjermundstad (19) og Mads Dahm (20) skal prøve å forhindre Tor Hogne Aarøy og Diego Silva i å finne nettmaskene bak Johan Dahlin. Venstreback Shane Stefanutto bærer kapteinsbindet i Tommy Berntsens skadefravær. Paul Obiefule må stå over med tre gule kort, mens Endre Fotland Knudsen og Davy Claude Angan er ute med skade.
    Sola skinner og det blåser en sval bris på Color Line Stadion for øyeblikket. Perfekt fotballvær!
    AaFK tar avspark med Stormen og sola i ryggen.
    1'
    Kjetil Rekdal har lurt alle til å tro at Parr og Tollås ikke kunne spille i dag. Parr er på venstrekanten, Tollås som den venstre av tre midtstoppere.
    3'
    AaFK ser ut til å spille i 3-5-2, som i cupkampen mot Brattvåg forrige søndag.
    5'
    Arneng feller Guastavino på 18 meter. Skuddforsøk rett på keeper, Lindegaard hadde full kontroll.
    7'
    Aarøy går ned i en duell med Gjermundstad, frispark til AaFK 30 meter fra mål. Dahlin er ute og plukker frisparket.
    8'
    Guastavino legger fra høyre og treffer hodet til Berget. Midtbanespilleren kommer ikke skikkelig opp og stusser ballen ut av feltet.
    8'
    Arneng med flott stikker mot Silva, men Gjermundstad er med på notene og får avverget.
    11'
    Aarøy drar av en mann og spiller fri Parr på venstrekanten. Dårlig innlegg fra Parr, men Dahlin hadde sola i ansiktet og kunne fort blitt lurt der.
    12'
    Brukbart tempo på begge lag i åpningsminuttene. Dessverre litt for mange upresise pasninger begge veier.
    14'
    Lyn spiller seg nesten gjennom AaFK-forsvaret, men Orry Larsen får ryddet ballen unna.
    14'
    Berget smeller til fra 30 meter og treffer godt, men skuddet går vel en meter over mål. Lindegaard så ut til å ha god kontroll.
    16'
    Silva med fin crosser mot Jalasto, som skyter fra skrått hold. Dahlin må gi til corner, flott AaFK-angrep og godt forarbeid av brasilianeren!
    18'
    Hjørnespark fra høyre. Etter mye klabb og babb får Lyn banket ballen ut over sidelinja.
    19'
    Stor sjanse til AaFK! Jalasto legger inn fra høyre, Parr drar av en mann og skyter godt fra 12-13 meter. Dahlin må gi retur, men klarer å snappe ballen foran Stephenson - som uansett er i offside.
    22'
    AaFK gir vekk en gratismulighet til Lyn! Misforståelse mellom Tollås og Lindegaard, Guastavino sniker seg mellom og snapper ballen. Lyn-spissen skyter hardt, men rett i keeper fra to meters hold.
    25'
    Guastavino får god tid og sender av gårde en suser fra 25 meter. Stryker tverrligger, nå er AaFK heldige som ikke ligger under!
    27'
    Jalasto kommer fri på høyrekanten og har flere medspillere i boksen. Finnen treffer dårlig og ballen går via Diego Silva til keeper Dahlin.
    30'
    Orry Larsen legger inn til Aarøy, som header i hånda på Mads Dahm. AaFK roper på straffe, men dommer Tommy Skjerven reagerer ikke.
    31'
    Tungt skudd fra Stephenson etter stuss fra Aarøy, men Dahlin kommer bak ballen og redder greit. Underholdende nå på CLS!
    32'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Lyn
    Målgivende: Jonathan Parr
    Tollås stopper et Lyn-angrep og sender igang Parr på venstrekanten. Parr parkerer Guastavino og legger nydelig inn til Silva, som stanger ballen i mål. Kjempekontring!
    34'
    Godt innlegg fra Jalasto til Aarøy, som prøver å heade ned til Silva. Dahlin er våkent ute og snapper ballen foran AaFK-spissen.
    36'
    Jacobsen feller Orry Larsen, frispark til AaFK 30 meter fra mål. Arnengs innleggsforsøk blir kjapt klarert.
    39'
    Parr er nede og skjermer ballen over dødlinja foran Kim Holmen. Parr løper mye og er god langs hele venstrekanten.
    39'
    Aarøy legger inn langs bakken fra høyre. Silva faller i feltet etter en duell med Dahm, men Skjerven bare vinker spillet videre.
    41'
    Bjarnason faller lett i duell med Tollås. AaFK-stopperen slår oppgitt ut med armene da assistentdommeren markerer for frispark til Lyn. Innlegget blir blokkert - corner.
    42'
    Hjørnespark fra høyre. Går over alle og til Dahm, som prøver å legge inn - men Jääger klarerer til kast.
    42'
    Lang ball fra Parr mot Aarøy, som header svakt mot Silva. Enkelt for Dahlin, som er ute og kontrollerer.
    45'
    45'+1
    AaFK leder 1-0 etter scoring av Diego Silva. Hjemmelaget med offensivt 3-5-2 i angrep og noe som ligner på 5-3-2 i forsvar. Beinhard jobbing av hjemmelaget og fortjent ledelse.
    45'
    Holmen sparker igang andre omgang.
    46'
    Ingen av lagene har byttet noen spillere i pausen.
    46'
    Orry Larsen prøver å skyte med venstrefoten fra 20 meter, men ballen sklir av og ender nærmere hjørneflagget enn stolpen.
    47'
    Jalasto med godt innlegg fra høyre mot Aarøy, men Dahm er sterk og får stusset ballen unna.
    48'
    Aarøy taper en hodeduell med Gjermundstad. De unge Lyn-stopperne har vært gode i lufta i dag.
    50'
    Lyn ruller nydelig opp og Stefanutto legger inn foran mål. Kim Holmen er helt umarkert og får heade fra fem meter, men ballen går over! Utrolig at Holmen ikke gjorde 1-1 der!
    52'
    Gjermundstad må ta telling etter en hodeduell med Aarøy. AaFK-fyrtårnet vinner duellen, men har ingen rundt seg til å plukke opp andreballen.
    54'
    Khari Stephenson spiller fri Jonathan Parr på venstrekanten. Parr legger inn mot Diego Silva, som er noen skonummer unna å nå ballen - men brassen er uansett i offside.
    57'
    Gult kort til Lyn
    Bjarnason dytter Arneng og får gult kort.
    57'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Fredrik Dahm
    Ut: Jo Inge Berget
    Kampens første bytte, Dahm opp på topp. Guastavino legger seg bak Dahm og Holmen.
    58'
    Dagens tilskuertall: 10.152
    60'
    Aarøy legger igjen til Arneng, som klemmer til fra 25 meter. Hardt skudd som går like til side for mål!
    62'
    Mads Dahm er litt for tøff i en duell med Aarøy. Frispark til til AaFK rundt 30 meter fra mål.
    65'
    Stephenson skyter hardt - men rett i muren.
    65'
    Silva spiller ut til Parr på venstrekanten. Parr drar av en mann og legger inn foran mål - men Dahlin er ute og plukker.
    69'
    Diego Silva har fått en smell og ligger nede. Må ut for behandling.
    69'
    Aarøy står helt stille og finter unna to-tre Lyn-spillere. Det er det ikke ofte man ser!
    70'
    Guastavino med brukbart skudd fra langt hold. Lindegaard kontrollerer ballen ut.
    71'
    Diego Silva kommer inn igjen.
    72'
    Arneng løper ned Simonsen, frispark til Lyn vel 30 meter fra mål.
    73'
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: Thomas Jacobsen
    73'
    Frisparket fra Guastavino går gjennom hele AaFK-feltet, Mads Dahm er bare noen millimetre fra å nå fram til ballen og pirke den inn!
    74'
    Parr-innlegg fra venstre, Dahlin slår Aarøy i lufta og bokser ut til corner.
    75'
    Arneng slår fra høyre - men dårlig corner, som Lyn enkelt header unna.
    75'
    Tollås header ut til corner etter et innlegg fra høyre.
    77'
    Tollås blokkerer ut til ny corner etter en avslutning fra Mads Dahm.
    78'
    Nok en gang kommer ballen i retning Mads Dahm, som bommer på ballen og slår Arneng i ansiktet i samme bevegelsen. Arneng går ned for telling, men Skjerven vil ikke gi frispark.
    78'
    Arneng går blødende ut, fikk seg et kutt ved siden av øyet.
    80'
    Fredriksen prøver å skyte med venstrefoten fra 30 meter, men treffer dårlig og ballen triller inn til Dahlin.
    83'
    Lyn presser nå, men sliter med å skape sjanser mot et hardtarbeidende AaFK-forsvar. Skiri har vært bunnsolid i kveld!
    85'
    Aarøy vinner i lufta og stusser til Silva, men får frispark mot seg.
    87'
    Fredrik Dahm legger ut til Lucas Pratto, som avslutter fra kort hold. Men Pratto har ryggsekk og skyter over!
    88'
    Aalesund 2 - 0 Lyn
    Målgivende: Glenn Roberts
    Innbytterne ordner seieren for AaFK. Roberts spiller gjennom Mathisen, som avslutter via stolpen og i mål! To tidligere Vålerenga-spillere avgjorde mot Lyn...
    88'
    Guastavino skyter fra 20 meter, skuddet blokkeres og går ut til hjørnespark.
    90'+1
    Ballen går over alle. Ufarlig.
    90'+1
    Roberts og Ihugba får tilsnakk av en hissig dommer.
    90'+2
    Mildt sagt god stemning på Color Line Stadion nå. Publikum reiser seg og hyller hjemmelaget.
    90'+3
    Gult kort til Aalesund
    Glenn Roberts
    Roberts løper ned Magne Simonsen og får gult kort.
    90'+3
    90'+4
    AaFK vinner fortjent 2-0 over Lyn. Gjestene var farlige i perioder og skapte flere store sjanser, men hjemmelaget løp mer og duellerte bedre. Slikt blir det tre poeng av. Diego Guastavino var god for gjestene, men fikk dessverre lite hjelp av lagkameratene.